تبلیغات در تابناک صفحه خبر
اینترنت پیشگامان
فلای تو دی- صفحه خبر
طالع کودکان فال‌فروش را چه کسی می‌خواند؟

خواهش می‌کنم «آینده» را بخرید!

سرمای هوا روز به روز بیشتر می‌شود و در بی‌خبری مسئولین، امثال این دختربچه‌ چهار ـ پنج ساله، مجبورند در کنار نرده‌های خیابان نشسته و در حالی که از سرما می‌لرزند، فال بفروشند. دخترک از پناه گرفتن در زیر سایبان مغازه هم می‌ترسد، حتما می‌داند که چشمانی او را می‌پایند؛ ظالمانی که دنیای شیرین کودکی‌اش را از وی ربوده‌اند و متأسفانه چشم قانون، به رویشان بسته است.
کد خبر: ۲۰۸۴۶۴
|
۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۴ 07 December 2011
|
27750 بازدید
|
سرویس اجتماعی ـ به نظر بیشتر از هفت هشت سال نداشت و در حالی که از سرما می‌لرزید، التماس می‌کرد یک فال از او بخرم. خواستم اهمیت ندهم و بگذرم، اما بغض گلویم را گرفته بود. برگشتم و یک فال برداشتم و هزار تومان به او دادم و به رغم میل باطنی، گفتم: بقیه پول را نمی‌خواهم. خواهش کرد که بقیه پول را هم فال بردارم. ذهنم پریشان شد و احساس کردم بهتر بود برنمی‌گشتم و ترحم نمی‌کردم، دلیل اصرارش را پرسیدم و پاسخش بیشتر آتشم زد: «تا همشون رو نفروشم، خونه راهم نمی‌دن».

این‌ها درددل جوانی است که با بغض به خبرنگار ما می‌گوید؛ دردی که در همه شهرهای بزرگ و امروزی به چشم می‌خورد و به اندازه‌ای بزرگ است که قادر به ندیدنش نیستیم؛ از پل‌های عابر پیاده گرفته تا پیاده‌روهای شلوغ.



به گزارش «تابناک»، گدا (یا متکدی) به کسی گفته می‌شود که با درخواست کمک مادی از مردم ارتزاق می‌کند؛ فردی که با ایجاد حس ترحم از مردم پول می‌گیرد و این کار، حرفه‌اش(!) می‌شود.

کافی است به دور و برمان خوب نگاه کنیم؛ کم نیستند کسانی که مشکلات زندگی کمرشان را خم کرده و اکنون به ناهنجاری‌های اجتماعی تبدیل شده و گدا نام گرفته‌اند. تا اینجای قضیه با معضلی روبه‌رو هستیم که در تاریخ هم مبسوق به سابقه بوده و به نظر زیاد جدید نیست، اما فاجعه از هنگامی آغاز می‌شود که کودکان وارد این حرفه شدند. ابزار کار جلب ترحم است و می‌دانیم که کودکان از پتانسیل بالاتری برای این کار برخوردارند؛ هر چه کودک خردسال‌تر، جلب ترحم هم بیشتر. اینجاست که پای مادران نوزاد به دست هم به این کسب و کار باز می‌شود. شکل کار هم به ظاهر درست شده و یک دسته فال، بسته آدامس، شاخه گل و غیره، دستاویزی شده که التماس و سماجت کنند.

کودکان معصومی که با در نظر گرفتن متوسط عمر در کشور (کمی بیش از شصت سال)، چه بسا بیشترشان، کمتر از یک ششم عمرشان را گذرانده‌اند و معلوم نیست باقی زندگی‌شان در چه راهی تباه شود؛ جمعیتی که به فرض محدود بودن، به دلیل بهره‌مند نشدن از نعمات اجتماعی مانند سواد و رفاه، شدیدا مستعد بزه هستند و احتمالا سرنوشت خوشی برای خود و اجتماعشان در پیش نیست.

این در حالی است که بنا بر ماده ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی، استفاده از کودکان برای تکدی‌گری جرم است؛ قانونی بسیار بجا و مناسب که وقتی در کنار قانون ممنوعیت اشتغال و به‌کارگیری کودکان کمتر از پانزده سال، قرار بگیرد، هم تأکیدی دوباره بر جرم بودنش شده و هم بنا بر آمار سازمان جهانی کار، مجموعه‌ای با جمعیت بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر را در بر می‌گیرد؛ قانون مؤکدی که گویا متصدی اجرا ندارد و پرسش‌های بی‌پاسخش، اینقدر زیاد شده که سر رشته را از دست همه بیرون کرده است.

