رئیس سازمان امور دانشجویان:

احتمال شروع ترم جدید زودتر از مهر وجود دارد

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: احتمال شروع شدن ترم آینده زودتر از مهرماه وجود دارد.‌
کد خبر: ۹۸۴۵۲۵
|
۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱ 14 June 2020
|
7558 بازدید

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: احتمال شروع شدن ترم آینده زودتر از مهرماه وجود دارد.‌

به گزارش تابناک، مجتبی صدیقی صبح امروز در نشست خبری که در این سازمان در حال برگزاری است، گفت: برای ترم آینده تحصیلی سناریوهای مختلفی را دنبال می‌کنیم و قرار شده است تا پایان خرداد ماه برنامه خودمان را برای ترم آینده به ستاد ملی کرونا ارائه دهیم.

وی ادامه داد: اولویت ما در این سناریوها، آموزش حضوری در نیمسال جدید است ولی با توجه به شرایط کشور و محدودیت ظرفیت خوابگاه‌ها، احتمالاً از ترکیب حضوری و غیرحضوری استفاده خواهیم کرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: اولویت‌های خود را مشخص می‌کنیم؛ اینکه ورودی‌های جدید و دانشجویان قدیمی در دسته حضوری و غیرحضوری باشند.

صدیقی بیان کرد: احتمال شروع شدن ترم آینده زودتر از مهرماه وجود دارد. برای دانشجویان جدید نیز با توجه به اعلام نتایج کنکور تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی ادامه داد: بیماری کووید ۱۹ باعث شد دانشگاه های از ابتدای اسفند وارد شرایط جدیدی شوند و آموزش حضوری متوقف شد و آموزش مجازی جایگزین شد. در ابتدا تردید داشتیم که همه دانشگاه ها بتوانند زیرساخت های آموزش مجازی تامین و این دوره را به صورت کامل ارائه کنند اما بیش از ۹۰ درصد دروس تئوری در این نیمسال به صورت مجازی ارائه شد و دانشگاه آزاد بیش از ۸۵ درصد دروس را ارائه داده و دانشگاه های غیر انتفاعی بیش از ۷۵ درصد دروس را به شکل مجازی ارائه دادند.

تحت تاثیر قرار گرفتن تحصیل یک و نیم میلیارد محصل با شیوع کرونا

وی با بیان اینکه زیر ساخت های آموزش مجازی افق تازه ای را برای دانشگاه های ما ایجاد کرد، افزود: اقدامات کنونی دانشگاه ها مبتنی بر تجربه جهانی است و سیستم بیش از ۱۸۰کشور از کرونا متاثر شده است. بر اساس آمار یونسکو بیش از یک و نیم میلیارد محصل تحت تاثیر محدودیت های آموزش قرار گرفته اند.

رئیس سازمان اموردانشجویان به اقدامات حوزه دانشجویی با شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: با شیوع کرونا بخشنامه های لازم تهیه و به دانشگاه ها ارسال شد، خوابگاه ها و سلف سرویس ها و سایر محیط های دانشگاهی ضدعفونی شد.

صدیقی ادامه داد: پروتکل های بهداشتی به دانشگاه ها ارسال شد و تصمیم گیری برای دانشجویانی که در خوابگاه باقی مانده بودند صورت گرفت، در این مدت از ظرفیت فضای مجازی برای آموزش همیاران سلامت روان بهداشت استفاده شد بیش از ۴۰۰ کانون همیار سلامت روان و ۵۵ کانون در حوزه بهداشت در دانشگاه ها فعال هستند.

وی افزود: همچنین از پتانسیل مراکز مشاوره دانشگاه ها با ارائه مشاوره های آنلاین و غیرحضوری استفاده شد تا سلامت روان دانشجویان ارتقا یابد. کمپین دانشجویی در خانه بمانیم ایجاد شد و بیش از ۳ هزار اثر توسط دانشجویان به این کمپین ارائه شد.

صدیقی افزود: ابلاغ اعتبار مالی برای بهداشت روان دانشجویان، خدمات مددکاری برای دانشجویان به شکل مجازی و تلفنی دنبال شد، پادکست های آموزشی برای مدیریت استرس ارسال و کلیپ های روانشناختی برای ایجاد حس امنیت تولید شد، مسابقه کشوری ترم کرونایی انجام شد و بیش از هزار اثر در این کمپین دریافت شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: ستاد اجرایی پیشگیری از کرونا دراسفند ۹۸ تشکیل شد. پروتکل جامع بهداشتی مورد نیاز دانشگاه ها با تجربیاتی که از مراکز بهداشت جمع شده بود برای همه کارهای دانشجویی ابلاغ شد.

معاون وزیر علوم به اقداماتی که در حوزه صندوق رفاه دانشجویان صورت گرفته بود اشاره کرد و ادامه داد: در بخش صندوق رفاه بازپرداخت اقساط دانشجویان بدهکار را ۳ ماه عقب انداختیم و دانشجویان از پرداخت اجاره بهای نیمسال دوم معاف شدند و مهلت ثبت وام دانشجویی تمدید شد. اعتبارات وام شهریه ۱۰۰ درصد و اعتبارات وام تحصیلی ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.

