گزارش های ضد و نقیض از ادامه نا آرامی ها در سوریه؛

ادعای توافق ریاض و تل آویو براي سقوط حکومت بشار اسد

مقامات نروژ تأكيد كرده اند: پس از سقوط مبارك و بن علي، مقامات عربستان، سريع دست به كار شده تا از ادامه پروژه هاي سقوط و پيروزي انقلاب هاي مردمي جلوگيري كنند و در اين راستا، در نخستین مرحله، قصد براندازي كنترل شده دولت سوريه را در دستور كار دارند تا از ايران و انقلاب با صبغه اسلامي در كشورهاي عربي انتقام بگيرند/ این خبرگزاری افزود: دولت سوریه، وقوع ناآرامی روز جمعه در شهر «درعا» را تأیید کرده است؛ اما...
کد خبر: ۱۵۷۵۳۲
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵ 10 April 2011
|
22236 بازدید
|
سرویس بین الملل ـ در حالی که منابعی در غرب، از توافق پنهاني عربستان و رژيم صهيونيستي براي سرنگوني دولت سوريه خبر مي دهند، سوریه همچنان ناآرام بوده و اعتراضات ادامه دارد.

به گزارش «تابناک»، «راديو الشرق» كه از اروپا خبررساني مي كند، به نقل از برخی كارشناسان و مقامات امنیتی در امور خاورميانه در نروژ اعلام كرد: آنچه در سوريه در جريان است، تنها نارضايتي ها و آشوب هاي خياباني نيست، بلكه رخدادهای سوريه، بخشي از برنامه از پيش تنظيم شده عربستان سعودي و رژيم صهيونيستي است كه سرانجام، منجر به سقوط دولت سوريه و انزواي سياسي بشار اسد خواهد شد.

اين کارشناسان افزوده اند: ايالات متحده آمريكا و انگليس در جريان كامل اين هماهنگي قرار گرفته اند و هدف نهايي آن، جدا كردن سوريه از همكاري با ايران و حزب الله لبنان است؛ البته باید گفت که كشورهای همپيمان در اين حوزه، به دنبال اجراي معاهده صلح اعراب و محاصره ايران هستند.

این کارشناسان و مقامات امنيتي نروژ تأكيد كرده اند: پس از سقوط مبارك و بن علي، مقامات عربستان، سريع دست به كار شده تا از ادامه پروژه هاي سقوط و پيروزي انقلاب هاي مردمي جلوگيري كنند که در اين راستا و در نخستين مرحله، قصد براندازي كنترل شده دولت سوريه را در دستور كار دارند تا از ايران و انقلاب با صبغه اسلامي در كشورهاي عربي انتقام بگيرند.

در همین حال، یک منبع اطلاعاتی اردنی، از توطئه یک سازمان امنیتی وابسته به شاهزاده سعودی «بندر بن سلطان» برای ایجاد بحران در سوریه و بی ثباتی این کشور پرده برداشت.

روز گذشته، شبکه «العالم» به نقل از منابع رسانه ای نوشت: یک افسر اطلاعاتی اردنی که مخالف مشارکت در توطئه ضد سوریه و همچنین مخالف فعالیت های «بندر بن سلطان» در اردن است، فاش کرد که بندر، گروه های لجستیکی دارد که آزادانه در اردن فعالیت کرده و از مرزهای این کشور برای نفوذ به سوریه و اعزام نیروهای آموزش دیده و فرستادن سلاح و مواد منفجره استفاده می کنند.

این افسر اطلاعاتی اردنی تأکید کرد: اقدام اردن در اعلام حمایت از سوریه و در عین حال بی توجهی به فعالیت شرکت های تلفن همراه، به ویژه شرکت تلفن همراه «اومنیه» بسیار تمسخر آمیز است. این شرکت پوشش دهی خطوط تلفنی خود را تا زمین های سوریه تقویت کرده و با صدور مجوز نصب دستگاه های تقویت آنتن، کاری کرد که تلفن های همراه اردنی تا مرزهای دمشق پایتخت سوریه، آنتن داشته باشند.

وی مدعی شده بود: بنا بر سناریوی کوتاه مدتی که برای بحران سازی در سوریه در نظر گرفته شده است، آنها به دنبال تکرار تجربه موفقیت آمیز شهرهای «درعا» و «دوما» هستند؛ به این ترتیب که در جمعه آینده، هشتم آوریل (نوزدهم فروردین)، عناصر تروریستی وابسته به بندر که در سوریه حضور دارند، دست به فاجعه هایی علیه تظاهرکنندگان می زنند؛ با این تفاوت که مقصد عملیات آنها در جمعه آینده، شهرهای حلب و دمشق خواهد بود.

این اظهارات در حالی منتشر شد که دو روز پیش (جمعه) در جریان حمله افراد مسلح نقابدار به تظاهرکنندگان در شهر درعا، دست کم بیست تن کشته و ده ها تن دیگر مجروح شدند.

