هزار و پانصد و نود و یکمین بسته ویژه خبری «تابناک»؛

واکنش ابطحی به انتصاب رئیسی/پاسخ معاون صداوسیما به تقلب در رأی گیری: فعلا نمی‌توانیم اسم متهم را اعلام کنیم/غرویان: عناوین روحانیون در دست روزنامه‌چی‌هاست/داماد نعمت زاده متهم بزرگ نفتی است؟!

رصد‌خانه «تابناک»، خبر‌هایی برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس: خانم افشار هرگز با کابل برق کتک نخورده‌اند؟!/ایرانی‌ها دخترزا هستند یا پسرزا؟/آیت الله سبحانی: فساد در قم زیاد شده است و ... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۸۸۴۳۱۴
|
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۹ 09 March 2019
|
33279 بازدید
|

تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.


سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس: خانم افشار هرگز با کابل برق کتک نخورده‌اند؟!

حسن نوروزی به توئیت مهناز افشار درباره موضع وی پیرامون کودک همسری واکنش نشان داد: موضوعاتی همانند زایمان کردن و دوره قاعدگی مسائلی طبیعی است و مربوط به جسم و جان انسان است، اما بنده نیز از ایشان می‌پرسم آیا خانم افشار که درد زایمان و دوره قاعدگی را برای بنده مدنظر قرار می‌دهند تا به حال ۵۰۰ ضربه شلاق با کابل برقی در یک روزه خورده اند که در خصوص مقوله درد بنده را متهم به ندانستن می‌کنند. /خانه ملت

داستان جالب بازیگری که در مشاور املاک کار می‌کرد

شاهرخ شهبازی، بازیگر فیلم «غلامرضا تختی» می‌گوید: امسال از طریق فضای مجازی متوجه تلاش مجدد برای ساخت فیلم تختی شدم، از طریق همین فضای مجازی پیگیر ساخت فیلم بودم، تا اینکه از خداحافظی بازیگر اصلی فیلم مطلع شدم و همان زمان‌ها بود که یکی از دوستان محسن تنابنده برای خرید ملک نزد من آمد و علاقه‌مندی خود را برای ایفای نقش تختی به او اعلام کردم که در نهایت با واسطه به عوامل فیلم معرفی شدم. /ایسنا

تعلل در کوپنی‌ کردن مایحتاج ضروری مردم ضعف محسوب می‌شود

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تعلل در سهمیه بندی و کوپنی کردن مایحتاج ضروری مردم، تاخیر در ساماندهی و مدیریت مصرف سوخت، اخذ مالیات بیشتر از ثروتمندان، نداشتن راهبرد جهت رهایی از اقتصاد نفت محور و تاخیر در وضع سیاست‌های جامع در حوزه گردشگری و کشاورزی از جمله ضعف‌های دولت است. اصلاح طلبان اعتراضات صنفی و مطالبات مدنی در چارچوب قانون را حق مردم و احزاب می‌دانند و بر این عقیده هستند که این مسائل لازمه اصلاح امور و تلاشی برای حرکت کشور در مسیر تحول و پیشرفت است. /ایرنا

ایرانی‌ها دخترزا هستند یا پسرزا؟

سیف الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره پرطرفدارترین اسامی سال ۹۷ گفت: از آغاز سال جاری تاکنون، امیرعلی و فاطمه از اسامی پرطرفدار ایرانیان برای پسران و دختران بوده است. همچنین نام‌های محمد، علی، امیرحسین و ابوالفضل در بین نوزادان پسر و نام‌های زهرا، حلما، یسنا و زینب در بین نوزادان دختر بیشترین فراوانی را داشته است. در سال ۹۷ به ازای هر ۱۰۶ دختر، ۱۰۰ پسر متولد شده است. /باشگاه خبرنگاران

بهترین کشور‌های جهان برای اشتغال زنان

در این رتبه بندی کشور‌ها بر اساس امتیاز صفر تا ۱۰۰ رده بندی شده‌اند که صفر به معنای کمترین میزان تبعیض و ۱۰۰ بیشترین میزان است. طبق این رده بندی، سوئیس با امتیاز ۸. ۱، بهترین کشور جهان برای اشتغال زنان است در حالی که یمن با ۶۴ امتیاز، تبعیض‌آمیزترین محیط کاری برای زنان را دارد. پس از سوئیس، کشور‌های دانمارک، سوئد، فرانسه و پرتغال دارای کمترین میزان تبعیض برای زنان در محیط شغلی بوده‌اند. در کشور‌های توسعه یافته، اختلاف دستمزد دریافتی زنان و مردان به طور متوسط معادل ۱۳. ۶ درصد بوده است. ایران در رده بندی امسال بالاتر از پاکستان و یمن و پایین‌تر از اردن و گینه در رده ۱۱۸ جهان ایستاده است. / ایسنا

واکنش معاون پارلمانی دولت اصلاحات درباره انتصاب آقای رئیسی

محمدعلی ابطحی معاون حقوقی و پارلمانی دولت اصلاحات درباره انتصاب آقای رئیسی نوشت: با هر نگاهی، انتخاب آقای رئیسی برای ریاست قوه قضائیه، خبر خوبی برای همه بود. آشنایی با جزئیات سیستم قضایی نکته مهمی است. این مهم می‌تواند سرعت رسیدگی به مشکلات فعلی آن سیستم را چند برابر کند. چه خوب که به جای کرسی ریاست جمهوری، بر کرسی‌ای که می‌تواند به مردم بیشتر کمک کند، تکیه زد. /کیهان