صدیقی افزود: مشکل دیگر تعیین تکلیف اقلام غذایی موجود در انبارهای دانشجویی بود که در دانشگاه ها باقی مانده بود و این اقلام باید تعیین تکلیف می شد. این اقلام با هماهنگی ستاد تنظیم بازار برگردانده شد و دانشگاه ها برای ترم بعد طلبکار شدند. حمایت از کارکنان بخش آشپزخانه ها نیز انجام شد تا در بخش های دیگر مشغول شوند و جلوی بیکاری آنها گرفته شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره نحوه حمایت از دانشجویان خوابگاه های غیر دولتی گفت: این دانشجویان بعضا اجاره خوابگاه خود را پرداخت کرده بودند و خواستار عودت آن توسط خوابگاه دار بودند و در حال جمع آوری آمار این دانشجویان هستیم. تاکنون اطلاعات ۱۳ هزار ۵۰۰ دانشجو جمع آوری شده است تا به این دانشجویان کمک شود متضرر نشوند.

صدیقی یادآورشد: از دانشجویان خواسته ایم که وسایل خود را از اتاق ها خارج کرده و به انبارها منتقل کنند تا اتاق ها در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار دهد در برخی دانشگاه ها با هماهنگی هایی که صورت گرفته وسایل دانشجویان به انبار منتقل شده است ولی بهتر است که دانشجویان خود به خوابگاه ها مراجعه کنند و وسایل خود را تخلیه کنند.

آمار دانشجویان غیرایرانی متأثر از کرونا

معاون وزیر علوم اضافه کرد: دانشجویان غیر ایرانی هم از کرونا متاثر شدند. در اسفند ماه با کمک دستگاه های ذی ربط این دانشجویان از کشور خارج شدند و ظرف یک هفته بیش از ۱۶ هزار دانشجوی خارجی از کشور خارج شدند و حدود ۱۵ هزار دانشجوی خارجی که مقیم هستند از کشور خارج نشده و تحت آموزش مجازی قرار گرفتند، حدود ۲ هزار نفر از دانشجویان خارجی غیر مقیم هم به دلیل انجام پایان نامه و موارد دیگر از کشور خارج نشدند.

صدیقی ادامه داد: از ابتدای اردیبهشت دانشجویان دکتری برای انجام پایان نامه کارهای خود اجازه حضور در دانشگاه و استفاده حداقلی از خوابگاه را داشتند ، از ۱۷ خرداد ماه دور دوم بازگشایی صورت گرفت که اولویت باز هم با دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. تمام این حضورها با رعایت پروتکل های ابلاغی است. هم اکنون به فصل امتحانات دانشجویان رسیده ایم و تلاش اکثر دانشگاه بر برگزاری امتحانات به صورت حضوری بود که نهایتا به مانع ریسک سلامت دانشجویان برخورد می کردند و نهایتا روش غیر حضوری را انتخاب کردند.

معاون وزیر علوم در ادامه گفت: روش آزمون مجازی هم اکنون روش غالب برگزاری آزمون است. تا پایان تیر آزمون ها به پایان می رسد و از مدت باقی مانده تابستان دانشجویان برای اتمام واحد های عملی استفاده خواند کرد.

تسیهلات رفاهی برای ترم بعد

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: وضعیت خوابگاه ها و سلف ها در پسا کرونا متفاوت خواهد بود، برای ترم بعد نصب درب های الکترونیکی در ورودی سراهای دانشجویان و سلف سرویس ها، نصب شیر آلات الکترونیکی که نیاز به تماس دست نباشد ، بهبود وضعیت تهویه اماکن عمومی، تهیه تجهیزات طبخ صنعتی وامکانات ایجاد توزیع غذا به شیوه بهداشتی فراهم شود.

صدیقی گفت: ۱۸۶ آشپزخانه و ۳۴۶ سالن غذا خوری در دانشگاه های دولتی داریم که رتبه بندی شده اند، در سال ۹۸ حدود ۶۵ میلیارد تومان برای ارتقاء غذاخوری ها، ۸۸ میلیارد کمک به ارتقا سطح خوابگاه ها و ۱۲۱ میلیارد برای تعمیر و تجهیز خوابگاه ها در نظر گرفته شد.

صدیقی به روند شتابان جذب دانشجوی خارجی در کل دنیا اشاره کرد و افزود: در کشور ما دو فاکتور جغرافیا و سلیقه در جذب دانشجو تاثیر گذار بوده است. بیشتر دانشجویان خارجی ما از کشورهای اطراف بوده اند و برخی هم بنا به سلیقه ایران را انتخاب کرده اند.

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: بعد از این بیماری سه رویکرد برای جذب دانشجو خواهیم داشت. رویکرد اول حضوری و رویکرد دوم نیمه حضوری (تلفیقی حضوری و مجازی) رویکرد سوم جذب دانشجوی غیر حضوری است و قطعا باید زیر ساخت ها را تقویت کنیم و نیروی انسانی داخل دانشگاه توانمند باشد و با کشورهای مورد هدف رایزنی کنیم که مدارک غیر حضوری را مثل حضوری بپذیرند.

صدیقی درادامه به کاهش درآمد صندوق رفاه دانشجویان اشاره کرد و افزود: به دلیل تعطیل بودن خوابگاه ها و تعویق بازپرداخت وام ها درآمد صندوق رفاه دانشجویان کاهش داشته است و ما امیدواریم که با کمک سازمان برنامه و بودجه بتوانیم ارائه وام های دانشجویی و ارتقاء آنها را دنبال کنیم .

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