بار دیگر طغیان قهرمان های حاتمی کیا

به گزارش پارس توریسم ،سایت کافه سینما در خبری با تیتر"آژانس شیشه ای 2 در جشنواره امسال فجر" نوشته است: بانوی شهر ما داستان یک آژانس ازدواج است که گرفتار حاشیه هایی می شود. رویا تیموریان در نقش مدیر این آژانس ایفای نقش می کند در تقابل با ماموری با بازی رضا کیانیان است که حکم تعطیلی این آژانس را دارد.
کد خبر: ۱۳۲۶۱۶
|
۰۴ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۹ 25 November 2010
|
24296 بازدید
|
برخی سایتهای سینمایی خبر داده اند که فیلم جدید ابراهیم حاتمی کیا کار گردان مشهور سینمای پس از انقلاب،درادامه فیلم آژانس شیشه ای محسوب می شود.

به گزارش پارس توریسم ،سایت کافه سینما در خبری با تیتر"آژانس شیشه ای 2 در جشنواره امسال فجر" نوشته است: بانوی شهر ما داستان یک آژانس ازدواج است که گرفتار حاشیه هایی می شود. رویا تیموریان در نقش مدیر این آژانس ایفای نقش می کند در تقابل با ماموری با بازی رضا کیانیان است که حکم تعطیلی این آژانس را دارد.

 لوکیشن این فیلم در یکی از جنوبی ترین نقاط تهران ساخته شده و بیشتر فیلم در این لوکیشن می گذرد. تولید 30 روزه فیلم در کنار تدوین همزمانش از دیگر نکات جالب این فیلم است.

 به گزارش پارس توریسم، کافه سینما درادامه افزوده: حاتمی کیا در گروه بازیگران این فیلم بر خلاف فیلم قبلی اش به سراغ بازیگرانی کم حاشیه رفته. سیامک صفری بازیگر مطرح تئاتر و سیامک احصایی طراح صحنه و کارگردان تئاتر در این گروه حضور دارند. بهروز شعیبی بازیگر نقش فرزند حاج کاظم در آژانس شیشه ای در کنار مریلا زارعی و طناز طباطبایی دیگر بازیگران این فیلم هستند. گزارش ها حاکی از ساخته شدن یکی از جنجالی ترین فیلم های حاتمی کیا است.

حقایقی درباره آژانس شیشه ای

آژانس شیشه ای از مهمترین وبهترین فیلمهای کل تاریخ سینمای ایران محسوب می شود که علی رغم آنکه بارهااز تلویزیون پخش شده است همچنان تازه ،جذاب و فوق العاده تاثیر گذار است.

حاتمی کیا کیمیایی پس از انقلاب از نگاه گلمکانی

زمانی هوشنگ گلمکانی سردبیر ماهنامه معتبر فیلم در اظهار نظری، حاتمی کیا را کیمیایی سینمای پس از انقلاب نامید.

خانه ای دردهانه آتشفشان

شهید آوینی در زمان حیات خود درباره حاتمی کیا گفته: خانه حاتمی کیا در دهانه اتشفشان است و فیلمسازی است که تن به روزمرگی های دوران خود نمی دهد .فیلمهایی می سازد که حرف دلش است.

یک کار خارق العاده پس از انقلاب

این ساخته «ابراهيم حاتمي‌كيا»دوسال پیش در یک نظر سنجی که توسط خبرگزاری فارس از پنجاه سينماگر، منتقد و كارشناس سينمايي انجام گرفت به عنوان به عنوان بهترین فیلم سي‌سال سينماي ايران بعد از پيروزي انقلاب اسلامي شناخته شد.

دعا کردن برای یافتن حاتمی کیا ۱۲سال قبل

بد نیست بدانید درپي برگزيده‌شدن «آژانس‌شيشه‌اي» ‌در نظرسنجي ‌فارس به عنوان بهترين فيلم 30 سال سينماي پس از انقلاب،ابراهیم حاتمی کیا دریادداشتی نوشت: «دعا كنيد كه بشه «حاتمي‌كيا»ي دوازده سال پيش‌رو پيدا كنم».

