سایه سنگین همسان‌سازی بر سر افزایش حداقل دستمزد سال ۹۸

سابقه‌ای که باید به افزایش دریافتی افراد کارکشته و با تجربه منجر شود، ولی در سایه تصمیم مسئولان و دولتمردان به نوعی ندید گرفته می‌شود، چون ظاهرا از دید ایشان کاستن فاصله دریافتی‌ها و اتکا به همسان سازی در اولویت است؛ اولویتی که از آغاز سال جاری به حقوق کارگران نیز سرایت داده شده.
کد خبر: ۸۷۸۱۳۰
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۴ 13 February 2019
|
14254 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
تغییری که سال گذشته در افزایش حداقل دستمزد کارگری رخ داد، ظاهرا قرار است به رویه جاری تعیین افزایش سالانه حداقل دستمزد کارگری شود.

به گزارش «تابناک»؛ با برگزاری نخستین نشست حقوق و دستمزد سال ۹۸ که با غیبت نمایندگان کارفرمایان همراه بود، خبر رسید که چارچوب حقوق و دستمزد کارگری تعیین و برخی پیشنهادها پیرامون آن‌ها هم مطرح شده است؛ پیشنهادهایی از جمله افزایش حق مسکن از ۲۰ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان که پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص آن، یکصد هزار تومان است و باید دید در ادامه نشست‌های سه جانبه به تفاهم و تصویب چه عددی خواهد رسید.

وضعیتی که هرچند در قیاس با تعیین حقوق و دستمزد سال ۹۷ ـ که جلسات آن دیرتر از همیشه در انتهای سال ۹۶ آغاز شد و حتی برای نخستین بار به فروردین سال بعد، یعنی فروردین ۹۷ رسید ـ رو به جلو و مناسب به نظر می‌رسد، یک نکته قابل تأمل در بطن آن نهفته است.

نکته‌ای که برای یادآوری آن باید تصمیم نهایی نشست‌های تعیین حقوق و دستمزد سال ۹۷ را مرور کرد که بر اساس آن، میزان افزایش دستمزد برای دو پایه حقوق مختلف تعیین شد؛ حداقل‌بگیران و سایر سطوح.

افزایشی که از دو فرمول مجزا تبعیت می‌کرد؛ به این صورت که حداقلی بگیرانی که میزان حقوق پایه شان در سال ۹۶، نرخ حداقل حقوق پایه ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان بود، مشمول افزایش ۵/۱۹ درصدی شدند و دیگرانی که بیش از این می‌گرفتند، شامل افزایش حقوقی به‌ صورت ترکیبی از «درصد» و «رقم ثابت ماهیانه» شدند که نتیجه آن، شکل گیری طیفی از حقوق‌های مختلف بود.

فرمولی که به تأکید مسئولان، هدف از به کارگیری آن، حمایت از قشرهای پایین‌دست بود و موجب می‌شد افراد با درآمد کمتر، افزایش بیشتری را در دستمزدشان شاهد باشند و آن‌هایی که درآمدشان بیشتر بود، مشمول افزایش کمتری شوند. فرمولی که البته پیش از آن در افزایش حقوق مستمری بگیران، بازنشستگان و البته کارمندان دولت اعمال شده بود.

شیوه‌ای که با نام «همسان سازی حقوق» معرف حضور حقوق بگیران مختلف است و ظاهرا پذیرفته شده به نظر می‌رسد، اما یک اشکال بزرگ و کلیدی دارد و آن اینکه اعمال آن برای کسانی که شاغل هستند، حکم ندید گرفتن سوابق کار ایشان را دارد. سوابق کاری که موجب می‌شود، کارگر پانزده سال خدمت، دریافتی بیشتری از کارگری داشته باشد که سال نخست خدمتش را گذرانده است.

سابقه‌ای که می‌بایست به افزایش دریافتی افراد کارکشته و با تجربه منجر شود، اما در سایه تصمیم مسئولان و دولتمردان به نوعی ندید گرفته می‌شود چراکه ظاهرا از دید ایشان کاستن فاصله دریافتی‌ها و اتکا به همسان سازی در اولویت است؛ اولویتی خدشه ناپذیر که می‌بایست در نظر گرفته شده و در اجرا دیده شود.

