مرور روزنامه‌های چهارشنبه هفدهم مهرماه؛

چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است؟ /عذرخواهی از کارگران دستگیرشده /کرد‌ها در آغوش اسد؟

دستگری تعدادی از کارگران هفت تپه در مسیر تهران، لزوم عبور از اقتصاد نفتی، پشت پرده اتفاقات تیم امید، ۱۰۰ آقازاده با رانت بورسیه، بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشور‌های مبدأ، اربعین و ناآرامی‌های عراق، استراتژی بلندمدت ترکیه، تأکید رئیس جمهور بر جامعه امن نه امنیتی، فریبکاری منافقانه بن‌سلمان، واردات آمپول تستوسترون به عنوان پودر نارگیل و کاکائو! و آیا کابوس ترامپ تحقق پیدا می‌کند؟ از مواردی است که موضع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۲۸۷۱۸
|
۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۵:۱۴ 09 October 2019
|
11840 بازدید
|

دستگری تعدادی از کارگران هفت تپه در مسیر تهران، لزوم عبور از اقتصاد نفتی، پشت پرده اتفاقات تیم امید، ۱۰۰ آقازاده با رانت بورسیه، بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشور‌های مبدأ، اربعین و ناآرامی‌های عراق، استراتژی بلندمدت ترکیه، تأکید رئیس جمهور بر جامعه امن نه امنیتی، فریبکاری منافقانه بن‌سلمان، واردات آمپول تستوسترون به عنوان پودر نارگیل و کاکائو! و آیا کابوس ترامپ تحقق پیدا می‌کند؟ از مواردی است که موضع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.


به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه هفدهم مهرماه در حالی چاپ و روانه پیشخوان مظبوعات شدند که تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم عبور از اقتصاد نفتی، توصیه رئیس جمهوری به وزیر و معاونان و مدیران ارشد وزارت اطلاعات مبنی بر جامعه امن نه جامعه امنیتی، نقد و تحلیل حمله احتمالی ترکیه به شمال سوریه و جنگ و جدال بر سر مالیات از عناوینی است که در صفحه نخست روزنامه‌های امروز با تیتر‌ها و تصاویر مختلف برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است
محمد مهاجری، روزنامه‌نگار طی یادداشتی که روزنامه ایران در شماره امروز خود چاپ کرده، با عنوان چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است؟ نوشت: «دغدغه‌ها و مشکلات اصلی بانوان ما، ازدواج و تأمین جهیزیه و اشتغال و تحصیل است، نه رفتن به ورزشگاه. حضور در استادیوم‌ها برای تماشای مسابقات، فقط برای یک عده معدود محدود شکم سیر لاقید، مهم است.»
این عبارات را افراد و رسانه‌هایی که به محض مطرح شدن حضور زنان در ورزشگاه، چهارستون بدن‌شان می‌لرزد، بیان می‌کنند. چنان هم حرف می‌زنند که گویی این مطالب را با مشقت زیاد کشف کرده‌اند و کسی قبل از آن‌ها به افتخار چنین کشفیاتی دست پیدا نکرده است.


دست برقضا نویسنده این سطور هم با این دوستان همراه است که تماشای بازی فوتبال فلان دو تیم، مسأله اصلی بانوان جامعه ما نیست. حتی اگر از اکثر همین خانم‌هایی که بلیت روز پنجشنبه استادیوم آزادی را خریده‌اند سؤال کنید، آن‌ها هم خواهند گفت: آنقدر مشکل و گره در زندگی‌شان هست که رفتن به ورزشگاه در میان آن‌ها گم است! پس چه اتفاقی افتاده که این موضوع به مسأله آن‌ها تبدیل شده؟
چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است؟ /عذرخواهی از کارگران دستگیرشده /کرد‌ها در آغوش اسد؟
پاسخ این سؤال از شدت سادگی، به ذهن نمی‌آید و آن این است که ورزشگاه رفتن زنان را مخالفان موضوع، به یک پدیده بغرنج تبدیل کرده‌اند. پاره‌ای از روی دلسوزی می‌گویند اگر خانم‌ها در استادیوم حضور پیدا کنند، چون مرد‌ها ممکن است حرف‌های رکیک بر زبان آورند، اخلاق زن‌ها خراب می‌شود! خب معلوم است اگر خانم‌ها در استادیوم از شنیدن چنین حرف‌هایی اذیت شوند دفعه بعد نمی‌روند. وانگهی مگر همین حرف‌های رکیک در کوچه و خیابان و... رد و بدل نمی‌شود و گفتن آن‌ها سند خورده است به نام استادیوم؟


