بررسیها نشان میدهد که عصبهای پوستی قادر به مقابله با عفونت هستند.
به گزارش ایسنا، نتایج بدست آمده از بررسی روی تعدادی موش نشان داد عصبهای پوستی که به تشخیص درد کمک میکنند از توانایی در تشخیص عفونتهای پوستی نیز برخوردار بوده و میتوانند مانع گسترش آن شوند.
عصبهایی که درد را حس میکنند کاربرد عملی دارند. این عصبها نشان میدهند باید برای جلوگیری از آسیب دیدن از برخی عوامل دوری کرد یا مشکل کاربردی در ناحیهای از بدن وجود دارد.
متخصصان آمریکایی در این بررسیها دریافتند این عصبها دارای خواص دیگری نیز هستند. مطالعه انجام شده روی عصبهای پوستی حاکی از آن است که این عصبها به مقابله با عفونتهای پوستی کمک کرده و مانع از گسترش یافتن آن میشوند. درحقیقت، این عصبها دارای نوعی مصونیت هستند که پیش از این مشاهده نشده بود.
در این بررسی محققان مدلی طراحی کردند که بر اساس آن عصبهای احساس کننده درد با نور آبی فعال میشوند. در ابتدا، مشخص شد زمانیکه این عصبها فعال شوند پروتئینی موسوم به CGRP تولید میکنند که به جذب انواعی از سلولهای ایمنی در ناحیه مورد نظر منتهی میشود. به گفته محققان عصبها سریعتر از سلولهای ایمنی میتوانند واکنش ایمنی از خود نشان دهند.
سپس این تیم تحقیقاتی اقدام به آلوده کردن موشهای آزمایشگاهی با نوعی قارچ موسوم به Candida albicans یا باکتری Staphylococcus aureus کردند که در برخی شرایط میتوانند کشنده باشند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، آنها متوجه شدند که سلولهای موشهای آلوده به عفونت قارچی واکنش جالبی نشان میدهند. این عصبها نه تنها در محل عفونت واکنش ایمنی نشان میدهند بلکه نخاع را نیز درگیر میکنند. این شرایط دیگر نقاط بدن را آماده مقابله با عفونت احتمالی میکند و همچنین توانایی عفونت را در گسترش پیدا کردن کاهش میدهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.