تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون پیش بینی از روند بازار سرمایه تهران، سهام آسیایی به بالاترین سطح یک هفته اخیر جهش کرد، طلای سیاه ارزان شد، بزرگترین رشد ماهانه طلا در ۲۰ ماه گذشته رقم خورد، فراخوان ۳۰ هزار خودرو در آمریکا به دلیل احتمال نقص در مونتاژ کمربند ایمنی و تاثیر احتمالی کاهش نرخ ارز بر صادرات غیر نفتی را در بر دارد.
هاشم ذوالفقاری فعال بازار سرمایه در گفتوگو با «بورس تابناک» با بیان اینکه به نظر من روند بازار همچنان مثبت خواهد بود، مگر اینکه اتفاق غیر منتظره ای رخ دهد، گفت: خطر و ترسی در بازار وجود ندارد، مگر در سهام خاصی که غیر طبیعی و عجیب رشد کرده اند و یا سفته بازی در آنها رخ داده باشد. وی در خصوص صنایع و گروه های پیشرو در در بازار سرمایه طی ماه های آتی نیز با بیان اینکه در صنایع بزرگ نظر مثبتی در خصوص همه سهم ها دارم، تأکید کرد: در مورد صنایع نفتی اعم از پالایشی، پتروشیمی، فلزات اساسی نظر مثبت دارم. سنگ آهنیها نیز به نسبت عملکرد خوبی داشتند و با توجه افزایش قیمت روی، نمادهای این گروه نیز می توانند مستعد حرکت و بازدهی خوبی باشند. این فعال بازار سرمایه با اشاره به نگرانی بازار از کاهش قیمت دلار نیز گفت: فعالان بازار از این قضیه ترس داشتند که قیمت دلار خیلی پایین بیاید، ولی حرکت دلار نشان داد این ارز تمایلی به ماندن در قیمت های کمتر از یازده هزار تومان را ندارد و حتی با بهترین خبرها نیز نتوانست در قیمت های کمتر از ۱۱ هزار تومان برای مدت طولانی دوام بیاورد و مجددا افزایش یافت.
روز جمعه، با بازگشت چین و آمریکا به میز مذاکره برای حل اختلافات تعرفهای بین دو اقتصاد بزرگ جهان، سهام آسیایی جهش کرد و به بالاترین سطح یک هفتهای خود رسید. از سوی دیگر، امید به ارائه اقدامات بیشتری از سوی بانکهای مرکزی و دولتها برای جلوگیری از کند شدن اقتصاد جهان، باعث تقویت سهام شده است. روز جمعه تمام شاخصهای آسیایی در منطقه سوددهی قرار گرفتند و به همین دلیل گستردهترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه اماسسیآی در خارج از ژاپن ۱ درصد جهش کرد تا به بالاترین سطح خود از ۲۳ آگوست تا کنون برسد و از لحاظ هفتگی نیز اندکی سود کند.
شاخص ایمینی اساندپی۵۰۰ توانست ۰.۲ درصد در ساعات کار بازارهای آسیایی رشد کند؛ این در حالی است که این شاخص در معاملات دیشب والاستریت بیش از ۱ درصد جهش کرده بود. شاخص پنیوروپین استاکس۵۰ هم ۰.۳ درصد رشد کرد تا احتمال رشد بازارهای اروپا در معاملات امروز افزایش یابد. شاخص نیکی ژاپن ۱.۲۹ درصد جهش کرد. کامپوزیت شانگهای چین ۰.۲۳ درصد رشد کرد و هانگسنگ در هنگکنگ ۰.۶۹ درصد بالا آمد. ایاساکس استرالیا و کوسپی کرهجنوبی به ترتیب ۱.۵۵ درصد و ۱.۸۲ درصد جهش کردند. حالوهوای بازارهای سهام پس از آن بهبود یافت که ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد مذاکراتی با چین در حال انجام است و مذاکرات بیشتری هم برای آینده زمانبندی شدهاند. وزارت تجارت چین هم اعلام کرد دو طرف گفتگوهایی در مورد مذاکرات تجاری ماه سپتامبر خود انجام دادهاند، اما کنار گذاشتن تعرفههای جدید آمریکا بسیار اهمیت دارد. در بازار ارز، شاخص دلار در برابر ارزهای مهم جهان، در نرخ ۹۸.۵۲۵ واحد، بدون تغییر باقی ماند. نرخ برابری دلار با ین ژاپن اندکی ضعیفتر شد و به ۱۰۶.۴۷ واحد رسید.