هشدار امام جمعه لواسان به شهردار و شورای شهر

حجت‌الاسلام والمسلمین لواسانی گفت: یک تذکر دربارۀ شایعاتی که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد و مردم را از نام امام جمعه مرعوب می‌کنند که امام جمعه گفته خانۀ شما را خراب و ساختمان‌های مردم را ویران کنیم. این حرف‌های سخیف چیست؟ امام جمعه نه لودر دارد و نه بولدورز و نه کمیسیون ماده صد دارد و نه پلیس ساختمان و نه معاون شهرسازی که که باید مقررات را رعایت کند، بنابراین کلاً نمی‌تواند در روند کار بتواند دخالت کند. همۀ این‌ها وظیفۀ شهرداری و شورای شهر است و ربطی به ما ندارد، که یک روز از در سوزن تو می‌آیند و یک روز از در دروازه تو نمی‌آیند. بنده به شورای شهر و شهردار تذکر می‌دهم. مراقبت باشند مردم را اذیت نکنند، خط قرمز ما مردم هستند، آنان زیرمجموعۀ خود را توجیه کنند که نارضایت‌تراشی عملی ضدانقلابی است و خدا هم بر همۀ ما احاطه دارد./ ایسنا

چرا کباب زیر ۱۵ هزار تومان نخوریم؟

سید علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس‌های تهران به خبرآنلاین گفت: با توجه به نرخ گوشت که کیلویی ۹۰ و تا ۱۰۰هزار تومان باید گفت: هر سیخ کوبیده حداقل ۱۵ تا ۱۶هزار تومان قیمت دارد و به طور متعارف قیمت یک سیخ کوبیده خوب بین ۲۱ تا ۲۴ هزار تومان است. اگر گوشت مورد نیاز برای طبخ کباب کوبیده را حداقل کیلویی ۷۴ هزار تومان در نظر بگیریم، برای کباب ۲۰۰ گرمی، باید ۱۵ هزار تومان گوشت مصرف شود؛ بنابراین طبخ و فروش کباب کوبیده با قیمت‌هایی پایین‌تر از این میزان فاقد کیفیت لازم است.

بانک‌داری نیرو‌های مسلح اشتباه بود

روزنامه اصولگرای جوان در سرمقاله امروز به قلم مدیرمسئول خود با اشاره به لزوم اصلاحات نوشت: در بعد اصلاح خطا‌ها و اشتباهات باید دقت شود که با تجدیدنظرطلبی اشتباه گرفته نشود. روش‌ها، تاکتیک‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌ها در بستر زمان دچار قبض و بسط می‌شوند، اما اجتهاد در اصول هرگز صورت نمی‌گیرد. نظام اسلامی اصلاحات بارز و برجسته‌ای در ۴۰ سال گذشته انجام داده است که می‌توان به مواردی مانند اصلاح قانون اساسی، تمرکز در قوه مجریه، تمرکز در رهبری، ایجاد مجمع تشخیص مصلحت در قانون اساسی با هدف تشخیص مصلحت مردم (بخوانید مصلحت‌سنجی برخلاف شرع و قانون)، پیشگیری از ورود دگراندیشان به حکومت با هدف پیشگیری از استحاله و انحراف آن، بازگشت از اشتباه کنترل جمعیت، اعتراف به ضعف در اجرای عدالت در کشور و تلاش برای اصلاح آن، اصلاح بسیاری از قوانین دهه اول انقلاب، مردمی‌کردن امنیت در مناطق مرزی، تلاش جهت ورود جوانان به حوزه‌های مدیریتی و عبادی کشور و اخیراً اصلاح اشتباه بانکداری نیرو‌های مسلح نمونه‌هایی است که نظام اسلامی دست به اصلاح زده یا می‌زند.

آیت الله سبحانی: فساد در قم زیاد شده است

آیت‌الله سبحانی از وجود فساد در شهر قم انتقاد کردند، عنوان نمودند: متأسفانه در همین شهر قم فساد در حوزه زنان افزایش یافته است. باید با حضور زنان مبلغه، مجالس تعلیمی و تربیت در مساجد و منازل برای زنان برگزار شود تا شاهد اثربخشی باشیم. حضرت آیت الله سبحانی در ادامه اظهار داشتند: اگر کاری از دست من از طریق قلم و غیر آن بر بیاید، آماده همکاری هستم.

پاسخ معاون صداوسیما به تقلب در رأی گیری: فعلا نمی‌توانیم اسم متهم را اعلام کنیم

مرتضی میریاقری، معاون سیما درباره حواشی جشنواره جام جم توضیح داد: ما جشنواره پنجم را به گونه‌ای طراحی کردیم که جامعیت بیشتر داشته باشد. ما در سال ۹۸ چهار عنوان دیگر به عناوین قبلی اضافه کردیم. ما امسال باب دیگری را باز کردیم که تمام تولیدات در طول یک سال را در نظرسنجی قرار دهیم؛ بنابراین یک بخش مردمی که یک بخش مکمل بود را راه‌اندازی کردیم که از دو طریق امکان رأی‌گیری فراهم شد. دولت مسئولیت ایجاد زیرساخت‌ها را دارد. اختلال و دستکاری در آرا به گونه‌ای بود که همه فهمیدند و اول خودمان متوجه شدیم و اطلاع دادیم. بعد از این اتفاق راجع به فرضیه‌هایی که رخ داد متوجه شدیم دستکاری و حرکت بیرونی رخ داده و از پلیس فتا خواستیم مسأله را بررسی کند. وزارت ارتباطات می‌گوید نظارت بر این شرکت‌ها بر عهده بخش دیگر دولت است. به محض اعلام دلایل این اتفاق، نام هر جایی که این تخلف در آن صورت گرفته است را اعلام می‌کنیم، اما هنوز خاطی مشخص رسماً معرفی نشده است. البته یک متهم مشخص شده، اما چون اتهام وی ثابت نشده نمی‌توانیم اعلام کنیم.

