مسئولان مدیریت آب به توصیه‌های هواشناسی بی‌توجهند

سامانه بارشی ۴ تا ۷ فروردین را پیش‌بینی شده‌بود

کد خبر: ۸۹۲۳۹۵
|
۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۵ 16 April 2019
|
5842 بازدید
|
۱

معاون پژوهشی پژوهشکده سیلاب سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که سامانه بارشی مورخ ۴ تا ۷ فروردین ۹۸ در سایت پژوهشکده هواشناسی پیش‌بینی شده بود، تاکید کرد: باید تمرکز را به جای مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک ببریم.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ابراهیم فتاحی در نشست تخصصی "سیلاب‌های اخیر ایران؛ زمینه‌ها، فرصت‌ها و تهدیدها" که امروز (سه‌شنبه، ۲۷ فروردین) در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: تفاوت اصلی ما با کشورهای پیشرفته این است که ما به دنبال مدیریت بحران و کشورهای پیشرفته به دنبال مدیریت ریسک هستند. این در حالی‌است که به‌خاطر داشتن چنین دیدگاهی ما بیشترین خسارات را متقبل می‌شویم.

وی با بیان این‌که سامانه هشدار سیل ۱۵ سال است که عملیاتی شده، گفت: جای تأسف دارد که مسئولان مدیریت آب به توصیه‌های سازمان هواشناسی توجه ندارند.

معاون پژوهشی پژوهشکده سیلاب سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که سامانه هشدار سیل در سال ۸۳، به دنبال شکست سد فرازبند کارون و با حمایت وزارت نیرو کلید خورده است، گفت: راه‌اندازی این سامانه در راستای عملیاتی شدن هشدار سریع سیل، ارتقای پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت، ایجاد ساختار میز هشدار، توسعه و ارتقای سامانه‌های نرم‌افزاری و بهره‌وری از فناوری‌های نوین و فرماندهی حادثه بوده است.

فتاحی سپس به انواع سامانه هشدار سیل پرداخت و گفت: در نسل اول این سامانه‌ها، پیش‌بینی سیل بر اساس سیل در بالادست انجام می‌گیرد در حالی‌که در نسل دوم پیش‌بینی بر اساس زمان واقعه بارش امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: در سامانه هشدار سیل نسل سه، پیش‌بینی سیل بر اساس پیش‌بینی سینوپتیکی امکان‌پذیر است و فقط آب‌گرفتگی را پیش‌بینی می‌کند. این در حالی است که سامانه هشدار سیل نسل چهار، مبتنی‌بر پیش‌بینی‌های عددی وضع هوا است و با اجرای مدل‌های عددی هواشناسی و هیدرولوژی امکان‌پذیر می‌شود.

معاون پژوهشی پژوهشکده سیلاب سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که سامانه بارشی مورخ ۴ تا ۷ فروردین ۹۸ در سایت پژوهشکده هواشناسی پیش‌بینی شده بود، تاکید کرد: باید تمرکز را به جای مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک ببریم.

فتاحی افزود: به‌دنبال آن هستیم که در برنامه پنج ساله و ۱۰ ساله سامانه یک‌ساله هشدار سیل را داشته باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: اگر از پنج روز قبل که پیش‌بینی سامانه بارشی در سایت پژوهشکده هواشناسی موجود بود، آب سدها ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمکعب در روز خالی می‌شد، این حجم از خسارات اتفاق نمی‌افتاد. این در حالی است که به خاطر ترس از خشکسالی پیش رو، دریچه‌های سدها باز نشد. همچنین لایروبی‌های رودخانه‌ها نیز انجام نشده بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
این مسئول محترم پژوهشکده هواشناسی گفته است "سامانه بارشی مورخ ۴ تا ۷ فروردین ۹۸ در سایت پژوهشکده هواشناسی پیش‌بینی شده بود" اما نگفته است چه مدت قبل از تاریخ 4 تا 7 فروردین 98 این پیش بینی را ارائه داده اید ؟ لطفا اطلاعات کامل ارائه دهید تا بتوان قضاوت کرد. ضمنا فهرستی از پیش بینی های درست و اشتباه و شدت و ضعف پیش بینی ها و انچه که بوقوع پیوسته را مشخص کنید و یا یک سند مکتوب آدرس دهید تا هم ما و هم شما ضعفها و قوتهای خودرا بشناسیم و گرنه گاها مردم و یا نهادها بدلیل مشاهده پیش بینی های غلط اعتماد خودرا از پیش بینی های درست هم از دست داده و اصطلاحا بیخیال می شوند. قصه چوپان دروغگو را مرور کنیم!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