یک مقام سابق آژانس اطلاعات اسرائیل موساد ادعا کرده است که روسیه، دونالد ترامپ را انتخاب و او را به عنوان کاندیدای رئیسجمهور مطرح کرده است، چون مسکو به این نتیجه رسیده بود که او بهترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود.
«تمیر پاردو»، رئیس سابق موساد، در جریان کنفرانس دیجیتال «مارکر» در اسرائیل، روز دوشنبه، در خصوص عملیات ایذایی در اطلاعرسانی رباتها در جریان مبارزات انتخاباتی سخنرانی کرده است. وی در خصوص ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در سخنان خود ادعا کرده که روسیه ترامپ را به عنوان یک نامزد انتخاباتی برای دستیابی به اهداف مسکو برگزیده و سپس با استفاده از تاکتیکهای آنلاین، از پیروزی وی در انتخابات اطمینان حاصل کرده است.
او گفته: مقامات مسکو به رقابت ریاست جمهوری سال 2016 در ایالاتمتحده نگاه کردند و از خود پرسیدند: دوست داریم کدام نامزد در کاخ سفید مستقر شود؟ چه کسی به ما کمک خواهد کرد تا اهدافمان را برآورده کنیم؟ و در نهایت او (ترامپ) را انتخاب کردند. از همان زمان به بعد، روسها سامانهای از رباتها را برای تمام طول مدت انتخابات برپا و ترامپ را کاندیدای ریاست جمهوری مطرح کردند.
وی ادامه داد: آنچه تاکنون از رباتها و تحریف اطلاعات دیدهایم، فقط نوک کوه یخ است. این بزرگترین تهدید سالهای اخیر است و ارزشهای اساسی را که ما از جنگ جهانی دوم به شکل مشترک در اختیار داریم - دموکراسی و نظم جهانی پدید آمده از جنگ جهانی دوم- را تهدید میکند.
اکنون مدتی است که مقامات کرملین، به ویژه ولادیمیر پوتین، به طور گسترده مظنون هستند که در پشتصحنه حملات سایبری جهانی، به ویژه در ایالاتمتحده و با دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 هستند.
در اوایل این ماه، گزارشی توسط مجلس سنای ایالاتمتحده منتشر شده که در آن در مورد مقیاس وسیع عملیات ضداطلاعات روسیه اطلاعاتی ارائه شده بود.
این گزارش نشان میدهد، روسیه از اینستاگرام، یوتیوب، تامبلر، پی پال و همچنین توییتر و فیسبوک برای انتشار تبلیغات وسیع و گسترده استفاده میکند.
این گزارش همچنین ادعا میکند، روسیه تمرکز ویژهای بر هدف قرار دادن محافظهکاران با پستهای مربوط به مهاجرت، نژادگرایی و قوانین مربوط به اسلحه دارد.
فیلیپ هوارد، مدیر مؤسسه اینترنتی آکسفورد، در این خصوص اظهار داشته: این عملیات روسیه شامل استفاده از یک خانواده کامل از سایتها و رسانههای اجتماعی است. تصور ما این است که هدف این بوده که این کمپینها قانونی به نظر برسند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بارها و بارها انکار کرده که در مبارزات انتخاباتیاش با مداخله و عملیات روسیه وارد تبانی ـ دانسته یا ناخواسته ـ شده است.
با این حال ادعاهای جدیدی که رئیس سابق موساد در این خصوص مطرح کرده است میتواند فصل جدیدی در رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ و ماجرای دخالت روسها در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالاتمتحده باشد و سندی جدید در اختیار حزب رقیب یعنی دموکراتها؛ آن هم در راستای فشار بیشتر بر دونالد ترامپ در مسیر استیضاح.
پیش از این ترامپ تهدید کرده بود، اگر دموکراتها وی را استیضاح کنند، مردم آمریکا «انقلاب» خواهند کرد. همچنین گفته میشود که دستور ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، بخشی در واکنش به فشارهای سیاست داخلی و در جهت افزایش محبوبیت خود در میان مردم آمریکا بوده است.
طبق آخرین نظرسنجی مؤسسه گالوپ در پی اعلام تصمیم دولت امریکا برای خروج از سوریه، محبوبیت دونالد ترامپ با دو درصد افزایش، به 40 درصد رسیده است.