شرایطی که پیش از این در افزایش حقوق کارگری دیده نمی‌شد و از ابتدای سال جاری به این مقوله سرایت داده شد. وضعیتی که ظاهرا قرار است استمرار بیابد و از این روست که تعیین چارچوب‌های حقوق و دستمزد کارگران در دستور کار نشست‌های سه گانه قرار گرفته است. استمرار تصمیمی که هرچند موجب می‌شود، سطح درآمد حداقلی بگیران افزایش بیشتری را تجربه کند، از آن سو موجب جا ماندن درآمد سطح دیگر دستمزدی از تورم هر ساله کشور می‌شود که نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت، جز افزایش فقر!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
با روندی که در دولتهای پیشین وجود داشته و در این دولت نیز با شدت بیشتری با نام عوام فریبانه رسیدگی به اقشار کم در آمد پی گیری میشود در سالهای آتی ، جامعه کارگری از فکر تحصیل و پیشرفت و تجربه اندوزی تهی و کارگران تبدیل به بردگان بدون مهارت ،تجربه و تحصیل خواهند شد.
بی تدبیری محض است اگر بخواهیم برای کم کردن بودجه و با عوام فریبی ، کاری کنیم با تجربه و بی تجربه ،با تحصیلات و بدون تحصیلات ،با سابقه و بدون سابقه، حقوقی یکسان و یا حتی نزدیک به هم داشته باشند.با اینکار چرخ اقتصاد کشور که کارگران به چرخش در آورندگان اصلی آن هستند به شدت آسیب خواهد دید.
البته گاهی انسان شک میکند که نکند دست ها یی در کار است تا اقتصاد کشور تهی از مهارت ، تجربه و تحصیل شود ؟
با روند موجود دیر نیست روزی که کارگر ایرانی با مهاجرت به افغانستان ، حاضر شود یک چهارم مزد کارگر آنجا را دریافت کند و به آن ببالد.
به نظر من همسان سازی ها و افزایش های اینگونه فقط میتواند به سرخوردگی و نابودی این قشر زحمت کش فداکار حتی همانی که مثلا افزایش بیشتری نصیبش میشود ، بیانجامد که در کل دود آن به چشم کشور و اقتصاد خواهد رفت. هر چند در ابتدای کار ، دولت و کارفرمایان را راضی کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
شعار برابری توده ها و گند زدن به اقتصاد، تبریک به آقای حقوقدان، همینو کم داشتیم، تدابیر کمونیستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
بیجا كرده هر كسي بخواد دو فرمول بده

وقتي دولتي ها به طور يكسان قرار شد از يك فرمول بيست درصدي استفلاده كنن
لازمه كه كارگرلان حداقل شاهد افزايش 25 درصدي در تمام سطوح شغلي رو تجربه كنن
اگر به همين منوال بگذره چند سال بعد حقوق يك كارگر ساده با كسي كه سي سال سابقه خدمت و تجربه داره
برابر خواهد بود

در هيچ كجاي دنيا چنين رويه اي وجود نداره..............
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
چی و کی باعث شده تا شما فکر کنید حق حیات بیشتری نسبت به کارگر ساده داری؟ عمری که شما در اداره تابستان زیر کولر و زمستان در کنار ایران رادیاتور داری تلف می کنی باشه مزد همون چه جملۀ بدرد نخوری که در دوران تحصیلتتان حفظ کردی. کارگر هم که زمستان تو سرما و تابستان تو گرما با خرده فرمایشات صاحب کار یا مدیر بی سوادش داره کار می کنه در واقع داره تاوان همان چهار جمله بی خودی را میده که شما حفظ کردید او نکرد.
پس حقوق بالاتر برای کدام تخم دو زرده میخوای؟
به ناشناس 17:50
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
دندت نرم! تو هم اگه عرضه داری از بچگی تو کوچه و خیابون بشین خونه فقط درس بخون تا شاید بتونی دانشگاه قبول بشی! بعدش هم که دانشگاه قبول شده تازه اگر تونستی بشین و 5 سال برای لیسانس بخون بعد اگر همت داشتی که نداری بشین واسه کنکور ارشد بخون تا شاید قبول شی بعدش تازه 2 سال بشین واسه ارشد دروس سخت و تخصصی رو بخون تا فارغ بشی بعد تازه برو سر کار بعد اونموقع بیا با هم در مورد حق حیات صحبت کنیم و انتظار داشته باش که مثل یه فوق الیسانس با کلی تخصص و چندین سال سابقه کار حقوق بگیری!