از سوی دیگر عده‌ای گمان می‌کنند این کار، منجر به ساختارشکنی می‌شود. کدام ساختارشکنی؟ همین خانم‌ها اتوبوس و مترو سوار می‌شوند، سینما و پارک و کوه می‌روند و در هریک از این‌ها احتمال ساختارشکنی وجود دارد. چرا برای آن‌ها نگران نیستیم؟
عده‌ای نیز احکام فق‌ها را در این زمینه باز می‌گویند. حال آنکه فق‌ها غالباً و معمولاً حکم را بیان می‌کنند و تشخیص موضوع با مکلف (مقلد) است. کاملاً واضح است که حضور در استادیوم برای تماشای ورزش از مباحات است (این حکم است) و بیش از این، چون به موضوع برمی‌گردد به مقلدین و مکلفین مربوط است؛ و سخن آخر آنکه، واقعاً حضور زنان در ورزشگاه، مسأله اصلی آن‌ها نیست، اما از بس یک جریان سیاسی خاص در آن دمیده است، عده‌ای را سر لج آورده و می‌خواهند قضیه را به رو کم کنی سیاسی تبدیل نمایند.
همان جریان سیاسی که می‌خواهد لج طرف مقابل را دربیاورد با تهمت و توهین، آتش دعوا را شعله‌ور می‌کند و مسأله‌ای که براحتی قابل حل است، به گره کور تبدیل می‌کند.
هنر، این نیست که موضوعات ساده اجتماعی را سیاسی کنیم، بعدش به آن رنگ جناحی بپاشیم، سپس به دعوا و بلبشو تبدیل کنیم و سرانجام از آن قصه امنیتی بسازیم. آنگاه برای حل کردن آن مجبور شویم پای امریکا و دشمنان داخلی و خارجی را وسط بکشیم و... از همان اول، با صبر و حوصله می‌توان موضوع را از شاخ و برگ‌های سیاسی و... تهی کرد و به گونه‌ای برخورد کرد که موضوع بتدریج به تحلیل برود.

کرد‌ها در آغوش اسد؟
روزنامه خراسان در گزارشی از تحولات سوریه و وضعیت کرد‌های این کشور نوشت: در حالی که ارتش سوریه درگیر مبارزه با گروه‌های تروریستی در ادلب و حماه است، ترکیه با چراغ سبز آمریکا حمله به شرق فرات را در دستور کار دارد و منطقه «تل الطویل» در شمال شرق استان مرزی الحسکه را نیز هدف حمله قرار داد. این منطقه در برگیرنده یکی از پایگاه‌های شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به «قسد» است. هنوز ۲۴ ساعت از توئیت ترامپ درباره تهدید به نابودی اقتصاد ترکیه بر سر موضوع شمال سوریه نگذشته بود که رئیس جمهور آمریکا در توئیتر نوشت: «ترکیه شریک تجاری بزرگ ایالات متحده است» ترامپ به راحتی آب خوردن تغییر موضع می‌دهد. از سویی دیگر، الجزیره نیز نوشته است که شهروندان کرد ساکن شمال شرقی سوریه می‌خواهند در برابر حمله نظامی ترکیه به این منطقه زنجیره انسانی تشکیل دهند و مانع از ورود ارتش ترکیه شوند.

چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است؟ /عذرخواهی از کارگران دستگیرشده /کرد‌ها در آغوش اسد؟

مردم کرد در سنین مختلف «چادر‌های بزرگی» برپا و تجمع خود را در شهر‌های رأس‌العین، تل ابیض و کوبانی آغاز کرده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، تانک‌ها و خودرو‌های زرهی ارتش ترکیه وارد منطقه جرابلس شده‌اند و در حال حرکت به سمت ریف شمالی منبج هستند. روزنامه «ینی‌شفق» برخی از این ویدئو‌ها را منتشر کرده است. ترکیه می‌خواهد در طول مرز خود با سوریه منطقه امنی به عمق ۳۰ کیلومتر ایجاد کند و پناهجویان سوری را که هم‌اکنون در ترکیه ساکن‌اند به این منطقه منتقل کند. نیرو‌های دموکراتیک سوریه متشکل از کرد‌ها و عرب‌های سوری که تاکنون با آمریکا در مبارزه با داعش همکاری کرده‌اند، عقب‌نشینی آمریکا از شمال سوریه را پشت کردن آمریکایی‌ها به خود ارزیابی می‌کنند. «نواف خلیل»، مدیر مرکز مطالعاتی کرد‌های سوریه در گفتگو با النشره تأکید کرد: در مقابل تصمیم گیرندگان کرد، گزینه‌های دیگری از جمله برقراری ارتباط با دیگر بازیگران، وجود دارد و بدترین توافق با نظام سوریه بهتر از اشغال ترکیه است. به هر روی، در شرایطی که وضعیت در شمال سوریه هر روز پیچیده‌تر شده و اختلاف میان آنکارا و مسکو، تلاقی منافع بیشتر میان ترکیه و واشنگتن را به همراه داشته، کرد‌های سوری با درک این خطر به دنبال یارگیری جدید بوده و سعی می‌کنند با نزدیکی به دمشق حقوق خود را تضمین کنند.

عذرخواهی از کارگران دستگیرشده


علی خدایی در سرمقاله امروز روزنامه اعتماد که با نیم صفحه‌ای مرتبط با مسائل کارگری روی پیشخوان مطبوعات قرار گرفته نوشت: دستگیری کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه که به دعوت کمیسیون اجتماعی مجلس در راه تهران بودند؛ اتفاق ناگواری بود و لازم است مجلس برای دفاع از شأن خودش هم که شده این موضوع را پیگیری کند. بنا بر اطلاع من از کارگرانی که در روز‌های اخیر دستگیر شده‌اند فقط آقای خنیفر در دادگستری پرونده داشته‌اند که با وثیقه هم آزاد بودند و هیچ‌یک از آن‌ها ممنوعیت سفر نداشتند. بررسی اینکه کارگران حکم جلب داشته‌اند یا خیر در توان مجلس است و نمایندگان می‌توانند وضعیت آن‌ها را به دقت بررسی کنند. البته دیدم که آقای محجوب در نطق‌شان از مجلس از کارگران عذرخواهی کردند؛ به نظر من لازم است همه ما از این کارگران عذرخواهی کنیم. همه مسوولان ما موظف به عذرخواهی از شهروندان کشورمان هستند. کارگران هفت‌تپه مثل بقیه شهروندان در حال سفر از شهری به شهر دیگر بودند تا در خانه ملت حرف‌شان را به گوش نمایندگان برسانند. چنین اتفاقی قابل توجیه نیست. مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد بحث واگذاری شرکت نیشکر هفت‌تپه و پیامد‌های آن است. وقتی همه مسوولان ما به این قضیه واقف و معترفند که در واگذاری‌ها تخلفاتی صورت گرفته است...