روحانی با آیت‌الله سیستانی دیدار می‌کند

رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر قریب الوقوع خود به عراق با آیت الله سیستانی مرجع عالی شیعیان دیدار خواهد کرد. ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر آتی به عراق با آیت الله علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق دیدار خواهد کرد.

عناوین روحانیون در دست روزنامه‌چی‌هاست

محسن غرویان در گفت وگو با سایت آزادی درباره روند تبدیل شدن حجت‌الاسلام‌ها به «آیت‌الله» و در پاسخ به اینکه ملاک‌های آیت الله شدن، چیست، گفت: «سن و سال، درس و بحث، تالیفات و کتاب‌ها یا گاهی علم خاص مثل فقه، فلسفه، کلام یا . . . در این عناوین لحاظ می‌شود. به طور کلی، اما انضباطی وجود ندارد به خصوص حالا که این عنوان‌ها تا حد زیادی سیاسی شده و دست روزنامه چی‌ها و سیاسیون افتاده است. الان دیگر می‌بینیم که یک نفر در یک روزنامه آیت الله است و در روزنامه دیگر حجت الاسلام است. » این استاد حوزه درباره اینکه مراسم یا قائده خاصی برای اطلاق این عناوین وجود دارد یا خیر، گفت: «قا عده‌ای ندارد یا بهتر بگوییم که قاعده آن از دست حوزه در رفته است.»

دادگاه محمدرضا خاتمی برگزار نشد

وکیل نایب رئیس مجلس ششم از برگزار نشدن نخستین جلسه دادگاه محمدرضا خاتمی خبر داد و گفت: ما صبح امروز (شنبه) در وقت مقرر در دادگاه حاضر شدیم که به دلیل بلاتصدی بودن دادگاه، نخستین جلسه رسیدگی برگزار نشد و مقرر شد که وقت دادگاه در آینده ابلاغ شود. حجت کرمانی وکیل محمدرضا خاتمی درباره اتهامات اعلام شده علیه موکل خود و جلسه رسیدگی به این اتهامات که قرار بود صبح امروز برگزار شود، اظهار داشت: پیرو مصاحبه موکلم با برنامه اینترنتی رودررو درباره تخلفات انتخاباتی ریاست جمهوری دهم، وی متهم به نشر اکاذیب شد. وی افزود: جلسه نخست رسیدگی به این اتهامات امروز - ۱۸ اسفند- به دلیل بلاتصدی بودن دادگاه برگزار نشد که به محض اعلام وقت بعدی دادگاه در وقت تعیین شده برای رسیدگی و دفاع حاضر می‌شویم. کرمانی یادآور شد: وقت جلسه بعدی هنوز اعلام نشده است.

محسن رضایی: دولت خودش را به خواب زده است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتقاد از بودجه سال ۹۸ گفت: کسری بودجه ۹۸ را نشان می‌دهد که دولت خود را به خواب زده است. محسن رضایی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: بودجه ۹۸ را در هیأت عالی نظارت بررسی کردیم. دولت و مجلس نزدیک به سه چهارم بودجه را در شرکت‌های دولتی بسته‌اند که در اختیار مدیران است. بخش اعظم بودجه عمومی هم در اختیار دولت قرار دارد. از این مقدار چیزی در حدود ده درصد عمرانی است. این بودجه هیچ تناسبی با شرایط تحریمی و جنگ اقتصادی ندارد؛ اولاً صرفه‌جویی در آن دیده نشده است ثانیاً مشارکت مردمی در آن ضعیف است ثالثاً کسری بودجه ۹۸ را نشان می‌دهد که دولت خود را به خواب زده است. روز پنجشنبه هیأت عالی نظارت برای بررسی انطباق و عدم مغایرت بودجه سال ۹۸ کشور با سیاست‌های کلی نظام به ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی تشکیل شد.

زاهدی: بعد از ۴۰ سال هنوز مشخص نیست رجل سیاسی یعنی چه؟

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری وضع بدتر از این است، گفت: بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب هنوز مشخص نیست رجل سیاسی یعنی چه؟ در دوره قبل ۶ هزار نفر برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند. این دموکراسی نیست، "وهن" کشور است. وی تصریح کرد: باید افراد قابل، کارآزموده، امتحان پس داده، مدیر و شجاع در تصمیم گیری، ریسک پذیر و با پشتوانه قوی حزبی به صحنه بیایند. زاهدی اظهار کرد: هیچ یک از رؤسای جمهور ما به ویژه بعد از جنگ تاکنون مسوولیت دوره خود را به عهده نمی گیرد و همه به گردن دیگری می اندازند در حالی که اگر نظام حزبی باشد، مردم حزب را می شناسند.