البته تو مغلطه داری می کنی چون حق حیات برای همه هست و کارگران شریف ما قطعاً مثل بقیه اقشار جامعه خیلی کمتر از حقشون دارن میگیرن

ولی خوب کلاً دلت رو به این سیاستها خوش نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
خوش به حال خصولتیهایی مثل شرکت توزیع برق و آبفا که کارگری حساب میشن و درصد افزایش سالانه شان همیشه از دولتیها بیشتره.
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
در حمایت از کارگران خطاب به شما کارمند دولت پرمدعا و بی بازده عرض کنم دقیقا شما چه ویژگی بارزی دارید که باید این چنین پول نفت را برای حقوق شما هدر بدهند؟ بازده دیپلمه های دبیرستان از شما بیشتره.
کارگر ۲۰سال سابقه کار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
در جواب جناب ناشناس:من ساعت ۶ونیم صبح سرکارم،صبحانه را میخورم راس ساعت ۷با تعویض لباس و...تو سالن تولید هستم.خدا سر شاهده چند بار شده رفتید فلان اداره یا بانک یا سازمان ساعت ۸تا ۹ مسئول همان قسمت حضور نداشته؟بعد کاشف به عمل آمده بنده خدا مشغول صبحانه خوردن بوده؟!!!!این فقط یک نمونه هست....
رضا ده
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
آقايان كارگر و كارمند نداره چه شده افتاديم به جان هم
تو يك كشتي هستيم بنام ايران به هرحال تجربه ثابت كرده همسان سازي حقوق در بلند مدت موجب نابودي اقتصاد شده است كارگر ساده امروز كه از همسان سازي ممكن خوشحال باشه فراموش نكنه 10 تا 15 سال ديگه جزئ با تجربه هاست كارگر ديپلم فعلي توجه داشته باشه اگر به كارگر فوق ليسانس و ليسانس افزايش بيشتري تعلق بگيره اين يعني راه براي اونم بازه كه بره در س بخونه ياد بگيره و پيشرفت كنه اساسا پيشرفت در جوامع بشري با انگيزه شروع ميشه كه مي‌تواند مادي يا معنوي باشه به هرحال اين روش افزايش حقوق مي‌تواند باعث از بين رفتن انگيزه ايجاد تنش بين كارگران با سابقه باتجربه و كارگران ساده و كم تجربه تر بشه دوستان دولت مرد عزيز امروزه دانشي هم هست بنام رفتارشناسي اقتصادي در يك كشتي بنام ايران نشستيم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
در پاسخ به افراد ناکاراکدی كه تنها تا نوكگ دواغ شون رو ميبينن بايد عرض كنم
اولا بنده كارمند دولت نيستم و كارگر با سي سال سابقه و تجربه هستم
و موقعي كه من شروع به كار كردم پدر مادرتون هم هنوز تصميم نگرفته بودن شما پا به عرصه هستي بزاريد يا نه
در ضمن اون عزيز كارگري كه حرف هاي صد تا يه غاز شعار گونه رو زده كه البته دوست عزيز بعيد ساخ بهشون داده هم بايد عرض كنم
سعي كن كمي از نوك بيني خودت جلو تر رو هم ببيني
يعين سي سال بعد كه با كوله باري از تجربه انظتر داري قدر تجربياتت رو بدونن و مزد اين تجربه رو بگيري
از نوشتارت مشخصه خيلي جواني
حداقل سعي كن وسعت ديدت رو بيشتر كني...................
شهرام رودپیمای رشت آبادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
با نام خدا .

با سلام .

