گفت وگو با رحمت‌الله حافظی، عضو سابق شورای شهر تهران؛

با افتتاح خط ناایمن مترو مخالفت کردم و گفتند از مردم عذرخواهی کن/ اگر خطوط افتتاح شده ایمن شده‌اند، نقشه‌ها چه می‌گویند؟ / هنوز زمین‌های مورد نیاز برای ساخت هواکش تملک نشده!

شهردار عوض شود یا شورا، ظاهرا برخی امور تغییر نمی‌کنند؛ اموری مانند افتتاح پروژه‌هایی که هنوز نارس هستند. افتتاح‌هایی ناایمن و زودهنگام که برخی با آن‌ها مخالفت می‌کنند، برای مخالفتشان دلیل و برهان می‌آورند و در نهایت حقانیت ادعاهایشان را ثابت می می‌کنند؛ اما آب از آب تکان نمی‌خورد. روندی تکراری که ظاهرا تا به فاجعه‌ای ختم نشود، بساطش برچیده نخواهد شد!
کد خبر: ۸۸۹۹۳۲
|
۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴ 07 April 2019
|
10378 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
ساعاتی پیش خط ۶ مترو تهران با حضور رئیس جمهور کشورمان افتتاح شد؛ دومین افتتاح مترو در تهران در یک ماه اخیر که ظاهرا تفاوت چندانی با افتتاح‌های اواخر دوران شهردار و شورای قبلی تهران ندارد!

به گزارش «تابناک»؛ این را می‌شود از نامه‌‎ای دریافت که محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران به پیروز حناچی، شهردار تهران نوشته و در آن نسبت به افتتاح زودهنگام خط ۶ مترو هشدار داده و علاوه بر آن، افتتاح صورت گرفته در واپسین روز‌های سال گذشته را هم رویدادی مشابه خوانده است.
 
اگر خطوط افتتاح شده مترو ایمن هستند، نقشه‌ها چه می‌گویند؟ / زمین‌های مورد نیاز برای ساخت هواکش تونل تملک نشده!

نامه‌ای که در آن تأکید شده همزمان با افتتاح خط ۷ در ۲۵ اسفندماه ۹۷ ـ که دومین افتتاح این خط مترو به شمار می‌آید! ـ نیز نامه‌ای مشابه توسط این عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا خطاب به شهردار تهران نوشته و ارسال شده که بی پاسخ مانده و به آن وقعی نهاده نشده است؛ نامه‌ای که موجب شده رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص ایمنی خطوط افتتاح شده بگوید: «فعلا در ارتباط با مسائل ایمنی خط ۶ صحبت نمی‌کنم»!

بیشتر بخوانید

رویدادی که مشابه آن در گذشته نیز رقم خورده و با مرور آن به نظر می‌رسد که گویی تاریخ در حال تکرار است و روند هیچ تغییری نکرده است، جز اینکه بار قبل چنین افتتاحی در دوره شهردار قبلی تهران و شورای چهارم شهر رقم خورده و این بار در دوران شهردار فعلی و شورای پنجم در حال تکرار است؛ تکراری که ظاهرا تا به فاجعه‌ای ختم نشود، بساطش برچیده نخواهد شد!

با این ملاحظه بد نیست کمی به عقب‌تر بازگشته و اتفاقاتی را مرور کنیم که تا به امروز ادامه یافته است؛ اتفاقاتی که با افتتاح بخشی از خط ۷ مترو تهران در اواخر دوران حضور قالیباف در شهرداری تهران شروع شده و حالا به بازگشایی و افتتاح دوباره این خط در هفته‌های گذشته و تکرار آن با افتتاح بخشی از خط ۶ مترو پایتخت با حضور رئیس جمهور در امروز رسیده است.

مرور اتفاقاتی که راوی آن رحمت‌الله حافظی، عضو نام آشنای شورای قبلی شهر تهران است که افشاگر اشکالات خط ۷ در آن روزهاست؛ پزشکی که با پایان کار شورای چهارم ترجیح داد، دیگر کاندیدای حضور در شورا هم نشده و بیش از پیش به طبابت بپردازد، اما هنوز خاطراتش از دوران حضور در شورا، مفید فایده و چه بسا راهگشاست. بخوانید و قضاوت کنید.

 
اگر خطوط افتتاح شده مترو ایمن هستند، نقشه‌ها چه می‌گویند؟ / زمین‌های مورد نیاز برای ساخت هواکش تونل تملک نشده!

