هر آنچه باید درباره آنفلوآنزا بدانید

علائم آنفلوآنزا شامل علائم مختلفی مانند سردرد و حالت تهوع می‌شود. علائم آنفلوآنزا در پی ورود ویروس آنفلوآنزا پس از دو روز نمایان می‌شود.
کد خبر: ۹۴۵۸۵۸
|
۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰ 22 December 2019
|
16275 بازدید

علائم آنفلوآنزا شامل علائم مختلفی مانند سردرد و حالت تهوع می‌شود. علائم آنفلوآنزا در پی ورود ویروس آنفلوآنزا پس از دو روز نمایان می‌شود.

به گزارش تابناک به نقل از العالم، بیماری آنفلوآنزا ، یکی از بیماری‌های عفونتی در دستگاه تنفسی است که به واسطه ویروس‌ها ایجاد می‌گردد. علائم آنفلوآنزا شامل تب، سردرد، بی حالی شدید و حالت تهوع است که با آمدن فصل سرما، این علائم ممکن است برای افراد به وجود آید. در این مقاله با آشنایی بیشتر با بیماری آنفلوآنزا، تلاش می‌کنیم در مورد روش درمان آنفلوآنزا ، دوره درمان آنفلوآنزا و دارو‌های گیاهی موثر برای این بیماری، مطالبی را بیان کنیم.

هر آنچه باید درباره آنفولانزا بدانید

آنفلوآنزا یا گریپ، یکی از انواع بیماری‌های ویروسی هستند که توسط ویروس آر ان‌ای (متعلق به خانواده Orthomyxoviridae) به وجود می‌آیند. این بیماری که از نوع واگیردار محسوب می‌شود، در بین پرندگان و پستانداران ایجاد می‌شود.

ویروس آنفولانزا در سه نوع a. ,b ,c وجود دارد که به ترتیب در بین انسان‌ها و حیوانات، انسان‌ها و پستانداران و فقط انسان‌ها مشاهده شده است. این بیماری سبب می‌شود تا دستگاه تنفسی (شامل اجزای بینی، حنجره، نای و ریه‌ها) دچار عفونت شوند.

با توجه به دوره زمانی این بیماری، بیماری آنفلوآنزا می‌تواند یک عفونت تنفسی کوتاه مدت به شمار آید، اما شدت آن در افراد سالم و بالغ شدید است. باید توجه داشت که این بیماری برای افراد سالمند و کودکانی که دچار بیماری‌های قلبی و تنفسی هستند، خطرناک است.

آنفلوآنزا نخستین بار در سال ۱۹۳۳ از راسو‌ها تشخیص داده شد. این بیماری معمولا با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود، اما نسبت به آن، شدیدتر است.

علائم آنفولانزا

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، بیماری آنفلوآنزا، دستگاه تنفسی را دچار عفونت حاد می‌کند که این بیماری با علائم دیگری نیز همراه است. به طور کلی علائم این بیماری به صورت خفیف و شدید مشاهده شده است. از جمله علائم آنفلوآنزا می‌توان نام برد:

تب و لرز
سردرد
درد‌های عضلانی شامل کمردرد
سرفه (در بعضی موارد همراه با خلط)
خستگی
به وجود آمدن زخم‌هایی در داخل بینی - دهان - روی پوست
گلودرد
خشونت صدا
بدن کوفتگی
استفراغ و حالت تهوع به علت سندرم ری

هر آنچه باید درباره آنفولانزا بدانید

در مورد علائم آنفلوآنزا می‌توان گفت که این علائم یاد شده در حالت عادی، ۲ روز پس از ورود ویروس آنفلوآنزا به بدن شروع به ظاهر شدن می‌کنند که پس از دوره زمانی درمان (یک هفته) از بین می‌روند. البته سرفه کردن می‌تواند تا ۲ هفته ادامه داشته باشد. آنفلوآنزا و تهوع در کودکان مشاهده می‌شود، اما در بین بزرگسالان چندان متداول نیست. با آمدن فصل زمستان، شیوع انواع مختلفی از آنفلوآنزاها شروع می‌شود و شدت هر کدام می‌تواند متفاوت باشد.

علائمی مانند درد عضلانی، بی حالی شدید، عدم توانایی در خارج شدن از تختخواب و سایر علائم سرماخوردگی، می‌توانند از علائمی باشند که آن را از دیگر بیماری‌های تنفسی متمایز می‌کند. از علائم خطرناک در این بیماری می‌توان به وجود خون در خلط، گوش درد، تنگی نفس یا درد قفسه سینه، درد سینوس، گرفتگی گردن و ترشحات غلیظ از بینی، سینوس‌ها و گوش‌ها اشاره نمود.

