فوربس تحلیل کرد؛

توان عربستان برای جایگزینی نفت ایران پس از لغو معافیت‌های تحریمی

بر اساس گزارش واشنگتن پست، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، ممکن است در اوایل دوشنبه ۲۲ آوریل اعلام کند که ایالات متحده دیگر برای کشور‌هایی که اقدام به واردات نفت ایران می کنند، اقدام به وضع معافیت از تحریم‌های آمریکا نخواهد کرد.
کد خبر: ۸۹۳۵۸۲
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۶ 22 April 2019
|
27068 بازدید
|

بر اساس گزارش واشنگتن پست، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، ممکن است اوایل دوشنبه ۲۲ آوریل اعلام کند که ایالات متحده دیگر برای کشور‌هایی که اقدام به واردات نفت ایران می کنند، اقدام به وضع معافیت از تحریم‌های آمریکا نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، وزارت خارجه انتظار دارد، عربستان سعودی نقش مهمی در افزایش تولید داشته باشد تا جبران صادرات نفت ایران و اقدامی برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت باشد.

اگر این گزارش درست باشد، عربستان سعودی قدرت خود را در میان اعضای اوپک از دست خواهد داد و همانطور که به ماه ژوئن و زمان نشست اوپک نزدیک می شویم، توان چانه زنی خود را کاهش خواهد داد.

توان عربستان برای جایگزینی نفت ایران بعد از لغو معافیت‌های تحریمی

در نشست ماه ژوئن، عربستان سعودی در پی اطمینان از این امر است که تمام چهارده کشور عضو اوپک و ده عضو غیر اوپک (مهم‌تر از همه روسیه) به هر آنچه پیش از این بر سر آن موافقت شده پایبند باشند.

بیشتر بخوانید

اگر عربستان سعودی در نشست ماه ژوئن در وین حضور داشته باشد که به ایالات متحده تعهدی مبنی بر تولید در سطحی مشخص داده باشد، هر گونه اهرم برای مجبور ساختن کشورهای دیگر برای کنترل تولید را از دست می دهد. حتی اگر عربستان سعودی چنین توافقی با ایالات متحده نکند، اما دیدگاه جهانی معتقد باشد که عربستان سعودی این توافق را کرده، قدرت مذاکره پادشاهی سعودی در وین بسیار پایین خواهد بود.

عربستان سعودی ادعا کرده است که برای موافقتنامه فعلی شش ماهه اوپک، تولید خود را زیر 10.3 میلیون بشکه سهمیه خود در روز تثبیت کرده است؛ بنابراین، تا پایان ماه ژوئن، عربستان سعودی می تواند بیش از این حد تولید کند، زیرا اوپک میزان تولید کل را بر اساس یک میانگین شش ماهه محاسبه می کند. با این حال، کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک در وین در ماه ژوئن، نگران تولید عربستان سعودی برای شش ماه آینده (ماه ژوئیه تا ماه دسامبر) هستند. اگر به نظر برسد که عربستان سعودی در توافق با ایالات متحده متعهد به تولید در سطح معینی تن داده، از قدرتش در اوپک کاسته خواهد شد.

شاید برخی در این شک باشند که آیا عربستان سعودی دارای ظرفیت اضافی برای انجام این کار هست یا نه. بر اساس اطلاعاتی که از فهرست اخیر اوراق بهادار عربستان سعودی گرفته شده، پاسخ مثبت است. دولت عربستان سعودی برای این کار نیازمند آن است که شرکت Aramco بتواند تا سه ماه تولید خود را تا 12 میلیون بشکه در روز افزایش دهد و این سطح تولید را تا یک سال حفظ کند. این امر MSC نامیده می شود و ممکن است که دولت عربستان سعودی در صورت تمایل MSC را به بالاتر از 12 میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

