خانه لوکیشن فیلم؛ آشغالهای دوست داشتنی تخریب شد تا داستان حذف خاطرات جمعی و حس تعلق به داشته های گذشته در این سرزمین تکمیل شود. با این تخریب، روایت فیلم آشغالهای دوست داشتنی تمام شد.
به گزارش تابناک و به نقل از سفرنویس؛ فیلم آشغالهای دوستداشتنی محسن امیریوسفی درباره حوادث بعد از انتخابات سال 88 در سال 91 ساخته شد، این فیلم 6 سال توقیف بود تا در نهایت امر با ممیزی های فراوان در بهمن سال 97 مجوز اکران گرفت.
آشغالهای دوست داشتنی در خانه مامان منیر (شیرین یزدانبخش) که نماد سرزمینی است، فیلم برداری شده است، شیرین یزدانبخش که در زندگی واقعی خود فرزندی ندارد، در این فیلم نقش مادری مهربان را بازی می کند که گفتگویی خیالی دارد با خانواده خود و مروری می کند بر خاطرات خوب و بد گذشته و تاریخ ایران زمین …
خانه و مامان منیر روایت وطنی است که مجبور است برای برقراری آرامش، نشانه های خاطرات گذشته خود را در کیسه زباله ای قرار دهد و با تمام آنها وداع کند، این حذف خاطره جمعی به جبر فشارهای حکومتی در دوران های گذشته بر می گردد، حکومتهایی که از ترس یادآوری خاطرات خوب گذشته، خاطره شویی می کنند.
مامان منیر در آخر فیلم مجبور می شود، خاطرات گذشته خود را به به عنوان آشغال به سطل زباله بسپارد اما از این کار پشیمان می شود، زمانی که دیر است و حسرتی بزرگ برای او میماند و این حسرت چیزی نیست جز حسرت نابود شدن خاطرات گذشته. با تخریب خانه لوکیشن فیلم، داستان و روایت سرزمین ایران، به سرانجام رسید و ما ماندیم و تمام خاطرات نابود شده است.
خانه لوکیشن فیلم آشغالهای دوست داشتنی که در ماه گذشته با اخذ مجوزهای لازم تخریب شد، در خیابان سعدی شمالی، خیابان نادری، بن بست سید علی اکبر، پلاک 4 قرار داشت. این خانه 257 متری در اواخر دوره پهلوی اول ساخته شده بود و قبل از فیلم آشغالهای دوست داشتنی فیلم ضدگلوله نیز در آن فیلم برداری شده بود و در حال خاضر قرار است به جای آن یک عمارت 4 طبقه بنا شود.
خاطرات جمعی شهر، موجب حفظ و قوام روح و مفهوم شهر می شود، هویت شهر، به خاطره انگیزی فضاهای شهری آن بر می گردد و این حس، همان تعلق خاطر شهروندان به شهرشان می تواند باشد. مدیریت شهری و شهروند هر دو در حفظ کالبد خاطره انگیز شهر سهیم هستند و هر کدام به نوبه خود در آن نقش دارند؛ مدیران با توسعه فضاهای جدید و حفظ و شناساندن فضاهای خاطره انگیز و شهروندان نیز با پاسداری از آیین ها، مراسم ها و تعامل با دیگران در آن سهم دارند.
خاطره جمعی، سوابق و یادمانهای جمعی شهروندان از رویدادها و وقایع شهر است که در فضای شهری اتفاق افتاده و در ذهن مردم ثبت شده. پیوندهای سنتی، عادات، باورها و مراسم مذهبی از عوامل مهم شکل دهی به خاطرات جمعی محسوب میشوند وقتی فضاهای خاطره انگیز در شهرها از یاد شهروندانش میرود و به آسانی تخریب میشود. خاطره شویی و محو فرهنگ گذشته، حذف باورهای قدیمی، تغییر نام مکانها و معابر و… همه و همه توسط تمامی حکومتها با ترس از گذشته و با انگیزه خاطره شویی و ساخت فرهنگ جدید مبتنی بر رئوس برنامه های آن کشور انجام می شود.
این مقاله بدون اجازه و افتخار تقدیم می شود به دوست عزیرم، رامتین شهرت زید آباد مدیر اقامتگاه بومگردی نار تی تی، شدیدا مشتاق دیدار دوباره شما هستم.