معاون تربیتبدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت: پیمایشهای ملی نشان میدهد ۲۰ درصد دانشآموزان اضافه وزن دارند و فعالیتها بیشتر در مدارس به صورت سکون و یکجانشینی است.
به گزارش فارس، مهرزاد حمیدی معاون تربیتبدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۲ دو کار اساسی را دنبال کردیم که ابتدا با مطالعه اسناد بالادستی، مسیر آینده مشخص شد سپس حوزه سلامت و وضعیت جسمی و روحی جوانان دانشآموز مورد بررسی قرار گرفت تا در آینده به صورت سلیقهای کار نکنیم.
وی با بیان اینکه در سند تحول چرخش از آموزش به پرورش و توجه به شایستگی پایه دانشآموزان به عنوان محور مطرح شده و محله محوری در اولویت قرار گرفته است، افزود: در سند چشمانداز جمعیت هدف بیش از ۱۴ میلیون نفر پیشبینی شده است که باید بهگونهای حرکت کنیم تا همه فعالیتها مدرسه محور شود.
حمیدی ادامه داد: پیمایشهای ملی نشان میدهد ۲۰ درصد دانشآموزان اضافه وزن دارند و فعالیتها بیشتر در مدارس به صورت سکون و یکجانشینی است و نسل ما در یک چنبره سکون قرار دارد و شرایط یک جور و اهداف سند چیز دیگری است.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: آمادگی جسمانی دانشآموزان در بررسیها بسیار پایین دیده شد لذا باید فعالیت فیزیکی بچهها را بیشتر میکردیم؛ محله، مدرسه و منزل باید جدی گرفته شود تا با همافزایی به نتیجه برسیم و در این راستا لازم است ورزش در مدارس، محلات سوق داده شود و حتماً یک کلاس ورزشی در هر مدرسه پیشبینی شود.
حمیدی با تأکید بر اینکه باید ورزش همگانی محور باشد، گفت: باور داریم اگر والدین ورزش کنند حتما بچهها ورزش را جدی میگیرند لذا اگر ورزش در همه سنین جدی گرفته شود به هدف میرسیم؛ در طرح المپیاد درون مدرسهای ۴.۵ میلیون دانشآموز را تحت پوشش قرار دادهایم و امسال در پنجمین سال متوالی شاهد استقبال خوبی از این طرح هستیم.
وی ادامه داد: با استفاده از تجربه برخی کشورها ما هم الگو گرفتیم و حیاط پویا را پیاده کردیم و در حال حاضر در ۳۵ هزار مدرسه سراسر کشور ورزش صبحگاهی داریم و برای ۷۵ هزار واحد دیگر برنامهریزی کردهایم تا هر سال این کار توسعه پیدا کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در حال حاضر در ۸ هزار واحد آموزشی، کانونهای درون مدرسهای ایجاد کردهایم و ۳ هزار مکان ورزشی هم داریم که ۷۵۰۰ کانون برون مدرسه در آنها دایر شده است؛ ۱۵هزار و۵۰۰ کانون درون و برون مدرسهای در سراسر کشور فعال شده و با برگزاری مسابقات دانشآموزی با محور توسعه مدارس قهرمانی بیش از ۱۵هزار دانشآموز در المپیادها شرکت کردند.
وی بیان کرد: ۳۰۰ هزار آموزگار پایه داریم و برای اینکه آنها فعال شده و در ورزش استفاده شوند، ۷۰ هزار معلم کلاس توانستند حدود ۴۰ هزار ساعت آموزش را طی کنند تا آماده اجرای طرحهای ورزشی شوند که این طرح بیش از ۶میلیارد تومان هزینه داشته است؛ با اجرای این طرح همه معلمان احساس نشاط کردند و آموزش تلفیقی دروس را یاد گرفتند و برخی با ورزش توانستند ریاضی و علوم را یاد دهند.
حمیدی گفت: کاروانهای تجهیز وسایل ورزشی در مدارس از طرحهای خوبی است که موجب توسعه فعالیتهای ورزشی در مدارس شده و به ویژه مدارس ابتدایی، دخترانه و مناطق محروم در اولویت هستند؛ امسال ۳۳ میلیارد تومان وسیله ورزشی خریداری و بین استانها توزیع میشود و ۱۱میلیارد تومان هم برای احداث زمین چمن مصنوعی برای مدارس هزینه خواهد شد.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش افزود: طبق بندهای زیرنظام ورزشی هیچ فضایی خارج از مدرسه ساخته نخواهد شد و با اضافه شدن کلاس تربیتبدنی پایه دهم، برای هر سال یک کتاب راهنمای معلمان هم داریم تا ماه مهر با نشاط آغاز شود.
وی ادامه داد: در بهداشت و سلامت دانشآموزان هم جدی هستیم و در بیش از ۸۵ درصد مدارس برای پیشگیری از پوسیدگی دندان، فلوراید توزیع میشود؛ حدود ۳۵هزار بوفه در مدارس دایر شده که توزیع مواد غذایی سالم در آنها نظارت میشود و عرضه کالاهایی مانند نوشابه گازدار، پفک، سوسیس و کالباس ممنوع است تا سلامت دانشآموزان تأمین شود.
حمیدی اضافه کرد: استفاده از معلمان ورزش تحصیلکرده برای انجام فعالیتهای ورزشی استاندارد در دستور کار است و در حال حاضر از ۵۰۰ معلم ورزشی که دارای مدرک دکترا هستند، استفاده میکنیم.
وی در خصوص اصلاح ساختار قامتی دانشآموزان دختر هم گفت: برای اصلاح ساختار قامتی دانشآموزان، کانونهای حرکات اصلاحی را در مراکز استانها راه اندازی کردهایم و مشاورههای لازم داده میشود.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در خصوص معلمان ورزش اظهار کرد: بیش از ۳۳ هزار معلم ورزش در مدارس، کار آموزش رشتههای ورزشی برای دانشآموزان را بر عهده دارند.