بیشتر بخوانید:

زمان طلایی تزریق واکسن آنفولانزا 

 

پیشگیری از آنفلوآنزا

از جمله نکاتی که باید در مورد پیشگیری از علائم آنفلوآنزا به آن توجه داشت عبارتند از:

از آنجایی که ویروس توسط صابون بی خطر می‌شود، شما می‌توانید با شستشوی مرتب و مکرر دست‌ها به صورتی که پس از هر بار رفتن به دستشویی و آلوده شدن، کامل شسته شوند یک اقدام موثر در کاهش خطر عفونت انجام دهید.
شما می‌توانید جهت جلوگیری از انتقال این ویروس از راه هوا، از ماسک پزشک استفاده نمایید.
تزریق واکسن، یکی دیگر از راه‌های پیشگیری و درمان سریع آنفلوآنزا است. اما باید بدانید که واکسن‌ها تاثیر دوره‌ای دارند و ویروس‌های می‌توانند تغییراتی در ساختار آنتی ژنی خود ایجاد کنند.
برای تزریق واکسن، بهترین زمان می‌تواند اواخر تابستان باشد. این واکسن‌ها می‌توانند برای ویروس‌های آنفلوآنزا نوع A. ,B ایمنی لازم را فراهم کند. این واکسن در افراد ۶ ماه به بالا تزریق می‌شود.

هر آنچه باید درباره آنفولانزا بدانید

درمان علائم آنفلوآنزا

برای درک بهتر از ویروس‌های آنفلوآنزا، شما می‌توانید آن را مانند یک آب نبات چوبی در نظر بگیرید که دارای دو قسمت سر و پایه است. در قسمت سر ویروس پروتئینی به نام هم آگلوتینین وجود دارد. محققان برای درمان علائم آنفلوآنزا و این بیماری، با دارو‌ها و واکسن‌های مخصوص آن، به پایه‌ها حمله می‌کنند. نتایج حاصل از این نوع درمان موفقیت آمیز اعلام شده است.

برای درمان آنفلوآنزا از دارو‌های ضد ویروس مانند oseltamivir که از نوع مهارکننده‌های نور آمیدیناز است استفاده می‌شود. (این دارو‌ها عوارض به همان میزان که در سلامتی موثر است دارند) از دیگر دارو‌های این بیماری می‌توان به آمانتادین و ریمانتادین اشاره نمود که در درمان آنفلوآنزا موثر است. (این دارو‌ها بر تیپ آنفولانزای A. موثر است و عوارضی مانند بی خوابی، عدم تمرکز و مقاومت ویروس به داروی آمانتادین را شامل می‌شود).

دوره درمان آنفولانزا

دوره معمول درمان بیماری و علائم آنفلوآنزا در حدود ۳ تا ۴ روز است. اما به طور کلی طول مدت آنفلوآنزا را بین ۳ تا ۱۰ روز در نظر می‌گیرند. دوره درمان آنفلوآنزا با توجه به سیستم ایمنی بدن افراد مختلف، مدت‌های مختلفی را در بازه‌های زمانی ذکر شده در برمی گیرد. طبق تجربه می‌توان گفت که این علائم آنفولانزا در میان کودکان و افراد مسن، مدت بیشتری را در بر گرفته است.

عدم مصرف دارو و یا استراحت نکردن، از عواملی هستند که می‌توانند دوره درمانی آنفلوآنزا را افزایش دهند. توجه داشته باشید که حتما با مشاهده علائم این بیماری، هرچه زودتر خود را تحت درمان قرار دهید تا از عوارض و پیچیدگی‌های بیشتری که ممکن است با طولانی شدن دوره درمان پیش آید، جلوگیری شود.

دارو‌های گیاهی برای درمان آنفلوآنزا

همانطور که می‌دانید، طبیعت با توجه به طیف وسیعی از گیاهان و مواد خوراکی که در خود دارد، همواره یکی از چشم داشت‌های انسانی برای درمان بیماری‌های خود بوده است. در مورد دارو‌های گیاهی که می‌توان برای درمان علائم آنفلوآنزا و این بیماری مد نظر داشت می‌توان نام برد:

چای زنجبیل
سوپ مرغ
چای هل
دارچین
زردچوبه
دم نوش آویشن
نعنا
پونه
عسل
بخور اکالیپتوس
شربت آبلیمو
خردل
سیر
پرتقال
آب درمانی

در کنار مصرف این موارد، باید توجه داشته باشید که خواب و استراحت مطلق، مهمترین بخش درمانی برای این بیماری‌های ناشی از عفونت‌های ویروسی است.

مراجعه به پزشک برای درمان علائم آنفلوآنزا

بهترین روش درمانی هر بیماری مراجعه به پزشک است. از آنجایی که این بیماری باید فورا تحت درمان قرار گیرد، مراجعه به پزشک و مشورت با وی در کنار دریافت دارو، جزو اصلی‌ترین کار‌هایی است که پس از مشاهده علائم آنفلوآنزا باید آن‌ها را انجام دهیم. پس از مراجعه به پزشک و مصرف داروها، استفاده از دارو‌های گیاهی و رعایت نکات زیر ضروری است:

در خانه بمانید و کاملا استراحت کنید.
هنگام عطسه و سرفه برای جلوگیری از سرایت بیماری، از یک دستمال استفاده کنید.
از ماسک یا تکه‌ای پارچه زمانی که در جمع هستید استفاده کنید.
خود را گرم نگه دارید.
دست‌های خود را پس از هر بار آلودگی، قبل و بعد از غذا کاملا با صابون بشویید.
استفاده از ویتامین C. جهت تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند موثر باشد.
استفاده از سبزیجات و میوه‌ها را فراموش نکنید.
سعی کنید در فاصله‌های زمانی، از هوای تازه استفاده کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