هاشمی طبا: اصولگرایان کمر به نابودی روحانی بسته اند

مصطفی هاشمی طبا می‌گوید: این روز‌ها همه از این حرف می‌زنند که رابطه اصلاح طلبان با دولت برخلاف آنچه گاهی گفته ‏می‌شود، رابطه‌ای تعاملی و همصدایی است و اینکه تعدادی از چهره‌های منتسب به این گروه ‏نقد‌هایی را به عملکرد دولت دوازدهم دارند، دلیل خوبی برای نشان دادن فضای تقابلی بین دو ‏مؤتلف سال‌های ۹۲ و ۹۴ نیست. در واقع این اصولگرایان هستند که کمر به نابودی آقای روحانی بسته و از هر بهانه‌ای بهره می‌گیرند تا چهره دولت را ناکارآمد نشان ‏بدهند.

پاسخ به یک شبهه درباره اجتهاد رئیس جدید قوه قضاییه

در حالی برخی افراد خطاب قرار گرفتن رئیس جدید قوه قضائیه در حکم رهبر انقلاب را به‌عنوان «حجت‌الاسلام»، نداشتن فقاهت و اجتهاد آیت‌الله رئیسی تلقی کردند که این نوع خطاب کردن، سیره حضرت امام خمینی (ره) هم بوده است. ۱۶ اسفند امسال بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کرد. ساعاتی پس از انتشار این حکم، برخی افراد در فضای حقیقی و مجازی مغرضانه یا از روی ناآگاهی با اشاره به مورد خطاب قرار گرفتن رئیسی با عنوان «حجت‌الاسلام» در حکم رهبر انقلاب، ایراد گرفتند که رئیس جدید قوه قضائیه شرط اجتهاد برای انتصاب ریاست دستگاه قضا را ندارد. این در حالی است که مورد خطاب قرار گرفتن به‌عنوان «حجت‌الاسلام» سیره و روشی است که در زمان حیات حضرت امام خمینی (ره) هم مسبوق به سابقه بوده و این موضوع ارتباطی به اجتهاد رئیس قوه قضائیه ندارد؛ چنان‌که امام خمینی (ره) نیز در صدور حکم ریاست دیوان عالی کشور برای شهید آیت‌الله بهشتی و ریاست دادستانی کل کشور برای مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی، از عنوان «حجت‌الاسلام» استفاده کردند.

از سوی دیگر، در حکم انتصاب آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس قوه قضائیه، رهبر معظم انقلاب در پاراگراف دوم این حکم آورده‌اند: «اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جناب‌عالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن می‌باشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید»؛ بنابراین این‌که در حکم رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله رئیسی به‌عنوان حجت‌الاسلام مورد خطاب قرار گرفته، هیچ ارتباطی به اجتهاد و فقاهت آیت‌الله رئیسی ندارد.

داماد نعمت زاده متهم بزرگ نفتی است؟!

دادگاه متهمان نفتی علاوه بر مرجان شیخ الاسلام شاهد حضور علی اشرف ریاحی نیز بود. فردا مدعی شد که علی اشرف ریاحی داماد محمدرضا نعمت زاده وزیر سابق صنعت و مشاور فعلی وزیر نفت که از متهمان اصلی پرونده فساد پتروشیمی به شمار می‌رود. وی همکار اصلی مرجان شیخ الاسلام و محسن احمدیان است که در کیفرخواست قرائت شده در دادگاه، نقش منحصر به فردی در سوءاستفاده از پول‌های پتروشیمی داشتند.

واکنش کدخدایی به مصوبه پر سر و صدای مجلس

اخیرا نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مصوب کردند که کاندیداتوری افرادی که سه دوره متوالی نماینده مجلس بودند، برای دوره چهارم ممنوع شود. این مصوبه از نظر برخی نمایندگان مجلس، مغایر با قانون اساسی است. «عزت الله یوسفیان ملا» و سید حسین نقوی حسینی از جمله نمایندگان اصولگرا بودند که با این مصوبه مخالفت کردند و گفتند مغایر با قانون اساسی است. «عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان، در گفت وگو با برنا درباره مغایرت این مصوبه با قانون اساسی گفت: «درباره مغایرت این مصوبه با قانون اساسی از سوی شورای نگهبان هیچ صحبتی نشده است. تا زمانی که مصوبه مجلس به شورای نگهبان ارسال نشود نمی‌توانم در این مورد اظهارنظر کنم.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۲
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۱۷۸
ناشناس
|
Japan
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
بیچاره مردم که بین این همه اختلاسگر گیر کرده اند
پاسخ ها
م ح
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
زبون تو.گاز بگیر عمو.جان وقتی صحبت رشد نقدینگی میشه یکی باید این مشکل رو حل کنه تا بقیه دچار مشکل نشن در واقع فداکاری میکنن و سفر کانا دامیرن تا این نقدینگی کنترل بشه ودچار تورم نشیم فکر نکن کانا دا همچین جای خوبی باشه داریم کانادارومیخریم انشالا با یه اختلاس دیگه
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
دوست عزیز تا اقتصاد و تولید دست مردم نباشد اوصاع همین هست یعنی اقتصاد و ثروت و تولید دست اینها باشد برای همیشه اختلاس های بزرگتری در راه هست علتش این هست که میخواهیم افراد اخلاقی سیستم را بچرخانند . حالا با کدام فرد اخلاقی . فردی که در ابتدای کار از فقرا بوده ایا این تحلیل درست هست که فقرا مسول باشد یا نه قانون حاکم باشد اخلاق هر لحطه در حال تعییر هست حتی با گرسنگی و تشنگی تعییر میکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
مرگ هولناک عروس ۱۲ ساله سیستانی هنگام زایمان

ساره نمی‌داند از جاسک تا سرتیتکن چند کیلومتر است، اما دختر‌های باردار دوازده سیزده ساله‌ای می‌شناسد که وقت به دنیا آوردن بچه‌هایشان در این جاده جان داده‌اند و جسدشان از میانه راه به سرتیتکن بازگشته. اینجا به مامای محلی مادران سیزده ساله و چهارده ساله، «دایه» می‌گویند. ابزارشان یک تشت آب ولرم است که از چشمه بالای روستا می‌آورند، یک پارچه تمیز و کمی داروی گیاهی.