رویترز: قیمت نفت، اندکی از رشد اخیر خود را در معاملات دیروز از دست داد، اما هنوز در مسیر ثبت بیشترین افزایش هفتگی از اوایل ماه جولای قرار دارد. این افزایش ها ناشی از کاهش ذخایر نفت آمریکا، وقوع گردباد در فلوریدا و کاهش تنش های تجاری آمریکا و چین بود. هر بشکه نفت برنت 12 سنت کاهش 60.96 دلار فروخته شد، اما در آستانه ثبت افزایش بیش از 2 درصدی طی هفته قرار دارد. هر بشکه نفت خام آمریکا با 54 سنت کاهش 56.17 دلار معامله شد. این نوع نفت نیز در آستانه ثبت افزایش نزدیک به 4 درصدی در این هفته قرار دارد.
اولین بانکهای ارز دیجیتال، مجوز کار گرفتند
راشاتودی گزارش داد: ناظر بانکی و مالی سوئیس به دو شرکت بلاکچین، مجوز معامله در بازار پول و اوراق داده است تا به اولین بانکهای ارز دیجیتال تبدیل شوند. سازمان ناظر بر بازار مالی سوئیس(فینما)، این هفته به شرکت سبا کریپتو از شهر زوگ و شرکت سیگنام از شهر زوریخ مجوز فعالیت داده است تا این شرکتها به اولین بانکهای ثبت شده در سوئیس با تمرکز بر تکنولوژی بلاکچین ارزهای دیجیتال، تبدیل شوند. طبق مجوز ارائه شده، این شرکتها میتوانند ارزهای دیجیتالی بیتکوین و اتروم را ارائه، ذخیره و تجارت کرده و صندوقهای سرمایهگذاری آنها را مدیریت کنند. این بانکها همچنین میتوانند ارزهایی مانند دلار، یورو و فرانک سوئیس را به این دو ارز دیجیتال تبدیل کنند.
بزرگترین رشد ماهانه طلا در ۲۰ ماه گذشته رقم خورد
قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی به روند کاهشی روز گذشته ادامه داد و در مسیر ثبت نخستین کاهش هفتگی در پنج هفته اخیر قرار گرفت اما این فلز ارزشمند با بزرگترین رشد ماهانه از ژانویه سال ۲۰۱۸ تاکنون روبروست. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه بازار سنگاپور ۰.۲ درصد افت کرد و به ۱۵۲۴ دلار و ۴۳ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته یک درصد کاهش داشت و از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۰.۱ درصد کاهش نشان می دهد. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۵۳۳ دلار و ۵۰ سنت رسید.
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی تجارت ایران با اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ پرداخته و نوشته است:
۴ مقصد عمده صادراتی ایران به اتحادیه اروپا در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به ترتیب ارزش صادرات کشورهای آلمان، ایتالیا، بلژیک و اسپانیا بودهاند. با این حال، در نیمه نخست سال جاری میلادی، صادرات ایران به بیشتر کشورهای عضو این اتحادیه (به جز ۶ کشور) کاهش یافته است. بیشترین کاهش صادرات ایران در ۶ ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ مربوط به کشورهای فرانسه، یونان، هلند و اسپانیا بوده است. همچنین موثرترین عامل در کاهش صادرات ایران به این اتحادیه، کاهش صادرات ایران به کشورهای ایتالیا (با سهم حدود منفی ۲۷.۶۰ درصد)، اسپانیا (با سهم منفی ۱۹.۷ درصد)، فرانسه (با سهم منفی ۱۸.۸ درصد) و یونان (با سهم حدود منفی ۱۶ درصد) بوده است.