این منبع اطلاعاتی اردنی درباره جزییات این طرح خاطرنشان کرد: شماری از اعضای گروهک های وابسته به بندر ـ که در سوریه مستقر هستند ـ در منطقه ای مشخص به سوی تظاهرکنندگان تیراندزای خواهند کرد.

وی افزود: بر پایه این طرح، پس از تحریک گروهی از جوانان، مکانی برای برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز مشخص می شود و محل تظاهرات، به گروهک مخفی اطلاع داده می شود تا افراد این گروهک، بر فراز بام های آن منطقه مستقر شوند.

این افسر اطلاعاتی اردنی تأکید کرد: وقتی نمازگزاران از مسجد بیرون می روند، گروهی برای تحریک مردم، شعارهای ضد نظام سوریه سر می دهند؛ این شعارها توسط «ایلی خوری» عامل سازمان سیا و شرکت او به نام «ساچی اند ساچی» که نامی تقلبی است، ساخته شده است.

این افسر اطلاعاتی خاطرنشان کرد: اگر تحریک کنندگان بتوانند صد نفر را جمع کنند، آمدن به خیابان ها به هدف نخست تبدیل می شود؛ هدف دوم، درگیری با نیروهای پلیس و امنیتی است که به محل تظاهرات می آیند.

وی تأکید کرد: به محض آغاز درگیری تن به تن و پرتاب سنگ؛ همان گونه که در درعا رخ داد، افراد مسلح وارد عمل شده و به سوی تظاهر کنندگان تیراندازی و شماری از مردم را کشته و یا زخمی می کنند.

در همین حین، گروه های دیگری که یکدیگر را نمی شناسند، به تخریب اموال عمومی می پردازند.

اما از سوی دیگر، خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع خود در سوریه گزارش داده است: دست‌کم ۲۲ نفر در ناآرامی‌های روز جمعه در شهر درعا، واقع در جنوب سوریه کشته شده‌اند.
همچنین خبرگزاری فرانسه، این ممیزان را «۲۴ نفر» ذکر کرد.

در این گزارش، از تظاهرات هزاران نفر از اقلیت کرد در شرق سوریه خبر داده شده که خواستار انجام اصلاحات در این کشور شده‌اند.

بر پایه این گزارش، تظاهرکنندگان در شهر درعا، یک ساختمان دولتی را به آتش کشیده و مجسمه برادر رئیس جمهوری سوریه، باسل اسد، را در هم شکستند؛ باسل اسد در سال ۱۹۹۴ در  یک سانحه رانندگی کشته شد.

این خبرگزاری افزود: دولت سوریه، وقوع ناآرامی روز جمعه در شهر درعا را تأیید کرده، ولی با این حال، گفته است که تنها دو نفر و آن هم به دست اوباش مسلح و نه نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

خبرگزاری رسمی سوریه، در گزارشی اعلام کرد که یک پلیس و یک راننده آمبولانس در ناآرامی‌های روز جمعه در شهر درعا کشته شده‌اند. دولت سوریه از دسترسی رسانه‌های مستقل به شهر درعا جلوگیری کرده است. همچنین یکی شاهدان عینی که خود در انتقال کشته‌ها و زخمی‌ها به بیمارستان شرکت داشته، به «آسوشیتدپرس» گفته است که شمار کشته‌شدگان سیزده نفر بوده‌اند.

از سوی دیگر، یک پرستار در بیمارستان درعا گفته است، به دلیل شمار زیاد زخمی‌ها، این بیمارستان با کمبود تخت روبه روست و بسیاری از زخمی‌ها روی زمین یا نزدیک مسجد مداوا می‌شوند.

وزارت کشور سوریه، از شهروندان درعا خواسته است، به گروه‌های مسلح که به روی مردم و پلیس آتش گشوده‌اند، پناه ندهند و اگر اطلاعی از آنها دارند، به مسئولان گزارش کنند.

سوریه که در بحبوبه ناآرامی‌های کشورهای عربی آرام به نظر می‌رسید، از سه هفته پیش شاهد اعتراض‌های مردمی بوده است. شهر درعا که به کانون اعتراض‌ها در این کشور تبدیل شده، یک سال است دچار خشکسالی بوده و اوضاع اقتصادی مناسبی ندارد.

بشار اسد تاکنون با انحلال کابینه و برکناری دو فرماندار و نیز وعده اصلاحات تلاش کرده است که از گسترش ناآرامی‌ها کند.

وی در سخنرانی خود در پارلمان این کشور، دست «دشمنان» را  پشت ناآرامی‌های اخیر این کشور دانست که به گفته او، تمامیت این کشور را هدف قرار گرفته‌اند.

«رویترز» در پایان گزارش خود نوشت: نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت ۲۱ میلیونی را مسلمانان تشکیل می‌دهند؛ ۷۴ درصد از مسلمانان سوریه، سنی مذهب و ۱۲ درصد علوی‌اند که مذهبی نزدیک به شیعه است.