اکنون کمتر خیابانی را می‌توان یافت که تصویری از چهره ضعیف و نحیف کودکی پشت چراغ قرمز را در خود قاب نکرده باشد؛ کودکانی که توسط والدین یا یک تیم سازمان یافته (با نام بی‌مسمای سرپرست) بهره‌کشی می‌شوند و اختیاری از خود ندارند.

اینجاست که به باور بسیاری، نیروی انتظامی باید ورود پیدا کرده و با یک طرح ضربتی، مشکل را حل کند؛ تصوری که بر پایه حقایق استوار شده، ولی به نظر گره‌گشا نیست.



برخوردهای ضربتی با متکدیان در برخی روزهای سال، همه آن چیزی است که تاکنون دیده‌ایم؛ برخوردی تهاجمی که متکدیان را به عنوان مجرم، هدف قرار داده و در این میان، منجر به دستگیری گدایان خردسالی می‌شود که خود قربانی خشونت هستند.

این در حالی است که به گفته مسئولان، تنها 4 درصد متکدیان نیازمند هستند و ۹۶ درصد آن‌ها «کلاش» بوده و از این راه زندگی می‌کنند؛ به عبارت دیگر، با کودکانی روبه‌رو هستیم که در راه به دست آوردن سود به استثمار گرفته شده‌اند و نه تنها برای رهیدن از این ظلم حمایتی نمی‌بینند، بلکه برای جلوگیری از به دام افتادن، گریز از قانون را نیز آموزش دیده‌اند و حالا آمادگی جذب شدن به باندهای مافیایی مواد مخدر و... را هم کسب کرده‌اند!

اما نکته اینجاست که از نیروی انتظامی هم کار زیادی برنمی‌آید؛ فارغ از اینکه حق سرپرستی که قانون برای والدین نسبت به فرزندان در نظر گرفته، عاملی است که مانع از برخورد و مقابله پلیس با این پدیده شوم می‌شود، متولی نگهداری از چنین کودکانی مشخص نیست؛ یعنی هم در بعد قانونی مشکل داریم و هم نهاد مکمل کار پلیس درست به وظایفش رفتار نمی‌کند.

کودکان جمع‌آوری شده در این طرح‌ها، یا به شهرداری سپرده می‌شوند که اصلا کارش چیز دیگری است و تنها می‌تواند چند روز میزبانشان باشد، یا به بهزیستی که زیر مجموعه وزارت بهداشت است و بودجه و امکانات محدود را عامل نقص خدمات می‌داند. نه از وزارت کار خبری هست و نه از قوه قضائیه؛ نه کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش ورود می‌کنند و نه مجلس تصمیمی می‌‌گیرد. دیگر ارگان‌ها هم که اصلا کاری به این کار‌ها ندارند؛ گویی سر نخواستن این کودکان دعواست!

سرمای هوا روز به روز بیشتر می‌شود و در بی‌خبری مسئولین، دختربچه‌ای چهار ـ پنج ساله باید در کنار نرده‌های خیابان نشسته و در حالی که از سرما می‌لرزد، فال بفروشد؛ دخترکی که از پناه گرفتن در زیر سایبان مغازه هم خودداری می‌کند و حتما می‌داند که چشمانی او را می‌پایند؛ ظالمانی که دنیای شیرین کودکی‌اش را از وی ربوده‌اند و متأسفانه چشم قانون، به رویشان بسته است.

کودکانی که قانون برایشان بی‌معناست و شاید تنها آرزو دارند که کسی «فال»شان را نخرد، تا بلکه به این روش کسب و کارشان تخته شود!




