وی افزود: من همین جا از این تریبون از مردم عزیزمان میخواهم که مراعات کرده و سفر را به حداقلِ حداقل و سفرهای خیلی ضروری کاهش دهند. دستگاههای مختلف هم مسئولیت دارند در این حوزه کنترل و مراقبت کنند. البته تقریبا فضای عمومی در کشورمان، فضای قابل قبولی است. ما مداخلاتمان مثل چین و بعضی کشورهای دیگر، مداخلات حداکثری نیست، بلکه مداخلات متوسط و هوشمندانه را در دستور کار قرار دادهایم و الحمدلله میزان همکاریها بسیار خوب بوده است. البته برای ریشه کن کردن سریع بیماری به همکاریهای بیشتری نیازمندیم.
فتحیان در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص حمله بیولوژیک گفت: فرضیه حمله بیولوژیک ویروس کرونا علیه ایرانیان در حال بررسی بوده و احتمال آن رد نشده است. این مساله از زوایای مختلف پزشکی و اطلاعاتی در حال بررسی است و اگر به اطلاعات دقیق تری برسیم، اعلام خواهیم کرد؛ البته هنوز شواهد متقنی نداریم و سند محکمه پسندی در این مورد در اختیار نداریم. حتی این شائبه مطرح است که ویروس خاص ژن ملت ایران ساخته شده باشد که تمام این فرضیهها در حال بررسی است.
وی درباره خلوت کردن شهرها نیز گفت: خلوت سازی شهرها و مجمتعها و فروشگاهها بر اساس سیاست دولت و آنچه رئیس جمهوری و ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام میکنند، با همکاری نیروهای مسلح و بسیج اجرا میشود و صدا و سیما نیز در این مورد اطلاع رسانی خواهد داشت.
مشاور وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری درباره مراکز نقاهتگاهی نیز توضیح داد: ده هزار تخت نقاهتگاهی یا پسا بیمارستانی برای بهبود یافتگان ایجاد خواهد شد که در آنها مراکز نقاهتگاهی مراکز پسابیمارستانی هستند که افراد بعد از بستری در بیمارستان و بهبود نسبی برای طی کردن دوران نقاهت در این مراکز نگهداری میشوند. این مراکز در بیست نقطه از کشور، در نقاط قرمز که عمدتا در شهرهای بزرگ و مراکز استان هاست ایجاد شده اند و با مشارکت نیروهای مسلح، هلال احمر و نیروهای جهادی اداره میشوند و در واقع با نگهداری و استراحت بیماران پس از یک دوره بستری در بیمارستان امکان انتقال بیماری کاهش مییابد و بیماران نیز زودتر بهبود کامل پیدا میکنند.
رئیس مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت در پاسخ به سوالی درباره رایگان بودن خدمات به بیماران کرونایی در بیمارستانهای نیروهای مسلح اظهار کرد: تعرفه خدماتی که نیروهای مسلح به بیماران کرونایی ارائه میدهد، مطابق اعلام وزارت بهداشت رایگان است و اگر غیر از این باشد، موضوع را پیگیری میکنیم.
وی درباره به کارگیری بیمارستانهای سیار نیز گفت: بیست بیمارستان سیار برای فعالیت کاملا آماده باش هستند و هر زمان که وزیر بهداشت درخواست کند، در هر جایی که بخواهند بلافاصله این بیمارستانها دایر میشوند، کمااینکه با درخواست وزیر بهداشت یک بیمارستان سیار در گرگان و یک بیمارستان سیار در بابل در فاصله چند ساعت بعد از درخواست وزیر بهداشت دایر شد. بیش از پنجاه بیمارستان نیروهای مسلح برای درمان بیماران کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و هر یک از این بیمارستانها آمادهاند تا در صورت تقاضا به سرعت یک بیمارستان سیار دایر کرده و اداره نمایند.
فتحیان در پاسخ به سوالی درباره شیوع کرونا در پادگانها گفت: با تدابیری که از ابتدا اتخاذ شد، در هیچ یک از پادگانها گزارش کرونا نداشته ایم. البته بسیاری از پادگانها، یا تعطیل شده یا خدمات آنها به حداقل رسیده و اقدامات بهداشتی و ضدعفونی نیز در پادگانها انجام شده است.
مدیر هماهنگی بین دستگاههای اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در پاسخ به این که چرا قرنطینه کامل در ایران اجرا نمیشود، گفت: نظر ستاد ملی مقابله با کرونا، قرنطینه مناطق آلوده و قرمز است. با تدبیر ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرستانها و مراکز آلوده کنترلها صورت میگیرد و شیوه ما مدل بومی شده قرنطینه با نظر دانشمندان و صاحب نظران ایرانی است. نمیتوان یک نسخه برای همه کشورها پیچید و هر کشوری نسخه خود را برای مقابله با بیماری دارد.