مهندسی انتخابات نظام مهندسی؛ این ادعایی است که برخی با استناد به برخی شواهد و قرائن مدعی هستند به زودی به وقوع خواهد پیوست، مگر آنکه مسئولان به ماجرا ورود کرده و به ابهامات این انتخابات پاسخ دهند.
به گزارش «تابناک»، ماجرا از این قرار است که شورای مرکزی دوره هفتم سازمان نظام مهندسی کشور در جلسه دویست و سی و هفتم خود اعضای هیات اجرایی هشتمین دوره انتخابات شورای مرکزی را انتخاب کرد تا مهیای برگزاری انتخابات شود. انتخاباتی که قرار است شورای مرکزی آتی را تعیین نماید.
فرایندی که نحوه آن به تفصیل در نظام نامه انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور آمده و بر این اساس، بروز هر گونه مشکلی در آن عجیب و دور از انتظار به نظر میرسد. عجیب از این رو که به عنوان مثال بند اول از فصل دوم نظام نامه یاد شده، چگونگی انتخاب هیات اجرایی را مشخص میکند و ماده ۲۳ تصریح دارد که رئیس سازمان تنها مسئول اجرای این تصمیم شورای مرکزی است.
مقرراتی که وفق آنها میبایست عضویت منتخبین در هیات اجرایی توسط رئیس به آنها ابلاغ گردد تا فرایند انتخابات پی گرفته شده و فرجام بیابد، اما ظاهرا قرار نیست این گونه شود! این را میشود از اتفاق عجیبی که رخ داده دریافت؛ اتفاقی که بهتر است شرح آن را از زبان یک از افراد آگاه بشنویم:
«اعضای هیات اجرایی مطابق تبصره ۱ ذیل بند اول از فصل دوم نظام نامه، مهندس بهادری را به عنوان رئیس هیات اجرایی هشتمین دوره انتخابات شورای مرکزی انتخاب نموده اند. گرچه مطابق شرایط مندرج در همان نظام نامه معتبر هیچ تکلیف یا تعریفی در زمینه الزام ابلاغ این انتخاب توسط رییس سازمان به فرد منتخب برای ریاست هیات اجرایی وجود ندارد، اما فرج الله رجبی رسما انتخاب مهندس بهادری توسط هیات اجرایی منتخب شورا به عنوان رئیس هیات اجرایی را به وی ابلاغ میکند.
تا اینجای کار همه فرآیند به صورت معمول پیش رفته، اما ناگهان در جلسه شورای مرکزی سازمان، فرج الله رجبی که نماینده مجلس و رییس سازمان به صورت همزمان است و قرار است نگهبان رای ملت باشد، در اقدامی عجیب و بی سابقه رسما اعلام میکند که قصد مهندسی انتخابات آتی نظام مهندسی را دارد و هر که را صلاح نداند اجازه نمیدهد رای بیاورد.
این سخنان عجیب از سوی یک نماینده مدعی در مجلس باعث میشود که رییس هیات اجرایی موضع تندی بگیرد و به او تذکر دهد که هرگز نمیتواند چنین کاری کند. تذکری که پیرو آن آقای نماینده فرد دیگری را که اساسا از اعضای هیات اجرایی منتخب شورا نیست، به عنوان رئیس هیات اجرایی به معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی معرفی میکند!»
رویدادی عجیب که حتی از نظر شکلی هم درست نیست چراکه چنین تغییری در دایره اختیارات شورای مرکزی است و از آن مهمتر، انتخاب رییس هیات اجرایی بر عهده اعضای هیات اجرایی است نه یک فرد و حتی شورای مرکزی. درست مثل آنکه اجازه داده باشیم سرمربی یک تیم فوتبال تیم داوری بچیند!
لازم به ذکر است رجبی در اتخاذ چنین تصمیماتی مسبوق به سابقه است و جالب اینکه دولت و وزیر مسکن در این خصوص موضعی اتخاذ نکردهاند و مایل به خاتمه دادن به تاخت و تازهای آقای نماینده نیستند؛ نماینده ای که توسط وزیر قبلی در همین دولت به دلیل تخلفات متعدد، پروانه فعالیتش تعلیق شده بود و البته به آن تصمیم تمکین نکرد.
وضعیتی که دورنمای آن، انتخاباتی واجد سلامت های لازم نیست و از این رو میبایست از وزیر مسکن، راه و شهرسازی سوال شود چرا و چگونه در برابر چنین اتفاقاتی سکوت اختیار کرده است؟!