بریدن دست کودکان برای استفاده در گدایی!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹۶
محسن
|
Netherlands
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
ممنون از گزارش خیلی خوبتون، از دولت درخواست می کنیم که با این مسائل به صورت جدی برخورد کند، چرا که زیبنده کشور ثروتمندی مثل ایران که می خواهد الگوی بسیاری از کشورها باشد نیست که حتی یک گدا و یا یک کودک معصوم مثل این کودکان در خیابانهایش باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
servatmand?...................;;;;;;;;;;;
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
جدا یا دلت خیلی خوشه یا سرتو زیر برف کردی . ( از دولت درخواست میکنیم ...) دولت هم میگه باشه !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
به نام خدا
سال پیش در کوچه ای نزدیک بیمارستان ایران مهر 3 پسر بچه 12و 8 و 6 ساله شب تا صبح در دیماه در خیابان خوابیدند نگهبان بیمارستان یک پتو به آنها داده بود یکی از بچه ها مشخص بود که کتک خورده. صبح یک ماشین که آنها را ندیده بود از روی پای پسر 6 ساله عبور کرد تقریبا 3 ساعت به مراکز مختلف زنگ زدم بلکه کسی بیاید و بچه ها را از خیابان به یک محل مناسب ببرد هیچکس و هیچ مرکزی و اداره ای نپذیرفت و به یک مرکز و یا اداره دیگر حواله کرد و یا گفتند میایم ولی نیامدند من که بیماری بد حال در بیمارستان داشتم بعد از 3 ساعت به بچه ها گفتم بیاید شما را ببرم به بهزیستی بچه بزرگتر گفت که قبلا در بهزیستی بوده اند ولی اگر آنها را هم بکشم دوباره به آنجا بر نمی گردند و هر 3 در حالیکه طفل کوچک می لنگید از آن محل رفتند حالا خودتان قضاوت کنید من به تمام ادارات ومراکزی که مسئول چنین کودکانی بودند زنگ زدم و هیچ جا وهیچ کس اهمیت نداد . گاهی باید فکر کرد که مشکلاتی که در زندگی داریم و ظلم هایی که به ما می شود از بی رحمی ها و ظلم های خودمان ناشی می گردد. هر طفلی که که به دلیل بی توجهی جمعی و غیر جمعی درچار سختی می شود امتحانی است که من و تو در آن رد شده ایم و به خاطر آن تنبیه خواهیم شد این قانون زندگی است
محسن
| Netherlands |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
آقای ناشناس واقعا اشک من رو سرازیر کردی با این مطلبی که راجع به این سه کودک گفتی، خدا می داند که روز قیامت چه جوری باید جواب اینها را بیدیم. توی همین دنیا هم، خیلی از همینها از باندهای بزهکاری و جرم و جنایت سر در میارن که امنیت همه را به هم میریزن.
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
آقای ناشناس خیلی زیبا گفتی احسنت به شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
در شهر ما چنین نیست. کافی است به خیریه ن، حمایت ار ... و .... خبر دهید. در این صورت اگر متکدی حرفه ای نباشد می پذیرد در غیر این صورت بساطش را جمع می کند.
ناشناس
| Netherlands |
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
احتمالا اینایی که منفی میدن سرکرده این باندها هستند.
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
با سلام
لطفا یکی ازدوستانی که نظر منفی میدهد دلیل خودش را بگوید تا ماهم بدانیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۸
اينارو مجبور به اين كارا ميكنن مكه نه بهزيست اينارو با أغوش باز قبول ميكنه ولي والدينمشون ميخوابن خونه و اونارو ميفرستن كدايي
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
امام علی (ع): خداوند از عالمان پیمان گرفته است که نه پر خوری ظالم را تحمل کنند و نه گرسنگی مظلوم را.
پاسخ ها
پوریا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
باز دوباره منفی!!!
فهمیدیم شما ها هم هستید...
لطفا ابراز وجود نکنید.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
واقعاً تأثيرگذار بود. دلم آدم دردمياد از ديدنشون. نه مي‌شه بهشون كمك كرد چون مي‌دوني پولي كه بهشون مي‌دي خرج خودشون نمي‌شه و نه مي‌شه بي تفاوت رد شد. اي كاش علاوه بر اينكه يك نهاد مسئوليت اين كار رو قبول مي‌كرد يه صندوق هم ويژه كودكان بي سرپرست و بدسرپرست ايجاد بشه تا از اون طريق بشه واقعاً به اونها كمك كرد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
تعداد كثيري از اين متكديان اتباع بيگانه هستند. اتباعي كه مشكلات زيادي براي ما بوجود آوردند. از طايفه فيوج گرفته تا اتباع افغاني و پاكستاني و آفريقايي!!!
