در جای جای سخنان امام (ره) و رهبر انقلاب بر برقراری ارتباط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف دنیا و همچنین توسعه این روابط مبتنی بر سه اصل «عزت، حکم و مصلحت» به چشم می آید و مورد تNکید قرار می گیرد، اینکه عده ای در عمر بیش از 40 ساله انقلاب اسلامی اقداماتی انجام داده و یا سخنانی بیان کرده اند که ناشی از حصارکشی دور کشور و عدم ارتباط و تعامل با دنیا بوده است، بر خلاف منافع جمهوری اسلامی است.
به گزارش «تابناک»؛ سال 85 محمود احمدی نژاد در جریان بیست و ششمین سفر استانی اش به یزد قطعنامه های صادر شده و تحریم ها را «کاغذپاره» خواند؛ رویکردی که شاید در عرصه بین المللی هیچ کشوری آن را در پیش نگیرد و تلاش کند اگر جامعه جهانی اقدامی علیه او انجام دادند، هرچقدر هم آن تصمیم ظالمانه باشد، به ادله، منطق و استدلال های حقوقی، مانع اجماع سازی علیه کشور بشوند.
احمدي نژاد طی سخنانی گفته بود: «شما فکر مي کنيد اگر جمع شويد و کاغذ پاره صادر کنيد، مي توانيد جلوي ملت ايران را بگيريد، شما بيست و هشت سال مخالفت کرديد، محاصره اقتصادي، تحريم و فشارهاي سياسي را انجام داديد، اما امروز ملت ايران هسته اي است و اگر باز هم تکرار کنيد، حاصل آن را خواهيد ديد و بدانيد اين حرکت شما بر اراده ملت ايران اثري نخواهد داشت.»
در سال های پایانی دولت او و همچنین طی روزها و ماه هایی که برای برجام وقت گذاشته شد، خیلی از مردم و مسئولان تاثیر این به اصطلاح «کاغذپاره ها» را دیدند. درست است که بخشی از جامعه جهانی و در رأس آن آمریکایی ها به ناحق اقدامات بسیاری علیه کشور ما بعد از انقلاب اسلامی انجام داده اند، طبیعتا این حق ملت، کشور و مردم ماست که برای جلوگیری از چنین اقدامات ظالمانه ای دست به کار شوند و علیه آن اقدام کنند.
دیروز هم در سخنان مشابهی نظیر آنچه احمدی نژاد در سال 85 گفته بود، حجتالاسلام کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه تهران اظهار کرد: چرا نگرانید که تحریم باشد و تشدید شود؛ به جهنم که تشدید شود. مگر شما خدا ندارید. مگر خداوند کم داده است. مگر قرآن نمی خوانید؟ شما کی هستید؟ این فرانسه و آن آمریکا خودشان دچار چالش هستند.
وی ادامه داد: هرکس در این درگه مقرب تر است جام بلا بیشترش میدهد. خداوند امتحان میکند. سردار سلیمانی میگفت هروقت فشارها بیشتر میشود امید ما برای زایش بیشتر میشود. مثل درد زایمان است، به ناله درمیآورد اما امید زایش هست. خداوند با فشارهای بینالمللی میخواهد امتحانتان کند. آنچه برای ملت ما در این حوادث پیش میآید کارنامه درخشانی برای مردم ماست که در طول انقلاب وجود داشته است.
چنین سخنانی را می توان ادامه همان «کاغذپاره» خواندن تحریم های ظالمانه علیه ملت و کشور ایران دانست. چرا که حتی در روایات و آیات قرآنی هم به صراحت تأکید شده است که نباید زیر بار ظلم و زورگویی رفت. بلکه باید در مقابل آن ایستاد و بهترین راه ایستادگی در جامعه جهانی علیه چنین اقداماتی در پیش گرفتن روش های مورد قبول کشورها، ملت ها و جامعه جهانی است تا بتوان با منطق چنین اقداماتی را محکوم کرد.
واژه ظلم با دیگر مشتقات آن كه در همه آنها معنای ستم و بی عدالتی مشترك است، 289 بار در قرآن و 26 بار هم در مشتقاتی آمده است كه معنای ظلمت و تاریكی میدهد. بیان قرآن به مبحث ظلم، آن هم به این گستردگی، حاكی از آن است كه امری مبتلا به است و هشداری است برای روی آورنده به قرآن كه در فهم آیات الهی باید سخت مراقب باشد تا در ورطه ظلم نیفتد؛ «هر كه بار ستمی به دوش داشته باشد حتماً زیان دیده است .» ( سوره طه آیه 111)
قطعا با چنین منطقی نظیر «کاغذپاره خواندن تحریم ها»ی ظالمانه علیه مردم کشورمان یا اینکه خب نباید از اعمال تحریم و تشدید آن نگران بود، نه تنها باری از روی دوش مردم و کشور برداشته نمی شود، بلکه هر روز بر میزان مشکلات نیز افزوده خواهد شد. این را می توان در راستای همان واکنشی ارزیابی کرد که دشمن از اعمال تحریم ها به دنبال آن است.
طبیعتا در مقابل زورگویی دشمن و انجام اقدامات ظالمانه آنها علیه مردم و کشورمان باید ایستاد و تلاش کرد در جامعه جهانی علاوه بر اینکه این ابزار محکوم می شود، به ناکارآمدی و از بین بردن اثرات آن همت گماست. از طرفی باید با استدلال و منطق و انجام اقدامات حقوقی، حق پایمال شده مردم و کشور را احصا کرد و از دشمن گرفت، نه اینکه به امید قضا و قدر نشست و منتظر معجزه ماند!