روز دوشنبه در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا با ۳.۷ دلار کاهش نسبت به روز قبل به قیمت ۱۳۱۰ دلار و ۳۰ سنت معامله شد. رویترز دلیل کاهش قیت طلا را آغاز مذاکرات چین و آمریکا بر سر جنگ تجاری اعلام کرد. قرار است این هفته مذاکرات نمایندگان دو کشور بر سر پایان دادن به جنگ تجاری در چین آغاز شود. بازار به این مذاکرات خوشبین و سرمایهگذاران در انتظار نتیجه نشست هستند.
پیش از آغاز نشست ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد، اگر این مذاکرات به نتیجه نرسید بلافاصله سقف کالاهای چینی تحت تحریم را به ۲۰۰ میلیون دلار خواهد رساند. تلاشهای ترامپ بین دو کشور از سال گذشته آغاز شده و به اقتصاد دو کشور آسیب رسانده است. عامل دوم پایین آمدن قیمت طلا؛ افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی است که به بیشترین میزان از سوم ژانویه رسید و قیمت طلا را کاهش داد. زمانی که ارزش دلار بالا میرود طلا برای خریداران با دیگر ارزها گرانتر میشود؛ بنابراین، تقاضا در بازارهای جهانی کاهش یافته و قیمت طلا پایین میآید. قیمت فلز زرد دیروز در کمترین نرخ ۱۳۱۰ دلار و در بیشترین نرخ ۱۳۱۲ دلار و ۸۰ سنت معامله شد. قیمت امروز این فلز گرانبها نسبت به یک ماه گذشته ۲۳.۵ دلار افزایش داشت، اما نسبت به یک سال گذشته ۵.۴ دلار با کاهش همراه شد. به نقل از فارس؛ در گروه سایر فلزات گرانبها نیز نقره ۹ سنت کاهش داشت و فلزات گرانبهای پلاتینوم و پالادیوم کاهشهایی به ترتیب ۸ و ۲۹ دلار را تجربه کردند.
در معاملات روز دوشنبه، شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای مهم جهانی را اندازه میگیرد، با ثبت هشتمین صعود متوالی و ایستادن در سطح ۹۶.۶۴ واحد، در بالاترین سطح خود در شش هفته اخیر قرار گرفت. نیک ویدال، کارشناس عملیات ارزی در مؤسسه " راکوتن سکیوریتیز" گفت: این هفته نگاه معاملهگران به مذاکرات چین و آمریکا دوخته خواهد شد و فرصت خوبی برای صعود دلار مهیا شده است، چون یورو و دلار استرالیا در شرایط متزلزلی قرار گرفتهاند. هر دلار با ۰.۱ درصد افزایش به ۱۰۹.۸۲ ین رسید.
دلار استرالیا پس از آنکه هفته گذشته ۲.۲ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داد، دیروز ۰.۱۵ درصد در برابر همتای آمریکاییاش پیشروی کرد؛ بهگونهای که هر دلار استرالیا به ۰.۷۱ دلار آمریکا رسید. یورو با اندکی کاهش در مقایسه با روز جمعه به ازای ۱.۱۳۲۲ دلار مبادله شد. به نقل از ایسنا؛ روند رو به رشد ارزش دلار پس از آن آغاز شد که بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد با توجه به ریزش بازارهای مالی در سال گذشته، در پی افزایش نرخ بهره، رویکرد صبر و انتظار را در پیش خواهد گرفت و فعلاً نرخ بهره را افزایش نخواهد داد. برخلاف دلار، یورو بهدنبال انتشار آمارهای ناامیدکننده از وضعیت اقتصادهای بزرگ اروپایی نظیر آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا وارد مدار نزولی شده است.
روز گذشته، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام در یادداشتی نوشت: امروز توفیق حضور درمیان خیل عظیم مردم عزیز را پیدا کردم که به خاطر چهلمین سالگرد انقلاب به صحنه آمده بودند.
وی ادامه داد: دهها تن از راهپیمایان، با دیدن حقیر، ابراز لطف کرده و موجبات توضیحات زیر را فراهم ساختند؛
۱. عموما نسبت به حقیر و عملکرد بانک مرکزی در این دوره سخت، ابراز محبت کرده وقدردان بودند. انصافا قوت قلبی بود جهت ادامه راه
۲. سؤالی در ذهن برخی بود که درسته بانک مرکزی نمیخواهد قیمت دلار پایین بیاید؟ گفتم نعوذبالله! مگر ممکنه؟ برای بانک مرکزی درکنار تقویت ارزش پول ملی، ثبات در بازار و ممانعت از نوسان نیز مهم است، ولی این بدان مفهوم نیست که از کاهش نرخ ممانعت کرده یا در پی افزایش آن باشیم.
3 . تأکید داشتند که تلاش بیشتری برای کاهش نرخ دلار بشود. گفتم من هم معتقدم نرخ فعلی به هیچ وجه قیمت ذاتی دلار نیست و برای تعدیل آن برنامه داریم و مطمئن باشید تمام تلاش خود را مصروف تقویت ارزش پول ملی خواهیم کرد.
به گفته بلومبرگ، بیشترین مالیات بر درآمد یک درصد ثروتمند جامعه متعلق به امارات با ۸۹۱ هزار در سال است و پس از این کشور، سنگاپوریها با ۶۹۴ هزار دلار و بحرینیها با ۴۷۳ هزار دلار در ردههای بعدی قرار دارند. یک درصد ثروتمند جامعه، بهطور متوسط هر ساله ۴۷۸ هزار دلار از درآمد خود را در آمریکا، ۲۹۰ هزار دلار را در انگلیس، ۲۱۵ هزار دلار را در فرانسه و ۱۹۰ هزار دلار را در کانادا به عنوان مالیات به دولت میپردازند. از سوی دیگر، نرخ مالیات بر درآمد ثروتمندان در فرانسه با ۴۸ درصد بیش از سایر کشورهاست.
استرالیا، چین، آفریقای جنوبی، انگلیس و سوئیس نیز دیگر کشورهایی است که از ثروتمندان خود مالیات بالای ۴۰ درصد میگیرند. در طرف دیگر، برزیل و سنگاپور بین ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد این افراد را مطالبه میکنند. یک درصد ثروتمند جهان بخش بزرگی از ثروت خود را صرف خرید خانههای لوکس میکنند، به گونهای که ثروتمندان موناکویی بهطور متوسط، ۲۶.۴ میلیون دلار برای خرید خانه هزینه میکنند. این رقم برای ثروتمندان هنگکنگی معادل ۶.۸ میلیون دلار، سنگاپوریها ۵.۳ میلیون دلار، استرالیاییها ۴.۲ میلیون دلار و انگلیسیها ۴.۱ میلیون دلار است. ثروتمندان سه کشور برزیل، آفریقای جنوبی و هند، بهطور متوسط کمتر از یک میلیون دلار برای خرید خانه هزینه میکنند؛ این رقم در برزیل معادل ۷۰۰ هزار دلار، آفریقای جنوبی ۷۰۰ هزار دلار و هند ۶۰۰ هزار دلار است.
الکسی یرخوف سفیر روسیه در ترکیه اعلام کرد، این کشور به دنبال بازارهای جدید گوشت در ترکیه است و نخستین سیگنالهای مثبت برای عرضه محصولات گوشت و لبنی به این کشور را دریافت کردهایم. این دیپلمات روسی اعلام کرد: نخستین تصمیم برای اینکه محصولات پروتئین روسی به بازارهای ترکیه شکل گرفت که در آن عوارض گمرکی هم اخذ نخواهد شد.
وی گفت: «هنوز گفت وگوهایی درباره نحوه اجرای این تصمیم انجام نشده، اما من معتقدم چنین تصمیمی طی هفتههای آینده تحقق مییابد.» سفیر روسیه در ترکیه اعلام کرد: این اقدام که ما تلاش کردیم در بازارهای ترکیه حضور جدی داشته باشیم، پیشرفت مهمی برای روسیه محسوب میشود. به نقل از فارس، نمایندگان روسیه و ترکیه موضوع صادرات گوشت به ترکیه را از سال ۲۰۱۷ بحث کردهاند و دوباره در آگوست ۲۰۱۸ هم روسیه بحث عرضه گوشت به بازارهای ترکیه را مطرح کرد.