لوپوس؛ بیماری خود ایمنی و شایع در زنان

کد خبر: ۸۲۹۹۶۳
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴ 01 September 2018
|
2622 بازدید

یک روماتولوژیست ضمن تشریح علائم بیماری لوپوس و چرایی بروز آن گفت: بارداری در شرایط ابتلا به لوپوس خطرناک است، اما با کنترل می‌توان باردار شد.

به گزارش ایسنا، دکترعلی افشاری با بیان اینکه لوپوس یک بیماری خود ایمنی است، گفت: چرایی بروز این بیماری هنوز روشن نیست. بسیاری از مسیرهای التهابی و ایمونولوژی که در لوپوس اتفاق می‌افتد، مشخص شده است ولی اینکه بگوییم چرا فرد مبتلا به لوپوس می‌شود، مشخص نیست.این بیماری زمینه ژنتیکی دارد، اما ارثی نیست، ممکن است در یک فرد ژن‌های این بیماری وجود داشته باشد، اما دلیل بر بروز این بیماری در فرد نمی‌شود.

وی ادامه داد: این بیماری علائم مختلفی دارد و همه اعضای بدن را درگیر می‌کند. اما شایع‌ترین درگیری آن درگیری پوستی است. فرم شایع درگیری‌های پوستی، ضایعات صورت در پیشانی است. فرد مبتلا به لوپوس به آفتاب حساس بوده و در تماس با نور خورشید، پوستش قرمز و ملتهب می‌شود. این التهاب حالتی غیرطبیعی است و چندین ساعت روی پوست فرد می‌ماند.

افشاری با بیان اینکه شایع‌ترین حالت لوپوس، رانش پروانه‌ای نام دارد، گفت: در رانش پروانه‌ای دو گونه فرد درگیر می‌شود. اما دیگر علائم این بیماری ممکن است درگیری مخاطی، زخم دهان، زخم بینی و درد در مفاصل باشد؛ به گونه‌ای که مفصل‌های کوچک ملتهب شده و درد شدیدی داشته باشند.

این روماتولوژیست گفت: لوپوس بیماری است که تمام سیستم‌های بدن را درگیر می‌کند و در حالت شدید می‌تواند موجب نارسایی کلیه، اختلال سیستم‌های عصبی یا درگیری قلبی و مغزی شود.

علائم اولیه لوپوس

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم اولیه این بیماری گفت: بیماری لوپوس می‌تواند با علامت‌های روان‌شناختی و عارضه‌های عصبی مانند افسردگی‌های شدید، توهم زایی ظاهر شود. البته این موضوع به این معنا نیست که هر فرد افسرده مبتلا به لوپوس است.

لوپوس بیماری زنان

افشاری با بیان اینکه سن بروز لوپوس از ١۵ تا ٣٠ سالگی است، گفت: لوپوس بیماری زنان است و در مردان خیلی کمتر از زنان بروز می‌کند.

آیا بارداری در لوپوس خطرناک است؟

این روماتولوژیست ضمن اینکه بارداری در فردی که لوپوس دارد را ممکن دانست و در عین حال گفت: بارداری در لوپوس جزو بارداری‌های پر خطر محسوب می‌شود و می‌تواند موجب سقط جنین، مُرده‌زایی، اختلالات در قلب جنین و یا عوارضی در مادر شود. بنابراین بارداری در افراد مبتلا به لوپوس باید با برنامه‌ریزی و تحت کنترل صورت گیرد.

درمان لوپوس

افشاری با اشاره به اینکه لوپوس مانند تمام بیماری‌های خودایمنی درمان قطعی ندارد و تا پایان عمر همراه بیمار است، افزود: اصلی‌ترین کار برای درمان لوپوس، دارو درمانی است. این بیماری همراه بیمار است، اما کاملا تحت کنترل است. برای کنترل این بیماری، فرد باید به دارو درمانی متعهد باشد، حتی اگر احساس بهبودی کرد باید داروهای خود را مرتب مصرف کرده و هرگز قطع درمان نکند. هر فرد مبتلا به لوپوس با دارو درمانی می‌تواند به حیات خود ادامه دهد و عمر طبیعی داشته باشد. در کنار دارو درمانی، به بیماران توصیه می‌کنیم در معرض آفتاب تند قرار نگیرند و حتما از ضدآفتاب استفاده کنند، همچنین خواب کافی و آرامش داشته باشند.

افشاری در پایان با بیان اینکه تغذیه در لوپوس نقشی ندارد و رژیم غذایی خاصی در این بیماری وجود ندارد، گفت: در لوپوس اگر داروی مناسب تجویز نشود، در مصرف طولانی مدت عوارضی را در پی دارد. افراد لوپوسی که در سنین بالا درگیر بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شوند باید پیشگیری‌های لازم در کنترل بیماری را داشته باشند یا در صورت داشتن چربی و قند بالا، آن‌ها را تحت کنترل گیرند تا از عوارض‌ آن جلوگیری کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