به گزارش «تابناک»، بر اساس بررسی های انجام شده بهتازگی تحقیقات صورت پذیرفته در چین نشان از شیوع بیماری تب خوکی در جنوب این کشور دارند. خبرها حکایت از آن دارد که در جنوب غربی چین، در یونانگ یانگ، تب خوکی در میان خوکهای یک مزرعه دیده شده است و ۶۴ خوک جانشان را از دست دادهاند. البته گفته میشود این بیماری کنترل شده، ولی باید منتظر ماند و دید خبرهای جدید حکایت از چه دارند.
این بیماری با نام تب خوکی آفریقایی شناخته میشود، چرا که ابتدا در آفریقا دیده شده و سپس در چین و چند کشور شرق آسیبا از جمله لائوس و مغولستان شیوع پیدا کردهاست. چندی پیش هم سازمان بهداشت جهانی در مورد همهگیر شدن تب خوبی در آسیا هشدار داده بود.
همانطور که اشاره شد، نام این بیماری تب خوکیِ آفریقایی است که پس از مبتلا کردن گرازها و خوکهای پرورشی طی روزهای اخیر به مرزهای اروپا نیز نزدیک شده است.
تب خوکی آفریقایی نوعی بیماری تنفسی در خوک هاست که قابلیت انتقال سریع از یک حیوان به حیوان دیگر را دارد و در مواردی نیز انتقال آن به انسان گزارش شده است.
هر چند نگرانی اصلی در مورد انسان ها مربوط به کسانی است که در نزدیکی خوک ها زندگی می کنند و یا به پرورش این حیوان مشغول هستند، اما ذکر این نکته ضروری است که ویروس مورد اشاره قابلیت انتقال از یک انسان به انسان دیگر در هر نقطه ای از جهان را دارد.
در لهستان اعلام شد که طی هفتههای گذشته لاشه گرازهایی که در پی ابتلا به این بیماری جان باخته بودند در منطقهای واقع در ۱۰ کیلومتری مرز این کشور با آلمان پیدا شده است. اما نکته قابل توجه این است که گراز میتواند بیماری را تنها به خوک های خانگی منتقل کند.
خبرنگار یورونیوز که برای تهیه گزارش به لهستان سفر کرده بود گزارش داده است که پرورشدهندگان خوک در لهستان به شدت خود را در معرض تهدید میبینند و جان و هستی آنها به خطر افتاده است. چندین هزار راس خوک باید در این منطقه از بین بروند.
از سویی مقامات آلمانی نیز برای جلوگیری از شیوع این بیماری به داخل مرزهای خود کارگروه ویژهای را در شهر درسدن، مرکز ایالت زاکسن که در نزدیکی لهستان واققع شده تشکیل دادهاند.
نخستین اقدام این کارگروه تلاش برای ساخت حصاری ۱۳۰ کیلومتری به صورت فوری و اضطراری است تا بدین ترتیب از ورود گرازهای بیمار به خاک آلمان جلوگیری شود. این اقدام برای حفاظت از صنعت پر رونق تولید گوشت خوک در آلمان صورت گرفته است.