همچنین چهار مبدا عمده وارداتی ایران از اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ به ترتیب ارزش واردات شامل آلمان، ایتالیا، هلند و فرانسه هستند. در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ واردات ایران از بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جز ۲ کشور بلغارستان و قبرس کاهش یافته است. بیشترین کاهش واردات ایران در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، به ترتیب مربوط به کشورهای لتونی، سوئد، اسلواکی، رومانی و اسپانیا بوده است. همچنین موثرترین عامل در کاهش واردات ایران از اتحادیه اروپا، کاهش واردات از کشورهای آلمان (با سهم حدود منفی ۱۴ درصد)، ایتالیا (با سهم حدود منفی ۹ درصد)، فرانسه (با سهم حدود منفی ۶ درصد) و اسپانیا (با سهم حدود منفی ۵ درصد) بوده است.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران درباره تاثیر احتمالی کاهش نرخ ارز بر صادرات غیر نفتی نیز گفت: این تصور که با افزایش نرخ ارز، صادرکنندگان سودی قطعی خواهند داشت درست نیست، زیرا شاید در یک مرحله فروش، ناگهان درآمد ریالی افزایش پیدا کند اما در مرحله بعدی قیمت مواد اولیه و هزینه تولید بالا خواهد رفت و این مسئله به تولیدکنندگان فشار جدیدی وارد میکند. از این رو بیش از آنکه بالا بودن نرخ ارز به صادرکنندگان کمک کند، ثبات آن و امکانپذیر شدن برنامهریزی برای آینده اهمیت خواهد داشت.
یکی از مهمترین عواملی که در مجموع در هفته گذشته منجر به ثبت بازدهی منفی دیگری در بازار ارز شد، نبود تقاضای قابل توجه در بازار بود. در شرایطی که تقاضایی برای تحریک قیمت در بازار نبود، معاملهگران از همان ابتدای هفته بیشتر تمایل داشتند که در موقعیت فروش قرار بگیرند. افزایش فروشها زمینهساز شکست سطح حمایتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی شد و با شکست این سطح، انتظارات کاهشی فعالتر شد، بهطوری که در مقطعی از روز سهشنبه حتی قیمت فروش دلار به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی رفت و ۴۵ دقیقه در کانال ۱۰ هزار تومانی نوسان کرد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ در این سطوح قیمتی، از میزان فروشها کمی کاسته شد و شماری از معاملهگران احساس کردند که قیمت دلار به کف خود نزدیک شده است؛ در نتیجه خریدهای خود را بالا بردند. با این حال، میزان خریدها به اندازهای نبود که قیمت با همان سرعتی که پایین آمده بود، به سوی قیمتهای بالاتر گام بردارد. حتی رشد روز پنجشنبه نیز که زمینه ساز ثبت رکوردی سه هفتهای در بازار شد، نیز نتوانست جهت هفتگی قیمت دلار را دچار تغییر خاصی بکند.
مهمترین عاملی که در روز پنج شنبه زمینه ساز رشد ۸۰ تومانی دلار شد، صعود نرخ حواله درهم به بالای مرز ۳ هزار و ۱۰۰ تومانی بود. عدهای نیز کاهش احتمال آغاز مذاکرات را عاملی دانستند که زمینهساز این افزایش شده است. این در حالی است که گروه دیگری باور داشتند، بازار بهطور طبیعی پس از چند روز کاهش قیمت در حال اصلاح قیمت است. از نظر گروه آخر، روند بازار در هفته جاری از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر دلار بتواند به بالای مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی برگردد، بهطور موقت انتظارات کاهشی معاملهگران کاهش خواهد یافت. با این حال اگر قیمت در حوالی مرز حمایتی ۱۱هزار تومانی باقی بماند، یک خبر یا اتفاق که انتظارات مثبت را فعالتر کند، میتواند زمینهساز ورود دوباره دلار به کانال ۱۰ هزار تومانی شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.