توصیه‌های آل اسحاق به دولت درباره بورس: پول باید به سمت تولید برود / دولت زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند

به رغم استقبال شدید مردم از بورس و تلاش ادامه دار بسیاری از آنها برای ورود به این بخش، برخی کارشناسان اقتصادی به روند رشد شاخص کل بورس ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند آنچه در بورس می گذرد حباب است.
کد خبر: ۹۹۴۶۵۸
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۳ 04 August 2020
|
18829 بازدید
|

بازدهی فوق العاده بورس نسبت به بازارهای موازی، باعث ورود نقدینگی سرگردان مردم به سمت خرید بسیاری از نمادهای بازار سرمایه شده است. شرکت هایی که با وجود زیان دهی، باز هم در کانون توجه بورس بازانی است که در بازه زمانی کوتاهی، به سمت بازار سرمایه جذب شده اند؛ افرادی که با کمترین سطح از آموزش، به دنبال سودهای کلان هستند.

توصیه‌های آل اسحاق به دولت درباره بورس: پول باید به سمت تولید برود/ دولت زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند

به گزارش «بورس تابناک»؛ از سال گذشته، شاهد رونق در بورس تهران هستیم. در این میان با شیوع ویروس کرونا در ایران و سایر کشورها، به مرور بسیاری از کسب و کارها به حاشیه رانده شدند و حتی بازارهای سرمایه در کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکا، با ریزش شاخص و سودهی مواجه شدند. اما در ایران، اوضاع متفاوت بود، به گونه ای که نماگر بورس تهران، با رکوردهای تاریخی و خیره کننده، از یک سو، موجی از سوددهی باورنکردنی را به سرمایه گذاران داده و از سویی دیگر به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، باعث تحرک قیمت ها در بازارهای موازی نظیر مسکن و ارز شده است. بازارهایی که خود را نسبت به بورس، عقب تر می بینند و حالا برای رسیدن به بازدهی بورس، با افزایش قیمت ها همسو شده اند؛ موضوعی که با نگرانی برخی از اقتصاددانان همراه شده است.

آن ها باور دارند که در جنگ اقتصادی، نیاز به رونق و جهش تولید، بیش از هر زمانی باید در توجه و برنامه های مسئولان باشد، اما در حال حاضر نقدینگی به جای تولید به سمت بورس روانه شده است. هرچند در مقابل، برخی نیز معتقدند تامین مالی واحدهای تولیدی از طریق بازار سرمایه، انجام می شود و جای نگرانی نیست.

توصیه‌های آل اسحاق به دولت درباره بورس: پول باید به سمت تولید برود/ دولت زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند

اما با همه این توضیحات، بازار سرمایه و بورس هم اکنون از جمله بازارهایی است که مورد توجه سرمایه گذاران خرد و کلان قرار گرفته است، به گونه ای که شاخص کل بازار بورس در روزهای اخیر از ۲ میلیون واحد عبور کرده است (هرچند در بازار امروز، شاهد افت نسبی نماگر بورس در پشت مرز ۲ میلیون واحد هستیم) و در عرضه های اولیه بیش از ۵ میلیون کد بورسی شرکت می کنند.

به گزارش «بورس تابناک»، به رغم استقبال شدید مردم از بورس و تلاش ادامه دار بسیاری از آنها برای ورود به این بخش، برخی کارشناسان اقتصادی به روند رشد شاخص کل بورس ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند آنچه در بورس می گذرد حباب است.

«حسین طوسی» از اعضای اتاق بازرگانی ایران می گوید این پدیده عجیب است، چون در سایر کشور‌ها بازار‌ها با کاهش ارزش سهام هم‌زمان با کاهش قیمت نفت مواجه بوده‌اند. با این حال، در ایران وضعیت بازار متفاوت بوده و این یک حباب است.

یک کارشناس اقتصادی هم گفته: سود روزانه ۵ درصد بسیار جذاب است. کدام بازار دیگری این اندازه سودآوری برای سرمایه‌گذاری شما دارد؟ حتی «حسن روحانی» رئیس جمهوری نیز اشاره کرده که استقبال مردم از سرمایه‌گذاری در بازار بورس ایران دشمنان آن کشور را عصبانی کرده است.

اکنون سپرده‌گذاران در بانک‌ها مشاهده می‌کنند که نرخ سود بانکی با توجه به افزایش نرخ تورم زیاد نیست و برای آنان سودی ندارد. در نتیجه همین پایین بودن نرخ سود سپرده‌گذاری در بانک در مقایسه با نرخ بالای تورم، حجم زیادی از سرمایه به سوی بازار بورس سرازیر و این موضوع باعث تغییر ناگهانی در شاخص سهام بورس شده است.

