مهدی تاج به صورت رسمی از ریاست فدراسیون فوتبال کنارهگیری کرد. این خبر در کانال تلگرامی فدراسیون با رسانه ای ها منتشر شد اما تاکنون در سایت رسمی فدراسیون فوتبال منتشر نشده است!
به گزارش تابناک و به نقل از سخنگوی فدراسیون فوتبال، تاج طبق توصیه پزشکان بر دوری از استرس و فعالیت سنگین، از سمت خود در فدراسیون فوتبال ایران استعفا کرد. امیرمهدی علوی در این رابطه گفت: پس از حمله قلبی صورت گرفته قبلی در ترکیه و معالجات صورت گرفته در این کشور، روز چهارشنبه گذشته دومین حمله قلبی برای ریاست فدراسیون (مهدی تاج) رخ داد که با توجه به مشکلات به وجود آمده و توصیه پزشکان مبنی بر دوری از استرس و فعالیت سنگین، او تصمیم گرفت ضمن انصراف از ادامه حضور، مطابق اساسنامه فعالیتهای آتی توسط نایب رئیس محترم انجام شود.
بعداز تاج ؛ جواب غرامت قرارداد ویلموتس را چه کسی می دهد؟
این استعفا می تواند یکی از ترکش های قرارداد غیرکارشناسی و بحث برانگیز با ویلموتس نیز باشد که طی چند هفته اخیر فشار زیادی روی تاج آورده و اکنون احتمال غرامت سنگین فدراسیون ایران به سرمربی بلژیکی را بیش از پیش محتمل کرده است.
اکنون بسیاری از کارشناسان فوتبال این پرسش را در ذهن دارند که مهدی تاج چگونه و با کدام مشاوره حقوقی، زیر قرارداد نجومی و سه ساله با ویلموتس را امضا کرده است؟ تاج در پاسخ به این ابهام مهم در یک برنامه تلویزیونی اذعان داشته است که قرارداد را به « سه کارشناس خارج از فدراسیون» داده و نظر آنها را گرفته است! قراردادی که پر ازابهام است و مشخص نیست چه کسی بعد از تاج پاسخگوی ایرادات اساسی آن خواهد بود و اگر طبق ادعای همسر ویلموتس، محکوم به پرداخت حدود هفت میلیون یورو شویم، چگونه از پس پرداخت آن برخواهیم آمد؟
فوتبال بدون نایب رییس اول؛ تحویل نایب رییس دوم بازنشسته می شود؟!
طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال در صورتی که به هر دلیل رییس فدراسیون فوتبال نتواند به کارش ادامه دهد، نایب رییس نخست او که با معرفی وی در مجمع رای اعتماد گرفته است سکان امور را در دست خواهد گرفت اما جالب است بدانید که فدراسیون فوتبال ایران بعد از استعفای علی کفاشیان از سمت نایب رییسی که بدنبال تصویب قانون بازنشستگی انجام شد، تا امروز جایگرینی برای وی در نظر نگرفته است! یعنی طی نزدیک به یک سال اخیر فوتبال ایران با تخلف محرز هیات رییسه فدراسیون فوتبال فاقد نفر دوم بوده و به همین شکل مریض اداره می شد.
بنابراین قرعه به نام نایب رییس دوم فدراسیون فوتبال یعنی حیدر بهاروند افتاده است که از قضا او نیز بازنشسته است و ماه هاست با نهادهای نظارتی ، مدیران ارشد وزارت ورزش و نمایندگان مجلس، بر سر ماندن غیرقانونی اش در پست ریاست سازمان لیگ اختلاف جدی دارد. حالا شخصی که کارش در همان پست نایب رییسی دوم نیز غیرقانونی است، چگونه می خواهد فوتبال ایران را در یک تناقض آشکار با قانون رسمی کشور اداره کند.
پیش از این خود مهدی تاج نیز به دلیل بازنشستگی برای استعفا از ریاست فدراسیون از سوی مراجع رسمی کشور تحت فشار بود اما سرانجام با توجه به بازگشت به کاری که برای وی در وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شد ، مجوز ادامه فعالیت در راس فدراسیون فوتبال را پیدا کرده بود.
استعفای تاج نیازی به تصویب هیات رییسه ندارد
در نخستین واکنش مهم به کناره گیری مهدی تاج از ریاست فدراسیون؛ عبدالکریم طالقانی عضو هیات رییسه فوتبال ایران با اعلام مخالفت خود با این استعفا؛ در واکنشی عجیب مدعی شد که استعفای تاج باید در هیات رییسه فدراسیون به رای گذاشته شود!
