مجوز افزایش قیمت محصولات لبنی از سوی سازمان حمایت، چه توجیهی در حمایت از مصرف کنندگان دارد؟

اگر بازه زمانی یک ساله برای قیمت هر کیلوگرم شیر را در نظر بگیریم، می بینیم قیمت هر کیلوگرم شیر حدود ۵۲ درصد رشد داشته که متعاقب این افزایش، قیمت لبنیات نیز افزایش یافته است؛ برای نمونه، در یک سال گذشته، قیمت مصوب ماست ۹۰۰ گرمی ۱.۵ درصد با رشدی ۳۹ درصدی از ۳۸۰۰ تومان به ۵۳۰۰ تومان و قیمت مصوب پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی با رشدی ۴۹ درصدی از ۵۷۰۰ تومان به ۸۵۰۰ تومان رسیده است.
کد خبر: ۹۰۵۵۹۳
|
۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹ 15 June 2019
|
10982 بازدید
|
قیمت لبنیاتدر ۲۲ خرداد ماه سال جاری، سازمان حمایت از مصرف کنندگان برای سومین بار در یک سال گذشته، به افزایش قیمت هر کیلوگرم شیر رأی داد و قیمت آن را ۲۳۹۰ تومان اعلام کرد. این افزایش قیمت شیر باعث افزایش قیمت لبنیات نیز شده است. از آنجا که افزایش قیمت شیر و لبنیات روی میزان مصرف مردم و سلامتی آن‌ها تأثیرگذار است، پرسش اساسی این است که سازمان حمایت از مصرف کنندگان در این افزایش قیمت شیر چه حمایتی از مصرف کنندگان کرده است؟

به گزارش تابناک اقتصادی، در ۱۲ خرداد ماه سال جاری بود که احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی اعلام کرد، این انجمن پیشنهاد افزایش هر کیلوگرم شیر خام در درب دامداری به ۲۵۷۰ تومان را به ستاد تنظیم بازار داده و قرار است این ستاد، سیزدهم خرداد ماه ۱۳۹۸ به بررسی قیمت پیشنهادی بپردازد. وی در گفت وگوی دیگری در ۲۲ خرداد ماه ۱۳۹۸ ضمن اعلام این که قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای هر کیلوگرم شیر نیز ۲۴۶۰ تومان بود، گفت: در نهایت با جلساتی که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدگنندگان با انجمن و وزارت جهاد کشاورزی داشت، نرخ ۲۳۹۰ تومان تعیین و مصوب شد. بدین ترتیب و با افزایش قیمت شیر، قیمت ماست و پنیر نیز به شرح جدول زیر افزایش یافت.

قیمت لبنیات

این افزایش قیمت شیر در سال جاری در حالی به تصویب سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده رسید که پیش از این، در سال گذشته و طی دو مرحله قیمت شیر و لبنیات افزایش یافته بود. در ابتدا و در تابستان سال گذشته، نرخ مصوب خرید هر کیلوگرم شیر خام، با مشخصات ۳.۲ درصد چربی و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار تحویل درب دامداری کیلویی ۱۵۷۰ تومان اعلام شد و سپس در آذرماه ۹۷، کارگروه تنظیم بازار، نرخ مصوب خرید شیرخام درب دامداری را ۲۰۰۰ تومان مشخص کرد. این افزایش قیمت شیر باعث شد در سال گذشته قیمت لبنیات نیز افزایش داشته باشند.

اگر بازه زمانی یک ساله برای قیمت هر کیلوگرم شیر را در نظر بگیریم ملاحظه می‌شود که در یک سال گذشته قیمت هر کیلوگرم شیر حدود ۵۲ درصد رشد داشته که متعاقب این افزایش طبیعتاً قیمت لبنیات نیز افزایش یافته است. به عنوان مثال در یک سال گذشته، قیمت مصوب ماست ۹۰۰ گرمی ۱.۵ درصد با رشدی ۳۹ درصدی از ۳۸۰۰ تومان به ۵۳۰۰ تومان و قیمت مصوب پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی با رشدی ۴۹ درصدی از ۵۷۰۰ تومان به ۸۵۰۰ تومان رسیده است.

این افزایش قیمت‌های مداوم شیر در سال‌های اخیر باعث شده است تا طبق آخرین آمار موجود و طی یک دهه گذشته (بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶) متوسط مصرف سالانه شیر خانوار از ۲۱۵ کیلوگرم به ۱۲۶ کیلوگرم کاهش یابد. یعنی میزان متوسط مصرف سالانه شیر خانوار در یک دهه حدود ۴۱ درصد کاهش داشته است. هر چند در این کاهش باید کاهش بُعد خانوار از ۳.۸۶ به ۳.۲۸ را نیز در نظر گرفت، اما همان گونه که ملاحظه می‌شود این کاهش بُعد آنقدر نبوده است که بتواند کاهش معنادار مصرف شیر را توجیه کند و این کاهش به همان افزایش قیمت شیر در یک دهه گذشته بازمی‌گردد.