چرا ورزشگاه مسأله زنان شده است؟ /عذرخواهی از کارگران دستگیرشده /کرد‌ها در آغوش اسد؟

باید هرچه سریع‌تر این روند خصوصی‌سازی متوقف شود. شرکت هفت‌تپه و هپکو جزو شرکت‌هایی هستند که مجددا باید مدیریت آن‌ها دولتی باشد و بعد از شناسایی پذیرنده دارای شرایط مجددا می‌توان روند خصوصی‌سازی‌شان پی گرفته شود. البته در دوره فعلی با توجه به اینکه بخش خصوصی ما قدرتی برای تملک و مدیریت این‌گونه شرکت‌های بزرگ ندارد، این واحد‌ها نباید واگذار شوند. از طرف دیگر لازم است که صدای اعتراض‌های کارگری از سوی مسوولان شنیده شود. شنیده نشدن این اعتراض‌ها منجر به اتفاقاتی می‌شود که الان شاهد آن هستیم. دردآور اینکه در بین اخراجی‌های شرکت نیشکر هفت‌تپه دو نفر از اعضای شورای اسلامی کار حضور دارند که این دو نفر کاملا رسمی و قانونی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ذیل ماده ۱۳۶ قانون کار وظیفه نمایندگی کارگران را بر عهده دارند. برچسب زدن به کارگران نه تنها گره‌ای از مشکلات نمی‌گشاید بلکه بر مشکلات می‌افزاید. در حال حاضر حداقل به عنوان نماینده کارگران در شورای عالی کار می‌توانم اذعان کنم که حقوق دریافتی کارگران در مقابل هزینه‌های زندگی به‌شدت دارای قدرت پایینی است یعنی دستمزد قانونی دریافتی کارگران نهایت می‌تواند حدودا یک سوم هزینه‌های یک خانوار را پوشش دهد. در این شرایط با پرداخت حقوق به موقع کارگران، آن‌ها می‌توانند زندگی خود را مدیریت کنند. کارفرمای نیشکر هفت‌تپه بعد از تعدیل ۲۰ نفر از نیرو‌های این کارخانه با حضور در جمع کارگران اعلام می‌کند که تعداد نیرو‌های تعدیل‌شده به ۱۵۰ نفر افزایش خواهد یافت. معلوم بود که این روند چنین پیامد‌هایی را در پی داشته باشد. باید در شیوه برخورد با کارگران، روند برخوردمان با خصوصی‌سازی و اعتراض‌های کارگری بازنگر‌ی‌های جدی صورت گیرد. هیچ کارگری هیچ موقع در هیچ شرایطی تهدیدی برای امنیت ملی نیست. اما روش‌هایی که در کشور ما برای برخورد با کارگران در پیش گرفته می‌شود می‌تواند برای امنیت ملی تهدید به حساب بیاید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
بايد هزينه تحصيل اين 100 نفر را از آنان دريافت و به بيت المال برگردانده و همزمان مدرك تحصيلي شان را در ايران بي اعتبار اعلام كرد . البته اگر گوش شنوايي باشد و عدالتي علوي.
ناشناس
|
Spain
|
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
شما ببخشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
دیروز بورس نورچشمی حدود۷۰۰۰ واحدسقوط کردصداوسیماو اکثرسایت هاوجراید انگارنه انگارشتردیدی ندیدی حالا اگرهمینقدررشدمیکرد روزنامه های جهت داری مثل د. ا. فوراتیترهای حماسی لادرشت ترین غونت ممکن میزدند به این میگن رعایت عدالت وبیطرفی درپوشش اخبار !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
بعضی از همین آقایان که عقیده دارند ورزشگاه دغدغه اصلی خانمها نیست و مشکلات معیشتی و شغلی و تهیه جهیزیه و... دغدغه آنهاست، همانهایی هستند که هنگام شنیدن انتقادات مردم در همین زمینه ها، میفرمایند هدف اصلی انقلاب اسلامی بهبود وضعیت معیشتی مردم نبوده است!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
جناب اقای مهجری این دغدغه نیست این برهم زدن جو وبرحضر داشتن نیمی از جامعه از حق شهروندی خودشان است فقط بخاطر اینکه زن هستند و عده ای در مخیله خود فقط حق همسر داری برای انها قائل هستند وحق ندارند به چیزی ویا ورزشی علاقه مند شوند ومتاسفانه عنان قدرت نیز دردست این عده قلیل وهمه چیز خواه هست وقتی در مملکتی بگوید ما مخالف حضور زنان در ورزشگاه هستیم شما انتظار دارید ان مامور درس عمل کند واین همه حساسیت بوجود امده فقط وفقط زایده سخنان ورفتار عده ای تمامیت خواه میباشد وگرنه بله برای مردم چیز عادی میباشد مانند اینکه چنانچه مقدار از موی خانمها پیدا باشد ما که ندیدیم در خیابان کسی تحریک شود مردم انقدر فکر خیال معیشت دارند که بی توجه از کنار انها میگذرند مگر عده ای که انچنان فکرهایی دارند که فلان حرکت ما را تحریک میکند وفلان وبهمان دست بردارید از تابلو نئون زدن بالای مغازه ای که خودتان فوشنده وخریدار هستید ومدعی رونق
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
حضراتی که رفتن بانوان به ورزشگاه را از روی شکم سیری و لاقیدی می دانند و مدام می گویند مسائل مهم تری هست به این موضوع توجه کنند که نیازهای انسانی خطی نیستند یعنی این نیست که اول جهیزیه جور کنند و بعد ازدواج و بعد اشتغال اینها و سایر مسائلی از این دست از جمله رفتن به ورزشگاه حق زنان است. تا زمانی که نگاه نافذ در جامعه از سوی مردان باشد و تصمیمات مهم جامعه توسط مردان جامعه اتخاذ می شود باید چنین نظراتی در جامعه مطرح باشد ولی لطفا آقایان نگران بدانند مگر برای مشکل ازدواج و مسکن و اشتغال خانم ها چه کرده اید؟! بیایید یک توافق کنیم شما مشکلات مهم بانوان را که سالهاست شما را به خودتان مشغول کرده حل کنید بذارید این ورزشگاه رفتن هم برای خانم های شکم سیر و لاقید بماند. اگر راست می گویید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
بعد از اخراج داعش از مناطق شمال شرقی سوریه کردها جایگزین اعراب و ترکمن ها شدند و پاکسازی قومی در این مناطق توسط کردها رخ داده است در واقع این حق چهار میلیون آواره سوری است که به وطن خود برگردند. در ضمن 90درصد مردم سوریه از ارتش ترکیه حمایت می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
تمام بدبختی کردها ؛ زودباوری و اعتماد به این و آن است .