من فكر مي كنم همانطور كه نيروي انتظامي بر جمع آوري ماهواره كه مي گويد قانون است، تأكيد دارد، كمي هم بايد به فكر اجراي قانون در اين حوزه باشد. حال سؤال اين است كه واقعا در كشورهاي ديگر با يك اتباع غير قانوني خارجي شيك و تر و تميز كه ممكن است تازه براي آن كشور سودآور هم باشد، چگونه رفتار مي شود؟
پاسخ ها
رضا
| Afghanistan |
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
اينكه گفتي افغاني،اشتباه است چون تا بحال هيچ افغاني در حال گدايي ديده نشده.شايد پاكستاني يا هندي ها رو ديدي با افغاني اشتباه گرفتي.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
اقا رضا راست میگه افغانی ها گدایی نمی کنن چون هر چی کاره از دست جوانهای ایرانی در اوردند و طی سالیان دراز تا جایی که توانستند از مملکت ما پول خارج کردند
حالا هم که مدعی شدند تو ایران بهشون ظلم !!!!!!! شده .
اقا رضا کاش این افغانی ها گدایی میکردند اما زیر بنای مشاغل ما رو از بین نمی بردند
حالا جنایات و تجاوزات و فروش مواد مخدر به کنار .....
همین دوماه قبل جنایت پردیس هنوز یادمون نرفته!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
آقا رضا شهرداری و بهزیستی بارها اعلان کرده اند که درصد قابل توجهی از کودکان کار افغانی هستند من خودم چند تا را دیده ام و پرسیدم کجایی هستید گفتند افغانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
افغانی هم داریم که فال می فروشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
یکی بگه طایفه فیوج کیه؟ ایرانی هستند؟ ایل هستند؟ خیلی دوست دارم بدانم . چون هر چی کف زن را دستگیر کرده اند اهل فیوج بوده اند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
بله واقعا باید با اتباع افغان برخورد شدید تری صورت بگیره جمعیتشون به طرز عجیبی داره روز به روز بیشتر میشه و این به نفع نیروی کار ایرانی نیست چون در برخی مناطق ایران حتی کارگری ساختمان هم برای امرار معاش نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
یک کمی از کمک های ارسالی به کشورهای دیگر را خرج اینا کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
10 برابر کمکهای ارسالی به کشورهای دیگه رو هم خرج اینا کنند درست نمیشه چون من و تو که مسئولیم کارمون رو درست انجام نمیدیم. مشکل چیز دیگریست جانم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
بله اونوقت تو مملکت 3ه هزار میلیارد تومان اختلاس می شه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
اونی که منفی داده حتما از گروه اختلاس گران است!!!!
kamran
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
به جای این مقاله های تکراری یقه این دولت بچسبید که با 600میلیارد دلار در آمد نفتی در این 6سال چکار کرده ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
وظيفه ديدن اينها با دولت است .
كمك كردن مردم اشتباه بزرگي است ، چون كه باعث ادامه چرخه معيوب گدايي مي شود
اگر همه مردم در اقدامي هماهنگ به هيچ كدام از اينها (بزرگ و كوچك)كمك نكنند بساط كاسبي افذادي كه اين بيچارگان را به گدايي وامي دارند برچيده خواهد شد
پاسخ ها
فاطمه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
شاید حرف شما درست باشه اما اخه کی دلش میاد بی تفاوت رد شه؟
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۸
البته فقط دولت (يعني قوه مجريه) مسئول نيست! در گزارش بيان شده كه: "نه از وزارت کار خبری هست و نه از قوه قضائیه؛ نه کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش ورود می‌کنند و نه مجلس تصمیمی می‌‌گیرد. دیگر ارگان‌ها هم که اصلا کاری به این کار‌ها ندارند"
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
امام حسین برای همین چیز ها قیام کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
چه ربطی داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
کو گوش شنوا وچشم بینا
ناشناس
|
China
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
من روزی به یک دوست گفتم ایرانی ها ظالم شدن و به ایشون برخورد، حالا اگر این نشانه ظلم نیست، پس نشانه چیست؟ موحد نمی تواند این گونه باشد، اشک آدم در می یاد. در بلا کفر این گونه رفتار نمی شود . وای بر ما !!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۰
ایا در بلاد کفر هم سرچهارراه ها اینهمه گدا از سر و کول ملت بالا میرن که ببینیم عکس العمل ملت چیه؟ اتفاقا اگه ملت ظالم بودن اینها اینقدر زیاد نبودن.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