خودم را گروگان گرفته ام

حاتمی کیا دریادداشت خود نوشته بود: «خوش‌خبر باشين كه شب غمگين ما رو شاد كردين. دعا كنيد كه بشه «حاتمي‌كيا»ي دوازده سال پيش را پيدا كنم و بهش تبريك بگم كه احوالش چنين رتبه‌اي بين اهالي سينما و هنر پيدا كرده، واگر هم پيداش نكردم، لااقل به «پرويز پرستويي» خبر بدم كه برق چشماش تو «آژانس شيشه‌اي» همچنان توي حافظه خبرگان سينما حك شده.»
«حاتمي‌كيا» در ادامه نوشته است: «آژانس شيشه‌اي» محصول زمانشه و چشم‌هاي بيدار و هراسان اون دوران.»

او نوشته: «اين روزها چشمم پف كرده، تنم كرخته، يك جورهايي، خودم را گروگان گرفتمو منتظر هستم يكي بياد و شيشه منو بشكنه.»

كارگردان «آژانس شيشه‌اي» نوشته: «از فيلم‌هايي كه رتبه گرفتيم، ميشه فهميد كه كاربلدهاي سينما، دلشون براي سينماي جدي و دلي تنگ شده.»

سلحشور و حاج کاظم و عباس کجایند؟

سال گذشته بود که برای اولین بار زمزمه هایی از سوی حاتمی کیا برای ساخت فیلم آژانس شیشه ای ۲ به گوش رسید .امیر قادری از منتقدان مشهور سینما مرداد ماه سال گذشته باانتشار یادداشتی در خبر آنلاین می نویسد : در یکی، دو ماه گذشته و همراه با تحولات اخیر، ابراهیم حاتمی‌کیا، ساکت بزرگ بود. هیچ جور موضع‌گیری نکرد و حرفی نزد. اما مخلوق جلوتر از خالقش حرکت کرد. پیش رفت و پیش رفت و کم کم جایش را در ذهن آدم‌ها باز کرد. این که حالا سلحشور کجاست و حاج کاظم و عباس و ابوذر و سلمان و اصغر کجایند.

فیلمی به مثابه شابلون

آقای قادری در ادامه یادداشت خود نوشته بود: ملت، فیلم را مثل شابلون گذاشته بودند روی اتفاقات اخیر. پس وقتی در سایت «سینمای ما»، از آژانس شیشه‌ای و این روزها نوشتیم، بازدید کنندگان سایت شروع کردند به شکل گسترده‌ای از خاطراتشان گفتند و اتفاق‌های امروز.

گیوه های مکاشفه

ابراهیم حاتمی‌کیا، وقتی این را دید، سکوت دو ماهه‌اش را شکست. یادداشتی نوشت با این مضمون خطاب به مخاطبان آژانس شیشه‌ای و از کاربران سایت خواست تا همراه و همدوش او، نظرشان را درباره امروز شخصیت‌ها بگویند:

«یا لطیف - این ایام بعضی شوخی و جدی ازم آدرس حاج کاظم و سلحشور و اصغر و سلمان و عباس رو می‌گیرن. عزیزم من هم مثل شما گاهی وقتا اونا رو می‌بینم. از شما چه پنهون یه وقتایی فهمیدم که شونه به شونه هم وایستادیم، ولی ساکت. بیایید گیوه‌های مکاشفه رو وربکشیم و بریم تعقیب‌شون. ببینیم کجا می‌رن. با کی نشست و برخاست دارن. حرف دل‌شون چیه. حال و روزشون چطوره. نکنه دارن آژانس 2 رو می‌سازن و ما بی‌خبر نشستیم. ممنون‌تون می‌شم منو از دلشورگی دربیارین. ابراهیم حاتمی‌کیا»

آژانس شیشه ای زمان حال

«حاتمي‌كيا» زمانی درنشستی با گلايه از فيلمسازاني كه در بحبوحه جنگ به سراغ ساختن فيلم‌هايي در مناظر سرسبز شمالي پرداخته بودند ، گفته بود: اگر شرايط پيش بيايد شايد «آژانس شيشه‌اي» زمان حال را بتوانم بازهم بسازم اما من هنوز هم يك كينه دارم و از برخي فيلمسازان گله دارم چون در زماني كه كيلومترها از خاك اين مملكت زير آتش بود، به جاي اينكه به جنوب نگاه كنند به شمال نگاه مي‌كردند.

اين فيلمساز سينماي كشورمان بيان داشت: من نمي‌توانم فيلمسازي را فراموش كنم به جاي اين كه نگاهش به جنوب در زير آتش باشد، به ضبط تصاوير سبز شمال كشور پرداخت.

