دیدار ولیعهد سعودی با امیر کویت، واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به ادعاهای وزیران امور خارجه بحرین و امارات، درگیری سودان و مصر بر سر منطقه حلایب، پایان انتخابات پارلمانی کردستان عراق و گفتوگوی بیسابقه دولت اردن و رهبران اخوانالمسلمین، از جمله مهم ترین عناوین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به کشته شدن ۱۱۲ نظامی روس در سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «ویکتور بونداروف»، رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه گفت: در سه سال گذشته ۱۱۲ تن از نظامیان این کشور در جنگ سوریه جان باخته اند.
به گفته این مقام روس، بیشتر تلفات ارتش روسیه در سوریه بر اثر سقوط هواپیمای آنتونوف-۲۶ و ایلوشین-۲۰ بوده است.
هواپیمای آنتونوف-۲۶ روسیه با ۳۹ سرنشین، اواسط اسفند سال گذشته در سوریه سقوط کرد و تمامی سرنشینانش جان باختند.
همچنین هواپیمای شناسایی ایلوشین با ۱۵ سرنشین، به تازگی بر اثر پناه گرفتن جنگنده های اسرائیلی در پشت آن، از سوی پدافند هوایی ارتش سوریه آماج موشک قرار گرفت و ساقط شد.
وی امروز یکشنبه طی سخنانی به مناسبت گذشت سه سال از آغاز عملیات نظامی روسیه علیه تروریسم در سوریه گفت: تمام حملات هوایی روسیه به مقرهای تروریستها دقیق بود و در این مدت، دهها هزار مقر و مرکز تجمع تروریستها منهدم شد.
بونداروف اظهار داشت: در سه سال حدود صد هزار تروریست در حملات روسیه کشته شدند که 85 تن از آنها در پی حملات هوایی به هلاکت رسیدند.
این مقام روس افزود: در پی حملات هوایی روسیه، مواضع تروریستها و مخفیگاههای آنها در مناطق کوهستانی و صخرهای منهدم شد و در نتیجه ارتش سوریه توانست در تمام مناطق پیشروی کند.
دیدار ولیعهد سعودی با امیر کویت
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی پس از ورود به کویت با «صباح الاحمد جابر الصباح» امیر این کشور دیدار کرد.
در همین راستا، خبرگزاری کویت اعلام کرد، دو طرف در این دیدار پیرامون تازه ترین تحولات منطقه ای و بین المللی به رایزنی پرداختند.
منابع کویتی پیش از این، از ورود ولیعهد عربستان سعودی به این کشور خبر داده بودند.
بنا بر اعلام منابع آگاه، پرونده بحران قطر با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و چگونگی یافتن راهکاری برای آن و همچنین موضوعات یمن و سوریه از مهمترین محورهای مذاکرات ولیعهد عربستان در کویت اعلام شده است.
بن سلمان همچنین قرار است با همتای کویتی خود، رئیس مجلس این کشور و نیز شماری از مقامات و مسئولان کویتی دیدار نماید.
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به ادعاهای وزیران امور خارجه بحرین و امارات
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به ادعاهای تکراری وزرای امور خارجه بحرین و امارات در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، این اظهارات را بی ارزش، واهی و برخاسته از ذهن متوهم آنها دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست همسایگی همراه با احترام متقابل و حسن همجواری را از اولویت های اساسی سیاست خارجی خود قلمداد کرده و دخالت در امور داخلی سایر کشورها هیچ گاه سیاست ایران نبوده و نیست.
قاسمی افزود: همنوایی وزرای خارجه بحرین، امارات و همچنین عربستان سعودی با سیاست ها و رویکردهای ضدایرانی و جنگ طلبانه رژیم صهیونیستی تنها باعث مشروعیت بخشی به جنایت ها و اختلاف افکنی های رژیم صهیونیستی و مشروعیت زدایی از خود می شود. این رویکرد اشتباه راه رسیدن به اعتماد متقابل میان کشورهای مسلمان منطقه را طولانی و دشوارتر می کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پایان به مقامات امارات و بحرین توصیه کرد، از پیروی های کورکورانه از سیاست های دیکته شده و خلاف منافع و مصالح کشورهای منطقه و جهان اسلام دست بردارند و به جای ایراد هر روزه و بی فایده اتهامات واهی و بی اساس به جمهوری اسلامی ایران، به ابتکارات و ایده های ایران برای تأمین امنیت، ثبات و همکاری های منطقه ای و کاهش تنش و سوءتفاهم ها در منطقه بیندیشند.
