آماده‌باش آمریکا برای جنگ دیجیتالی و تجاری با فرانسه

کد خبر: ۹۴۱۲۸۳
|
۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۶ 03 December 2019
|
7140 بازدید

دولت دونالد ترامپ با گشودن پرونده‌ای علیه قوانین مالیاتی بر شرکت‌های دیجیتالی در فرانسه، اتریش، ترکیه و ایتالیا، تهدید کرد که در اولین گام برای دفاع از غول‌های فناوری بر برخی کالاهای وارداتی از فرانسه تعرفه وضع می‌کند.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دولت ترامپ اعلام کرده از آنجایی که تعرفه‌های فرانسه بر خدمات دیجیتالی به شرکت‌های آمریکایی زیان وارد می‌کند، واشنگتن خواستار وضع مالیات صددرصدی بر ۲.۴ میلیارد دلار از کالاهای فرانسوی است. پنیر، شراب، لوازم آرایشی و کیف‌های دستی فرانسوی از جمله کالاهایی است که پیشنهاد شده بر واردات آنها مالیات وضع شود.

به گزارش بامداد سه‌شنبه رویترز، «رابرت لایتهایزر» نماینده تجاری آمریکا در اطلاعیه‌ای خبری گفت که تحقیقات اداره نمایندگی تجاری نشان می‌دهد که تعرفه‌های فرانسه بر شرکت‌های بزرگ دیجیتالی «با اصول حاکم بر سیاستگذاری مالیاتی در عرصه بین‌الملل سازگاری ندارد و بار مضاعفی برای شرکت‌های آمریکایی ایجاد می‌کند.»

«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در ماه ژوئیه مصوبه‌ای را امضا کرد که طبق آن بر درآمدهای شرکت‌های بزرگ دیجیتالی در این کشور مالیاتی ۳ درصدی وضع می‌شود. قرار است این قانون از اول ژانویه ۲۰۲۰ (یازدهم دی) به اجرا در آید.

اقدام مکرون با اعتراض شدید سیاستگذاران آمریکایی و شرکت‌های فناوری این کشور از جمله گوگل، فیسبوک، اپل و آمازون مواجه شد. آنها معتقدند که این قانون شرکت‌ها و کسب و کارهای آمریکایی را هدف قرار داده است.

هشدار به سایر اروپایی‌ها
لایتهایزر گفته که آمریکا علاوه بر مقابله با فرانسه، تحقیقاتی درباره سیاست‌های مالیاتی اتریش، ایتالیا و ترکیه برای اعمال مالیات بر شرکت‌های دیجیتالی آنها آغاز می‌کند.

وی در اطلاعیه خود افزود: دفتر نمایندگی تجاری بر مقابله با سیاست‌های حمایت‌گرایانه اعضای اتحادیه اروپا متمرکز شده است زیرا این سیاست‌ها شرکت‌های آمریکایی را هدف قرار داده است.

بخش فناوری آمریکا از اقدام پیشنهادی دفتر تجاری دولت استقبال کرده و قانون جدید فرانسه را تلاشی برای لطمه زدن به بزرگ‌ترین شرکت‌های دیجیتالی دنیا خواند.

«جوردن هاس» مدیر سیاست تجاری در اتحادیه اینترنت آمریکا که نمایندگی آمازون، گوگل، فیسبوک و سایر شرکت‌های اینترنتی را برعهده دارد، گفت: دفتر نمایندگی تجاری از اینترنت که یک صادرات بزرگ آمریکایی است، دفاع می‌کند.
وی افزود: وضع مالیات‌های تبعیض‌آمیز بر خدمات دیجیتالی همچون یک مانع تجاری در مقابل شرکت‌های مبتکر و کسب و کارهای کوچک آمریکایی است.

مسیر قانونی
در عین حال، آمریکا و فرانسه سعی دارند تا در چارچوب قوانین «سازمان توسعه و همکاری اقتصادی» (OECD) و مراودات خود در این سازمان به راه‌حلی در این زمینه دست پیدا کنند. این سازمان توجه ویژه‌ای به قوانین مالیاتی در سطح بین‌المللی دارد و انتظار می‌رود که تا پایان سال آتی میلادی راه‌حلی در این زمینه ارائه کند.

شرکت‌های فناوری آمریکایی امیدوارند که سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به نتیجه برسد و آنها از زیان‌های جنگ تجاری در امان بمانند. «جنیفر مک کلوسکی» نایب رییس بخش سیاستگذاری در شورای صنعت فناوری اطلاعات در بیانیه‌ای گفت: ما از آمریکا، فرانسه و همه دولت‌های حاضر در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی می‌خواهیم بر یافتن یک راه حل پایدار و موفقیت‌آمیز در زمینه سیاستگذاری مالیاتی تمرکز کنند.

جنگ در آمریکای لاتین
تهدید دولت ترامپ علیه مالیات‌های فرانسه بر شرکت‌های دیجیتالی در حالی است که وی جبهه جدیدی در جنگ‌های تجاری خود گشوده است. او بار دیگر علیه همسایگانش در آمریکای لاتین موضع جنگی گرفته و ضمن ابراز نگرانی در مورد کاهش ارزش پول این کشورها گفت که تعرفه بر کالاهای برزیل و آرژانتین را از سر می‌گیرد.

ترامپ با اشاره به اعمال محدودیت‌های تجاری علیه برزیل و آرژانتین در صفحه توییتر خود نوشت: برزیل و آرژانتین ناظر بر کاهش بسیار زیاد ارزش پول خود بوده‌اند که برای کشاورزان ما خوب نیست. به همین دلیل، از همین حالا، ‌ تعرفه های فولاد و آلومینیوم وارداتی از آن کشورها به آمریکا از سرگرفته خواهد شد.

وی در ادامه این توییت آورد: فدرال رزرو نیز باید اقدام کند تا آن کشورهایی که تعدادشان هم زیاد است، دیگر از دلار قوی ما با کاهش بیشتر ارزش پولشان منتفع نشوند. این مساله کار را برای تولیدکنندگان و کشاورزان ما برای صادرات منصفانه کالاهایشان بسیار سخت می‌کند. این توییت ها در حالی منتشر شد که دو کشور آمریکا و برزیل در گذشته در جهت برقراری مناسبات تجاری تلاش کرده و همچنین در سال جاری در زمینه رفع موانع موجود مذاکراتی داشته اند.

ترامپ در توییت دیگری به چین اشاره کرد و نوشت: بازارهای آمریکا از زمان اعلام تعرفه در تاریخ اول مارس ۲۰۱۸ میلادی‌ ۲۱ درصد رشد داشته و آمریکا مبالغ زیادی پول کسب کرده است (و بخشی را به کشاورزان که از چین ضربه خورده‌اند، می‌بخشد).

دولت آمریکا ابتدا مارس ۲۰۱۸ تعرفه‌هایی بر فولاد و آلومینیوم وارداتی وضع کرد. ترامپ در آن زمان گفت که فعالیت‌های تجاری کشورهای دیگر در زمینه کالاهای تجاری به منزله تهاجم به آمریکا و صنعت فولاد این کشور است. واشنگتن ماه می ۲۰۱۸ با چند کشور از جمله برزیل و آرژانتین توافق کرد تا این تعرفه‌ها را به طور موقت به حال تعلیق درآورد.

جنگ تجاری بین چین و آمریکا نیز با اعمال تعرفه‌های متقابل بر کالاها شدت یافته است. هنوز چشم‌انداز روشنی که حاکی از پایان یافتن قریب‌الوقوع این جنگ باشدف پدیدار نشده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