ساره از «کیتاخ» می‌گوید؛ دختربچه ۱۲ ساله‌ای که همین چند وقت پیش در اولین ساعت‌های صبح درد زایمانش گرفت و دایه نتوانست نوزادش را به دنیا بیاورد. در سرتیتکن آنتن موبایل و تلفن که هیچ حتی برق و آب و گاز هم نیست. باید ۵ ساعت پیاده راه بروند تا برسند به جاسک. اما مگر جاسک چه امکاناتی دارد؟ کیتاخ و کودکش نزدیکی‌های ظهر روی قاطر جان دادند. مزارش یک تکه سنگ است در بیابانی که نامش را «قبرستان» گذاشته‌اند. شوهر کیتاخ ۱۲ سال از خودش بزرگتر بود و این دومین ازدواجش بود. بعد از مرگ کیتاخ به بشاگرد رفت و دوباره آنجا یک دختر ۱۴ ساله را عقد کرد. عقدی که مانند کیتاخ هیچ وقت در دفترخانه‌های رسمی ثبت نشد.

روستای سرتیتکن ۱۷ خانوار جمعیت دارد و نزدیک مرز سیستان و بلوچستان است. اینجا دختر‌ها را زود شوهر می‌دهند. مرد‌ها ماهی چند بار برای خرید مایحتاج خانه به جاسک می‌روند و با اندک پولشان کنسرو‌های تن ماهی و لوبیا و چای می‌خرند. زن‌ها هر روز یک کنسرو لوبیا را با یک کنسرو تن ماهی مخلوط می‌کنند و با نانی که خودشان پخته‌اند، می‌خورند و این تمام وعده غذایی آن‌ها در یک روز است. راهی که از جاسک به سرتیتکن و روستا‌های اطراف می‌رود چنان صعب‌العبور است که تنها با وانت یا ماشین‌های شاسی بلند می‌شود آن را طی کرد. در طول مسیر حتی یک تابلو هم نیست.

روستای تیتکن از دور به بیابانی می‌ماند که در آن کپر‌های حصیری مثل قارچی کدر بیرون زده‌اند. آفتاب تازه بالا آمده و اهالی دارند از خواب بیدار می‌شوند.

کپر‌ها با پایه‌هایی از چوب‌های نازک و حصیر ساخته شده. چند قدم آن طرف‌تر یک اتاقک با بلوک سیمانی درست کرده‌اند که از آفتابه مقابلش، معلوم است سرویس بهداشتی است. خدیجه و یعقوب جلوی در ایستاده‌اند. سوز می‌آید.

عبدالعزیز سلام می‌کند و داخل کپر می‌رود. ساره تند تند در گودی وسط کپر که شبیه تنور است، آتش روشن می‌کند تا نان بپزد. دود همه جا را فرا می‌گیرد و دیگر چشم، چشم را نمی‌بیند. بچه‌ها ۱۰ نفری کنار هم نشسته‌اند و میهمان‌ها را تماشا می‌کنند. با بلند شدن دود همگی در تاریکی با صدای بلند سرفه می‌کنند و اشک از چشم‌شان روان می‌شود. گرمای آتش میان سرمای کپر می‌دود. آرام آرام شعله‌ای جان می‌گیرد و فضای تاریک کپر را روشن می‌کند. دختر‌ها لباس‌های رنگی بلوچی و پسر‌ها پیراهن‌های بلند با شلوار‌های گشاد همرنگ پوشیده‌اند. در تاریکی نور آتش از پایین به‌صورت بچه‌ها می‌تابد. چشم‌های سبزرنگ ساره از دور می‌درخشد. خمیر نان را ورز می‌دهد و بچه‌هایش را تماشا می‌کند. قرار است دختر ۱۳ ساله‌اش ماهکان را شوهر دهند. ماهکان نقاب قرمز به‌صورت زده و طوری پشت بچه‌ها قایم شده که کسی صورتش را نبیند. ماهکان و خدیجه از همان اول اجازه درس خواندن نداشتند، چون پدرشان نمی‌خواست. مژه‌های بلند و سیاه ماهکان از پشت نقاب تند تند به هم می‌خورد و چشم‌های میشی‌اش اطراف را تماشا می‌کند. مریم ۱۰ سال دارد: «ما اینجا تا کلاس ششم درس می‌خوانیم. برای بقیه‌اش باید برویم جاسک. هیچ ماشینی هم نیست که ببرد. پسر‌ها هم می‌روند شهر کارگری.»

