به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، حسین خزلی، از فعالان بازار سرمایه با تشریح انواع روشهای سرمایهگذاری مردم در بورس از آنها میخواهد ریسکپذیری خود را بالا ببرند و به آنها چند روش قابل اطمینان برای سرمایهگذاری غیرمستقیم پیشنهاد میکند.
وی در گفتگو با تسنیم میگوید، برای خرید سهام با منابع زیر ۵۰۰ میلیون تومان، صندوقهای سرمایهگذاری پیشنهاد میشود که انواع متفاوتی دارند.
بهگفته خزلی یکی از این صندوقها، صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت است که شبیه سپردههای بانکی سوددهی دارند، اما نوسان قیمت واحدها و مقدار سوددهی که دارند، کمتر است. بهعنوان نمونه اگر بانکها بین ۱۵ تا ۱۸ درصد سود میدهند، این صندوقها بین ۲۰ تا ۲۳ درصد سود ماهانه میدهند.
او اضافه میکند: این نوع صندوقها برای کسانی که سپردهگذار بانکی هستند و میخواهند ماهانه سود دریافت کنند و امورات خود را بگذرانند، مناسب است.
خزلی دسته دوم را صندوقهای در سهامی اعلام میکند که مدیر صندوق منابعی را که از مردم جمعآوری میکند با مدیریت و تخصص خود در انواع سهمها سرمایهگذاری میکند.
او ادامه میدهد: از آنجا که بورس و سهمها نوسان دارد، قیمت واحدهای این صندوقها هم نوسان دارد، ولی برای افراد ریسکپذیرتر و کسانیکه حوصله، وقت و تخصص پیگیری بورس را ندارند و مستقیم نمیتوانند سرمایهگذاری کنند، مناسب است.
این فعال بازار سهام به دسته دیگری از صندوقهای سرمایهگذاری اشاره میکند و صندوقهای مختلط یا هیبرید را معرفی میکند.
او در توضیح بیشتری در اینباره میگوید: در صندوقهای مختلط یا هیبرید، نیمی از منابع در اوراق با درآمد ثابت و نیمی دیگر در سهام سرمایهگذاری میشود. این صندوقها ریسک کمتری دارند و احتمال نوسان واحدها هم در آنها کمتر از سهام، اما بیشتر از اوراق با درآمد ثابت است.
خزلی در ادامه توصیههای بورسی خود، به دارندگان سرمایه بالای ۵۰۰ میلیون تومان هم پیشنهاد میکند اگر تصمیم به سرمایهگذاری در بورس دارند، ولی حوصله و تخصص و ریسکپذیری ندارند به سراغ شرکتهای سبدگردان بروند.
به گفته وی شرکتهای سبدگردان دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار هستند و با عقد قرارداد رسمی با مردم، منابع ایشان را به نام خودشان مدیریت و سرمایهگذاری میکنند.
او تأکید میکند: این روش برای افرادی که سرمایه بالای ۵۰۰ میلیون تومان دارند مناستتر است.
هشدار جدی به تازهواردها
این فعال بازار سرمایه به مردمی که این روزها کد سهامداری میگیرند و تازه وارد بورس میشوند و سهام میخرند و با این بازار و آینده آن آشنایی ندارند، هشدار جدی میدهد.
به تصریح خزلی، خریداران تازهوارد بورس باید بدانند قیمت این سهمهایی که میخرند بین ۳ تا ۱۰ و برخی تا ۲۰ برابر رشد کرده و طبیعی است که ایشان در اوج قیمتهای تاریخی بورس، سهام خریده اند و احتمال ریزش و نوسان آن در آینده وجود دارد.
او در پاسخ به اینکه توصیه شما به این سهامداران جدیدالورود چیست، از آنها میخواهد که در ۵۰ سهام بزرگتر و برتر بازار سرمایه، سرمایهگذاری کنند تا اگر بازار بورس به هر دلیل منفی شد، سهام آنها کمتر منفی شده و از آنجا که سهام این شرکتها پتانسیل تولید، فروش و صادرات خوبی دارند بنابراین در بازه زمانی پس از منفی شدن بورس میتوانند خودشان را بازسازی کرده و به قیمت قبلی بازگردند.
او تأکید میکند: ورود به بورس، کار تخصصی است بهعنوان نمونه اگر برای خرید یک دستگاه خودرو دست دوم، ۲۰ فاکتور را در نظر میگیرید برای خرید سهام در بورس باید ۵۰ فاکتور را بررسی کنید.
خزلی با یادآوری این مهم که در بورس باید از نظر متخصصان و مشاوران استفاده کرد تصریح میکند: علاوهبر صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردان، شرکتهای مشاور سرمایهگذاری هم هستند که به مردم مشاوره میدهند.
او میگوید:کسانی که میخواهند مستقیم سهم بخرند و بفروشند، این شرکتها توصیه میکنند از هر شرکت چه میزان سهم بخرند یا چه میزان از آورده خود را برای خرید چه سهمهایی اختصاص بدهند.
خزلی اضافه میکند: این شرکتها مستقیم وارد خرید و فروش سهام برای مردم نمیشوند و با دریافت مبلغی بهعنوان حق مشاوره، پیشنهادهای مختلفی برای خرید و فروش سهام میدهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.