اسدالله سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه صنعت پوشاک به دلیل عدم حمایت دولتهای مختلف نه تنها به جایگاه قابل توجه خود دست پیدا نکرده بلکه از مسیر توسعه هم عقب مانده است، اظهار داشت: باید عزمی جدی برای حمایت از صنعت پوشاک کشور به کار گرفته شود. این صنعت به راحتی میتواند 1.5 تا 2 میلیون شغل در کشور ایجاد کند اما متأسفانه مشکلات عاملی شده تا مسیر توسعه این صنعت بسیار کند انجام شود.
وی با اشاره به دغدغه تولیدکنندگان در تولید چادر مشکی در کشور، افزود: متأسفانه با وجود نیاز بسیار بالای کشور، فقط یک کارخانه آن هم با ظرفیت بسیار کم در حوزه چادرمشکی فعالیت میکند. جالب اینجاست با وجود آنکه گفته میشود این کارخانه خصوصی است اما به نوعی زیرمجموعه دولت است و همین مدیریت دولتی عاملی شده تا مشکلات این کارخانه برقرار باشد.
مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف با تأکید براینکه بعد از 17 سال کارخانه شهرکرد احداث و فقط 4 سال است که به تولید چادر مشکی اقدام میکند، تصریح کرد: چرا ما به عنوان یک مصرف کننده اصلی در حوزه چادر مشکی در تأمین این پارچه مشکل داشته باشیم. به اعتقاد من تخصیص یارانه به واردات پارچه چادر مشکی و توزیع آن میان تولیدکنندگان میتواند بخشی از مشکلات را برطرف کند.
سلیمانی اضافه کرد: در حال حاضر 40 مدل چادرمشکی در کشور تولید میشود اما تولیدکننده امروز به دلیل مشکلات نمیتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کند در این راستا دولت میتواند کمک مناسبی را به آنها داشته باشد.
وی با اعلام اینکه نیاز داخلی کشور به چادر مشکی 50 میلیون مترمربع است، گفت: ما به هیچ عنوان به دنبال ارز نیستیم اما این را توجه داشته باشید تولیدکننده نمیتواند به تنهایی نیاز خود را از محل واردات تأمین کند و باید در این رابطه حمایت لازم را انجام دهد.
مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف با اشاره به توزیع پوششهای نامناسب از جمله مانتوهای خارج از عرف در سطح بازار، افزود: چرا با وجود هجمه زیاد مبارزه با عفاف و حجاب دولت هیچ حمایتی از تولیدکنندگان این بخش نمیکند امروز تولیدکننده نیازمند حمایت دولت است البته در تخصیص یارانه برای واردات چادرمشکی مشکلاتی وجود دارد دولت میتواند کارخانجات داخلی که تعطیل شده اند را راه اندازی و فضای لازم را برای تولید پارچه چادرمشکی در کشور فراهم کند.
سلیمانی اضافه کرد: زیرساخت کارخانجات نساجی در کشور بسیار آسان است و فقط یک اراده جدی میطلبد، براساس آمار سالانه سه میلیارد دلار پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور میشود که اگر همین هزینه صرف توسعه صنعت پوشاک کشور میشد به جرأت میتوان گفت ما میتوانستیم 100 کارخانه پوشاک در کشور راه اندازی کنیم.