مریم شیری را که از گوسفند دوشیده روی چای فلاسک می‌ریزد و محکم تکانش می‌دهد تا شیرچای - نوشیدنی معروف این حوالی- درست کند. مگسی سمج داخل یکی از استکان‌ها می‌افتد و مریم آن را بیرون می‌آورد و لیوان‌های شیرچای را تعارف می‌کند. ملامحمد یکی از مردان ده وارد کپر می‌شود و می‌گوید: «بچه‌های ما برای درس خواندن باید به «لیردفیا گابریگ» بروند و اگر بخواهند بیشتر ادامه دهند باید بروند جاسک که نمی‌شود. دختر‌ها که در خانه می‌مانند و ازدواج می‌کنند. من اجازه ندادم دخترم مدرسه برود، ۱۳ سالگی شوهرش دادم. ما پول نداریم برایشان ماشین بگیریم. برای بردن مریض از اینجا تا جاسک از ما ۲۰۰ هزار تومان کرایه می‌گیرند آنوقت من چطور هر روز این پول را بدهم که پسر‌ها بروند مدرسه برگردند؟»

اهالی سرتیتکن آب آشامیدنی ندارند، عبدالعزیز یک شیلنگ آب پای چشمه‌ای که از کوه می‌آید وصل کرده و گاهی از آنجا آب می‌گیرند که بعضی مواقع آلوده است و بچه‌ها اسهال و تهوع می‌گیرند یا روده‌هایشان عفونت می‌کند. ساره فریاد می‌زند بچه‌هایش دست به غذا‌های بیرون از کپر نزنند. نان‌ها را که به آن «تین» می‌گویند روی هم می‌گذارد و به کپر دیگری که به آن «پیش» می‌گویند، می‌برد. خوابیدن در این کپر وقتی باران می‌آید غیرممکن است. در روز‌های گرم تابستان هم چند درجه از آفتاب داغ بیابان خنک‌تر است.

مریم می‌گوید اینجا رختخواب‌ها و بقچه‌های لباسشان را می‌گذارند و بعد از شستن تنشان در لگن و زیر آفتاب، برای پوشیدن لباس به کپر می‌آیند. رئوف پدر مرتضی و مریم می‌گوید: «زن‌ها و دختر‌ها زمستان و تابستان توی بیابان خودشان را می‌شویند.» مریم دوباره تکه‌ای از شالش را به دندان می‌گیرد و دور می‌شود. هرچه می‌پرسیم چیزی نمی‌گوید. می‌دود تا گالن‌های آب را روی الاغ بگذارد. عبدالعزیز و بقیه مرد‌های ده سر اینکه چه کسی افسار الاغ‌ها را بگیرد و برای آوردن آب پیشقدم شود باهم جروبحث می‌کنند که ناگهان داوود شش ساله افسار سه الاغ را می‌گیرد و راهی چشمه می‌شود. مرد‌ها میان دعوا و جروبحث حتی متوجه رفتن داوود و الاغ‌ها هم نمی‌شوند. ساره به داوود اشاره می‌کند و می‌گوید: «این آب آلوده است. بچه‌ها اسهال می‌شوند و دکتر رفتن هم اینجا سخت است.»

نزدیک ظهر هوا گرم‌تر می‌شود. وسط ظهر زمستان انگار از آسمان آتش می‌بارد. بچه‌ها راه مدرسه را که روی تپه بالای روستاست پیش می‌گیرند. یک کانکس کوچک که قسمتی از سقف آن را باد برده است و تخته هم ندارد. چهار نیمکت هم در انتهای کانکس گذاشته‌اند. گرما اجازه نفس کشیدن نمی‌دهد. هارون ۹ ساله است و از بقیه بچه‌ها ساکت‌تر. اسم بازی که می‌آید مات و مبهوت اطراف را تماشا می‌کند و چیزی نمی‌گوید. مدرسه معلمی ندارد بچه‌ها همین طوری دور هم جمع می‌شوند، اما بازی هم آن طور که در ذهن من است، انگار برایشان معنا و مفهومی ندارد. ماهکان هم همراه بچه‌ها به مدرسه بی‌معلم آمده و بی‌آنکه حرفی بزند انتهای کلاس نشسته است. معلم تنها سه روز در هفته می‌تواند از میناب به سرتیتکن بیاید؛ اگر بتواند. از آن‌ها می‌خواهم از آرزوهای‌شان حرف بزنند. آرزوی بزرگ‌شان این است که یخ داشته باشند.

با خودم فکر می‌کنم چه چیزی در این زندگی می‌تواند پدران و مادران را از ازدواج دختربچه‌های‌شان منصرف کند و دختران با چه بهانه.

