به گزارش «تابناک»؛ از جمله مشکلاتی که تا چند سال پیش گریبان کمیسیون ماده ۱۰۰ در زیر مجموعه مدیریت شهری را گرفته بود، مجموعه شکایاتی بود که روانه این کمیسیون میشد و به قدری زیاد بود که روند کار این مجموعه را مختل کرده بود؛ روندی که از چند سال پیش و با مصوبه هیأت وزیران تغییر کرد، چون تخلفات ساختمانی جرم انگاری شد و مأموران واحدهای ذیربط شهرداری، با نام بازرسان ساختمانی یا مأموران کنترل ساختمانی موظف شدند از ساختوسازهای بدون پروانه جلوگیری کنند.
از اینجای ماجرا به بعد را همه میدانیم، چون بارها با مأموران شهرداری روبه رو شده ایم که از سازههای در حال ساخت بازرسی میکنند و در صورت مواجهه با تخلف، اقداماتی مانند پلمب کارگاه را در دستور کار قرار میدهند؛ مأمورانی که درباره تخلفات ایشان نیز داستانهای زیادی شنیده میشود.
البته هدف از نگارش این مطلب، نه پرداختن به شایعات، که بررسی یک قانون شکنی آشکار است که همه مسئولان شهری از وجودش آگاهند و افزون بر آن، برخی مدیران ارشد شهری در رقم خوردنش نقش ایفا میکنند؛ تخلفی که وقوع آن از تریبونهای رسمی و انبوه رسانهها فریاد زده میشود.
درباره پلاسکوی جدید سخن میگوییم که از مدتی پیش در دست ساخت است و صبح امروز پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان به همراه علیرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران از آن بازدید عمل کردند و توضیحاتی درباره روند احداث آن و جزییات سازه در دست ساخت دادند.
آن گونه که فتاح میگوید، اکنون عملیات عمرانی طبقات منفی در حال اتمام است و پس از آن امیدوارند که ستونهای پانزده طبقع ای روی زمین را تا بهمن ماه تکمیل کنند، سپس سفت کاری را تا پایان فروردین ۹۹ به پایان برسانند و در نهایت با نازک کاری و نصب تأسیسات در نیمه سال، پلاسکوی جدید را در نیمه دوم ۹۹ به بهره برداری برسانند.
وی در ادامه به برخی جزییات، از جمله نصب یادمان شهدای آتش نشان پلاسکو در طبقه همکف و سپردن طراحی و ساخت آن به مجموعه از معماران و همچنین اتصال سازه جدید با بخش شمالی پلاسکوی قدیمی که پابرجا مانده و در دست نوسازی است هم اشاره و گلایههایی نیز مطرح کرد؛ گلایههایی از جمله اینکه طراحی ابتدای سازه مانند پلاسکوی قدیم بود که میراث فرهنگی با آن مخالفت کرد و در نتیجه مخالفت، طراحی جدید در دستور کار قرار گرفت که در پانزده طبقه روی زمین و پنج طبقه منفی است؛ یا این گلایه عجیب که دولت به ایشان کمکی نکرده است!
نکته جالب توجه در سخنان فتاح، آنجایی است که در ادامه گلایه هایش، تأکید میکند همه هزینهها متوجه بنیاد مستضعفان شده، در حالی که اگر پرونده بررسی حقوقی میشد، این گونه نمیشد؛ موضوعی که ظاهرا هدف از آن، تأکید بر ضرورت همراهی همه مجموعهها با ایشان از جمله شهرداری در ساخت سازه جدید است.
او با بیان اینکه مجوزهای احداث این سازه از شورای شهرسازی و کمیسیون ماده ۵ دریافت شده، ابراز امیدواری میکند: «پروانه ساخت این ساختمان از سوی شهرداری صادر شود.» تا مشخص گردد که پلاسکوی جدید بدون پروانه تا این مرحله پیش رفته و احداث پنج طبقه منفی آن در حال اتمام است!
تخلفی که بر اساس قانون باید به توقف فعالیت در این پروژه منجر شود، اما ظاهرا این قوانین و مقررات دست و پاگیر تنها برای مردم عادی است، نه مسئولان؛ قوانینی که آشکارا و جلوی چشم شهرداری و شورای شهر زیر پای گذاشته میشوند، ولی حتی کسی حاضر نیست برای موجه نشان دادن اوضاع هم که شده تلاشی کند.