ژنرال حافظ اسد، پدر بشار اسد که در سال ۱۹۷۰ در این کشور، کودتا کرد و در سال ۱۹۷۱رئیس جمهوری سوریه شد، از اقلیت علوی بود که با به قدرت رسیدن حافظ اسد، علویون در پست‌های حساس این کشور منصوب شدند.

در سال ۱۹۷۴، امام موسی صدر، در فتوایی، مذهب علوی را از شاخه‌های شیعه اعلام کرد و همین، باعث تحکیم موقعیت حافظ اسد در این کشور شد.

بنا بر قانون اساسی سوریه، رئیس جمهوری این کشور باید مسلمان باشد.

این گزارش همچنین می افزاید: این روزها سوریه در وضعیت ویژه ای است. «بشار اسد» برابر وعده ای که داده است، به سرعت تلاش دارد، اصلاحات وعده داده شده را محقق کند.

«بشار» بر این باور است که اغتشاشات اخیر در کشورش، دسیسه برنامه ریزی شده ای از سوی آمریکا و رژیم اسرائیل است تا بتوانند، خط مقاومت در منطقه را تضعیف کنند؛ موضوعی که از نظر منطقی نیز بسیار دور از ذهن نیست.

البته بشار تا کنون هیچ اشاره ای به دخالت عربستان سعودی و یا دیگر کشورهای عربی در مسائل کشورش نکرده است؛ موضوعی که در صورت اعلام از سوی او، می تواند بر معادلات منطقه تأثیر انکار ناپذیری داشته باشد.

گفتنی است، هرچند در سال های اخیر، مقامات عربی، به ویژه مقامات سعودی از همراهی دمشق با تهران ناراضی بوده اند، هیچ گاه این نارضایتی را به تقابل تبدیل نکرده اند؛ موضوعی که با اثبات دخالت سعودی ها در ناآرامی های سوریه، شکل آشکاری به خود خواهد گرفت و به دنبال آن، شکاف بزرگی در جهان عرب پدید خواهد آورد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۹
ه-ع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
به چه دلیلی برای برادر اسد مجسمه ساخته اند؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
دولت کشوری که عوامل خارجی بتوانند در روز روشن و از بالای ساختمانها مرمش را هدف قرار دهند بیکفایت است و باید استعفا دهد تا حکومت جدیدی امنیت شهروندان را تامین کند. آیا واقعا از حکومتی که از تامین امنیت مردم خودش عاجز است میتوان توقع داشت که با اسراییل برای حقوق فلسطینیان مبارزه کند!!!؟؟؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
جالب است که دستگاه امنیتی تمام مراحل عملیات دشمن را میداند اما در این سناریو به جای اینکه آدمکشها را دستگیر کند برای اینکه پیش بینی درستی کرده باشد به درگیری با تظاهرکنندگان میپردازد تا عوامل اردن و عربستان به وظیفه خود عمل کنند و تطاهرکنندگان را به قتل برسانند!!! به به عجب کشوی! چه امنیتی!!! ما هم که حتما اصل ماجرا را نفهمیدیم! شما هم که حتما فکر میکنید مخاطبتان از عقل و منطق بی بهره است!! بهتر است وقتی در مقابل واقعیت های دشوار قرار می گیرید یا آن را بپذیرید یا دسته کم سکوت کنید. تهین به شعور مخاطب فقط از اعتبار مطالب شما چه در حال و چه در آینده میکاهد و واقیت را تغییر نمیدهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
تابناك چرا به شعور مردم سوريه كه خواهان آزادي هستند توهين مي كنيد آنها فقط مي گويند رئيس جمهور مدام العمر نمي خواهيم
سامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
داستان تخیلی جالبی بود می شود از روی آن فیلم ساخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
آيا تمام ناآراميهاي سوريه حاصل خرابكاريهاي عربستان و اسرائيل است !! آيا مردم سوريه حق ندارند سئوال كنند چرا خاندان اسد مدت 42 سال بر كشور حكومت ميكنند !!
پاسخ ها
ناشناس
| United Arab Emirates |
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۲
نه ، چرا سئوال کنند.......
ناشناس
|
Finland
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
این خبر پر از تناقض است.
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
چي مي گي تابناك!

حكومت سوريه ارثي شده ديگه چراحمايت مي كنيد؟
مگر در اين چند مدت بيش از 50 نفر توسط حكومت سوريه كشته نشده؟
از چي حمايت مي كنيد؟
ناشناس
|
Finland
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
5 در صد علوی هستند و 7درصد شیعه نه 12 در صد علوی البته منتشر نمی کنی چون بضرر شما قیام مردم مظلوم سوریا علیه دیکتاتوری خانواده اسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
این چه طراحی اطلاعاتی و مخفی است که همه چیز آن از کجا و کدام خیابان، توسط چه کسانی، تیر اندازی شود و.... معلوم است و فاش شده؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