هدیه ایروانی به خاوری برای اخذ تسهیلات

نماینده دادستان تهران گفت: عباس ایروانی اظهار داشته که در قبال دریافت تسهیلات هدایایی را به شریفی مدیر عامل اسبق بانک مسکن و خاوری مدیرعامل اسبق بانک ملی پرداخت کرده است.
کد خبر: ۹۲۷۳۱۸
|
۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۳ 02 October 2019
|
11902 بازدید
|
۶
نماینده دادستان تهران گفت: عباس ایروانی اظهار داشته که در قبال دریافت تسهیلات هدایایی را به شریفی مدیر عامل اسبق بانک مسکن و خاوری مدیرعامل اسبق بانک ملی پرداخت کرده است.

به گزارش تسنیم، در ادامه نخستین جلسه محاکمه عباس ایروانی که در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی برگزار شد، عباس شاه‌محمدی نماینده دادستان تهران اظهار کرد: به منظور اثبات قرائن در حکم توقیف محموله شرکت سازه پویش توسط ناجا که با عنوان قطعات گازسوز و با تعرفه پنج درصد ترخیص شده باید بگویم مشخص شد که هشت هزار و ۵۱۲ قطعه‌ای سی یو به ارزش ۳۴۸ هزار یورو معادل یک هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان ترخیص شده است که مربوط به خودرو‌های بنزین سوز است

وی افزود: نمایندگی ایران خودرو در قزوین تأیید کرده که این قطعات مربوط به خودروی گازسوز نیستند و سه هزار و ۶۱۲ قطعه دیگر «ای سی یو» متعلق به خودرو‌های بنزین سوز بوده که در مجموع ۱۲ هزار و ۱۲۴ قطعه معادل دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. بر اساس ابلاغ معاون اول رئیس جمهور و با استناد به آن، قطعات «ای سی یو» باید با حقوق ورودی ۲۰ درصد ترخیص می‌گشته است، اما قطعات مذکور به صورت غیر واقعی اظهار شده و حقوق ورودی کمتر از حقوق ورودی واقعی داده شده است.

نماینده دادستان تاکید کرد: می‌توان گفت که برای هشت هزار و ۵۱۲ قطعه «ای سی یو» تشریفات قانونی صورت نگرفته و قاچاق سازمان یافته شکل گرفته است.

وی بیان کرد: شرکت‌های زیر مجموعه متهم ایروانی سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان سود از شرکت‌های خودروسازی می‌گرفتند که باید ۲۰ درصد آن را به عنوان مالیات پرداخت می‌کردند، ولی نامبرده با پرداخت مبالغ جزئی مفاصا حساب اخذ کرده است و به منظور کاهش تعرفه گمرکی، قیمت قطعات وارداتی را کمتر از قیمت واقعی اعلام می‌کرده تا مالیات کمتری بپردازد.

نماینده دادستان افزود: طبق اقاریر متهم روغنی‌ها پرداخت رشوه به دستور ایروانی انجام می‌شده و شرکت‌های زیر مجموعه گروه عظام تمام قطعات را به عنوان گازسوز وارد می‌کرده که کمتر از ۱۸ درصد قطعات مربوط به خودرو‌های گاز سوز است.

شاه محمدی یادآور شد: متهمان در گمرک شبکه ارتشائی ایجاد می‌کنند و با ارائه اسناد مجعول اقدام به پرداخت رشوه به مدیران و کارشناسان گمرک می‌کرده‌اند که این مورد به دستور متهمان رفیعی و روغنی‌ها صورت گرفته و پرداخت رشوه تحت عنوان حق العمل ترخیص، پرداخت می‌شده است.