نمایندگان کارگران کشور منحصرا" جناب اقای محجوب ،

بیایید در تاریخ کارگری ایران مثل دکتر مصدق نام نیکی از خود بگذارید ....و وضعیت حقوق و دستمزد کارگری را برای

همیشه در ایران حل نمایید .........تاریخ برای شما شهادت خواهد داد .......
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
جناب محجوب شما تنها چیزی که نمی داند الف و ب اقتصاد خرد و کلان است مادرو در ونزوئلا تز ایشان را پیاده کرد و الان انجا دو رئیس جمهور و تورم ۱۰۰۰۰۰۰ درصدی دارد
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
تجربه و تخصص کاربردی و راهگشا ،حتما باید ارزش خود را داشته باشد
ایرونی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
این روشهای همسان سازیو پلکانی در واقع کلاهبرداری و دست در جیب کارمند با رتبه بالاتر کردنه
مگه میشه منه تحصیل کرده با سوابق کاری و سمت مهم تر مثلا20درصد افزایش حقوق بگیرم بعد کارگر صفر به فرض مثال30درصد بگیره؟؟؟مگر حق و حقوق یه دکتر و مهندس با یه کارگر باید یکی باشه؟؟؟؟؟
من نمیگم مردم گرسنه باشند خیر آقا حداقل حقوق باید 4میلیون به بالا باشه حالا هر کی سابقه و تحصیل و خدمات بهتری میده باید دریافتی بهتر هم داشته باشه نه اینکه دست در جیب کارمند سمت بالا بکنید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
یه دیپلمه دبیرستان هم اگر پارتیش جور باشه براحتی میتونه کار شما رو از خودتون بهتر انجام بده پس به هنر و مهارت نداشته تون هم نباید حقوقی تعلق بگیره
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
آفرین
چه عجب بالاخره به این موضوع پرداخته شد.
کریمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
اشتباه فاحشی است که نمایندگان مجلس در برنامه یکسان سازی حقوق دچار آن هستند .کارمند با تجربه شرکتی طی یک ماه به غیر از وظیفه محوله موفق شد دو دستگاه تخصصی شرکت نفتی را با موفقیت تعمیر وراه اندازی نماید .وجند میلیون صرفه جویی برای شرکت به ارمغان آورد .بسیاری از با تجربه های مراکز صنعتی چنین رویه ای دارند .حال اگر قرار گردد افزایش حقوق وی کمتر از فرد بی تجربه وبا تازه استخدام شده با پایه حقوق کمتر مقایسه وبه مراتب با افزایش حقوق کمتری مواجه گردد ، نه تنها کار تخصصی نخواهد کرد ، بلکه از آموختن تجربیات خود به مستخدمین جدید خودداری خواهد کرد. اگر نماینده های محترم مجلس در مصوبات خود از نظرات کارشناسان استفاده می نمودند بهره وری صنایع ما بیش از حال بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
به ضم حکومتگران ، ادارهٔ فقرا آسانتر است از قشر متوسط ، اما غافل از این هستند که لشگر فقرا مانند سیل ‌و طوفان ویران کننده میباشد ؟ حکومتها با ایجاد قشر متوسط پیشرفت میکنند ،و دوام می آورند ؟همین قشر متوسط است که باعث کاهش فقر ،و فساد ،و بیکاری در جامعه میشوند ؟،،و الا اغنی که غارتگرند ،و خیانتکار ، فقرا هم حریص در مصرف ،‌ باز تولید ریا ‌و تظاهر ،و نیرنگ ؟ ستون اصلی نگهداندهٔ حکومت تنها قشر متوسط جامعه است ،،،
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
حلقه مفقوده بین لشگر فقرا و قشر متوسط نداشتن پارتی و بی بهره بودن از ژن خوب هست وگرنه مطمئن باش اون ها هم همشون لیاقت طبقه متوسط بودن رو دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
طرح یکسان سازی حقوق طرحی غیر علمی جاهلانه و عوامفریبانه است که ریشه در تفکر مارکسیسنی دارد و به مهاجرت بیشتر نخبگان و کاراموخته ها منجر خواهد شد.بی توجهی به تجربه نحصیلات سابقه کار و رتبه شغلی در نهایت شکست خواهد خورد و دست دولت را در جیب یک گروه برای تامین مایحتاج گروهی دیگر قرار می دهد.مفهوم واقعی ان دزدی دولتی است و نتیجه ای جز سرخوردگی بیشتر قشر مجرب و تحصیلکرده ندارد.کره شمالی و شوروی سابق نمونه های چنین تفکر شکست خورده است.دولت بی عرضگی و ناتوانی خود را با جیب بری قشر تحصیلکرده جبران می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۴
دیدگاه کاملا کمونیستی .دمتون گرم مسئولان دانشمند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