«در آن مقطع که با افتتاح ایستگاه صنعت، بخشی از خط ۶ مترو تهران افتتاح شد، اشکالات متعددی داشت که یکی از آنها، فعال نبودن سیستم سیگنالینگ تونل بود؛ یعنی وقتی قطار از ایستگاه خارج و وارد تونل می‌شد، دیگر کسی نمی‌دانست این قطار کجاست تا ایستگاه بعد که وارد ایستگاه می‌شد. یعنی اگر به هر دلیل، قطار در تونل متوقف می‌شد، کسی نمی‌دانست کجای تونل متوقف شده است.

اشکال دیگر این بود که هواکش‌های میانی تونل‌ها ساخته نشده بود. وقتی گزارش موثقی در خصوص این موارد به دستم رسید، در جلسه‌ای این موارد را مطرح کردم و جلسه بعد در صحن شورا، آقای معاون شهردار آمد و همه را تکذیب کرد. تکذیبی که موجب شد آقای تقی پور، عضو شورای وقت هم نطقی علیه بنده کرده و مدعی شود، ادعا‌های مطرح مستند نیست و نباید طرح شود.

در آن مقطع خوشبختانه و با لطف خدا به یکسری مکاتباتِ درون سازمانی مترو دسترسی پیدا کردم و وقتی آقایان تکذیب کردند، از ریاست وقت شورا، آقای چمران وقت خواستم تا این مستندات را مطرح کنم که موافقت نکرد و تأکید کرد، همه حرف هایم را مطرح کرده‌ام که من هم در واکنش گفتم اگر وقت ندهید، از خبرنگاران می‌خواهم که بعد از پایان نشست شورا حضور داشته باشند تا مستندات را به ایشان ارائه دهم.

این جملات موجب شد تا وقتی در اختیارم قرار گیرد و بنده برخی از مستندات را از روی متن قرائت کنم. دو مکاتبه را با ذکر شماره نامه در صحن خواندم که تاریخ یکی روز افتتاح خط ۷ بود و تاریخ دیگری، روز قبل از افتتاح آن، که در این نامه‌ها به اشکالات اشاره و تأکید شده بود افتتاح این خط به صلاح نیست و نبایستی مورد بهره برداری قرار گیرد. حتی در یکی از این مکاتبات تأکید شده بود که «احتمال خروج قطار از ریل وجود دارد» و تهدید به دنبال دارد.

پیرو قرائت این مستندات از آقای چمران خواستم تا بازدیدی از خط ۷ ترتیب دهند تا اعضا این موارد را بررسی کنند و تاکید کردم اگر این بازدید صورت نگیرد، خودم به همراه خبرنگاران آن از مترو بازدید خواهیم کرد که مجاب شدند برای شنبه بعد، برنامه بازدید بگذارند. بازدیدی که در آن همه اشکالات یاد شده از جمله فقدان سیستم سیگنالینگ و هواکش‌های میانی را به چشم دیدیم؛ دیدیم که محل احداث هواکش‌ها مشخص شده، اما کاری انجام نگرفته است.

جالب این بود که رئیس وقت شورا بعد از آن بازدید در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد، موارد مطرح بررسی شد و مشکلی وجود ندارد و کسانی که اذهان مردم را مشوش کرده‌اند، بایستی از مردم عذرخواهی کنند؛ اظهار نظری که به آن واکنش نشان ندادم، چون به نظرم رسید آنچه باید مشخص شود، شده است.

 
اگر خطوط افتتاح شده مترو ایمن هستند، نقشه‌ها چه می‌گویند؟ / زمین‌های مورد نیاز برای ساخت هواکش تونل تملک نشده!

متأسفانه آن خط به فعالیتش ادامه داد تا شورای جدید آغاز به کار کرد و ایشان موضوع را در دستور کار قرار داده و با توجه به بحث‌های فنی و کارشناسی مطرح شده، از مشاور خواستند تا امنیت خط را تضمین کند. دور از انتظار نبود که مشاور این امر را نپذیرد و همین هم شد تا مشاور اشکالات خط را مکتوب اعلام کرد و در نهایت رأی به توقف فعالیت این خط در شورا داده شد تا ایمن سازی و تکمیل آن در دستور کار قرار گیرد؛ دستور کاری که پیش‌بینی کرده بودند تا ده ماه محقق شود، اما دو سال به طول انجامید.

