در حالی برخی منابع خبری از احتمال بازگشت بهروز افخمی به برنامه هفت، بدون حضور مسعود فراستی منتقد غیرمنصف این برنامه خبر دادهاند که با توجه به عملکرد مخرب و پراشکال این گروه در دوره پیشین تصدی این برنامه پربیننده، ازسرگیریِ اجرای این برنامه حتی بدون حضور فراستی، برای بسیاری از ناظران قابل پذیرش نخواهد بود و این ذهنیت را متبادر میسازد که دست مدیران برای انتخاب مجری متخصص چنین برنامهای تا چه حد خالی است.
به گزارش «تابناک»؛ «مدیران شبکه سوم سیما پس از ناکامی در جذب چهره های موجه سینمایی برای اجرای برنامه هفت مجددا بهروز افخمی را برای اجرای این برنامه انتخاب کرده اند. معاونت سیما هم که پیش از این مخالف حضور مجدد افخمی بود بناچار تن به انتخاب مدیران جدید شبکه سوم داد؛ اما نکته جالب در این بین، غیبت یار جنجالی افخمی در برنامه هفت است.» این بخش خبری است که امروز برخی رسانههای سینمایی منتشر کردهاند و تقویت شایعهای است که در روزهای اخیر در فضای سینما مطرح بود.
با توجه به تداوم تعطیلیِ برنامه «هفت» و عدم جمعبندی برای انتخاب مجری و گرداننده این برنامه، دور از انتظار نیز نیست که شاهد چنین اتفاقی باشیم و بار دیگر افخمی را روی آنتن زنده شبکه سوم سیما ببینیم. با این حال حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که این یک گمانه زنی یا شایعهای بیش نیست، طرحش در حد یک شوخی نیز خندهدار نیست. تجربه دوره پیشین اجرای بهروز افخمی با نقدهای بسیار گستردهای همراه بود که از رسانههای جریان راست تا جریان چپ را شامل میشد و این برنامه به جز طیف خاصی که عقبهاش بودند، حامی جدی در افکارعمومی نداشت.
رفتارها و ادبیات نامتعارف و همچنین برخی مهمانان مسألهداری که در دوره هفت با اجرای بهروز افخمی به این برنامه دعوت شدند، به همراه یک سلسله ماجراجوییهای غیرقابل دفاع، این برنامه را به یک اثر مخرب و غیرقابل دفاع تبدیل نمود، تا جایی که مدیر وقت صداوسیما تصمیم گرفتند با افخمی ادامه ندهد. افخمی مقصر این وضعیت را نقدهای بخش فرهنگی «تابناک» تلقی کرد و در برنامه «شهر فرنگ» شبکه خبر، مستقیم به این بخش حمله کرد که امکان پاسخگویی از سوی مسئولین برنامه برای «تابناک» فراهم نشد.
اکنون نیز انتظار میرود، شایعه بازگشت افخمی به برنامه «هفت» از سوی مدیران رسانه ملی به کل رد و این برنامه به دست اشخاصی سپرده شود که در چهارچوب این برنامه به سینمای ایران و آثاری که در آن به نمایش درمیآیند کمک کنند. «هفت» نیاز به گردانندگانی دارد که تعادل را در این برنامه حفظ کنند و تغییرات در آن نیز نباید صرفاً به مجری تقلیل یابد، بلکه باید در پشت صحنه این برنامه که شماری از عناصرِ کلیدی آن، پس از افخمی نیز در این برنامه حضور داشتند، تغییر یابند و یک تفکر تازه در این برنامه مهم برقرار شود.
«هفت» با مدیریت و اجرای فریدون جیرانی به سرعت به یکی از مهمترین برنامههای تلویزیون تبدیل شد و همین اهمیت، افزایش فشارها به جیرانی و تیمش را در پی داشت و در نهایت آنها کنار رفتند. در ادامه محمود گبرلو به عنوان مجری و اداره کننده برنامه هفت انتخاب شد که به باور بسیاری از ناظران، دوران افت برنامه هفت را با اجرای او شاهد بودیم. همراهی گبرلو و دعوت از برخی گروهها منتهی به ماندگاریاش نشد و در نهایت عذر او نیز خواسته شد.
سپس نوبت به بهروز افخمی رسید تا در مقام گرداننده و مجری برنامه «هفت» بکوشد، جنجالیترین سری این برنامه را بسازد. افخمی به سمت یک جریان خاص انعطاف نشان داد و تصور کرد، این جریان میتواند او را روی آنتن حفظ کند؛ اما به محض پایان قرارداد کاریاش، عذرش را خواستند و پس از افخمی این برنامه دیگر روی آنتن نرفت. در یک دوره طولانی، گزینههای متعددی برای اجرای هفت مطرح و در نهایت با مهدی کرم پور به عنوان گزینه توافق شد. قرار بود او پس از بازگشت از جشنواره ونیز، تولید این برنامه را پی بگیرد.
در شرایطی که کنداکتور تلویزیون در انتظار بازگشت هفت بود، یکباره مهدی کرمپور از این برنامه کنار گذاشته و مدتی بعد نام مهران مدیری به عنوان مجری هفت مطرح شد. زمان چندانی تا آغاز اجرای برنامه «هفت» برای جشنواره فیلم فجر باقی نمانده بود که منابع خبری نزدیک به مهران مدیری حضور او را در قامت مجری این برنامه رد کردند و در نهایت مدیری این برنامه را اجرا نکرد. با توجه به وضعیت به وجود آمده، رضا رشیدپور این مجموعه برنامه را اجرا کرده که با اعتراض شدید ابراهیم حاتمیکیا، اجرای او در هفت تداوم نیافت و این برنامه از بهمن سال 1396 تعطیل شد.
ای کاش تصمیمگران درباره برنامه «هفت»، یک بار کار را به دست متخصصان بسپارند و نتیجهاش را ببینند. سینمای ایران مملو از کارشناسان و منتقدان موجه است که «تابناک» میتواند یک لیست بلند از این منتقدان عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران را منتشر کند؛ منتقدانی که لزوماً به قصد «زدن» گروهی از اشخاص و هرآنچه آنها بسازند، موضعگیری نمیکنند. اگر نگرانی از حواشی وجود دارد، میتوان کار را به این منتقدان کارکشته سپرده و برنامه را برای دورهای به صورت ضبطی جلو برد اما در نهایت به نظر میرسد مسیر صحیح، همین باشد.