آژانس شیشه ای: آغاز طغیان قهرمانهای حاتمی كیا

هنگامی که «آژانس شیشه یی» در سال ٧٦ اکران شد جمله ای در تبلیغات این فیلم به چشم می خورد که نشان از اهمیت بسیار زیاد این ساخته بی نظیر حاتمی کیا داشت این جمله این بود: «اگر پنجاه سال دیگراز شما بپرسند آژانس شیشه یی را دیده اید چه خواهید گفت؟» شهامت بسیار حاتمی کیا در طرح مسائل روز جامعه فضای تلخ و خشن فیلم ضرباهنگ تند و نماهای پیاپی فیلمی دیدنی از آژانس شیشه ای ساخته است.

منتقدان سینمای ایران این فیلم را یکی از بهترین فیلم های سینمای ایران دانسته اند وحتی برخی منتقدان این فیلم را بهترین فیلم تاریخ سینما عنوان کرده اند .آژانس شیشه ای دریک نظر خواهی از تماشاگران جشنواره در چند سال پیش به عنوان بهترین فیلم تماشاگران جشنواره قرار گرفت. در فیلم آژانس شیشه یی حاج کاظم قهرمان اصلی فیلم حاتمی کیا وقتی همه راهها رابرای نجات همسنگر سابقش عباس بسته می بیند عصیان می کند و با قانون در می افتد. عباس در این فیلم نمادی از آرمان های حاج کاظم هستند که او آنها را درخطر از دست رفتن می بیند او وقتی خطر از دست رفتن آرمان هایش را می بیند دست به اسلحه می برد و افراد داخل آژانس را به گروگان می گیرد.

راوی سه گروه از رزمندگان

فیلم آژانس شیشه ای، راوی سه گروه از رزمندگان است كه در جنگ حضور داشته اند: عباس با تركشی در گردن، نماینده ی رزمندگان عزلت نشین و غنیمت نابرده ازجنگ است كه پیش از جنگ با تراكتور روی زمین های پدری كشاورزی می كرده است و احمد، با كت وشلوار رسمی و بی سیم به دست، سلحشور كه پس از جنگ در قسمت شغل های حساس و امنیتی منصوب شده اند و سر آخر نیز اصغر است، ناسازگار و غنیمت نابرده، كه رهبری یكی از گروه های موتورسوار پرخاشگر و تندرو را بر عهده دارد.

اگر از آژانس شیشه یی به بعد به فیلم های حاتمی كیا نگاه كنیم متوجه می شویم كه شخصیت های اصلی فیلم های او را افرادی تشكیل می دهند كه در ظاهر خلافكار و قانون شكن هستند اما خب نگاه جانبدارانه وبه ظاهر یکسویه حاتمی كیا به آنان به خاطر تلاش او در درك ریشه ها وعلتهای كنش آدمهایی است كه در شرایط نامعمول (و شاید جبری) مجبور به انجام رفتاری نامتعارف شده اند در این فیلم حاج کاظم ارزشهای انقلابی وانسانی خود رابا واقعیت های موجود در تعارض جدی می بیند اواگرچه در ظاهر اقدام به گروگانگیری می کند. ولی چون به بند کشیدن دیگران در تضاد با آرمانهایش است او اسم گروگانهایش را شاهد می گذارد.

داستان عجیب حبیب احمدزاده

ساخته شدن فیلم آژانس شیشه ای داستان پر فراز و نشیبی دارد . فیلمی که به راحتی از تلویزیون پخش می شودوهیچ واکنش منفی از جنس اعتراض بر نمی انگیزد درزمان خود با سختی های فراوانی ساخته شد . خود آقای حاتمی کیا درباره ساخت «آژانس شيشه‌اي» گفته است : روزي «حبيب احمد‌زاده» كه در آن زمان در سپاه مشغول بود و وارد سينما نشده بود، به حوزه هنري آمد و ماجرايي شبيه به ماجراي «آژانس شيشه‌اي» كه در بوشهر اتفاق افتاده بود، براي من تعريف كرد و اينقدر اين داستان مرا جذب خودش كرد كه تصميم گرفتم فيلمي بر اساس آن بسازم.

حاتمي‌كيا ادامه داده : جالب است بدانيم كه براي ساخت اين فيلم، ما حتي اسلحه نيز در اختيار نداشتيم و يك روز يك نفر از لشكر حضرت رسول(ص) غيرت كرد و تعدادي اسلحه در اختيار ما قرار داد و بيشتر اسلحه‌ها كه در فيلم مي‌بينيم، چوبي است و حتي هر روز نيروي انتظامي سر صحنه مي‌ريخت تا اسلحه‌هاي ما را جمع كند.

