به گزارش «تابناک»؛ از جمله این آزمون ها، تلاشی است که اخیر مسئولان مدعی انجام آن هستند و قرار است به تنظیم بازار گوشت و مرغ بینجامد؛ تلاشی که ظاهرا پشتوانه لجستیکی خوبی هم دارد تا جایی که واردات گوشت تازه با هواپیما نیز در دستور کار قرار دارد.
پروسهای نه چندان پیچیده که با واردات گوشت با ارز دولتی از دیگر کشورها آغاز میشود و به توزیع در شبکه مشخصی ختم می شود؛ روندی که همه عوامل دخیل در آن مشخص هستند، اما در عمل به بروز اتفاقاتی منجر شده که احتکار و گران فروشی از جمله آنهاست.
تخلفاتی که به شکل گیری پروندههای فراوانی منجر شده که روز به روز بر شمارشان افزوده میشود؛ این را میشود از جستوجو میان اخباری دریافت که به تازگی نمونههای زیادی، کشف گوشت احتکار شده یا توزیع گوشت وارداتی تنظیم بازار در بازار آزاد یا هدایت آن به رستورانها و آشپزخانهها و موارد مختلف دیگری به دست آمده است.
پروندههایی که به وضوح نشان میدهند، نظام توزیع اشکال دارد و از آن مهم تر، نظام نظارتی به شدت ضعیف است؛ ساختاری که ضعفهای متعدد آن موجب شده قیمت گوشت به رغم واردات روند افزایشی داشته باشد و مرز یکصد هزار تومان در هر کیلوگرم را پشت سر بگذارد؛ رویدادی که معانی شوم زیادی در پس آن نهفته است.
اتفاقی که هرچند در ماههای اخیر بارها در کمبودهای ناگهانی محصولات مختلف خودنمایی کرده، موجب نشده مسئولان راهکاری ویژه برای رفع آفات آن به کار ببندند تا در نهایت وضعیت همانی باشد که قبلتر بوده است؛ وضعیتی که در آن افراد سودجو نهایت تلاششان را برای بهرهمند شدن از اوضاع نابسامان به کار میبندند و ناظری هم نیست که به داد مردم رسیده و گریبان این سودجویان را بگیرد.
درست مانند آنچه در کوچه و خیابان، در مغازهها و حتی در برخی فروشگاههای زنجیرهای بزرگ در جریان است. در میان قشرهایی که میکوشند با مخفی کردن گوشت و رب گوجه و امثال اینها از مشتریان، از بالا رفتن قیمت آنها سود ببرند و گاه راه کوتاهتر را انتخاب کرده و قیمتها را بالا میبرند؛ سودجویانی که ظاهرا به کوتاهی و قصور دستگاههای نظارتی اطمینان دارند.
اطمینانی که موجب شده تخلفها نه در پستو و همراه با احتیاط، که تقریبا مقابل چشم عموم صورت پذیرد؛ شاید از این روی که متخلفان میدانند نهادهای نظارتی هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند، ولو گزارشهای مردمی در خصوص تخلف به ایشان برسد. این را میشود از اطلاعاتی دریافت که برخی از مخاطبان در اختیار «تابناک» قرار میدهند.
اطلاعاتی که گاه مستند به فیلم و عکس هم هستند، مثل فیلمی که از شعبه یکی از فروشگاههای زنجیرهای مشهور در اختیارمان قرار گرفته و حکایت از مخفی کردن گوشتهای تنظیم بازار زیر یخچالهای بستنی فروشگاه دارد؛ یخچالهایی که محل جاسازی و نگهداری گوشتهایی شدهاند که در محل ویژه فروش گوشت جای خالی شان توی ذوق میزند و چه بسا بخش عمده شان در جای دیگری جاخوش کرده باشند.
اشکالی که انتظار میرود مدیریت کلان این دست فروشگاهها با آن مقابله کند، اما نه آنها و نه نهادهای نظارتی که توزیع گوشت تنظیم بازار را به این فروشگاهها واگذار کردهاند، اقدامی در این خصوص ترتیب نمیدهند تا نتیجه، افزایش روزافزون قیمت این کالا در بازار باشد. در بازاری که مسئولان تأکید دارند برنامههای مفصلی برای تنظیم آن تدارک دیده و در دست اجرا دارند!
مسئولانی که ظاهرا قصدشان تنظیم بازار نیست که اگر بود، بی شک بعد نظارتی ماجرا را بسیار جدی میگرفتند و تلاش میکردند تا حتی موارد کوچک تخلف نیز رخ ندهد، نه آنکه خبر برسد کسب و کارهای متعددی پیرامون این گوشتهای تنظیم بازار شکل گرفته که موجب میشود ارز و بودجه اختصاص یافته به این امر، از بیت المال برود، اما به جای روانه شدن به جیب عموم، به جیب عدهای خاص سرازیر شود!