شهروندان و شرکتهای آلمانی در پنج ماهه اول سال جاری میلادی، هیجده میلیارد یورو بیش از همین مدت مشابه در سال 2010 مالیات پرداخت کرده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر هفته نامه آلمانی اشپیگل با اشاره به اینکه آلمان از جهشی که در بازار اشتغالزایی اش بوجود آمده، متنفع شده است، در اینباره گزارش داد: در مدت این پنج ماه، دولت مرکزی فدرال و کلیه (شانزده) ایالت آلمان، بجز مالیاتها و عوارض بخشداری، بالغ بر 204 میلیارد یورو، درآمد مالیاتی جذب کردند.
این نتایج که برای ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان نیز خوشحال کننده است از افزایش ده ممیز یک دهم درصدی درآمدهای مالیاتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن حکایت دارد.
البته همزمان وصول این درآمدها این وزیر وابسته به حزب دموکرات مسیحی پارلمان ملی آلمان (بوندس تاگ) را نیز تحت فشار قرار داده است.
به بیانی گویاتر در صورتی که وصولی های دریافت شده برای جبران بدهی های دولت کفایت نکند، تشدید گزینه ریاضت اقتصادی برای سال 2012 امری امکانپذیر به نظر می رسد.
شویبله پیشتر اعلام کرده بود در سال جاری میلادی، دولت بین 35 تا 40 میلیارد یورو، بدهی جدید بالا آورده که این یعنی آنکه مبلغ کسر بودجه سال 2012 بالغ بر سی و یک میلیارد و پانصد میلیون یورو است.
با اینحال کارشناسان بانک مرکزی فدرال آلمان، میزان کسری بودجه کشور را تنها سی میلیارد یورو ارزیابی می کنند.
آنها بر این باورند وزارت دارایی آلمان برای پرهیز از مواجهه با مساله کسری بودجه باید بودجه کل کشور را کاهش دهد.
به گفته یک منبع آگاه در وزارت دارایی آلمان در میان گروههای مالیاتی، رشد صعودی و غیرقابل پیش بینی وصول مالیات در بخش مالیات حقوق و دستمزد بخوبی مشهود است؛ بگونه ای که این رشد در ماه مه گذشته، شانزده درصد بیش از مدت مشابه سال قبل از آن است.
وی افزود: این رشد بشدت قابل ملاحظه بعلت افزایش شمار مستخدمان و شاغلان بویژه در حوزه مشاغل پاره وقت و کوتاه مدت است که بی شک منجر به افزایش تعرفه (حقوق کارمندان) و نیز پاداشها و پرداختهای اضافی به آنان خواهد شد.
هاینتس گبهارت، کارشناس موسسه تحقیقات اقتصادی راینیش وستفالن آلمان در پایان این گزارش خاطر نشان کرد: چنانچه وضع وصولی های مالیاتی به همین شکل ادامه یابد، دولت فدرال آلمان در میان مدت با بدهی و استقراض جدید روبرو نخواهد شد.