بنابراین، ما می دانیم که عربستان سعودی توانایی توافق با آمریکا برای جبران صادرات از دست رفته ایران را دارد. با این حال، حداقل در زمان فعلی، این کار قدرت عربستان سعودی در اوپک را تحت تأثیر قرار می دهد. همان طور که معامله گران به این اخبار نگاه می کنند، باید توجه داشته باشند، آیا این استراتژی، به شکلی که عنوان شده، برای همه بازیگران نفتی منطقی است یا نه؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۰۶
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
امریکا الان 18 میلیون بشکه نفت تولید می کند. 12 میلیون بشکه نفت خام و 6 میلیون بشکه میعانات نفت و گاز . اگر به صفر رساندن صادرات نفت ایران قیمت نفت را فقط ده دلار گران کند این یعنی تولید کننده های نفت امریکا که بزرگترین مالیات دهندگان امریکا هم هستند روزی دویست میلیون دلار سود بیشتری می کنند. از انطرف متحدان امریکا یعنی عربستان و کانادا و نروژ و امارات و کویت همه سودهای دهها میلیاردی می کنند. روسیه هم که همه می دانند چه اندازه از گران شدن قیمت نفت خوشحال خواهد شد. از انطرف چین و اروپا و اسیا هستند که باید حسابی بابت عدم همراهی با امریکا و ترامپ زیان ببینند و چون بیست تا سی میلیون بشکه نفت وارد می کنند بزرگترین سود را امریکا و دوستان تولید کننده نفت او و البته روسیه خواهد برد. از انطرف امریکا ظرف دو ماه اینده یک میلیون بشکه خط لوله جدید در مناطق شیل نفتی خود وارد خط بهره بردای خواهد نمود و با این گران شدن نفت تولید نفت شیل امریکا به راحتی تا پایان سال 1.5 تا دو میلیون بشکه یعنی دو برابر صادرات نفت ایران افزایش خواهد یافت. ولی هنوز مسئولان ایرانی متوجه نیستند که دنیا عوض شده و خروج نفت ایران از بازار نه تنها امکان پذیر است بلکه ضروری این قدرتهای نفتی دنیا هم هست.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
پس چرا آمریکا به جز ایران، عراق و امارات و عربستان رو هم تحریم نمی کنه قیمت نفت خیلی بیشتر بالا بره. هم خودش کیف کنه هم روسیه؟!
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
تحلیل شما با روح برجام در تضاده. لطفا این کامنت رو حذف کنید تا بهانه به دست آمریکا نده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
تولید نفت شیل هنوز توجیه اقتصادی ندارد مضافا اینکه در دنیای امروزی امکان حذف صادرات نفت ایران وجود ندارد، کافی است که ایران مشتریان متنوعی داشته باشد و نفت خود را ارزانتر از بازار عرضه کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
تحلیل شما در مورد صادرات و تولیدات این کشور ها کاملا درسته،اما یک نگاهی هم به کاستریکا بیندازید یک روزه به چی تبدیل شد،کشوری که کار به خیر و یا شر هیچ ملتی نداشت،.در مورد عربستان و امارات هم زیاد خوشبین نباشید،مثلا یک بهار زیبای عربی یا چند موشک یمنی و نفت پانصد دلاری هدیه به ترامپ عزیز
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
شما باید بدانید که تغییر دادن سیستم اقتصادی یک کشور( هر کشوری در دنیا) مثلا از سیستم متکی به نفت به سیستم غیر وابسته به نفت کار یک ماه و یک سال نیست. باید واقع گرا باشیم. برای تغییر سیستم اقتصادی یک کشور در شرایط ایران حداقل سی تا چهل سال کار سنگین و با برنامه و ثبات و ارامش در سیاستهای داخلی و خارجی و استفاده از تجربیات روز دنیا نیاز است. مگر تصور می کنیم با گفتن ارزوهایمان و بدون دادن هزینه این تحولات مانند عوض کردن چراغ پراید کره ای به پراید 131 است؟! چین چهل سال است که رشد های دو رقمی و برخی سالها 14 درصدی داشته ولی هنوز دهها سال از مثلا ژاپن فاصله دارد. اینقدر مسایل را بنا به میل سیاسی خود ساده نکنیم. وانگهی. نفت بزرگترین ثروت یک کشور می باشد اگر بتواند از ان درست بهره برداری کرد. نگاه مدیرانی که می گویند نفت را باید از اقتصاد ایران حذف کرد مانند کسانی است که چون بلد نیستند از نعمتی استفاده کنند می گویند بدرد نمی خورد. به هر حال دیگر زمان توجیه و تبلیغ و ... نیست. بدون فروش نفت ایران دو راه بیشتر ندارد. یا تقابل یا تعامل . همه می دانیم نتیجه تقابل چه خواهد بود. تعامل مانند چین باید در دستور قرارگیرد. هر کسی دیگر گفت راه دیگری هم هست فقط دارد مشکل را عمیق تر می کند .
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
آقای خوش زبانی که پشت سرهم حرف زدی و نتیجه گیری کردی! مگر خروجی تعامل رو ندیدی؟ مثلا دوستان خواستند با تعامل به برجام برسند که میوه برجام این شده که باید پیاز رو 15 هزار بخری و همه چی 5 برابر بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
تعامل اساس زندگیست ،بشریت بدون تعامل با محیط زیست خویش دچار سیلاب و دیگر ویرانی ها خواهد شد،اما چه تعاملی از برجام بهتر ? از گرد راه رسید و ان را پاره کرد ،بقیه هم که به اصطلاح اهل تعامل هستند فقط نظاره کرند.
ناشناس
|
Australia
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
نفت ایران بیشتر سنگین هست و فرمول اون بسیار شبیه به نفت سنگین بصره است و در درجه دوم نفت سنگین عربستان
بنابراین پالایشگاه های هند چین و ژاپن نیاز ندارند که تغییراتی در سیستم پالایشگاه خودشون بدن برای خوراک جدید احتمالی که یا از بصره هست یا از عربستان
کره جنوبی بیشتر میعانات گازی از ایران وارد میکنه که امارات توان جایگزینی داره
نفت سنگین روسیه رو هم فراموش نکنید
پس جواب ساده هست نفت عراق و عربستان جایگزین نفت سنگین ایران میشه و امارات برای میعانات گازی
و آب از آب تکان نمیخوره