البته در یک سال گذشته نیز قیمت شیر همان گونه که عنوان شد، حدود ۵۲ درصد رشد داشته است که این نیز دوباره می‌تواند به شدت بر کاهش مصرف شیر و لبنیات توسط خانوار تأثیرگذار باشد که متأسفانه بانک مرکزی هنوز گزارش بودجه خانوار در سال ۱۳۹۷ را منتشر نکرده است تا از طریق آمار موجود در آن بتوان به کاهش میزان متوسط مصرف سالانه شیر در یک خانوار پی برد، اما ایرج حریرچی سخنگوی وقت وزارت بهداشت طی مصاحبه‌ای در ۲۸ آبان ۱۳۹۷ در این باره گفت: بنده به نمایندگی از وزارت بهداشت صراحتا هشدار می‌دهم که با افزایش قیمت شدید اخیر شیر و لبنیات و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، سرانه مصرف شیر و لبنیات در معرض کاهش قابل توجه است. وی افزود: در همین سال‌ها بیماری‌ها و عوارض مربوط به مصرف کم شیر و لبنیات در کشور به وضوح افزایش یافته است.

با این تفاسیر که افزایش قیمت شیر و لبنیات می‌تواند منجر به کاهش مصرف این اقلام در بین خانوار‌ها و در نتیجه ابتلای مردم به بیماری‌ها و عوارض مربوط به مصرف کم شیر و لبنیات شود، حالا پرسش این است که سازمان حمایت از مصرف کننده که حکم به افزایش قیمت شیر می‌دهد، در کجای این ماجرا از مصرف کننده حمایت کرده است؟ آیا در این داستان افزایش قیمت شیر و لبنیات سازمان حمایت از مصرف کننده می‌تواند ادعا کند که از مصرف کنندگان حمایت کرده است؟

به طور قطع پاسخ این پرسش خیر است. پرسش دیگر این است که دولت برای جبران این کاهش مصرف شیر به دلیل افزایش قیمت آن در این سال‌های اخیر چه کرده است؟ آیا منابع هدفمندی را برای تأمین شیر و لبنیات مورد نیاز مردم در نظر گرفته است؟ آیا اقدامات حمایتی نظیر توزیع شیر در مدارس را که در سال‌های دهه ۸۰ صورت می‌گرفت را ادامه داده است؟

تصاویر زیر نشان می‌دهند، برخی تولیدکنندگان لبنیات قبل از افزایش قیمت‌های مصوب اقدام به افزایش قیمت کالا‌های تولیدی خود نموده اند. حالا پرسش بعدی این است که تکلیف تولیدکنندگان لبنیات که زودتر از این نرخ‌های مصوب سازمان حمایت، قیمت محصولات خود را افزایش داده اند، چیست؟ آیا سازمان‌های نظارتی با آن‌ها برخورد‌های لازم را داشته اند؟ آیا این برخورد‌ها برای جلوگیری از تکرار این گونه تخلفات موثر بوده است؟ چه تضمینی وجود دارد که این تولیدکنندگان با این افزایش قانونی و مصوب قیمت شیر، دوباره به سمت افزایش قیمت تولیدات خود و فروش آن‌ها بالاتر از قیمت‌های مصوب نروند؟

قیمت لبنیات
 
قیمت لبنیات
قیمت لبنیات

پرسش‌های مطرح بالا، اکنون در ذهن تمام مصرف کنندگان و مردم نقش بسته است. پرسش‌هایی که مستقیم به آینده، زندگی و سلامت آن‌ها بستگی دارد و به دنبال پاسخی برای آن‌ها هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
دلار 13700 تومان توقع داری شیر کیلو چند باشد منطقی باشید عوام فریبی نکنید هنوز ارزان است اگر راست می گویید دلار را کنترل کنید
پاسخ ها
محمد قاسمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
از یک طرف میگن بخش خصوصی بیاد در کشور پر ریسک ایران سرمایه گذاری کند از سوی دیگر میگویند قیمت رو ما تعیین میکنیم
واقعا چقدر خنده داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
دلار بشه 1000 یا 20000. مگر هزبنه های تولید شیر و لبنیات به دلاره. ؟ برق و آب و گاز و دستمزرد کارگر ومهندست چی؟ اگر قرار باشه شما به دلار محاسبه کنی خب مردم هم دوست دارن دستمزدشان را دلاری بگیرن. دولت با یک طبقه جامعه با تبعیض برخورد کرده، تولیدکنندگان هم تصور کردن اونها هم حق دارن حقوق خاص در جامعه گرفتار ما برای خودشان طلب کنن.
مجمد رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۳
دلار اگر 13700 تومان است جقوق من کارمند در حال حاضر یک میلیون و ششصد وپنجاه تومان امثال من کارمند جزء اقشار کم درامد ابرو دار باید چه کنند گوشت ومرغ و ماهی وشیر ولبنیات و سیب زمینی
هم نتوانند بخورند ؟؟؟ ایا مردم وسازمان تامین اجتماعی حقوق کارگر وکارمن را به دلار پرداخت میکند ؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
آدم همین لبنیات رو هم نمیتونه با خیال راحت مصرف کنه معلوم نیست چند درصد روغن پالم به آنها اضافه شده
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
اینا که لبنیات نیستن فقط شیر خشک و پالم هستن