آن گونه که اطلاعات دریافتی بنده نشان می‌دهد، ایراداتی مانند فقدان سیستم سیگنالینگ در تونل‌ها و برخی اشکالات دیگر مرتفع شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد، اما هواکش‌های میان تونلی هنوز ایجاد نشده‌اند و از آن مهم‌تر، زمین بالای قسمت هواکش‌ها هنوز تملک نشده است. زمین‌هایی که باید تملک شوند تا تونل‌های هواکش در آن‌ها از زمین خارج شده و تأسیسات مربوطه در آنجا نصب شود.

البته بحث‌هایی مطرح شده مبنی بر اینکه سر خط حرکت قطار‌ها هر ده دقیقه است و از این روی، مشکلی ایجاد نخواهد شد، اما این پرسش مطرح است که اگر حتی روزانه یک قطار حرکت کند و آن قطار در تونل دچار مشکلی مثل حریق شود، چه اتفاقی روی خواهد داد؟ مگر نه اینکه یکی از کارکرد‌های مهم این تونل‌ها در مواقع بحران است؟ اگر آقایان این هواکش‌ها را ضروری نمی‌دانند، چرا در طراحی تونل‌های مترو پیش‌بینی شده و اگر پیش‌بینی شده تا کارکرد داشته باشد، چگونه بدون ساخت این هواکش ها، خط مورد بهره برداری قرار گرفته؟!

اگر خطوط افتتاح شده مترو ایمن هستند، نقشه‌ها چه می‌گویند؟ / زمین‌های مورد نیاز برای ساخت هواکش تونل تملک نشده!

این پرسشی است که مطرح است و مسئولان می‌توانند با ترتیب دادن بازدیدی به آن پاسخ دهند؛ بازدیدی که در آن اصحاب رسانه باشند و طرح و نقشه‌های تونل‌ها نشان داده تا مشخص شود چند هواکش باید وجود داشته باشد و سپس آن هواکش‌ها در تونل‌ها و خروجی آن‌ها روی سطح زمین به رویت ایشان برسد. مسئولان باید در این خصوص پاسخگو باشند و امیدواریم توضیحات کامل و موجهی بدهند.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
دو سال خط 7 مترو رو تعطیل کردید، نتونسید چند تا هواکش ایجاد کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
بالاخره ما باید بعد از تصادفات رانندگی با پراید...افتخار ملی ....با سوانح مترو هم تو دنیا اول بشیم....حالا بدون سیستم تهویه....بدون سیستم سیگنال دهی...بدون سیستم هشدار و غیره...مهم نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
معایب مترو ی هوائی چیست چرا سایر کشور ها از مترو هوائی استفاده میکنند که هزینه نگهداری بسیار کمی دارد ولی در ایران علاقمند به رفتن بعمق زمین هستند مثل زیر گذرهاو تونلهای خودرو بدرد نخور.. در کشورهای پیشرفنه خیابانها وحتی جاده ها سه طبقه احداث شده اند ولی مسئولان کشور عمق زمین را کاوش میکنند تابناک عزیز لطفا مقاله ای دراینمورد جهت آگاهی مردم منتشر کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
چمران اگه برادر شهید نمیشد چیکار باید می‌کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
باسلام
درایستگاه هفت تیر هنوز ایستگاه فعال نیست
این دیگه چه افتتاحیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
فقط حرف بزنید .بی ارزش
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
این حافظی رو من یادمه میومد تلوزیون می گفت چجوری دراز نشست برید وطناب بزنید که کمر درد نگیرید کارشناش طب ورزشی بود چطور رفته تو شورای شهر ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
علی اقا چه کسی سر جایش است که این باشد بدبختی این مردم ومملکت هم همین است
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
دکتر حافظی علی مطهری ان دوران شورای شهر تهران بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
ای داد بی داد
باید مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی یا غیر بیایند عضو شورای شهر شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
وسط این کشمکشهای جناحی چیزی که مهم نیست امنیت و جان مردم است
البته نیت همه سروران فقط خدمت است
و هیچکدام تشنه قدرت نیستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۹
این دولتمردان میخواهند جمعیت را کم کنند .
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
سرنوشت بدی را برای این مرز وبوم رقم زده اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
لکومتیو مترو که برقی میباشد ،و آلودگی ندارد ، میماندگردش هوای داخل تونلها که اگر در بین دو ایستگاه یک مکندهٔ قوی باشد هوای داخل تونل را بجابجا میکند ؟ مگر اینکه فاصلهٔ‌بین دو ایستگاه زیاد باشد ،و انحراف زیاد داشته باشد؟، حرکت خود قطار هم کمک میکند به جابجایی هوا ،پس نگران نباشید ؟،،
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