طالقانی همان چهره ای است که دو غائله خونین فوتبال اهواز در کنار رسوایی تاخیر در فینال جام حذفی فصل قبل، طی دوسال اخیر در دوره مسوولیت او رخ داد و ضربات اعتباری بزرگی بر بدنه نحیف فوتبال کشور وارد کرد که آوازه آن تا بیرون مرزها و خبرگزاری های بین المللی هم کشیده شد و سرانجام حکم قاطع کمیته اخلاق هم علیه او و بهاروند، در استیناف به طرز عجیبی شکسته شد!
این حرف طالقانی احتمالا آغازگر جنجالی تازه در راس هرم مدیریتی فدراسیون فوتبال و محلی بر سر اختلاف های شدید با نهادهای بالادستی خواهد بود. رییس هیات فوتبال خوزستان که حضور خودش نیز به دلیل بازنشستگی خلاف قانون مصوب در مجلس شورای اسلامی برآورد می شود، گفت: «در ماده ۸۳ اساسنامه نیز اشاره شده که اگر موردی اضطراری به وجود بیاید، هیأت رئیسه تصمیمات را اتخاذ خواهد کرد.» ماده مذکور تنها در مورد مسایلی است که اساسنامه فعلی در مورد آن اظهار نظر نکرده باشد؛ این درحالی است که اساسنامه درمورد استعفای رییس چه به دلیل فوت و چه استعفا ، کاملا صراحت دارد و ادعای طالقانی کاملا نادرست و عاری از واقعیت است.
جدیدترین اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران مصوب سال 1390 در مجمع فدراسیون ، در بند اختیارات هیات رییسه هیچ اشاره ای به موضوع دخالت هیات رییسه در هیچ سطحی نکرده است و حتی طرح استعفای رییس در مجمع عمومی نیز ضرورتی ندارد. در این مورد تنها اشاره ای که به اختیارات در عزل و نصب برای هیات رییسه پیش بینی شده، مربوط به موارد فوت یا استعفای یکی از اعضای هیات رییسه فدراسیون است که آنها می توانند تا زمان مجمع یک نفر را با رای خود برای پر کردن جای خالی معرفی و منصوب کنند.
همچنین در این اساسنامه درمورد شرایط پس از استعفای رییس فدراسیون، به صراحت آمده است که در صورت فوت یا استعفای رییس، نواب اول ، دوم و حتی سوم او به ترتیب اولویت، اداره امور را به دست می گیرند. به این ترتیب تلاش طالقانی و همقطاران او برای به انحراف کشاندن مسیر مشخص فوتبال راه به جایی نخواهد برد و هیات رییسه فدراسیون فوتبال هیچ اختیاری درباره پذیرش یا رد استعفای تاج ندارند.
در همین حال خبر می رسد که اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال برای صبح فردا جلسه ای مقرر کرده اند که احیانا در آن همین نقشه راه ارایه شده از سوی طالقانی را در پیش بگیرند؛ نقشه ای که طراحش در بی اطلاعی محض از قانون و اساسنامه سیر می کند.
آیا اداره فدراسیون فوتبال به یک زن می رسد؟
با اینحال زمزمه ریاست یک زن در فدراسیون فوتبال تا مجمع انتخابات اردیبهشت ماه، سر زبان ها افتاده است. لیلا صوفی زاده نایب رییس سوم فدراسیون فوتبال ایران که خود یکی از کارمندان وزارت ورزش و جوانان محسوب می شود، فاصله زیادی تا نشستن بر صندلی تاج ندارد.
حیدر بهاروند نایب رییس دوم فدراسیون، که خود نیز می داند که طبق قانون بازنشسته است، طی یکسالی که از اجرای قانون جدید مجلس می گذرد، با این استدلال که سازمان لیگ یک شرکت غیردولتی ثبت شده در شرکت ثبت شرکت هاست، از تن دادن به قانون طفره رفت و به رغم نامه های متعدد نهادهای نظارتی و حاکمیتی، حاضر نشد جایش را به جوان ترها بدهد. حالا او مقابل یک تناقض آشکار قرار گرفته است و ریاست او بر فدراسیون فوتبال حتی برای مدت کوتاه و موقتی چهارماه نیز در تضاد مشهود با قوانین کشور خواهد بود.
در این بین تنها کناره گیری داوطلبانه بهاروند می تواند گره جنجالی موجود را تا اردیبهشت باز کند و در غیر اینصورت شاهد یک جنگ تمام عیار در راس قدرت فوتبال ایران خواهیم بود.