تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
عضو مؤتلفه: پهپاد آمریکایی را ارتش منهدم کرد، نه سپاه
ابوالفضل توکلی بینا، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در نشستی به مناسبت سالروز ورود امام خمینی(س) به نوفل لوشاتو در پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه به همه جای دنیا سفر کرده است، تصریح نمود: حتی کمونیست ها عکس امام را زده و نوشته اند این ناجی محرومین بوده است. الآن اسرائیل در قفس است و ما آن را کنار زده ایم. تازه اینها فهمیده اند شیعه چیست. ما یک گروه برحق هستیم و آنها یک گروه مفسد فاسد هستند. سازمان سیا هر جنایتی را انجام می دهد و فروگذار نمی کند. بحمدالله ما بر همه جهان مسلط هستیم. پهپادی را که زدند، سپاه نزد؛ ارتش زد. هشت نفر از این افسران را برای تشویق به حج برده بودند. همه درجات عالی داشتند. همین ها جت ساختند. من در مدینه با پنج نفر از آنها و در مکه با سه نفر دیگر هم اتاق بودم. آقا برای کسی که دکمه را زده بود، انگشتر می فرستد. اما به نام سپاه تمام شد./جماران
رئیس موساد، سید حسن نصرالله و قاسم سلیمانی را تهدید به ترور کرد
یوسی کوهن، رئیس موساد به ترور سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان و قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تهدید کرد. رئیس موساد ادعا کرد: سلیمانی به خوبی میداند که ترورش محال نیست؛ اما تاکنون اشتباهی مرتکب نشده که نام او را در لیست موساد قرار دهیم. فعالیت سلیمانی در هر مکانی واضح و ملموس است. او تیم عملیاتی را تأسیس کرده که چالش بزرگی برای اسرائیل محسوب میشود. میخواهیم برای همگان توضیح دهیم ما هر کاری را که لازم باشد انجام میدهیم تا ایران قدرت نظامی هستهای نداشته باشد؛ چه با توافق و چه با هر وسیله دیگری. تمامی گزینهها روی میز است. وی در جواب سؤالی درباره دلیل امتناع موساد از ترور سید حسن نصرالله، دلایل و توجیهاتی را ارائه کرد و گفت: این سؤال درست نیست. سؤال درست این است، آیا نصرالله میداند که ما گزینهای برای ترورش داریم و جواب به این سؤال مثبت است؟/ایسنا
فلاحتپیشه: پالرمو رد نشده، بلکه تبدیل به قانون شده است
فلاحت پیشه میگوید: چون شورای نگهبان لایحه پالرمو را صریح رد نکرده و فقط ایرادهای هیأت نظارت را ابلاغ کرده است، این لایحه بعد از پایان مهلت قانونی بررسی آن در مجمع تشخیص و نظر ندادن این نهاد، عملا تبدیل به قانون شده است. او در این باره میگوید: به نظرم با پایان مهلت قانونی، عملا این لایحه مصوب شده است. در زمان بررسی این لایحه در مجمع، بعضی از اعضا اعتراض میکردند که لایحه پالرمو در شورای نگهبان رد نشده است و هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام که مسئولیت تطبیق قوانین با سیاستهای کلی نظام را دارد به آن ایراد گرفته است. هیأت نظارت چون شأن شورای نگهبان را ندارد که قوانین را رد کند، نظراتش را به شورای نگهبان ارسال میکند و شورای نگهبان هم عین همان ایرادها را برای مجلس ارسال کرده است و مجلس هم این ایرادها را قبول نداشت و بررسی نکرد و لایحه پالرمو را به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاد. به نظرم به دلیل همین روند قانونی، لایحه پالرمو در شورای نگهبان رد نشده است و شورای نگهبان مستقیم به این لایحه ایراد نگرفت و آن را رد نکرد، بلکه ایرادهای هیأت عالی نظارت مجمع را به مجلس فرستاد و این به معنای رد کردن لایحه نیست. اگر موضوع فرجه زمانی هم مطرح شود، اعضای مجمع در دو مرحله بررسی لایحه پالرمو را به تعویق انداختند و آن را رد نکردند و الان هم با پایان تمدید این مهلت، عملا لایحه پالرمو به قانون تبدیل شده است، چرا که این لایحه نه شورای نگهبان و نه مجمع رد نکردهاند و ردیهای بر آن وجود ندارد.