مانیفست حاتمی کیا

به گفته حاتمی کیا: «آژانس شيشه‌اي» بهترين فرصت بود تا من مانيفست خودم را تعريف كنم و بايد گفت «آژانس شيشه‌اي» آشكارا يك مانيفست است و آدم‌ها در آن دارند مانيفست خودشان را ارائه مي‌‌دهند.

بر گشتن به پشت دخل بقالی پدر

وي با اشاره به نااميدي مطلقش در زمان نوشتن فيلمنامه‌ «آژانس شيشه‌اي» براي ساخته‌ شدن آن عنوان کرده : وقتي فيلمنامه را مي‌نوشتم اصلاً اميدي به ساخته شدنش نداشتم چرا كه زمان آقاي ضرغامي بود و ايشان معاونت سينمايي وقت بودند و تنها سالي بود كه فيلم من درجه نازل گرفته بود و در واقع، در زمان مديريت ايشان بود كه رسماً از فيلمسازي دست كشديم و به پشت دخل بقالي پدرم ايستادم و در بالكن مغازه شروع كردم به نوشتن فيلمنامه «آژانس شيشه‌اي»، با اين ذهن ملتهب كه هيچ اميدي به ساخته شدن آن نداشتم اما مي‌خواستم حرف‌هايم را بزنم.

آژانس شیشه ای و واکنش مهاجرانی

حاتمي‌كيا افزوده: وقتي فيلمنامه را نوشتم، نسخه‌اي از آن را پيش آقاي مهاجراني بردم و ايشان پس از خواندن فيلمنامه به من تلفن كرد و پرسيد چند نسخه از اين فيلمنامه دارم؟ همه را جمع كنم و ديگر به كسي نشان ندهم و ببنيد چقدر عجيب است كه من در دولت آقاي مهاجراني همين فيلم را ساختم و حتي از دست ايشان جايزه گرفتم!

واکنشی به زمانه خودش

پروانه ساخت فيلم در طوفان تعويض دو دولت صادر شد، به‌طوري كه معاونت سينماي وقت در حال رفتن بود و آقاي كاسه‌ساز جاي ايشان حاضر شدند و اين‌بار دستي بود كه بايد اين فيلم بايد ساخته مي‌شد و حتي در جريان ساخت هم همه مي‌گفتند امكان ندارد فيلم اكران بگيرد اما اكران شد و در كل واكنشي بود نسبت به اتفاقات زمان خودش.

آواز گنجشکها

حاتمی کیا یکبار فیلم «آژانس شيشه‌اي» را به درختي پر از گنجشك،تشبیه کرده و گفته بود : در خيابان وليعصر درختي قرار دارد كه پر از گنجشك است و گنجشك‌ها مدام بر روي آن آواز مي‌خوانند. زمان قديم به ما مي‌گفتند گنجشك‌ها وقتي آواز مي‌خوانند به همديگر مي‌گويند هيس و «آژانس شيشه‌اي» هم پر است از اين هيس‌ هيس‌ها كه همه مي‌خواهند حرف خودشان را بزنند اما به نظر مي‌آيد، هيچ چيز سرجاي خودش نيست.

اتفاق نظر آدمهای مختلف

یك شب بارانی به «سینما آفریقا» رفته بودم كه فیلم «آژانس شیشه‌ای» را ببینم. طبقه بالا نشسته بودم كه متوجه شدم یك‌طرفم جانبازی نشسته و دارد فیلم را می‌بیند و طرف دیگرم روزنامه‌نگاری است كه‌ آنوقت‌ها برای خودش اسمی داشت. فیلم كه تمام شد، آن جانباز مرا در آغوش گرفت و گریه كرد و اصرار داشت كه انگشترش را به دست من كند. همان ‌موقع، آقای روزنامه نگار مرا از او جدا كرد و بغلم كرد. آنها قاعدتا در حالت عادی یكدیگر را تحمل نمی‌كردند، اما روی من و این فیلم اتفاق نظر داشتند. من این‌چیز‌ها را می‌فهمم. اما اگر قرار باشد نظر همه آنها را رعایت كنم، خودتان ببینید كه چه ریتم و هارمونی‌ای به وجود می‌آید!(مصاحبه ابراهیم حاتمی کیا با روزنامه کارگزاران)

