ربیعی: مردم حق دارند درد را فریاد کنند

سخنگوی دولت با بیان اینکه به زودی منحنی ارز و سکه هم سر به زیر خواهد شد، گفت: امروز با هزار سختی در صمت، بانک مرکزی، نفت و نیرو ایستاده‌ایم تا کشور بچرخد و تیر تحریم‌گران به سنگ بخورد.
کد خبر: ۹۸۸۲۷۱
|
۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲ 04 July 2020
|
15898 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، علی ربیعی سخنگوی دولت در یادداشتی تحت عنوان «گزارش‌های عصر جمعه با رنجِ دیدن رنج» گزارشی از حال و هوای خود در روزهای جمعه ارائه داد.

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

مدت‌ها است که جمعه‌هایم را به خواندن پایان‌نامه‌ها و کارهای مطالعاتی - تحقیقاتی‌ام اختصاص داده‌ام. مشغول تألیف کتاب «ارتباطات شفاهی در ایران امروز از دهه شصت به بعد» هستم که چند ترم، سنگ قبر نوشته، کنده‌کاری و یادداشت‌های روی صندلی‌ها و نیمکت‌ها و دیوارهای کلاسی، گرافیت‌های روی دیوارها، کنده‌کاری‌های روی درختان و اماکن عمومی و… با همکاری دانشجویان کارشناسی‌ام، جمع‌آوری شده است و فرصت جمع‌وجور کردن و طبقه‌بندی آنها را نداشتم. انگار دچار «سندروم بی‌حوصلگی جمعه‌ها» شده‌ام. بی‌اختیار غروب هر جمعه، جمعه‌های شاملو را همنوا با «فرهاد» زمزمه می‌کنم.

اما این جمعه، تولد حضرت رضا (ع) است. امام رضا (ع) برای ما ایرانی‌ها فقط یک امام معصوم نیست، ما از کودکی با او زیسته‌ایم. آن‌طور که مادرم می‌گفت با نذر امام رضا (ع) به دنیا آمدم و اولین سفر کودکی را با قطار به پابوس امام رضا (ع) رفتم. چقدر با امام رضا (ع) بحران‌های زندگی‌ام را زیسته‌ام و این شاید حکایت همه ما ایرانی‌هاست که از کودکی تا موفقیت‌خواهی و غم‌زدایی همواره امام رضا (ع) را به همراه داشته‌ایم.

در آخرین باری که به حرم امام عزیز رفتم، نماز و زیارت با حال و هوای خوب حرم، چه لذت شیرین و آرامش‌بخشی برایم به همراه داشت. در همان حال، با خود فکر می‌کردم میلیون‌ها انسان مشتاقی که در این حرم حضور می‌یابند در دل‌هایشان تنها نیاز است و بر لب‌هایشان دعای خیر. شاید اینجا، تنها مکانی است که هیچ‌کس در طلب شر برای دیگری نیست و همه غرق در آرزوهای خوب و دعای خیر هستند. چقدر امام رضا (ع) با زندگی همه ما ایرانی‌ها درهم آمیخته است: از شادی‌های کودکی تا اضطراب‌های بزرگ شدن و راز و نیازهای ما…

در این حال و هوا، کارتابلم را ورق می‌زنم. در دلتنگی غروب جمعه، خبرهای بد زیادی می‌خوانم. این هم انگار از خاصیت سخنگویی است که تمام اخبار بد دنیا بر سرت آوار می‌شود. بدتر از همه، لمس رنج مردم در اثر فشارهای اقتصادی است. هم رنج دیدن رنج را داری و هم باید حملات گروه‌های سیاسی مخالف را ببینی، بشنوی و بخوانی و هم نتوانی در مورد علت‌ها به روشنی سخنی بگویی.

سیاست‌هایی که در مسیرهای اجتناب‌ناپذیر باید طی شود و چه بی‌انصافند آنها که می‌دانند دست‌های بسته و نبودن ارز و حفظ مصالح را. ما برای بزرگ کردن اقتصاد، سالانه به ۷۰ میلیارد دلار و برای گذران امور کشور به ۴۰ میلیارد دلار برای تأمین نهاده‌های کشاورزی برای عرضه مرغ ارزان در کشور تا تأمین لوازم خانگی و … نیاز داریم و امروز با هزار سختی در صمت، بانک مرکزی، نفت و نیرو و… ایستاده‌ایم تا کشور بچرخد و تیر تحریم‌گران به سنگ بخورد و بدین‌گونه جامعه تاب‌آور شود تا افق‌هایی جدید گشوده شوند. من فکر می‌کنم در این میان مردم، به‌خصوص دو دهکی که بیشترین فشار متوجه آنهاست حق دارند هرچه می‌خواهند بگویند و درد را فریاد کنند اما آنهایی که برای رسیدن به اهداف ۱۴۰۰ فریاد می‌کشند را نمی‌فهمم.