خبر خوش برای دریاچه ارومیه
تراز آب دریاچه ارومیه به میزان 75 سانتیمتر در مهرماه سال جاری نسبت به زمان مشابه در سال 97 افزایش یافته است. بررسی تغییرات تراز دریاچه ارومیه از سوی مديریت آبنگاري و امور جزر و مدي سازمان نقشهبرداری کشور حاکی از آن است که روند کاهشی تراز آب دریاچه ارومیه از سال 76 آغاز شده و تا سال گذشته کموبیش ادامه داشته است. تراز آب دریاچه ارومیه در سال 76 ماکزیمم مقدار خود را به میزان نزدیک به هفت متر بالاتر از تراز فعلی این دریاچه تجربه کرده و کمترین تراز مربوط به سال 96 است که در این سال تراز دریاچه به یک متر پایینتر از تراز فعلی دریاچه کاهش یافت. مديریت آبنگاري و امور جزر و مدي سازمان نقشهبرداری کشور اعلام کرد: تراز فعلی آب این دریاچه تقریبا مشابه تراز آن در سال 1389 است. میزان آب موجود در این دریاچه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، بیش از دو میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.
واکنش زائری به تیتر روزنامه کیهان: دشمن را پیدا کنید
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری به یکی از تیترهای روزنامه کیهان واکنش نشان داد و با انتشار بیانات رهبر معظم انقلاب که گفته بودند «دشمن به دنبال ایجاد دوقطبی در جامعه است؛ همه مراقب باشند»، به تیتر روزنامه کیهان که دختران حاضر در استادیوم آزادی را «قربانیان آزادی» و دختران راهی پیاده روی اربعین را «راهیان آزادگی» خوانده، انتقاد کرد.
لاریجانی خواستار محرمانه ماندن اطلاعات مالی مسئولان شد!
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: رئیس مجلس در نشست سران قوا مطرح کرد که ساز و کاری برای کد و رمزگذاری بیندیشند تا نمایندگان برای اطلاعاتشان مصونیت داشته باشند. احتمالا برای اعلام داراییهای مسئولان زمانبندی میکنند، مثلا میگویند طی یک هفته هر مسئول، به صورت فردی در سامانه مربوطه اطلاعات اموال و داراییهای خود را ثبت کند./فارس
واکنش ناصر ایمانی به تیتر کیهان
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه پیرامون نتایج و تبعات ایجاد دوقطبی رسانه بر جامعه تصریح کرد: «اگر مردم را در قالب چنین دوگانههایی تعریف کنیم که یکسری مخالف آزادی و شریعت و عدهای را موافق آزادی و شریعت بدانیم که البته غیرواقعی نیز هستند، دچار خطا شدهایم. تردیدی در این ندارم که بسیاری از خانمهایی که در ورزشگاه آزادی حاضر شدند کسانی هستند که یا راهپیمایی اربعین را رفتهاند یا خواهند رفت. در مقابل نیز بسیاری از خانمهایی که در راهپیمایی اربعین حضور دارند، اگر مورد پرسش قرار بگیرند، احتمالا با حضور در ورزشگاه مخالفتی نداشته باشند؛ بنابراین، نباید موضوع از ابعاد جناحی مورد توجه قرار گیرد.» وی افزود: «نگاه جناحی و سیاسی به مسأله دوقطبیسازی، آفتی بزرگ برای کلیت جامعه است. اگر بخشی از حاکمیت به بخشی دیگر حمله کند، موجب ایجاد بیاعتمادی در سطح کلان جامعه خواهد شد و دستاوردی برای حاکمیت و کلیت جامعه ندارد.»