رکنا
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
برادر گرامی با این متن زیاد که نوشتی من و تو میفهمیم چون خود من هم در یک خانواده پرجمعیت که ۱۲ نفر بودند بزرگ شدم اما دو طیف از انسان ها اصلا نمیگیرند یکی پدران و مادران کم سواد و بی سواد هستند که نمیدانند دختز زیر ۲۰ سال بدنش در حال رشد هست نیاز به غذای اصافه دارد و دوم فرهنگ و سنت و ایدولوزی دخیل هست
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
الآن مطلب به این دور و درازی مثلاً کامنته؟ تابی جون مسخره بازی نکن با این کارا
ناشناس
| Italy |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
درست است که متنی طولانی بود و مانند یک داستان گیرا ولی متآسفانه واقعیت تلخ زندگی بسیاری از هموطنان مادر مناطق محروم انهم در کشوری که هر روز شاهد اختلاسهای فوق نجومی از بیت المال همین مردم هستیم
ناشناس
| Germany |
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
حقش بود بالای کامنت می نوشتی " کلیدر " چون ده جلده . باید هر شب بیاییم تو این خبر یکمقدارشو بخونیم باقیش برای شب بعد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
در زمینه اخلاقی و خانواده ، فساد خیلی وقته که شروع شده و از ۲۰ سال پیش که دخترها را به کار بیرون از خانه تشویق کردین ان هم توسط خود دولت ها با استخدام ها ولی قبل از ان هم اخلاق خانواده ها بهتر می بود و هم جامعه و هنوز اول کار است
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
بیخودی جو سازی نکنید . هیچ مشکلی وجود ندارد . ان مدینه فاضله ای که شماها در تربیون ها فریاد میکنید اصلا شدنی نیست . یعنی خود امثال شماها که به همین مسایل اخلاقی مقید هستید و برایش یقه پاره میکنید همه شماها را در یک شهر جمع کنند و بگویند اندیشه سیاسی خودتان را اجرا کنید اتفاقا اولین معترصین به همدیگر باز خودتان هستید . تعریف شماها از انسان بودن خیلی سخت هست .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
کاملآ مشخصه طرفدار نااگاه ماندن و در کنج خانه ماندن دختران هستی و لابد طرفدار دو اتشه کودک همسری و چهار زن عقدی و صیغه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
جو سازی نیست
ما که در ادرات بودیم و دیدیم چه وضعی است حتی در جاهای دیگر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
نه اینکه مسائل انسانی در جهان حل شده
!!!!!
ناشناس
| France |
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
داعش که نابود شد ولی طالبان هنوز هستند .از نظر فکری هم مثل شما فکر میکنند.نیرو هم همیشه نیاز دارند.جدا به این موضوع فکر کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
ان وقت چه کسی جلوی ان رابگیرد ؟ حتما شما پرچم فرانسه؟ یا خودت هم مروج این تفکر می شوی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
تابناک خوی انسانی را چرا حذف کردی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
علت اصلی فساد ریشه در مسائل اقتصادی دارد نه شغل زنان بشکل قانونی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
در جامعه ای که فساد رشد کند مسایلا اقتصادی دلیل اصلی نیست بلکه بهانه است زمانی که کسی از خدا و آبرو و... نترسد هر کاری میکند . مشکل ایمان است . فقط من نمی دانم چرا شب قدر و توبه و ... این همه جمعیت هست و از فردا دوباره یک زن کنار خیابان که می ایستد صد تا ماشین ترمز می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
از نظر بعضیها هیچ فسادی و جود نداره از فساد هم حرف بزنی یعنی تو داعشی هستی.بله دوستان فسادی نیست این که میبینی یه کار خوب و جامعه هم پیش بسوی تدبیر و امید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
یعنی کسانی که پاکستان و یا سیستان خودمان و یا هر جامعه ای که زنها هنوز به طور سنتی زندگی می کنند و اتفاقا فقیر هم هستند ولی خانواده و بطن ان محکم تر از
جوامع دیگر است را چی می گویی؟
خطاب به۸:۵۱
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
وقتی زندگی اداره نمی شود خانم ها هم مجبورند کار کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
مگر سیستم بانکداری ما عالی عمل می کرده تا الان؟!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
از وقتی بانک های خصوصی شروع به کار کردند ، مردم بیچاره شدند . امیدوارم هرچه زودتر بساز تمامی بانک های خصوصی جمع شود.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بانک هایی که قرار است ادغام شوند با ضرر های انباشته فراوان روبرو شده اند و حالا قرار است از جیب مردم پرداخت شود وگر نه آنها هیچ گاه حاضر به اینکار نمی شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
پس بگو چرا در اروپا تقریبا بالای۶۰ درصد ازدواج های انها به طلاق کشیده می شود و بالای ۴۰ درصد هم روابط نامشروع دارند از همین کار کردن ها سرچشمه می گیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
این بحث های تکراری را تمام کنید خسته کننده شده این بحث روسری و جوراب تمام شدنی نیست . نود درصد انرژی کشور از لحاظ نیروهای هزینه میشود که در خیابان و کوچه مردم را بپان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
تابناک یعنی کسانی که به اینترنت می ایند و در این سایت سر می زنند حد تفکرشان در همین حد محدود است و نمی توانند درست فکر کنند؟
مثل این نظر که یکهویی مثبت می گیرد قشنگ به طور کامل ولی دو نظر بالاتر که در مضمون با این نظر یکی است منفی هاش بیشتر است
از خلقت این ادمیزاد می ماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
بیعت با امام و آرمان های انقلاب یعنی در جنوب شهر زندگی کردند وحقوق ۲یا ۳ میلیونی نهایتا گرفتند
سراب
|
France
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
