جهانگیری در مراسم روز ملی صادرات؛

تحریم‌های آمریکا باج‌گیری است/ امکان افزایش قیمت بنزین وجود ندارد/ هیچ مشکلی برای تأمین دارو و کالاهای اساسی نداریم/ ترامپ از زورگویی دست بردارد تا با هم گفت‌وگو کنیم

معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به رخدادهای فضای بین‌الملل و اعلام خروج ترامپ از برجام و همچنین سیاست‌های ایالات متحده آمریکا برای وارد کردن ایران به جنگ اقتصادی خاطرنشان کرد: شاید در این شرایط، برخی توصیه کنند ما با او (ترامپ) صحبت و درنهایت موافقت کنیم، اما روحیه و غیرت ایرانی گاهی اوقات اجازه این کار را نمی‌دهد، بلکه ما باید به او بگوییم که از حرف زور خود دست بردارد تا با هم گفت‌وگو کنیم.
کد خبر: ۸۴۴۷۳۲
|
۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵ 21 October 2018
|
14201 بازدید
|

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران زورگویی و باج‌گیری از ملت ایران است، اظهار کرد: اینکه دولت با اطمینان اعلام می‌کند که واردات کالاهای اساسی و داروهای مورد نیاز مردم در حال انجام و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد، نه به دلیل اقدامات بشردوستانه ایالات متحده آمریکا، بلکه به دلیل راهکارهایی است که خود برای مواجهه با این شرایط اتخاذ کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ اسحاق جهانگیری صبح یکشنبه در مراسم گرامیداشت بیست و دومین سالروز ملی صادرات، با بیان اینکه در شرایط خاصی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط باید با یکدیگر صادقانه صحبت کنیم، اظهار کرد: امروز در کشور مسائلی وجود دارد که تقریبا میان مردم ایران روشن است و از مسائل پشت پرده نیست.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت یازدهم برای ایجاد ثبات و آرامش در کشور خاطرنشان کرد: در آغاز دولت یازدهم اولویتمان آن بود که تمام قید و بندهایی که به دست و پای اقتصاد کشور بسته شده بود، باز کنیم. در همین راستا نیز تیمی روی کار آمد که صددرصد با قدرت گرفتن بخش خصوصی موافق بود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور صرفا تحت تأثیر سیاست‌های اقتصادی نیست گفت: شرایط اقتصادی کشور برگرفته از عوامل گوناگونی نظیر شرایط بین‌المللی، مسائل سیاسی و اجتماعی در داخل کشور و محیط پیرامون اقتصاد است. همچنین اقتصاد ما به مسائلی نظیر اینکه در فرهنگ ما بخش خصوصی را خوب یا بد تلقی کنند یا اینکه بخش خصوصی بتواند با دنیا خوب کار کند، در فعالیت بنگاه‌های اقتصادی تأثیرگذار است.

جهانگیری ادامه داد: ما در دولت یازدهم می‌خواستیم شرایط بین‌المللی درست شود و سیاست داخلی را آرام کنیم و ثبات و آرامش را به اقتصاد بازگردانیم و همچنین به گونه‌ای عمل کنیم تا شاخص‌های اقتصادی برای فعالان این عرصه قابل پیش‌بینی و فهم باشد. در نهایت نیز در دولت یازدهم موفق شدیم که ثبات و آرامش را به اقتصاد بازگردانیم؛ در این دولت شرایط بین‌المللی مساعد شد و هجده ماه برای دستیابی به توافق گفت‌وگو کردیم و خیلی از تابوها را نیز برای به نتیجه رساندن مذاکرات شکستیم و درنهایت شاهد اتفاقات خوبی در اقتصاد بودیم.

وی با بیان اینکه در دوره فعلی اتفاقات ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل و سیاست داخلی افتاده است، تصریح کرد: در مسائل سیاست داخلی همه باید تلاش کنند تا روحیه جوانمردی را در کشور تقویت نمایند، چون امروز ما به ترویج این روحیه نیازمندیم و باید کاری کنیم تا مردم احساس کنند که می‌توانند با جوانمردی فعالیت و زندگی کنند.

معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اتفاقات فضای بین‌الملل و اعلام خروج ترامپ از برجام و همچنین سیاست‌های ایالات متحده آمریکا برای وارد کردن ایران به جنگ اقتصادی خاطرنشان کرد: در این شرایط ممکن است برخی توصیه کنند ما با او (ترامپ) صحبت و درنهایت موافقت کنیم، اما روحیه و غیرت ایرانی گاهی اجازه این کار را نمی‌دهد، بلکه ما باید به او بگوییم که از حرف زور خود دست بردارد تا با هم گفت‌وگو کنیم.