انتخاباتی که هم مسعود رجوی و همسرش کاندیدا شدند، هم بازرگان و روحانی
سخنان حسن روحانی رئیسجمهوری درباره مجلس اول و نوع نظارت بر انتخابات با انتقاداتی همراه شد. این واکنش ها به نوعی نقد سخنان تحریفشده رئیس جمهوری است، چرا که رئیسجمهوری به طور مثال هیچ گاه، نهادهای قانونی را به عدم اجرای قانون تشویق نکرده بلکه آنها را دعوت کرده تا برای افزایش نشاط سیاسی از سختگیری پرهیز کنند. رئیس جمهور گفته مجلس اول به این دلیل بهترین مجلس بود که در آن همه از جناحهای مختلف آمدند و در مجلس حضور داشتند. اکثریت آن مجلس با فهرست ائتلاف بزرگ با محوریت حزب جمهوری به مجلس راه یافتند و روحانی نیز یکی از نمایندگان این فهرست بود. افرادی مثل مهدی بازرگان، ابراهیم یزدی، علیاکبر معینفر، یدالله سحابی، عزتالله سحابی و هاشم صباغیان توانستند وارد مجلس شوند.در لیست مجاهدین خلق آن زمان که در سال 1360 به سازمان تروریستی منافقین تبدیل شد هم حتی مسعود رجوی و همسر او در انتخابات شرکت کردند که البته در نهایت علی گلزاده غفوری از این فهرست و به طور مشترک با فهرستهای دیگر وارد مجلس شد./ایرنا
ثروتمندان هفده برابر افراد فقیر «یارانه پنهان» دریافت میکنند
حسننژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یارانه نقدی به مردم پرداخت میشود و یارانه پنهان، یارانهای است که در بخش حاملهای انرژی، دولت به مردم میپردازد. قیمت بنزین برای دولت ۶۰۰۰ تومان تمام میشود اما ۱۰۰۰ تومان از مردم دریافت میکند؛ یعنی ۵۰۰۰ تومان یارانه پنهان به مردم پرداخت میشود. افراد پولدار که ماشینهای بیشتری دارند، یارانه بیشتری دریافت میکنند. دهک ثروتمند هفده برابر دهک فقیر جامعه، یارانه دریافت میکند و دولت هفده برابر افراد فقیر، به افراد ثروتمند یارانه میپردازد./مهر
انتقاد یک اصولگرا از انتصاب داماد یکی از معاونان صداوسیما به عنوان رئیس یک شبکه
اعتماد نوشت: «فامیلبازی خوب نیست.» این واکنش سیداحسان قاضیزادههاشمی، عضو اصولگرای شورای نظارت بر صداوسیما به خبر انتصاب دامادِ معاون استانهای صداوسیما به عنوان رئیس شبکه «شما» بود. علی دارابی، معاون امور استانهای صداوسیما در حکمی، محمد کاویانی را ـ که پیش از این قائممقامی شبکه شما را بر عهده داشت ـ به مدیریت این شبکه منصوب کرد. این خبر تا این جای کار مثل هر خبر دیگری، فاقد هرگونه عیب و ایراد بود؛ اما یک نکته در آن وجود داشت که این خبر را از اخبار مشابه، متمایز میکرد و آن اینکه محمد کاویانی، داماد دارابی است. کاویانی که متولد 1361 و دانشآموخته دکترای جغرافیای سیاسی است، از سال 1384 وارد سازمان صداوسیما شده و از سال 95 تاکنون قائممقامی و مدیریت تولید شبکه شما را بر عهده داشته است.