مردم نباید از محصولات لبنی کارخانه ای خرید کنن تا ورشکست شوند و بفهمند که باید به مشتری هایشان احترام بگذارند


الان خدا رو شکر بسیاری از دامدارها خودشان عرضه مستقیم در شهر ها دارند و میتوان به راحتی شیر طبیعی خریداری کرد اون هم با قیمت بسیار پایین و با مقداری ماست طبیعی میشود ماست را در خانه تهیه نمود هم سالم است و هم خوش مزه

این ماست های کارخانه ای را شما 1 دقیقه بیرون از یخچال بگذارید بوی گند اونها بلند میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
شنبه ۲۵ خرداد ساعت ۱۲:۳۰
یورو ۱۳۳۵۰
دلار ۱۳۷۰۰
قیمت هاروبه بالاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
ثابت نگهداشتن قيمتها فقط مساوي با اختلال در صنايع لبني است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
نه تنها بهای تولیدات کارخانجات بلکه دستمزدهای بالای 5 میلیون هم باید فریز بشه تا همه چیز نرمال بشه. چقدر مردم ساده اندیشی داریم. مومن وقتی درآمد مملکت بواسطه تحریم ها کاهش داشته از کجا باید این اصثافه پرداختها را تامین کرد. معلوم است که دولت 10 از جیب ملت بر میداره آنوقت دو تا یا سه تاشو در قالب افزایش دستمزد به مردم برمیگردونه. ماهم دست میزنیم وهورا میکشیم.والله این گران کردن ها آخر و عاقبت نداره و ما را تبدیل به زیمبابوه یا ونزوثلا میکنه
محمد اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
در ایران عزیز ما نه سازمان حمایت از مصرف کننده ای و نه مسوولی کاری نمی کنند

شرکتهای تولیدی به بهانه بالا رفتن حقوق کارگران سعی در بالا بردن قیمت های تولیدی خود

هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
مدیریتی وجود ندارد هر روزمان بدتر از دیروز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
سومدیریت ها میتوانند بیش از هزاران بمب خرابی ببار اوردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
تاثیر حقوق بر بهای تمام شده محصولات کمتر از 20 درصد است
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
قیمت اذوقه دامدار را پایین بیارند شیر را ارزان قیمت کنند از دامدار شرکت های شیر 2000 تومان برای هرکیلو میخرند حال مخارج تولید شیر و خوراک یک گاو در روز 15 کیلو کنستانتره به قیمت هرکیلو 3000 تومان یونجه 2000 تومان کاه 750 دو کیلو سیلاز ذرت 30 کیلو هرکیلو 750 تومان تفاله خشک 2000 تومان در روز دو کیلو حال در روز این گاو 25 تا 30 کیلو در حد نرمال شیر میدهد تامین برق کارگر و سایر هزینه ها برای دامدار بدبخت چه نتیجه ای دارد دامدار بدبخت شد و با این رئند یکسال دیگه گاوی برای شیر نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
قیمت نهاده ها هم مهم است
مجید از گیلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
با سلام
از آنجائیکه درآمد اقشار مختلف جامعه (منهای نجومی بگیر ها و برخی وزرا و نمایندگان مجلس و طیف رانت بگیرها و آقازاده ها) با قیمت های موجود هم خوانی ندارد و مصرف لبنیات با سلامت جامعه ارتباط مستقیم دارد ،بنابراین عقل سلیم حکم میکند که افراد جامعه در مصرف آن مشتاق باشند.اگر سازکاری بوجود می آید که مصرف کننده توان خرید نداشته یا مصرف متعادل کاهش یابد ،نتیجه گرفته میشود که این افزایش ،هدفش سلامتی مردم هست و بس...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
همه چیز به هم جور است . اگر غیر ازین بود باید تعجب می کردیم
ناشناس
|
France
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
بیخود نخودسیاه مقصر دونستن تولید کننده یا مصرف کنننده رو نندازین وسط اصل کار سیاست کلان و راه و رویه مملکته
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