وی با تأکید بر اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران و مردم این کشور بارها نشان داده‌اند، اهل منطق و گفت‌وگو هستند، گفت: حرفمان این است که باید از موضع برابر گفت‌وگوها انجام شود.

جهانگیری همچنین با اشاره به زمان اعلام شده از سوی مقامات آمریکایی برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران خاطرنشان کرد: مسأله اعمال تحریم‌ها از پیش از 13 آبان اجرا شده‌اند؛ شاخص این تحریم‌ها نفت، بانک، حمل و نقل و زیربناهای اصلی درآمدی و اقتصادی کشور است و ایالات متحده آمریکا نیز در سه چهار ماه گذشته به هر میزان که توانسته بر دنیا و شرکت‌های مختلف فشار آورده تا مانع صادرات نفت ما شود. به دلیل همین فشارها نیز تعدادی از کشورها تسلیم شده‌اند و واردات نفت خود از ایران را به صفر رساندند و تعدادی نیز به واردات نفت از ایران ادامه دادند. همچنین ما تعدادی شریک جدید نفتی نیز پیدا کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه دولت در برابر اعمال تحریم‌های آمریکا دست بسته ننشسته است، ادامه داد: در دولت راهکارهایی پیدا کرده‌ایم که بر خلاف میل آمریکایی‌ها بتوانیم نفت خود را صادر و ‌در حوزه حمل و نقل فعالیت‌های خود را انجام دهیم، تبادلات مالی خود را برقرار کنیم و در سایر حوزه‌ها به اهداف مورد نظر خود دست یابیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه اظهار کرد: من نمی‌گویم راه پیشروی کشور راه ساده‌ای است، بلکه معتقدم این راه پر از سنگلاخ و دشوار است، ولی بر این باورم که باید در داخل کشور اراده کنیم و این راه را پشت سر بگذاریم. تحریم‌های آمریکا، تحریم‌های سیاسی و اقتصادی که فقط علیه حکومت ایران اعمال شود، نیست بلکه هدف آنها اعمال تحریم‌هایی علیه ملت و حکومت ایران است. آمریکایی‌ها به دروغ می‌گویند که روی مسائل بشردوستانه دست نگذاشته‌اند، چون در ایام گذشته، بدترین سختگیری‌هایشان را روی انتقال پول برای کالاهای اساسی مردم انجام داده است.

جهانگیری افزود: اینکه دولت اعلام می‌کند با موفقیت کالاهای اساسی و داروی مورد نیاز مردم وارد کرده‌اند و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد، نه به دلیل تسهیل امور از سوی آمریکا با هدف بشردوستانه بلکه به دلیل اجرای راهکارهایی است که دولت برای شرایطی با آن مواجه شده در پیش گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه مقابله با تحریم‌ها صرفا وظیفه دولت نیست بلکه همه نهادها باید در این زمینه به کمک دولت بیایند، خاطرنشان کرد: از آنجایی که آمریکایی‌ها در ماجرای اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران در دنیا تنها شده است و فقط سعودی‌ها و رژیم‌صهیونیستی از آنها در اعمال فشار به ایران حمایت می‌کنند، اگر در داخل کشور متحد باشیم و قبول کنیم که این دوره سختی را می‌توانیم با اتحاد پشت سر بگذاریم، معتقدم که این دوره طولانی نخواهد بود. تحریم‌های آمریکا علیه ایران عین زورگویی و باج گیری از ملت ماست و ما نیز باید با تدبیر از این شرایط خارج شویم.

به گزارش ایسنا، معاون اول رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مراسم گرامیداشت بیست و دومین سالروز ملی صادرات با تأکید بر اینکه به خوبی بخش خصوصی ایران را می‌شناسم، خاطرنشان کرد: اگر بخش خصوصی این پیش فرض از دولت را قبول کنند که شرایط سخت فعلی باید طی شود و به صحنه بیایند، دولت نیز برای حمایت بیشتر و کمک مضاعف به بخش خصوصی به صحنه می‌آیند.

وی با اشاره به برخی انتقادات مطرح از سوی فعالان بخش خصوصی و صادرکنندگان در زمینه اعمال سیاست‌ها برای پیمان سپاری ارزی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب تاکنون در سه دوره با موضوع پیمان سپاری ارزی مواجهه داشته است خاطرنشان کرد: در دولت قبل مهمترین رسالت خود را در حد سیاست‌های پیمان سپاری در کوتاه ترین زمان ممکن می‌دانستم اما امروز شرایط جدیدی پیش آمده است. در این شرایط نخستین تصمیمات این بود که نامی از پیمان سپاری بر زبان نیاوریم، بلکه بگوییم اگر ارز صادراتی مجموعه‌ای وارد کشور نشد، آن مجموعه از برخی تشویقات و امکانات صادراتی برخوردار نباشد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه صادرات برای تأمین نیاز کشور است، ادامه داد: اگر کسی بنا به هر دلیل، صادرات خود را با هدف خروج سرمایه و نه تأمین نیاز کشور انجام دهد، نه تنها خدمتی انجام نداده، بلکه عکس آن را انجام داده است.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مدیران بخش خصوصی جایگاهی بالاتر از جایگاه مدیران دولتی دارند، خاطرنشان کرد: مدیران بخش خصوصی با ایجاد یک واحد تولیدی، اشتغال زایی، تولید و صادرات محصول خود کار دشواری انجام می‌دهند. اگر امروز مسئولان دولتی به این درجه از بلوغ نرسیده باشند که ذینفعان باید در تصمیم‌گیری ها شریک و دخیل باشند، هیچگاه به موفقیت دست نخواهند یافت.

وی همچنین در واکنش به انتقادات برخی صادرکنندگان نسبت به صدور بخش‌نامه‌های لحظه‌ای و اعمال فوری برخی سیاست‌ها نظیر ممنوعیت صادرات برخی کالاها اظهار کرد: دولت نیز واقعا نمی‌خواهد، بخشنامه‌های خلق الساعه و لحظه‌ای صادر شود ما نیز می‌دانیم ثبات سیاست‌ها مهمترین عامل موفقیت کشور است؛ اما درباره برخی مسائل ممکن است از نظر منافع بخشی صدور یک بخشنامه منطقی نباشد، ولی زمانی که دولت قصد تصمیم گیری درباره موضوعی را دارد، باید منفعت کل ملت ایران را مورد توجه قرار دهد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه دولت دوازدهم توجه ویژه‌ای به موضوع اقتصاد دارد، گفت: رئیس‌جمهوری در دوره نخست خود، اولویت اول را به نتیجه رساندن برجام قرار داده بود اما امروز تقریبا تمام زمان خود را روی اقتصاد می‌گذارد. توجه به اقتصاد در دولت را می‌توان از انتصاب آقای نهاوندیان به عنوان یکی از فعالان بخش خصوصی به عنوان معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری دید.

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به فعالیت اتاق بازرگانی در کشور و نظریات آنها اظهار کرد: اخیرا اتاق بازرگانی جای خود را در سطوح مختلف کشور به خوبی باز کرده است. به گونه‌ای که حتی در جلسه خصوصی که سران سه قوه اخیرا با رهبری داشتند، برخی از نامه‌ها و اظهارات و پیشنهادات مطرح از سوی اتاق بازرگانی توسط ایشان مورد اشاره قرار گرفت؛ این اتفاق به این معناست که حرف اتاق بازرگانی در سطوح مختلف نظام پذیرفته است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید بپذیرد، ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد بازگرداند به فراهم بودن امکان اعمال تغییرات در لحظه اجرای این سیاست اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای این سیاست‌ها در دوره‌ای طولانی نخواهد بود چراکه اگر بتوانیم به آمریکایی‌ها نشان دهیم که نتوانسته‌اند با اعمال فشارها و تحریم‌هایی به اهداف خود دست یابد و او سر عقل بیاید، این دوران می‌تواند برای چند ماه بیشتر به طول نینجامد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه کشور در اوضاع کنونی به اعتماد متقابل بخش خصوصی و دولت نیازمند است، در واکنش به طرح برخی اظهارات از سوی تعدادی از فعالان اقتصادی مبنی بر اینکه استخوان بخش خصوصی در حال شکستن است، اظهار کرد: نباید بخش خصوصی اوضاع را تلخ کند. بی تردید شرایط موجود شرایط سختی است؛ اما نباید فراموش کنیم که سختی برای انسان‌های بزرگ است. باید بدانیم از بخش خصوصی مظلوم تر، ملت بزرگ ایران هستند که بخشی از آنها درآمدشان ماهانه زیر دو میلیون تومان است.