حالا که سر نخواستن فرماندهی جنگ اقتصادی دعواست! ولی اگر اراده ای از قدرت بود با 100 تا بازرس تام الاختیار میشد نفس فساد رو تو این مملکت گرفت از گوشت گرفته تا لوازم یدکی از نفت گرفته تا مافیای آببببب غرق شد این مملکت
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
همان که گفتی یعنی اگر اراده ای بود ! البته فکر نکنید که انها هم سمت هایشان پایین است . نخیر در سمتهای بالا هستند و از افراد و امکانات در اختیارشان هم کامل و به خوبی استفاده می کنند ومبارزه با فساد فعلی در ایران خیلی هم کار اسانی نیست گارد اهنی لازم دارد !!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
همه مفسدان اقتصادی به یه جایی وصل هستن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
دولت توان مقابله با مافیای اقتصادی را ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
شنیدم که توزیع مواد شوینده به نرخ دولتی در تهران درست کردند و مردم هم در صف بودند
یعنی اینقدر دولت عرضه ندارد و تا این حد منفعل که نمی تواند توزیع کنندگان را مدیریت کند
پاسخ ها
نامی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
عزیزم این مسئولان نتونسته تو سرزمینی به این پهناوری ندازه خوراک مردم خودش دامپروری و گاو داری بسازه البته با تمام دنیا هم میتونه بچنگه الان گوشت گوساله چنده فرض کن وارد جنگ بشیم تحریم ها به مواد غذایی هم برسه اون موقع گوشت گوساله میشه گیلویی 350 هزار تومن کسی بفکر سازتدگی نبوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
در اکثر محصولا دامی و کشاورزی نه تنها به بازار مصرف داخلی می رود بلکه صادرات هم ایران دارد ولی چیزی که وحود ندارددر ایران شبکه توزیع قانون مند است تا
کسی نتواند احتکار کند
اون زمانی که جنگ بود در اینجا و تولید هم زیاد نبود قیمت ها کنترل شده بالا می رفت و نه با کارهای خارقالعاده دولت فعلی که همگان در ان ماند
ناشناس
| France |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
نامی جان خدا رو شکر کن مردم عاقل هستند و جلوی افزایش بیرویه جمعیت را گرفتن.فکر کن اگر الان ۱۵۰ میلیون بودیم تهیه گوشت و برنج و گندم و شوینده و...چطور میخواست انجام بشه
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
کاربران محترم تا میتوانید پدر و مادر و خواهر و بستگان خودتان را اگاهی دهیید که فرزند در حد توان مالی مشکلی ندارد ولی هم فقیر باشی و هم بیکار باشی و هم مریص باشی و هم در نقاط دور افتاده خیلی زندگی سخت هست منتها سیاست چون بی رحم هست به چند همسری و تعدد زوجات و داشتن چندین فرزند را بدون پشتوانه علمی تبلیع میکند اما هیچ حمایتی نمیکند یعنی وقتی فرزندی مریض شد و پوشاک و خوراک و مدرسه و دانشگاه و ازدواج و کار و خانه و ماشبن حمایتی نیست فقط مسولین والا مقام حرف میزنند
ناشناس
| Netherlands |
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
تمام‌کاندید های رقابتی با روحانی به ایشان بخاطر پیروزی در انتخابات تبریک نگفتند ولی روحانی به رییسی بابت انتصاب ایشان تبریک گفتند یعنی روحانی بخاطر سیاستمدار بودن و بخاطر تحصیلات خارج از کشور گفتمان سیاسی بهتری را به نمایش گذاشتند . یعنی به رقیب سیاسی در چند مورد تبریک گفت ولی رقبایش به ملت تبریک گفتند در صورتی ما که به روحانی رای داده بودیم منتطر تبریک رقبای اصلاحات نبودیم
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
ركورد دزدی در كشور عزیزمون زده شد!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
بیخود نبود که امام جمعه اصفهان چشم ها رو بست و به بهانه حجاب به مردم ایران توهین کرد چون تو این مملکت هر چی میشه اخرش میرسه به حجاب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
چرا دولت مالیات از خانه های خالی نمی گیرد ؟
چرا دولت دست واسطه های خرید و فروش در مواد غذایی و الکترونیکی و غیره کوتاه نمی کند و شبکه توزیع را سر و سامان نمی دهد؟
چرا دولت مالیات از کسانی سر خیابان و صرافی ها دلار کاغذی خرید و فروش می کنند مالیات نمی گیرد؟
حتما این ها هم دست دولت پنهان است و یا دست برجام و یا fatf?
اگر دولت همه این کار های بالا می کرد و یا الان بکند نصف قیمتها می افتد و با همین حقوق ۱۷۰۰ تومانی کارگرها به اندازه یک کارگر کشور اروپایی قدرت خرید خواهند داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
خانه خالی مالیات نمیگیرد . الان در کشور هر کس پولی دارد یا دلار و سکه و طلا خریده یا ساختمان مسکونی یا در حال خرید زمین هستند . بنابراین اگر کسی پول دارد در چند شهر ایران در روستا یا مناطق بکر خرید زمین و منزل خواهد کرد و ماهی یکبار در ان محل تردد میکند ایا میتوانی ثابت کنی که منزل خالی هست یا به اسم بستگان خود انتقال مالکیت میدهد بنابراین راه فرار زیاد هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
کاری که اکثر کشورها انجام می دهند و هر کسی فقط یک خانه می تواند داشته باشد و اگر بخواهد بیشتر داشته باشد باید مالیات بدهد و باز اگر خانه هم خالی باشد همین طور با استفاده یک نرم افزار داده ها می شود رصد کرد
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
واسه مردم ایران فرقی نمیکنه مبلغ اختلاس چقدر باشه
چون قرار نبوده پولی که اختلاس شده واسه مردم ایران خرج بشه
بنظرم لبنان و عراق و یمن باید ماتم بگیرن چون سهمشون اختلاس شد!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Sweden |
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
گل گفتی عشق کردم حرف حق رو زدی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
لبنان هم دیروز طلب کمک کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بجاي نگراني از وضعيت زنان در قم به وضعيت برخي افراد به ظاهر موجه رسيدگي كنيد تا شاهد اختلاس 6 ميليون يورويي نباشيم
بسته ویژه خبری
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