اصلاح ساختار شهرداری در صورتی انجام شده که رئیس شورای شهر تهران معتقد است اصلاح ساختار به کاهش نیروهای شهرداری منجر نخواهد شد و این امر سبب تناقض در اصل لایحه اصلاح ساختار شده و این لایحه را زیر سوال میبرد.
به گزارش «تابناک»؛ اعضای شورای شهر با بیشترین آرا در پانزدهم دی سال جاری یک فوریت لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران را به تصویب رساندند. در این راستا شهرداری تهران با شش ماه تأخیر لایحه اصلاح ساختار را برای شورا ارسال کرد و در این لایحه معاونت امور مناطق حذف و معاونت برنامهریزی توسعه شهری و امور شورا و توسعه منابع انسانی با هم ادغام شدند. البته معاونت برنامهریزی و توسعه منابع انسانی از ماهها پیش با یک معاون اداره میشد و تنها تغییر حذف معاونت امور مناطق بود.
هدف از اصلاح ساختار شهرداری تهران چابک سازی و کاهش ساختار فربه شهرداری تهران بوده است.
بر اساس پیشنهاد شهرداری در این لایحه به منظور کاهش حوزههای معاونت شهرداری و سازمانها و شرکت ها، معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و توسعه منابع انسانی با هم ادغام و معاونتی با عنوان معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی ایجاد میشود.
همچنین در این لایحه آورده شده به دلیل تداخل اکثریت وظایف معاونت هماهنگی و امور مناطق با سایر معاونتهای تخصصی شهرداری تهران، معاونت هماهنگی و امور مناطق و واحدهای عمومی و مدیریتی تحت نظارت آن را از تشکیلات شهرداری تهران حذف و وظیفه پیگیری امور و هماهنگی شورای شهرداران را در قالب دبیرخانهای ذیل حوزه شهردار تعریف میکند.
با وجود این، بنا بود ساختار سازمانی شهرداری از ۹ معاونت به ۵ معاونت کاهش پیدا کند، اما شهرداری تهران تنها به ۷ معاونت بسنده کرده است. از این روی، شهرداری تهران مانع از ادغام معاونت حمل و نقل و ترافیک با معاونت عمران شد؛ اما کاهش دو معاونت هم میتوانست به چابک سازی مدیریت شهری کمک کند این در حالی است که به نظر میرسد اصلاح ساختار در شرایطی که توضیح داده شده کمتر کمکی به چابک سازی میکند.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهرتهران در پاسخ به این سوال مبنی بر لایحه اصلاح ساختار در شهرداری و کم شدن تعداد معاونتها اظهار کرد: بر اساس پیشنهاد شهرداری تعداد معاونتها از ۹ معاونت به عدد هفت میرسد که حرکت رو به جلویی است و شهرداری میخواهد قدم به قدم این اصلاح را انجام دهد.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این که معاون شهردار عنوان کرده که در موضوع اصلاح ساختار، تعدیل نیرو نداریم، اظهار کرد: اصولا هر تغییر ساختاری دلیل بر کم کردن نیرو نیست و وقتی میخواهیم ساختار را تغییر دهیم، صرفا منظورمان کم کردن نیروها نیست، بلکه باید شرایط تغییر کند و اصلاح ساختار میتواند اهداف دیگری داشته باشد و دقت داشته باشید که چابکسازی فقط به معنای تعدیل نیرو نیست.
حال این پرسش در ذهن مطرح است که کاهش معاونتها چگونه میتواند به کاهش نیروها منجر نشود؟ در حالی که هر معاونت خیلی از بخشهای مشابه را در خود دارد، اما بنا است این نیروها در جای دیگر مورد استفاده قرار بگیرند. بر این اساس اصلاح ساختار تنها شامل مدیران شهری خواهد شد و در پایان سال با تورم نیروهای متخصص در شهرداری مواجه خواهیم بود.