در این بی‌حوصلگی و فشار اقتصادی بر مردم گزارش جلسه‌ای در مورد «فضای مجازی» را می‌خوانم که چه تلاشی برای محدود کردن همین یک آب باریکه دلخوشی، تفریح و شغل میلیونی برای مردم انجام می‌شود. فکر می‌کنم تلگرام که محدود شد، چه کسانی در تلگرام باقی ماندند و چه کسانی بیرون رفتند و این شبکه اجتماعی دو دستی تقدیم کسانی شد که بخاطرشان محدود شد. قانون ماهواره هم که در پیش روی ماست، قانونی که عملاً دیگر قادر به اصلاح آن نیستیم و به دست خود بخش اعظمی از جامعه را به رفتار غیرقانونی سوق داده‌ایم.

خواندن گزارش «فضای مجازی» تمام نشده، در صفحه بعدی کارتابلم، به موضع گیری یکی ازمقامات سیاسی پیشین کشور در خصوص «برنامه راهبردی ایران و چین» می‌رسم. انگار نه انگار میلیاردها دلار پول ما را در کشورهای خارجی بی‌سر و صاحب رها کرده‌اند. یک روز علیه غرب می‌شورند و تنها راه نجات را کار با جهان منهای غرب می‌دانند و روز دیگر! دیگی که برای من نمی‌جوشد، کله…بجوشد!

در صفحه دیگر گزارش دکتر ظریف در هیأت دولت را بار دیگر مطالعه می‌کنم تا مطلبی برای سخنگویی استخراج کنم. تلاش آمریکا برای گرفتن قطعنامه علیه ما در شورای امنیت ناکام مانده است. با استمزاجی که انجام داده متوجه شده که به قطعنامه رأی نخواهند داد. ۹ نفرازاعضا تمایلی به صدور قطعنامه نداشتند و چین و روسیه هم قطعاً آن را وتو می‌کردند. پمپئو بعد از صحبت خود جلسه مجازی را ترک کرده و دیگران علیه او موضع گرفته‌اند. وضعیت به گونه‌ای بود که آمریکا حق پاسخگویی نگرفته است. نیویورک تایمز نوشته این شکست آمریکا بوده است.

خوشبختانه اروپایی‌ها هم علیه «اسنپ بک» (بازگشت اتوماتیک تحریم‌ها) صحبت کرده اند. حتی مواضعی علیه تحریم‌های یکجانبه آمریکا اتخاذ شده است. اتفاقاً من با چند نفراز کارشناسان خارجی که صحبت می‌کردم گفتند ظریف بسیار محکم، مستدل و حقوقی سخن گفته است. مرور می‌کنم ما از سال ۹۴ از گیروگور پرتگاهی شورای امنیت خارج شدیم. قطعنامه ۱۹۲۹ در سال ۹۰ بدترین قطعنامه در تاریخ علیه ایران بوده است. از زمان تشکیل سازمان ملل چنین قطعنامه‌ای علیه ایران صادر نشده بود.

ما از سال ۹۴ تا امروز به سلامت عبور کرده ایم. من فکر می‌کنم این بزرگترین منفعت ملی ماست که اجازه ندهیم آمریکا ما را در دام شورای امنیت وارد کند. فارغ از اینکه دراین دولت بوده‌ام منصفانه بین خود و خدا که نگاه می‌کنم، دولت و ظریف در فهم مسائل خارجی و در قبال مردم، جامعه و فردای ایران متعهدانه عمل کرده اند. هر وقت در حوزه سیاست خارجی می‌اندیشم داغ شهادت سلیمانی هم در دلم تازه می‌شود.

در صفحات بعدی آخرین گزارش ستاد ملی مبارزه با کرونا از میزان شیوع و مرگ و میر را می بینم. احساس می‌کنم مردم خسته شده اند. یک جور شورش روحی-روانی علیه سبک زندگی با پروتکل بهداشتی شکل گرفته است. خود من در همین چند روز چند کارت عروسی دریافت کرده ام. چقدر سخت و دشوار است هم به مردم بباورانیم که ابتلاء و مرگ در همین نزدیکی ماست، اقتصاد را تعطیل نکنیم که فشار تعطیلی اقتصادی بیش از ۲۰ میلیون نفر را به دام فقر وحشتناک سقوط می‌دهد، هم باید کاری کنیم که کادر سلامت خسته نشوند.

گزارش‌های اقتصادی و تلاش برای حفظ نشاط در بورس را می‌بینم و یکی دو گزارش خوب که از تأمین ارز و تلاش صادقانه همتی و همکارانش خبر می‌دهد و می دانم این روند به ثمر خواهد نشست و به زودی منحنی ارز و سکه هم سر به زیر خواهد شد.

از دیدن کارتابلم خسته شدم. تلویزیون روی شبکه نمایش روشن بود، صدای اذان مؤذن زاده اردبیلی می‌آید، چقدر این صدا را دوست دارم. گویی این صدا به آدم می‌گوید برخیز که وقت نماز است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۲۸
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
مسول این همه گرانی شماید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
نشود روزی که ما دوباره دلسوزان و کاربلدان و متخصصین روزگار سختی مان را به تیر سختی های تحمیلی قضاوتهای عجولانه و تبلیغات مزورانه نابود کنیم و بعد بر انها افسوس بخوریم واقعا در سال 92 با خزانه خالی شرایط کشور دقیقا همین بود و الان شرایط 92 را بعینه می بینیم شما تصور کنید اگر همان موقع دلار 20 تومان می شد با ان ظرفیت اقتصادی مردم در ان سال چه میشد ؟!!برجام برای ما نعمت بود
وثوق
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من. آنچه البته به جائی نرسد فریاد است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
خط به خطش توهین به شعور بخشی از جامعه است.
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اولا اگه درد رو فریاد بزنی کارت با کرام الکاتبینه و شاید تو افق محو بشی . دوما فعلا تیر تحریم کنندگان به کمر مردم خورده . سوما روزهای جمعه رو استراحت کن که کلا منتی سر ما نباشه . بود و نبود شما چه فرقی داره
محمد اصلانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
گرافیتی درست است جناب ربیعی نه گرافیت
مفهوم این دو کاملا متفاوت است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
" من فکر می‌کنم در این میان مردم، به‌خصوص دو دهکی که بیشترین فشار متوجه آنهاست حق دارند هرچه می‌خواهند بگویند و درد را فریاد کنند... " بله حق دارند فریاد بکشند ولی در بیابانی جایی که مزاحم حضرات نشوند و باعث تکدر خاطر ایشان نگردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
باید به کی فریاد بزنند. شما که خود مشکل ندارید. می دانید بیماران نیازمند به داروهای خارجی چه می کشند/ می دانی سفره غذایی مردم کوچک شده و مردم جوابگوی خواست به حق و حداقلی فرزاندانشان نیستند؟ تا کی باید در این پیچ ها مردم سرگردان باشند.
اگر شما ادعای پایداری در برابر دنیا می کنید خوب است ولی اول از خود شروع کنید همانگونه که در زمان جنگ بود. اما اگر فقط شعار است و عده ای فقط حرف می زنند مطمین باشید نتیجه ای ندارد. اگر چه نتیجه معکوس خواهد داشت.
در زمان جنگ دزد نبود . مردم قانع بودند برای رسیدن به نتیجه. کشور خدا محور بود نسبت به زمان حاضر. دوستان عزیز چرا با کلمات بازی می کنید. حرف اصلی اینکه مردم گشنه شده اندو شکم خالی ایمان نمی شناسد. و بنابراین مشکلات ایجاد می شود.
شما ها که فقط حرف می زنید بایستی از خود بگذرید و آستین بالا بزنید و کار کنید تا کشور به سرانجام برسد. مثلا صحبت های آقای رضایی را دنبال کنید. ایشان در رابطه با همه چیز حرف می زند، اقتصاد، ارتش ، سیاست و ... این صحبت ها غالبا کارشناسی نیست و بنابراین تاثیری ندارد. و متاسفانه مسیولین کشور غالبا غیر کارشناسی صحبت می کنند.
امیدوارم روح شهدا که همه عملگرا بودند به کمک این کشور بیاید. چون شماها فقط ادای آنها را در می آورید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
جای تشکر و قدردانی بسیار دارد که حق فریاد از درد را سلب نفرمودید ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
این سخن خداست کسی که مورد ظلم واقع شد فریاد بزند اما ایا ظرفیت فریا د زدن مردم را دارید
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
جدا من تعجب میکنم آقای ربیعی این جلسه رو برا چی میزاره . فقط دروغ و دروغ و دروغ .
مشکلی از مردم که حل نمیشه فقط خنده های الکی رییس جمهور و دعوای سیاسی بین جناحین (البته اگر پشت پرده به ریش این مردم بدبخت نخندند ).
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
آقای ربیعی مردم حتی رمق فریاد زدن ندارند ، فقط لطفا جلوی بانک مرکزی رو بگیرید ، کمر مردم شکست از بس بانک مرکزی پول چاپ کرد ،تورم رو افزایش داد .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