واشنگتن در ادامه، بدون ارائه مستندات مدعی شده دولت سوریه در ازای دریافت این نفت، صدها میلیون دلار را برای انتقال به حماس و حزبالله در اختیار ایران قرار میدهد.
وزارت خارجه روسیه طی بیانیهای تحریم های جدید آمریکا علیه شرکت ها و سازمان های ایرانی و روسی را محکوم کرد و با اشاره به اتهامات مربوط به همکاری سازمان های روسیه در تامین نفت ایران برای سوریه این تحریم ها را در راستای حمایت از ترورریسم خواند.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود آورده است: تلاش برای مجرمانه خواندن کمک به تأمین نفت برای سوریه، که نیروهای مسلح این کشور هشت سال در حال جنگ با تروریسم هستند، به مثابه حمایت از گروه های تروریستی است.
وزارت خارجه روسیه می گوید: جلوگیری از تامین نفت، در واقع جلوگیری از احیای یک کشور جنگ زده است که بسیاری از مردم آن بی خانمان و از گرما و برق محروم هستند. آیا آمریکا چنین چیزی را می خواهد؟
حال این پرسش مطرح می شود که آمریکا از این تحریم ها چه اهدافی را دنبال می کند و پشت پرده آن چیست؟
نخست، تأمین منابع مالی جدید برای دولت سوریه است؛ با هدف جلوگیری از خوداتکایی اقتصادی آن و ممانعت از ثبات اقتصادی در این کشور.
دوم، آمریکایی ها بر این باورند که ایران و روسیه در حال سرمایه گذاری و تسلط بر منابع نفتی سوریه به ویژه منابع نفتی شرق سوریه در دیرالزور هستند؛ به همین جهت آمریکا با راه اندازی این تحریم ها به دنبال جلوگیری از سرمایه گذاری ایران و روسیه در بخش نفتی سوریه است.
در نهایت اینکه، آمریکایی ها به دنبال تسلط بر منابع نفتی سوریه هستند؛ تا جایی که گزارش ها حاکی است که کنترل 85 درصد از ميدان های نفتی سوريه در شرق اين کشور در دست عناصر مسلح مورد حمايت آمريکاست. اين مسأله نشان می دهد آمريکا تلاش خواهد کرد، بر منابع نفتی بیشتر سوريه ازجمله در شمال شرق اين کشور تسلط يابد.
لذا به نظر می رسد آمریکایی ها در حال راه اندازی یک رقابت نفتی در سوریه هستند؛ رقابتی که با تحریم های اخیر آمریکا وارد فاز جدیدی شده است.