ایمنی بیماران کرونایی پس از چند ماه کاهش می‌یابد

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که پس از آلوده شدن افراد به ویروس جدید کرونا، ایمنی طبیعی بدن آنها نسبت به این ویروس طی چند ماه کاهش می‌یابد.
کد خبر: ۹۹۰۹۸۵
|
۲۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵ 17 July 2020
|
24865 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از پایگاه اینترنتی سی.ان.ان، در مقاله ای که در رابطه با این مطالعه قرار است در یک مجله پزشکی منتشر شود، آمده که واکنش های آنتی بادی ممکن است ۲۰ تا ۳۰ روز پس از بروز علائم کووید-۱۹ روند کاهشی را آغاز کنند.

آنتی بادی ها، پروتیین هایی هستند که بدن برای مبارزه با عفونت تولید می کند. آنتی‌بادی ها در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید باقی می‌ماند تا به آنتی‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس) حمله‌ور شود و آن را بی‌زیان سازد.

اکنون محققان موسسه هایی در انگلیس در این مقاله نوشته اند، ما نشان می دهیم که واکنش های IgM و IgA پس از ۲۰ یا ۳۰ روز کاهش می یابد. مطالعه یادشده همچنین نشان می دهد که وخامت علائم کووید-۱۹ می تواند میزان واکنش آنتی بادی را مشخص کند.

این مطالعه جدید شامل نمونه های جمع آوری شده از ۶۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ تا ۹۴ روز پس از شروع علائم و ۳۱ خدمه درمان بود که در فاصله زمانی میان ماه های مارس و ژوئن هر دو هفته یک بار آزمایش آنتی بادی داشتند.

طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، به طور کلی بدن یک تا سه هفته پس از عفونت آنتی بادی تولید می کند. از اوایل این همه گیری، سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که افراد مبتلا به کووید-۱۹ لزوما از ابتلای دوباره به این ویروس ایمن نیستند.

با این وجود مطالعه یادشده نیز محدودیت هایی داشته که لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا مشخص شود آیا این نتایج در گروه بزرگتری از بیماران نیز مشاهده خواهد شد یا خیر. این مطالعه پیامدهای مهمی در خصوص پیشگیری از عفونت مجدد به ویروس کرونا و نیز دوام مصونیت در برابر ابتلای مجدد به این بیماری دارد.

این مطالعه تایید می کند که واکنش های محافظتی آنتی بادی در افراد آلوده به کووید-۱۹ به سرعت از بین می رود و هرچند که این ایمنی در افراد مبتلا به موارد شدیدتر کرونا دوام بیشتری دارد اما تنها چند ماه باقی می ماند.

تست آنتی بادی چیست؟

این آزمایش (که به آزمایش سرولوژی نیز معروف است) به دنبال مواد خاصی در خون است که به آن آنتی‌بادی می‌گویند. بدن هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید ۱۹ این مواد را ایجاد می‌کند.

وقتی واکسنی مانند واکسن آنفلوآنزا نیز به بدن تزریق می‌شود، همین اتفاق می‌افتد و در نهایت مصونیت نسبت به ویروس ایجاد می‌شود.

آزمایش آنتی‌بادی وجود خودِ ویروس را بررسی نمی‌کند، بلکه به دنبال این است که آیا سیستم ایمنی بدن به عفونت پاسخ داده است یا خیر؟

تاکنون بیش از ۸ میلیون و ۹۲۲ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان نزدیک به ۴۶۷ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات