به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، مریم خاکبازان سهشنبه ۳۰ اردیبهشت با تاکید بر مطلوبتر شدن نرخ رشد جمعیت در قم، افزود: نرخ رشد جمعیت در قم، نرخ جایگزین جمعیت است، به این معنا که میزان باروری منجر به جبران جمعیت در گذشته با جمعیت جدید میشود.
وی اضافه کرد: متوسط تعداد فرزند در خانوادههای قمی ۲ تا ۲.۲ است که نسبت به برخی استانهای کشور، در وضعیت بهتری قرار داریم.
این مسئول با اشاره به کاهش ۱۳ درصدی تولد در ۱۱ ماه پارسال نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷، خاطرنشان کرد: تعداد تولد در ۱۱ ماه سال ۹۸، ۱۸ هزار و ۷۹۳ نوزاد و در مدت مشابه سال ۹۷، ۲۱ هزار و ۶۵۰ مورد بوده است.
مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم ادامه داد: در چند سال گذشته بهجز سال ۹۵ با کاهش جمعیت در استان قم مواجه شدیم که البته بهجز برنامه تنظیم خانواده، عوامل مختلف دیگری نیز در این مساله دخیل است.
خاکبازان بیان کرد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی جمیعت، تمام برنامههای تنظیم خانواده برای خانمهایی که در سن باروری بودند با رویکرد افزایش جمعیت و اتخاذ مراقبتهای ویژه از مادران باردار تنظیم شد.
وی بیان کرد: رویکرد کنونی وزارت بهداشت افزایش جمعیت است. تمام نهادهایی که در زمینه افزایش جمعیت وظایفی بر عهده دارند، به وظایف خود عمل کنند و در راستای کاهش بیکاری، افزایش واحدهای مسکونی ارزانقیمت و اعطای وامهای قرضالحسنه به خانوادههایی که صاحب فرزند میشوند، تلاش نمایند تا خانوادهها نسبت به فرزند آوری تشویق شوند.
مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: زمانی که آگاهی والدین و همچنین هزینه زندگی افزایش مییابد، خودشان برای فرزند آوری تصمیم میگیرند و مراکز ذیربط تاثیر چندانی در این تصمیمگیری ندارند.
وی افزود: برنامههای تشویقی دولت میتواند راهکار خوبی برای افزایش نرخ جمعیت باشد و بهعنوانمثال اعطای مرخصی زایمان تا ۱۸ ماه به مادران شاغل ازجمله موثرترین این برنامهها میتواند باشد. همچنین یکی از عوامل کاهش نرخ جمعیت کاهش ازدواج در سالهای گذشته است که اگر روند ازدواج به همین صورت کاهشی باشد، تعداد فرزند آوری نیز کاهش خواهد یافت.