من اگر حاج کاظم را تایید کنم

آژانس شیشه ای در طول همه این سالها ُطرفداران پرو پا قرص و عجیب وغریبی داشته است .خود حاتمی کیا یک بار خاطره جالبی دراین باره تعریف کرده وگفته :مثلا در جشنواره برلین، 95 درصد تماشاگران فیلم «آژانس شیشه‌ای» ایرانی بودند و شاید 85 درصدشان پناهندگان سیاسی. می‌فهمم آن بنده‌خدایی كه آن‌جا نشسته مرا باعث مهاجرت و پناهندگی‌اش می‌داند. حالا او با نگاه خودش می‌تواند به ما حمله كند. ولی همان‌جا می‌بینم كه یكی از آنها جلو می‌آید و می‌گوید «جوان، اگر من حاج‌ كاظم را تأیید كنم، پس این‌جا چه می‌كنم؟»

حاتمی کیا و فیلمی درباره منازعات اخیر

از سویی دیگر اواخر سال گذشته بود که این کار گردان مطرح سینمای ایران عنوان کرد که دوست دارد در باره منازعات اخیر پس از انتخابات فیلم بسازد ولی حالا قطعا این کار را نمی کند. او این مطلب را در گفت وگویی با ماهنامه تخصصی صنعت سینما عنوان کرده بود.

آقای حاتمی کیا در این مصاحبه که دکتر امید روحانی بااو انجام داده بود همچنین برای اولین بار به اظهار نظر درباره وقایع پس از انتخابات پرداخته بود .او گفته بود : دراین منازعات اخیر پس از انتخابات من هرچه فکر می کنم هم حق را به این طرف می دهم وهم آن طرف ....ودر عین حال گوش شنوایی نیست که از عمق فاجعه ای دراین حد-که مطمئنم رخ هم داده - که یک بسیجی این طرف باشد و برادرش آن طرف و حالا اینها بخواهند یکدیگررااز بین ببرند...

وی درادامه گفته بود : این خاطره را جایی دیگر هم گفته ام.چند روز پیش از بزرگراه شهید همت ردمی شدم ودیدم به تصویر او رنگ پاشیده اند .بی اختیار گریه ام گرفت که آخر شهید همت دراین میان چه تقصیری دارد؟تصویر اوچرا باید ملعبه دعواها شود ؟درام اینجا ها شکل می گیرد که هردو طرف به زعم خود محق اند و ضمنا هردو مقصر.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
براستی دستان این کارگردان دلاور را باید بوسید وبر شجاعتش درود گفت ایکاش ما مثل این کارگردان توانا در ایران چند نفر دیگر داشتیم براستی حاتمی کیا در خصوص جبهه وجنگ ورزمندگان وجانبازان حق مطلب را ادا نموده است درود خدا بر این کارگردان توانا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
مخلص جناب حاتمی کیا و همه انسان های فهمیده .
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
ای کاش انسان های آزاده ای مثل آقای حاتمی کیا رو زیاد داشته باشیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
حاتمی کیا دوست داریم. مثبت آبیه، بپا قرمزو نزنی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
دوستت دارم ابراهيم
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
این مرد کارگردان همیشه دوست داشتنی من است که همیشه باید برای حرفهایش فکرت را مدتها فکر کنی ... .
یونس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
امیدوارام فیلم خوبی از اب در بیاد چون نام فیلو تاریخی آزانس شیشه ای رو یدک میکشه. ولی ای کاش آقای حاتمی کیا یه اسم دیگه برای فیلم جدیدش انتخاب کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
چه گزارش زیبایی بود واقعا یکی از نعدود گزارشهای محشری بود که دراین چند سال خوندم
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۴
سلام .خداوند به آقای حاتمی کیا اجر شهدا را عنایت کند. هربار که دلم میگیرد فیلم دیده بان را میبینم و خود را . آزانس شیشه ای را و خود را . ایکاش میتوانستم ایمیل یا تلفن ایشان را داشتم و با زبان قاصرم از ایشان تشکر میکردم
شاهرخي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۵
سلام دوستان ،
سلام بر حاتمي كيا عزيز .
من آژانس شيشه اي رو بيش از 30 بار ديده ام هر بار مثل اينكه تازه است .
خيلي ديالوگاش عبرت آموزه ، و يه چيز جالب اينكه تمام شخصيتهاي آن صاحب حق هستند.
بهترين فيلم من هستش .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