به گزارش «تابناک»؛ اوایل هفته گذشته بود که مرگ مشکوک کودک ده سالهای در شهر شیراز حاشیه ساز شد و بسیاری از کاربران فضای مجازی با ارتباط دادن این موضوع به قصور پزشکی، تلاش کردند تا کادر درمانی بیمارستان نمازی را مورد نقد جدی قرار دهند؛ رویهای که البته از سوی برخی شهروندان به موضوع دیگری سنجاق شد.
در حالی که برخی کاربران فضای مجازی، خدمات ضعیف کادر بیمارستان را عامل فوت این کودک ده ساله عنوان کردند، اعلام اعضای خانواده وی مبنی بر مسمومیت کودک به خاطر مصرف فست فود، ابعاد جدیدتری به مسأله داد و با توجه به تشدید تخلفهای برخی فعالان این بخش در شهر شیراز بر نگرانیهای عمومی افزود.
آن گونه که در شبکههای مجازی نقل شده، پدر این کودک ده ساله مدعی است، فرزندش پس از مصرف فست فود دچار مسمومیت شدید میشود و پس از مراجعه به بیمارستان، اقدامات درمانی کادر بیمارستان نمازی شیراز مثمر ثمر نبوده و فرزندش جان خود را از دست میدهد.
این ادعا را زمانی میتوان تقویت کرد که بدانیم در فصل تابستان سال جاری و بر اساس آنچه منابع معتبر استان فارس منتشر کرده اند، تنها در شهر شیراز، چیزی حدود ۹۰ فست فود، بستنی فروشی و رستوران به دلیل تخلف و رعایت نکردن نکات بهداشتی پلمب شدند.
در همین رابطه، عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مردادماه سال جاری خبر داد: از آغاز سال ۹۷ تا نیمه مرداد ۸۸ واحد صنفی اغذیه فروشی، آب میوه و بستنی فروشی و رستوران در این شهر به دلیل رعایت نکردن موارد بهداشتی پلمب شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: در جریان بازدید از اغذیه فروشیهای شهر شیراز، بیش از ۴۱۷ مورد تخلف بهداشتی مشخص و پرونده این تخلفات به مراجع قضایی ارجاع شده است.
جدا از ماجرای پلمب سریالی رو به افزایش اغذیه فروشیهای شهر شیراز ـ که در هفتههای اخیر نیز ادامه داشته است ـ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در واکنش به مرگ کودک ده ساله شیرازی نیز بدون رد ارتباط این رخداد با مسائل بهداشتی اغذیه فروشیها به رسانهها گفت: در جریان انتشار خبری مبنی بر فوت یک پسر ده ساله و ربط دادن علت فوت به مسمومیت ناشی از مصرف فست فود هستیم و بلافاصله اقدامات لازم برای مشخص شدن دقیق، علت فوت را در دستور کار قرار داده ایم.
همتی تصریح کرد: من نیز مانند سایر شهروندان این خبر را در فضای مجازی دیده و موضوع را دنبال کرده ام. هنوز موضوع علت وقوع مسمومیت به لحاظ پزشکی و علت دقیق فوت مشخص نشده است.
وی افزود: نمونهبرداری از تمام خوراکیها و نوشیدنیهای واحد فستفود مربوطه که افراد مسمومیت کودک فوت شده را به آن واحد ربط میدادند، انجام شد و همچنین از پزشکی قانونی خواستیم تا عامل مرگ این کودک را اعلام کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: تا دو روز آینده نتیجه نمونهبرداری و گزارش پزشکی قانونی را به رسانهها اعلام خواهیم کرد.
واکنش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، البته همه دلیل نگرانی مردم و منطقی بودن ارتباط مرگ کودک ده ساله با موضوع مسائل بهداشتی اغذیه فروشیها نیست و همان طور که اشاره شد، سرپرست بیمارستان نمازی قاطعانه هر گونه اهمال در فرایند درمانی کودک را منکر میشود.
دکتر احمد حسینزاده در خصوص خبر منتشره در فضای مجازی مبنی بر فوت یک پسر ده ساله به رسانهها گفت: کودک مورد نظر تنها یک بار و آن هم، یازدهم شهریور و با علائمی شدید به بیمارستان نمازی مراجعه و تمام درمانها و اقدامات پزشکی لازم و ضروری را به فوریت دریافت کرده، اما این اقدامات مؤثر واقع نشده است.
او اضافه کرد: کودک فوت شده با افت شدید فشار و شوک ناشی از کاهش مایعات بدن در اورژانس کودکان بیمارستان نمازی پذیرش شده بود.
حسین زاده با اشاره به بررسی دقیق محتویات پرونده بیمار خاطرنشان کرد: محتویات پرونده نشان میدهد که بیمار به دلیل شرایط جسمی، بلافاصله به اتاق احیا انتقال داده شده و با وجود همه تلاشهای کادر درمان و پزشکان، فوت کرده است.
سرپرست بیمارستان نمازی شیراز با تصریح اینکه هیچ گونه خطای پزشکی در این زمینه حادث نشده است، گفت: بر خلاف موارد ذکر شده در فضای مجازی، تمام تلاشها و اهتمام لازم برای درمان و سلامت او انجام شده است.
همان طور که اشاره شد، این اتفاق اکنون در میان بسیاری از شهروندان شهر شیراز به یک نگرانی بدل شده و آنها عقیده دارند، میان پلمب اغذیه فروشیهای شهر و رعایت نکردن مسائل بهداشتی از سوی آنها با این مرگ ارتباط وجود دارد.
در چنین فضایی به نظر ضروری است تیم تحقیقاتی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هر چه سریعتر با انجام آزمایشهای لازم از نمونه برداریهای صورت گرفته، علت حادثه را دقیق مشخص و اطلاع رسانی کند، زیرا این اقدام میتواند در مسیر افزایش آگاهی مردم و نیز کاهش نگرانیهای آنها مؤثر باشد.
با توجه به حجم تخلفهایی که در این شهر کشور در بخش فست فود، بستنی فروشی و رستورانها دیده میشود، به نظر بعید نیست که برخی واحدهای صنفی با هدف عدم افزایش قیمت ناشی از تورم پیش آمده، کیفیت تولیدات غذایی خود را کاهش داده و در این مسیر از خطوط قرمز بهداشتی عبور کرده باشند.
در چنین فضایی به نظر این ضرورت نیز وجود دارد که مسئولان امر و متولیان غذا و داروی کشور نظارت خود را بر اصناف فعال در بخش مواد غذایی افزایش دهند و بر فرایند افزایش قیمت و کیفیت محصولات آنها نظارت دقیق تری داشته باشند.