من حالا به فکر ژن‌های برتر و آقازاده ها هستم نکنه پول توجیبی اونها خدای ناکرده کم بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
نه نگرانشون نباش .. پیاز و سیب زمینی و گوشت و مایحتاج اساسی مردم را به عراق صادر میکنن و به اندازه کافی از این کار دلار گیرشون میاد من و تو هم باید بریم پیاز بخریم کیلویی 15 تومن و گوشت 150 تومنی را از پشت ویترین قصابی ها تماشا کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
ما نباید ابتکار عمل رو به کشورهای دیگر بدهیم، باید ابزار سخت خود را در صورت لزوم بکار بگیریم. آمریکا با منع صادرات نفت ایران عملا یک اقدام بر خلاف حقوق بین الملل را انجام میدهد، اکنون به سخن آقای دکتر عسگرخانی پی برده ام، که نقل به مضمون فرمود در روابط بین الملل قدرت سخت بر حقوق بین الملل حاکم است و کشورهای صاحب این قدرت سخت که اعضای شورای امنیت هستند تلاش میکنند نظم مورد نظر خود را بر دنیا حاکم کنند و از خلع سلاح کشورهای ضعیف تر ابایی ندارند.

ما در نقطه تصمیم استرانژیک قرار داریم، نقطه ای که باید تصمیم بگیریم جهش استراتژیک در توان نظامی خود داشته باشیم و یا صبر کنیم تا آنها ما را ذره ذره به پرتگاه نزدیک کنند.

هیچ اشکال حقوقی وجود ندارد که کشور نقض کننده حقوق بین الملل(امریکا) را به اقدام متقابل تهدید کنیم، اگر امریکا نفت ما را از صادرات منع میکند که اقدامی خلاف است، ما نیز متقابلا این کشور را از رفت و آمد از تنگه هرمز و آب های خلیج همیشه فارس منع کنیم. جسارتا عرض میکنم، انهایی که از برخورد نظامی واهمه دارند، زیر کامنت بنده مطلبی ننویسند. والسلام
مشاور
|
Lao People's Democratic Republic
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
این یعنی فرمان جنگ به ایران
پس جنگ جنگ تا پیروزی
اونایی که از پیامبر در خواست نشستن در خانه را می کنند بهتر است مثل سابق در آشپزخانه کار کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
نگران جنگ نباش
آقازاده ها در جایگاه پرفیض سپر انسانی مواظبمان هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
اگه پیامبر هم بود امروز در برابر دشمنی که عظیم ترین نیروی نظامی تاریخ بشر را داره و چند هزار کلاهک هسته ای داره و از همه بدتر سلاح برنده ای مثل دلار داره ، کوتاه میومد و میرفت با شیطان بزرگ صلح میکرد
عدالت طلب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
قدرت چانه زنی کشکه! عربستان حتماً تولید خودش را تا بالاتر از 12 میلیون بشکه افزایش خواهد داد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
اما منتظر بهار عربی
کیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
متاسفانه برخورد اعضای اوپک و در راس آن عربستان و امارات و...با موضوعیت ایران با روح و اصل تشکیل این سازمان و اهداف آن کاملا مغایرت دارد و میتوان گفت ایران جایگاه و قدرت خود را در این سازمان به کلی از دست داده است!!!! اگر مقامات دولتی قاطعانه برخورد و در ابتدای امر متوجه توطئه ترامپ میشدند و بلافاصله از این سازمان که جز ضرر هیچگومه منفعتی برای ما ندارد خارج میشدند به دشمنان فرصت نمی دادند که با برنامه ریزی و توطئه کشورهای مرتجع عربی درفاصله زمانی چند ماهه صادرات نفت ما را تقلیل و حالا با خیال راحت به صفر برسانند!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
مقامات فقط بلدن بپیوندن،خارج شدن رو بلد نیستن.
ناشناس
| Netherlands |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
ببین دفتری چیزی ندارن
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
این موضوع با وتو طرح خروج آمریکا از طرح های حمایتی خود از عربستان در جنگ یمن توسط ترامپ تأیید شده است.
ناشناس
|
Romania
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
خدایا چرا نفت را در عربستان قرار دادی؟ ای خداااااااااااا اینهمه کشور ، دقیقا نفت را وسط عربستان قرار دادی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
اینم بگو چرا ما با کل دنیا مساله داریم
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
در اینصورت نفت حسابی گران خواهد شد.
صادراتی که پولش را نگیریم بهتر است انجام نشود چون فقط به نفع امریکا و مصرف کنندگان خواهد بود.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