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین در پاسخ به طرح پیشنهادهایی مبنی بر افزایش قیمت بنزین از سوی تعدادی از فعالان بخش خصوصی و صادر کنندگان با طرح این پرسش که آیا واقعا در شرایط فعلی افزایش قیمت بنزین توسط دولت امکان پذیر است، اظهار کرد: باید سیاست‌ها را گام به گام جلو ببریم. ما نمی‌توانیم با توجه به شرایطی که داریم، یک مرتبه از اقتصادی که در آن یارانه وجود دارد به سمت اقتصاد آزاد حرکت کنیم بلکه باید یک سیاست مدیریت شده داشته باشیم تا بتوانیم متناسب با شرایط جامعه به این سمت حرکت کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۷۶
1
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
خوب الحمدالله ظاهرا هیچ مشکلی نداریم این گرانی و بدبختی هم که هست برای ما نیست برای دیگران هستش
پاسخ ها
مهربان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
وقتی روحانی و جهانگیری حرف میزنن ،قیمت ها بالا می رود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
برو پدر بیامرز، با مذاکره دوباره میخواهی چه چیزای دیگه را به باد بدی؟ ضمنا رهبری فرمودند با دولت کنونی مذاکره نخواهیم کرد
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
هنور در ایران منوجه نشدیم که سیاست تحریم نفت ایران برای بالا نگه داشتن قیمت نفت به منظور حمایت ار صتعت نفت شیل امریکا سیاست حاکمینی و دو حزبی امریکاست. صنعت نفت و گار امریکا به مدد شیل نفتی در حال حاضر با فاصله زیاد بزرگترین تولید کننده نفت و گاز دنیا است و امریکا با نوجه به تولید نفت کانادا که ۹۹ درصد صادرات ان باید به امریکا صورت گیرد به صادر کننده خالص انرژی تبدیل شده و برای حفظ این موفقیت تاریخی نیاز قطعی دارد که صادرات نفت ایران و ونزویلا را از بازار خارج کند تا قیمت نفت افت نکند چون با پایین رفتن قیمت نفت این صنعت در امریکا بیشترین ضرر را خواهد دید و حتی با توجه به اینکه پیش بینی می شود تا ۲۰۲۰ تولید نفت امریکا ۴ میلیون بشکه و تولید گاز ان تا ۳۰۰ میلیارد متر مکعب دیگر افزایش یابد فشار ناگهانی و کنونی به عربستان و همچنین روسیه را باید مقدمات کاهش صادرات این دو کشور از سوی امریکا به نفع باز کردن جا برای نفت و گاز تولیدی جدید امریکا در چند سال اینده دانست و حتی خروج ترامپ از پیمان اب و هوایی پاریس بخاطر حمایت از تولید شیل نفتی امریکاست که باعث رونق اقتصادی تاریخی امریکا شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
بسته چی شد هفته بعد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
شروع نرمش قهرمانانه شماره 2 : مذاکره با زورگوی پیمان شکن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
دوست عزیز
الان تو تامین نیازهای اولیه موندم
نمیدونم چکار کنم
بیکاری هم بهم فشار اورده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
وقتی با نمایشهای عروسکی مردم را شیفته خود کردند و عقل را از مردم گرفتن و آدم ثروتمند را کردیم وکیل خود نان شب ما را خواهد برید این واقعیت امروز ماست که با انتخاب غلط چه برسر خود و دیگران می آوریم روحانی مچکریم 1400 که هیچ روز قیامت خدمتتان هستیم با همین نانی که در سفره ما گذاشتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
نگران بیکاری نباش همانطوریکه شریعتمداری وزارت صمت را بخوبی مدیریت کرد منتظر خبرهای خوبی در وزارت کار خواهیم بود.وزیر راه هم که ترکونده بود و هیچکدام هم جوابگو نابود کردن مردم نیستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
سلام خوشتیب
حرفی زدی که درست از آب در بیاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
هنوز این غربگراها به فکر مذاکره با آمریکا هستند. اینها درست نمی شن
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
اﺗﺶ ﺯﺩﻥ ﭘﺮﭼﻢ اﻣﺮﻳﻜﺎ ﻟﻤﭙﻦ ﺑﺎﺯﻱ ﻧﻴﺴﺖ??!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
آیا تمام عالم از وجود خدا نیست؟؟؟
پس چرا خدا هم میگوید لعنت خدا بر شیطان؟؟
نعوذ بالله مگر خدا نمیتواند ساخته خود را آتش بزند
ما هم کسی که خانه و کاشانه و مال و ناموس ما را بهم میریزد مرگ او را خواهانیم
مرگ بر آمریکا و مرگ بر خائن وطن فروش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
دو هفته دیگر بنزین دو نرخی می شود!

این ها همه اش بازی سیاسی است

والسلام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
بله از این غربزدهها همه چی بر میآید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
یادش بخیر دلار جهانگیری !!!!
تو خواب هم دیده نمیشه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