درگیری سودان و مصر بر سر منطقه حلایب
«عمر البشیر» در دیدار با هیأتی از رهبران قبایل البشاریین ساکن منطقه «حلایب» گفت: سودان اسنادی دارد که نشان میدهد، حلایب از لحاظ تاریخی متعلق به سودان است.
البشیر افزود: قضیه حلایب همچنان موضوع اصلی ما در دیدار با رهبران سیاسی مصر بوده و خواهد بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، البشیر همچنین تصریح کرد: «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر نیز به تقویت روابط دو کشور در تمامی زمینهها تمایل دارد و مصر و سودان توان دستیابی به تفاهم بر سر مسائل مرزی، تجارت و تماس بین دو ملت را دارند.
مثلث مرزی حلایب، شلاتین و ابورمادی از زمان استقلال سودان در سال ۱۹۵۶ همچنان منطقهای مورد مناقشه بین مصر و سودان است و خارطوم، مصر را به اشغال این منطقه متهم کرده و تا کنون چندین بار نیز به سازمان ملل شکایت کرده است.
تابستان گذشته نیز البشیر در سفری به مصر با السیسی دیدار و درباره این موضوع گفتوگو کرد و پس از آن «الدردیری محمد احمد» وزیر خارجه سودان اعلام کرد که توافق بین خارطوم و قاهره حاصل شد مبنی بر اینکه نزاع مرزی بر سر مثلث حلایب به تنش در روابط بین دو کشور منجر نشود.
پایان انتخابات پارلمانی کردستان عراق
پنجمین دور انتخابات کردستان عراق که از ساعت هشت صبح دیروز به وقت محلی آغاز شده بود، ساعت شش عصر به وقت محلی پایان یافت.
در این انتخابات ۶۷۳ نامزد برای تصاحب ۱۱۱ کرسی پارلمان رقابت کردند. ۱۱ کرسی نیز برای اقلیتهای قومی و دینی از جمله پنج کرسی برای ترکمنها، پنج کرسی برای مسیحیان، آشوریها و سریانیها و یک کرسی برای ارمنیها در نظر گرفته شده است.
طبق گزارش منابع خبری کردستان عراق، ۲۷ لیست در این انتخابات با هم رقابت کردند که حزب دموکرات کردستان، اتحاد میهنی کردستان و حزب گوران (تغییر) اصلیترین این احزاب هستند؛ اما در این میان، حزب اتحاد میهنی بلافاصله پس از بسته شدن همه مراکز رأیگیری اعلام کرد «نظر به ثبت برخی تخلفات در این انتخابات، اتحادیه مزبور نتایج را نخواهد پذیرفت.»
سخنگوی حزب اتحادیه میهنی کردستان که خانم «هیرو طالبانی» (همسر جلال طالبانی) هدایت آن را بر عهده دارد، از نمایندگان حزب اتحادیه خواست تا صندوقهای رأی را تأیید نکنند.
در این انتخابات ۴۶ سازمان محلی و ۳۰ سازمان بینالمللی ناظر بر روند رأیگیری نظارت کردند.
گفتوگوی بیسابقه دولت اردن و رهبران اخوانالمسلمین
برخی محافل وزارتی و سیاسی اردن گفتند، به تازگی پس از گذشت چندین سال قطع ارتباط بین گروه اخوانالمسلمین و دولت اردن، نشستی بین تعدادی از رهبران این گروه و هیأت دولت به ریاست وزیر کشور برگزار شده است.
روزنامه الکترونیکی «رأیالیوم» با اعلام این خبر افزود: گویا این نشست مشورتی بین هیأتی از رهبران گروه اخوانالمسلمین و یا حزب جبهه عمل اسلامی (شاخه سیاسی اخوانالمسلمین) و هیأت رسمی دولت به ریاست «سمیر المبیضین» وزیر کشور در حضور شماری از مسئولان امنیتی، برگزار شده است.
یک منبع وزارتی در این باره گفت: «عمر الرزاز» نخستوزیر اردن به گفتوگو با همه طرفها اهتمام دارد، به ویژه اینکه اخیرا از دولت پارلمانی منتخب طی دو سال آینده و احتمال بازگشت به قانون انتخابات سال ۱۹۸۹ که شاهد بیشترین مشارکت اخوانالمسلمین بود، خبر داده بود.