دبیر کمیسیون حمل و نقل شورای شهر گفت: در جلسه مشترک کمیسیون فرهنگی- اجتماعی و کمیسیون حمل و نقل، دستورالعمل اجرایی نحوه توزیع طرح ترافیک خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری نهایی شد.
به گزارش مهر، محمدعلی کرونی دبیر کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این دستورالعمل در ۶ ماده برا طرح ترافیک خبرنگاران تهیهشده است، گفت: این دستورالعمل بهموجب مصوبه شماره ۲۵۲۹ شورای شهر تهران با عنوان کاهش ترافیک و آلودگی هوا در محدودههای مرکزی شهر تهران در سال ۹۸ تهیهشده که در آن به شهرداری تهران اجازه دادهشده عوارض طرح ترافیک را برای خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری در سقف تعیینشده با تخفیف مصوب محاسبه کنند.
وی بابیان اینکه طبق ماده ۱ این دستورالعمل دوسوم از مجموع ۳ درصد کل مجوزهای طرح ترافیک که به مواد خاص اختصاصیافته، به جامعه خبری شامل خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری و مدیران مسئول رسانهها اختصاص مییابد، اظهار داشت: بر اساس این دستورالعمل، خبرنگار و روزنامهنگار کسی است که مسئولیت و یا شغل اصلی و مستمر او فعالیت دریکی از رسانهها و تهیه و تنظیم و انتشار خبر و گزارش از وقایع جاری و نگارش تحلیل و تفسیر آنها در رسانه جمعی است.
کرونی اظهار داشت: در تبصره دو این ماده آمده است: نشریات ادواری که دوره انتشار آنها بیش از هفته است (ماهنامه، دوماهنامه، فصلنامه) همچنین رسانههایی که صرفاً با توزیع خبرها و بازنشر اخبار تولید دیگر رسانهها میپردازند مشمول دریافت طرح نیستند.
به گفته وی اولویت در تخصیص طرح ترافیک با خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری است که ب قرار کار معین در یک نشریه یا پایگاه خبری اشتغال داشته و مدرکی دال بر اشتغال مستمر به مشاغل مذکور در این دستورالعمل را ارائه دهد.
دبیر کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با اشاره به تبصره یک ماده ۳ این دستورالعمل گفت: خبرنگاران و عکاسانی که قرارداد مستقیم با رسانه ندارند اما فعالیت مستمر رسانهای دارند، تنها بهشرط ارائه آثار منتشرشده به نام خود و یا بدون نام که انتساب آن به تأیید مدیر رسانه برسد، در رسانهها حداقل ۱۰ اثر قبل از ثبتنام که نشانگر همکاری مستمر آنها با رسانههای مکتوب و اینترنتی باشد. معرفی این متقاضیان باید از سوی یکی از تشکلهای صنفی صادرشده باشد.
وی افزود: همچنین افرادی که شغل تماموقت دیگری غیر از روزنامهنگاری یا مدیرمسئولی دارند، اگر بهصورت پارهوقت حق التحریری یا حقالزحمهای با رسانه داشته باشند، مشمول این آئیننامه نمیشوند.
دبیر کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در ماده ۴ این دستورالعمل آمده است خبرنگاران و عکاسانی که با توجه به شرایط مندرج در آئیننامه متقاضی دریافت مجوز موارد خاص باشند، باید بعد از ثبتنام در سامانه طرح ترافیک، مدارک زیر را به سازمان حملونقل ترافیک ارائه کنند. تصویر شناسنامه، کارت ملی، سند مالکیت خودروی سواری به نام خود و یا همسر، معرفینامه از سوی رسانه و موسسه محل اشتغال و یا تشکلهای صنفی خبرنگاران، عکاسان و مدیرمسئولان و مدرک دال بر اشتغال مستمر به کار خبری (بیمه تأمین اجتماعی بهعنوان خبرنگار یا بیمه خبرنگاری وزارت ارشاد و یا تصویر آثار منتشرشده به نام خود در ۶ ماه قبل از ثبتنام)
کرونی بابیان اینکه در ماده ۵ این دستورالعمل به کارگروه تهیه سهمیه با حضور ۷ نفر اشاره کرد و گفت: این کارگروه شامل نمایندگانی از معاونت حملونقل و ترافیک بهعنوان دبیر گروه، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، کمیسیون عمران و حمل ونقل، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، انجمن صنفی مدیران رسانههای غیردولتی و انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران تشکیل میشود و وظیفه تعیین تعداد سهمیه طرح ترافیک قابل تخصیص به خبرنگاران هر یک از مؤسسات رسانههای را به عهده دارد. حداقل نفرات برای تشکیل جلسه ۵ نفر است.
وی یادآور شد: در تبصره یک این ماده سهمیه خبرنگاران رسانهها، با توجه به سه شاخص آخرین رتبهبندی رسانه که از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام میشود، میزان کیفیت فعالیت رسانه در عرصه تولید خبر و گزارش، تعداد نیروی انسانی و اولویت رسانههای بخش خصوصی بر رسانههای وابسته به دولت و ارگانها و نهادهای عمومی تعیین میشود.
دبیر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین کارگروه تعیین سهمیه مجاز است برای هدفمند کردن توزیع مجوزهای طرح ترافیک خبرنگاری، سهمیه گروههای مشخصی همچون عکاسان، مدیران مسئول و خبرنگاران آزاد را در سقف مجوزهای صادر به جدا از مؤسسات رسانهای تعیین و با همکاری تشکلهای صنفی مرتبط با آنها توزیع کند.
وی تأکید کرد: سازمان حملونقل ترافیک شهرداری تهران موظف است، حداکثر تا پایان خرداد نام خبرنگار، نهاد معرفی کننده دریافتکنندگان طرح ترافیک خبرنگاری را در سامانه شفافیت شهرداری منتشر کند.