سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو از رویکرد غیرمسئولانه و غیرقانونی آمریکا در کنفرانس خلع سلاح انتقاد کرد.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اسماعیل بقایی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل متحد، رویکرد غیرمسئولانه و یکجانبه آمریکا در قبال معاهدات بین المللی مربوط به کنترل تسلیحات را مهمترین دلیل شکست تلاشهای بین المللی در مسیر خلع سلاح و جدی ترین چالش برای تحقق آرمان جهان عاری از سلاحهای کشتار جمعی خواند.
بقایی که در جریان اجلاس سالیانه کنفرانس خلع سلاح در ژنو سخن میگفت، با برشمردن نمونههایی از تصمیمهای یکجانبه و خلاف قانون دولت آمریکا از جمله در خروج از برجام، این اقدام را نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد دانست و تحریک و تهدید سایر دولتها به تبعیت از این اقدام غیرقانونی را حمله به چندجانبه گرایی و اصل وفای به عهد در روابط دولتها توصیف کرد.
نماینده کشورمان با اشاره به گزارشهای مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی در تأیید پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود به رغم نقض عهد آمریکا و انفعال برخی دیگر از طرفهای برجام، تاکید کرد که هیچ معاهده چندجانبه ای نمیتواند به صورت یکجانبه تداوم یابد.
وی هشدار داد که مسئولیت تبعات چنین وضعیتی بر عهده طرفی است که با بی مسئولیتی و خباثت از برجام خارج شده است اما قطعاً سایر طرفها که در اتخاذ تدابیر متناسب برای جبران نقض عهد از سوی یکی از شرکایشان قصور میورزند نیز در این مسئولیت شریک خواهند بود.
بقایی در بخشی از سخنانش با اشاره به ممانعت آمریکا از تحقق مطالبه همیشگی مردم خاورمیانه برای رهایی از کابوس تسلیحات اتمی از طریق حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده تسلیحات هستهای در منطقه، خواستار تحرک واقعی جامعه بین المللی در این خصوص شد.
لازم به ذکر است پس از سخنرانی نماینده کشورمان، رابرت وود سفیر آمریکا در کنفرانس خلع سلاح طی سخنانی پرخاشگرانه و بی ارتباط به موضوع کنفرانس، اتهامات همیشگی مبنی بر حمایت ایران از تروریسم را تکرار و از تصمیم هیأت حاکمه آمریکا برای خروج از برجام دفاع کرد.
وی با تکرار ادعاهای سخیف برخی مقامات جنگ طلب آمریکا از جمله بولتون، مدعی شد مشکلات منطقه خاورمیانه از ۴۰ سال پیش با وقوع انقلاب ایران شروع شده است.
نماینده کشورمان در پاسخ، با تاکید بر بی ربط بودن سخنان نماینده آمریکا به موضوع کنفرانس به وی گوشزد کرد که آمریکا نباید انتظار داشته باشد مردم ایران بخاطر اخراج دیکتاتور مورد حمایت این کشور در ۴۰ سال قبل، از آمریکا عذرخواهی کنند.
بقایی با ذکر نمونههایی از اقدامات خصمانه دولتهای آمریکا علیه ملت ایران، از جمله کودتا علیه دولت ملی ایران در ۱۹۵۳، حمایت از رژیم صدام و تسلیح آن با انواع تسلیحات از جمله سلاحهای شیمیایی، تشکیل و تأمین مالی و تسلیحاتی گروههای تروریستی و افراطی مثل القاعده و داعش، میزبانی و حمایت از گروهک منفور منافقین و اعمال تحریمهای وحشیانه علیه ملت ایران، توصیه کرد نماینده آمریکا به جای فرافکنی پرخاشجویانه و تبدیل کنفرانس خلع سلاح به محلی برای دروغ پردازیهای تکراری، نسبت به تبعات اقدامات خطرناک این کشور بر صلح و امنیت بین المللی پاسخگو باشد.