اموال و دارایی نمایندگان «چرتکه» انداخته میشود
خبرآنلاین نوشت: موج شفافیت به اموال مسئولین رسیده است و حالا این نمایندگان مجلس هستند که باید از داشتهها و دارایی هایشان بگویند و آنچه در چنته دارند، روی میز بگذارند. قاسم میرزایی نیکو، نماینده دماوند معتقد است تا زمانی که اطلاعات در دسترس مردم قرار نگیرد، وضعیت همان و آش و همان کاسه است. چرتکه واقعی را باید مردم بیندازند نه قوه قضاییه. رحیم زارع نماینده آباده هم می گوید: «خداوکیلی اموالی هم ندارم که بخواهم ثبتش کنم؛ اما هرچه دارم، ثبت میکنم.»
حمیده زرآبادی نماینده قزوین هم به خبرآنلاین گفت: «من نه خانه دارم و نه ماشین که بخواهم ثبت کنم اما اگر شماره حساب میخواهد میتوانم آن را ثبت کنم.» سید محسن علوی، نماینده لامرد و فرزند وزیر اطلاعات هم تأکید دارد: «ما چون آقازاده بودیم همان اول دوره، قوه قضائیه لیست اموال از ما گرفته است؛ بنابراین، نیازی نیست در این سامانه ثبت نام کنم. فاطمه حسینی، نماینده تهران نیز در پاسخ به این که آیا اموالش را در این سامانه ثبت میکند، گفت: این یک قانون است و همه باید از آن تبعیت کنند.
کاندیدایی که از دفاع شریعتی توبه کرد تا ردصلاحیت نشود
محمد سلامتی در بخشی از گفتوگوی خود با خبرآنلاین درباره خاطراتش از دوران حضورش در وزارت جهاد کشاورزی دولت شهید رجایی گفت: ماجرای اصلاحات ارضی باعث شد من را سوسیالیست و حتی کمونیست بدانند. بعد از این که من در مجلس سوم رأی آوردم، آقای خزعلی بالای منبر رفت و گفت یک نفر مثل آقای سلامتی که کمونیست است، رأی آورده که وارد مجلس شود و معلوم نیست می خواهد در مجلس چه کار کند. آقای خزعلی این را گفت و درباره بررسی صلاحیت آقای سعیدیان فرد که از حوزه انتخابیه خمینی شهر کاندیدا شده بود هم گفت، به علت دفاع از دکتر شریعتی، ردصلاحیت شده است. آقای سعیدیان فرد با حضور در جلسه شورای نگهبان، تأکید کرد اگر از دکتر شریعتی دفاع کرده ام، بعد توبه کرده ام. این دو موضوع که به اطلاع امام میرسد؛ امام آن نامه را خطاب به شورای نگهبان مینویسند.
در پاییز 84 احمدینژاد، در یک شب هفت مدیرعامل بانک را تغییر داد
صفایی فراهانی گفت: ایشان در آن زمان اعلام کرد، فهرست بدهکاران معوق سیستم بانکی در جیب من است. گزارش خردادماه همان سال بانک مرکزی، نشان میداد که میزان کل معوقات بانکی ۶/۹ هزار میلیارد تومان بود، یعنی کمتر از 7 هزار میلیارد تومان. در پایان هشت سال دولت آقای احمدینژاد که اتفاقاً میخواست با رانت مقابله کند، میزان معوقات بانکی که طی هشتاد سال بانکداری در کشور 7 هزار میلیارد تومان بود، به بالای 80 هزار میلیارد تومان رسیده بود، این نتیجه تصمیمات همان دسترسی محدود و رانت غارتی است. بنا به گزارش وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی، در انتهای دوره دولتهای نهم و دهم، 83درصد واگذاریها به نهادها بوده و توزیع منابع کاملاً هدایت شده و بسته عمل شد که نتیجه آن به جای تحول اقتصادی برای ملت، رکود سنگین بود که در پایان آن دهه به کشور تحمیل کردند که هنوز هم ادامه دارد!