وی توضیح داد: اسناد ترخیص توسط واحد لجستیک شرکت سازه پویش تنظیم می‌شده و روی برخی کالا‌ها نظیر کوئل که چینی بوده نماد ساخت ایران نصب می‌کردند. در پنج ماه نخست سال جاری این گروه ۱۱۸ میلیون و ۱۳۵ هزار دلار واردات قطعه انجام داده و میزان فروش در بازار ۱۵ میلیون و ۱۵۹ هزار و ۶۲۷ دلار است و از اختلاف قیمت ارز آزاد و دولتی بیش از ۶ میلیارد تومان عاید این گروه شده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: تمام محموله‌های وارد شده قاچاق است و گروه عظام تاکنون ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار واردات داشته که به صورت قاچاق انجام شده است. متهم ایروانی از اسفند ۸۹ تا مرداد ۹۰، ۶۰۶ میلیون درهم از بانک مسکن دریافت کرده و تا به امروز هیچ وجهی را برنگردانده است و هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به این بانک بدهکار است که این مورد حاکی از تبانی ایروانی با مدیرعامل و هیئت مدیره اسبق بانک مسکن دارد. همچنین ایروانی اظهار داشته که در قبال دریافت تسهیلات هدایایی را به شریفی مدیر عامل اسبق بانک مسکن و خاوری مدیر عامل اسبق بانک ملی پرداخت کرده است.

شاه‌محمدی گفت: ایروانی ۵۰۰ میلیارد تومان نیز به بانک ملی بدهی دارد و مجموع بدهی وی به بانک صادرات نیز بیش از هزار میلیارد تومان است. گروه عظام در سال جاری ۱۷.۵ میلیون دلار ارز دریافت کرده، اما به میزان ۴۳ میلیون دلار واردات داشته که مابقی ارز دریافتی توسط شرکت ایران خودرو تامین شده است.

در ادامه جلسه، نماینده دادستان، موارد اتهامی انتسابی متهمان را به شرح زیر اعلام کرد:

۱-عباس ایروانی مدیر گروه عظام (تولید کننده قطعات خودرو) متهم به افساد فی الارض از مجاری اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار، رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم

۲- امیر رضا رفیعی قائم مقام فروش گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۲۰۱ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۸۳۹ دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم

۳- مرتضی روغنی‌ها معاون امور بین الملل گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۱۱۸ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۷۶ دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم

۴- حامد خاتمی‌پور ترخیص کار گمرک متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۱۲۸ میلیون و ۲۸ هزار و ۲۸۰ دلار، جعل اسناد، استفاده از سند مجعول، استفاده از مهر مجعول اتاق بازرگانی چین و پرداخت رشوه به میزان ده میلیون و ۹۵۰ هزار تومان

۵-مرادعلی کرم نیا کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ ۶۰ میلیون ریال، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۵ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۴۵۶ دلار

۶- حسن صفریان کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ ۲۴ میلیون ریال و مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۱۹ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۴۷۸ دلار

۷- مهدی شهابی کارمند گمرک فرودگاه امام خمینی متهم است به دریافت رشوه به مبلغ ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به میزان ۹۶ هزار و ۷۲۵ دلار و ۱۰ هزار و ۹۲۷ یورو.

نماینده دادستان خاطر نشان کرد: در اسناد ترخیص کالا که از دفتر خاتمی پور کشف شد، مشخص شده که گروه عظام به کارمندان گمرک رشوه داده است و مبالغی همچون یک میلیون ریال، ۶ میلیون ریال به کارمند فرودگاه امام خمینی و سه میلیون ریال به جانشین گمرک فرودگاه امام خمینی پرداخت شده است. همچنین از دفتر متهم خاتمی پور مهر مجعول اتاق بازرگانی چین کشف شده است.

وی تاکید کرد: در اقاریر متهمان آمده که به مدیران ایران خودرو و سایپا نیز مبالغی به عنوان رشوه داده شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
چرا آدم ها سیر نمی شوند؟؟؟؟؟ یا للعجب!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
کارمندان گمرک در ازا دریافت رشوه یکی دو میلیون تومانی چه کارها و فسادهای مالی عظیمی انجام داده اند
واقعا اگه میزان رشوه اعلام شده درست باشد که نیست بایستی از قناعت این عزیزان تشکر ویژه شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
ارقام رشوه و میزان ارزش کالای قاچاق به هیچ وجه تناسب نداره، یا اینا خیلی ناشی بودن یا اونا
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
یکی از هزاران
رضا
|
Turkey
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
۳۴۸ هزار یورو معادل یک هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان ????
ناشناس
|
Ukraine
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
این نفر هفتم خرده پاست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات