جلال محمودزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تابناک اقتصادی درباره لزوم مقابله با فرارمالیاتی گفت: اجرای اقتصاد بدون نفت بدون مطالعه و برنامه زیرساختی موجب میشود تعدادی به سمت مشاغل بدون تابلو و زیر زمینی بروند و راهکارهایی برای فرار مالیاتی پیدا کنند تا مالیات بیشتری نپردازند. در این وضعیت ما برای جبران کسری مجبور میشویم بر افرادی که طبق قانون مالیات میدهند، فشار بیشتری وارد کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر عدهای از افرادی که درآمد میلیاردی دارند و گردش مالی آنها قابل پیگیری نیست، فرار مالیاتی میکنند و همین باعث فشار به طبقه متوسط و پایین میشود؛ ضمن آنکه اختلاف طبقاتی را هم افزایش میدهد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس با اشاره به حسابهای بانکی نیابتی خاطر نشان کرد: برخی افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی کارت بانکی و شماره حساب خود را در اختیار کسانی میگذارند که گردش مالی میلیاردی دارند.
وی در ادامه افزود: این کار باعث میشود هم پرونده یارانه افراد تحت پوشش بسته شود هم اشخاص سوءاستفاده کننده به درآمدهای زیادی بدون پرداخت یک ریال مالیات برسند. ما شاهد مواردی از این دست در کشور هستیم. برای مقابله با این مسائل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید برنامهریزی مدون و دقیقی داشته باشد. بدون اجرای زیرساخت و اقتصاد علمی نمیشود جلو آن را گرفت.
محمودزاده در مورد طرح مجلس برای اخذ مالیات عایدی بر سرمایه بیان کرد: اقتصاد را نمیتوان چکشی حل کرد. شاهد بودیم بعد از گرانی ۳۰۰ درصدی بنزین، چند روزی شعار مسئولین این بود که ما اجازه نمیدهیم بنزین بر قیمت سایر کالاها تاثیر کند. اما نتوانستند جلوی آن را بگیرند. بنابراین نمیتوان با زور و سر نیزه اقتصاد را کنترل کرد. اقتصاد باید با برنامه کنترل شود. در بحث مالیات بر درآمد هم نیاز به رویکرد علمی است. نمیشود قانونی نوشت که دولت نتواند اجرا کند یا علم اجرایش را نداشته باشد.
محمودزاده در مورد معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: این مساله خلاف عدالت است و در افکار عمومی هم مشکلاتی ایجاد کرده است. این معافیت موجب میشود کسانی که با کمترین درآمد دارند مالیاتشان را میدهند ناراضی شوند. همچین باعث خواهد شد افرادی که میخواستند مالیات بدهند از روشهای مختلف فرار مالیاتی کنند. بنابراین به نظر من نباید در دریافت مالیات تبعیضی وجود داشته باشد و هر کسی باید براساس درآمدش مالیات بپردازد.