بارداری خانمها معمولا سوالها و دغدغههای زیادی به دنبال دارد که هر کدام باعث بروز مقداری استرس و فکر و خیال میشود. بعضی اتفاقات این دوران بین همه خانمها شایع هستند؛ اما بعضی دیگر به ندرت اتفاق میافتند. برای مثال کمردرد در بارداری زیاد اتفاق میافتد؛ اما ریسک ابتلا به آبله مرغان در بارداری کمتر است. با وجود این ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
آبله مرغان در اواخر بارداری خطرناکتر است؟
همان طور که گفتیم احتمال ابتلا به آبله مرغان در بارداری پایین است؛ با وجود این اگر اتفاق بیفتد، بدون خطر نخواهد بود؛ به خصوص در اواخر بارداری. بعد از هفته بیستم خطرات ابتلا به آبله مرغان بیشتر میشود. به همین دلیل چنانچه زن باردار متوجه علائم این بیماری شد، نباید زمان را از دست بدهد و باید هر چه سریعتر برای درمان و کاهش خطرات به پزشک مراجعه کند.
در غیر این صورت ممکن است با عواقبی رو به رو شود که زندگی خودش و فرزندش را تحت تاثیر قرار میدهد.
تاثیر آبله مرغان روی جنین
خیلی کم اتفاق میافتد که آبله مرغان روی جنین تاثیر بگذارد؛ در حقیقت آمار میگوید اگر مادری در بارداری به آبله مرغان دچار شود، احتمال ابتلای جنین در 12 هفته اول حدود یک درصد و بین هفته 13 تا 20 بارداری حدود دو درصد خواهد بود. اما همین میزان کم ممکن است دچار عواقب بزرگی شود؛ برای مثال رشد به طور کلی و رشد اندامها و مغز به طور اختصاصی ممکن است دچار مشکل شود. مشکلات پوستی و چشمی از دیگر مواردی است که ممکن است جنین را درگیر کند. بسیاری از جنینهایی که دچار این مشکلات میشوند، نمیتوانند طاقت بیاورند و از دست میروند.
این علائم را جدی بگیرید
علائم اولیه آبله مرغان در بارداری شبیه علائم سرما خوردگی است؛ یعنی خانم باردار متوجه بروز تب، سرفه، خستگی و آبریزش بینی شود. اما علائم آبله مرغان به همین چند مورد محدود نمیشود. تقریبا دو روز بعد از بروز این علائم، دانههایی روی بدن مشاهده میشود که ترشح دارند. خیلی وقتها این دانهها اول روی سر و گردن دیده میشوند و بعد روی سایر اعضای بدن مشاهده خواهند شد. در صورت بروز هر کدام از این علائم فرصت را از دست ندهید و به پزشک مراجعه کنید.