آنها در برابر توحش داعش صدها کشته دادند ، ولی امروز باید با بی مهری کسانی روبرو شوند که آنها را سپر جنگ با داعش میکردند .

به هر حال کردها در هر جای دنیا که باشند باید فقط به خود متکی بوده و از تکیه به ابرقدرت های جاه طلبی مانند آمریکا و روسیه بپرهیزند .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
پرسش جالبی را در تیتر آورده اید که چرا ورزشگاه ها مساله ای زنانه شده است.
نکته این که چرا ما خودمان مساله ای که وجود نداشت به وجود آورده ایم و در آن گیر کرده ایم. از این دست مسایل بسیار زیاد داریم.
آیا همین رفتن ساده خانم ها به ورزشگاه با یک مدیریت درست از ابتدا انجام می شد؛ آیا تبدیل به مشکلی می شد که در سطح جهانی ما را انگشت نما بکند؟ قطعا نه. نمونه های دیگری از این مشکلات را هر روزه در زندگی مردم دیده می شود. مسایل بسیار ریز و عادی که اگر به آنها حساس نمی شدیم؛ کشور ما را به عنوان کشور غیرعادی نمی دیدیدند.
ناشناس
|
France
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
اقای مهاجری شما چطور به خودتان اجازه داده اید از طرف نیمی از جمعیت کشور حرف بزنید و بگویید دغدغه‌ها و مشکلات اصلی بانوان ما، ازدواج و تأمین جهیزیه و اشتغال و تحصیل است؟؟؟؟؟؟؟؟

اتفاقا هیچکدام از این ادعاهایی که گفته اید دغدغه بانوان ایرانی نیست بخصوص مورد پستی و ناهنجاری چون تامین جهیزیه ، دغدغه بانوان ایرانی فقط حقوق برابر با مردان است .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