درباره همین موضوع «یحیی آل اسحاق» رئیس پیشین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، رئیس اسبق بازرگانی در دولت سازندگی و عضو حزب موتلفه اسلامی در مورد بورس و این که چرا سرمایه موجود در بورس به سمت تولید نمی‌رود و سبب بورس بازی می‌شود، گفت: اگر در بازار بورس تصمیم‌گیری‌ها طوری باشد که مقداری از پول به سمت تولید برود، همچنان که تأکید کردم سبب جهش تولید می‌شود. به عبارتی مردم سهام بخرند تا پول آن سهم به تولید برگردد، اما متأسفانه اکنون پول به بازار بورس وارد می‌شود، ولی همچون مؤسسات مالی و اعتباری فقط خلق و تولید پول جدید می‌کند. به عبارتی اکنون در بازار بورس سفته بازی وجود دارد.

توصیه‌های آل اسحاق به دولت درباره بورس: پول باید به سمت تولید برود/ دولت زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند

*بازار سرمایه باید پول را به سمت تولید ببرد / دولت باید زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این که خاصیت بازار سرمایه این است که پول را جمع کند و به سمت تولید ببرد، اظهار داشت: برای این که بتوان بخش اعظمی از سفته‌بازی و دلال‌بازی را در بورس کاهش داد، دولت باید زمان عرضه‌های اولیه را کوتاه‌تر کند؛ یعنی به تعبیر دیگر، سرعت عرضه‌های اولیه را افزایش دهد تا جلوی بورس‌بازی و سفته‌بازی را بگیرد و از سوی دیگر پول‌ها را به سمت تولید هدایت کند.

وی تأکید کرد: دولت می‌تواند با بازار بورس پروژه‌های نیمه تمام بدهی‌های خود به پیمانکاران و حتی کسر بودجه را مرتفع کند.

آل اسحاق گفت:‌ دولت نگذارد که در بورس صف خرید ایجاد شود بنابراین سرعت عرضه‌های اولیه را بالا ببرد که این خود در جهت اصل ۴۴قانون اساسی و واگذاری کار به مردم است.

*وضعیت و شرایط فعلی بورس به هیچ عنوان پذیرفته نیست

وی با تأکید بر این که وضعیت کنونی بورس به هیچ عنوان قابل قبول نیست، به فرضیه احتمال شکستن حباب بورس اشاره و تأکید کرد: اگر دولت این سرمایه‌ها را به سمت تولید هدایت نکند، حباب بورس خواهد شکست.

این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که میزان سوددهی برخی شرکت‌های موجود در بورس از سهام‌شان آنقدر زیاد است که در تولید و فروش محصولاتشان تا این حد سود ندارند؛ بنابراین این نشان از نوعی سفته بازی و بورس بازی در بورس است.

آل اسحاق با بیان اینکه مدیران دولتی برخی قوانین دست و پا گیر شرکت‌ها برای ورود به بورس را مرتفع کنند، گفت: تعداد افراد محدود که از قبل نیز برای تأیید صلاحیت‌ شرکت‌ها حضور داشتند هنوز نیز حضور دارند. اکنون که سیاست بر این است که حجم عظیم عرضه‌های اولیه صورت بگیرد،‌ چرا باید همان هفت، هشت نفر بنشینند و صلاحیت‌های تشخیص را صورت دهند. بنابراین باید شرایط را برای حضور شرکت‌ها در بورس و عرضه‌های اولیه تسهیل کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
این اقتصاد با تنفس مصنوعی بورس زنده است و دیر یا زود باید این تنفس مصنوعی را برداشت چون ایجاد چرک و عفونت میکند ضمن اینکه مغز اقتصاد که تولید باشه فعال نیست و مرخصه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
بورس باعث یک شکاف گسترده طبقاتی شده، عده ای با 100 میلیون تومان طی مدت کوتاهی صدها میلیون تومان برداشت سود داشتن، در حالیکه بخش زیادی از مردم و طبقه ضعیف محروم هستن. جلوی بورس باید گرفته بشه، نوسانات 5 درصدی روزانه در هیچ جای دنیا نیست. این وضعیت به اضافه شدن شکاف طبقاتی و حتی تورم منجر میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
اگر این سودها هم واقعی بود خوب بود ولی سودی درکار نیست از یکی میگیرن به دیگری میدن در نهایت آخری باید بهای سود دیگران را بپردازد و سرمایه خود را از دست بدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
هر وقت حباب طلا و دلار شکست، همون حبابی که سال‌هاست ازش حرف میزنن، حباب بورس هم می‌شکنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
جنس بورس با دلار و طلا متفاوت است یک کارخانه بسیار اعظیم اگر سودی نداشته باشد از نظر اقتصادی صفر ریال ارزش دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
سایتی هست به اسم کدال در ان همه گزارشات شرکتهای بورسی وجود دارد، هلدینگ خلیج فارس تا الان ده هزار میلیارد تومان سود سالانه داشته
خواهشا وقتی از چیزی اطلاعی ندارید بهتر است اظهار نظر نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
درشرایط بیسابقه ترین تحریمهای تاریخ بورس ایران رشد بی منطق وبی دلیلی داشته و دومین بورس پربازده جهان شد !!! زیمباوه رتبه اول و ونزوئلا رتبه سوم دنیاست
رشد بی منطق و ۲۰ برابرشدن ان دریک سال همه بازارهای دیگرراهم متلاطم کرده وهم اکنون شاهد افزایش روزانه قیمت مسکن وخودرو و ارزو طلا ناشی از ان هستیم تااین حمایت از بورس نورچشمی ادامه دارد بایدهمچنان شاهد رشدبازارهای رقیب باشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
رشد بورس واقعی نیست و دولت بارها گفت بورس را نگه میدارد بدون کمک دولت بورس دچار سقوط بزرگ میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
شما تولید کنندگان محترم که این قدر خواستار حمایت هستید چه اقدامی برای بالا بردن کیفیت و پایین آوردن قیمت تمام شده کرده اید . منابع بانکی که همه در اختیار تولید کنندکان است تازه پس هم نمی دهید . تولیدات تان هم که اغلب سر هم بندی ( مونتاژ ) است . برای کاهش وابستگی به مواد اولیه و کالاهای واسطه ای و سایر موارد خارحی چکار کرده اید . در کجای دنیا به اندازه ی کشور ما دولت و قوانین در حمایت تولید کننده هستند .چرا اجناس خارجی اینقدر خواهان دارند ؟ فکر نمی کنید دلیلش مقرون به صرفه بودن آنها باشد ؟ در کجای دنیا انرژی با این قیمت در اختیار اقتصاد است ؟ پس چرا کالاهای تولید داخل نمی توانند با مشابه خارجی شان رقابت کنند ؟ منصف باشید یک مقدار هم به مصرف کننده حق بدهید . دولت و قانون با تمام توان از تولید ملی حمایت میکند باید هم بکند ، شما هم باید به فکر بهره وری و کاهش قیمت تمام شده و بهبود کیفیت باشید و مقداری هم از این حمایت ها سپاسگزاری کنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
...سال 1400، افزایش از آورده رو در بورس بدون مالیات اعلام کنند. تا شرکتها فازهای جدید رو راه اندازی کنند.
و نقدینگی در گردش شرکت ها بالا بره.

با این گزارشات آخرین پناهگاه نقدینگی رو هم ویران می کنید.
سال 97 بورس رونق آنچنانی نداشت. دلار 20 تومن شده بود.
علی
|
Germany
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
بورس....خجالت اور هست کسی که از بورس حمایت میکنی. البته فقط بورس ایران را عرض میکنم همش شده دلال بازی بورس ایران. و مردم را با تورم و گرانی حاصل شده از بورس تنها گزاشتن. بله قصه بورس ایران این هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
آخه شما از یه طرف میگی تو بورس سرمایه ها به سمت تولید هدایت نمیشه و از یه طرف میگی فیلتر ورود شرکتها به بورس برداشته بشه و شرکتها راحتتر بتونن عرض اولیه بدن!!!؟ واقعا جای تعجب داره. تا حالا چند شرکت بودن که برشکست شدن و سهامداراشونو برشکست کردن. بهتره به جای ارائه فله ای عرضهای اولیه بر چگونگی هزینه کرد پولهایی که وارد بورس میشن نظارت کنید و شرکتها رو به سمت سود دهی ببرین.وگرنه همه میدونن این سرمایه ای که الان وارد بورس شده هر لحظه امکان برگشتش هست اون موقع موج سونامی ای ایجاد میشه که هیچ چیز نمیتونه جلوشو بگیره. مخلص کلام اینکه باید مردم از بورس امیدوار باشن که پولشونو توش نگه دارن و چه بهتر اینکه این رضایت واقعی باشه و افزایش تولید به همراه داشته باشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
پولهایی که وارد بورس میشه میره تو جیب سهامدار ، ارتباطی با کارخانه ندارد که کسی بخواد نظارت کنه
سودهی کارخانجات به شرایط اقتصادی بستگی دارد که هر روز داره خرابتر میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
خوب بود خبرنگار محترم از آقای آل اسحاق می پرسید بورس چگونه موجب خلق پول می شود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
بابا بورس سه هفته اس فقط ضرر میده دیگه ول کن بورس شماها نیستید چرا کسی نمیگه مسکن از اسفند تا الان 100 درصد گران شده چون بساز بفروشا ضرر میکنن؟؟ یکم وجدان داشته باشید یبارم بگید مسکن حباب داره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