رقابت های وزنه برداری جوانان جهان - گواتمالا

تیم ملی وزنه برداری جوانان سوم جهان شد

پس از کسب عنوان قهرمانی جهان در مسابقات سال گذشته، کسب عنوان سومی مسابقات وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان در گواتمالا را باید دومین نتیجه خوب تاریخ وزنه برداری ایران در سطح مسابقات جوانان جهان قلمداد کرد، تیم وزنه برداری جوانان ایران با كسب 530امتیاز به مقام سومی سی و هشتمین دوره رقابت های جوانان جهان قناعت كرد.
کد خبر: ۲۴۵۷۳۰
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳ 19 May 2012
|
8683 بازدید
|
۵
در پایان سی و هشتمین دوره رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان در گواتمالا، تیم ملی وزنه برداری چین با 13 مدال طلا، 6 نقره و 578 امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کرد و روسیه با 6 طلا، 6 نقره، 3 برنز و 557 امتیاز بالاتر از ایران به عنوان نایب قهرمانی رسید.

به گزارش «تابناک»، در پایان این دوره ازمسابقه ها،تیم چین با كسب 13 مدال طلا، 6 نقره و 578 امتیازبه مقام نخست دست یافت و تیم روسیه با 6 طلا، 6 نقره،3 برنز و 557 امتیاز بالاتر از ایران به عنوان نایب قهرمانی رسید.

پیش از این تیم وزنه برداری كشورمان در سی و چهارمین دوره مسابقات وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان كه سال 2008 در كلمبیا برگزار شد، با مربیگری حسین توكلی و با بهره مندی از نفراتی همچون مرتضی رضائیان، سهراب مرادی، نواب نصیرشلال و بهداد سلیمی، برای نخستین بار روی سكوی سوم جهان ایستاده بود.

محمدپور قهرمان وزنه برداري جوانان جهان شد

سعيد محمدپور با کسب 2 مدال طلا و يک نقره در دسته 94 کيلوگرم، براي دومين سال متوالي قهرمان وزنه برداري جوانان جهان شد.
 محمدپور که در گروه A دسته 94 با وزنه برداراني از ازبکستان، روسيه، لتوني، اوکراين، قزاقستان و آمريکا رقابت مي‌کرد، در حالي براي اولين حرکت خود روي تخته رفت که تمام وزنه برداران دسته 94 هر 3 حرکت خود را انجام داده بودند.
در اين ميان ايگور کليمونوف از روسيه با مهار وزنه 170 کيلوگرم جدي‌ترين رقيب محمدپور به شمار مي‌رفت، اما وزنه بردار جوان و اردبيلي کشورمان در همان نخستين حرکت با بالاي سر بردن وزنه 171 کيلوگرم، جاي هيچ اما و اگري باقي نگذاشت و با شايستگي تمام مدال طلاي اين حرکت را از آن خود کرد.

محمدپور در ادامه پشت وزنه 178 قرار گرفت و با مهار آن فاصله خود با وزنه بردار روسي را به 8 کيلوگرم افزايش داد. انتخاب سوم و آخر کادر فني براي محمدپور وزنه 182 کيلوگرم بود؛ انتخابي قابل پيش بيني براي جابه جا کردن رکورد يک ضرب جوانان ايرن و آسيا.

البته محمدپور که در مسابقات جهاني پاريس 2011 با مهار وزنه 181 کيلوگرم رکوردهاي حرکت يکضرب دسته 94 جوانان ايران و آسيا را به نام خود به ثبت رسانده بود، اين بار در جابه جا کردن رکوردهاي خودش ناموفق بود و نتوانست وزنه 182 را بالاي سر ببرد.

در شب پایانی این رقابت‌ها 4 نماینده کشورمان در دسته‌های 105 و 105+ روی تخته رفتند که نتایج زیر حاصل شد:

*سعید سیار با شکستن رکورد حسین توکلی برنز جهان را برگردن آویخت 

سیار در حرکت یکضرب هر 3 وزنه درخواستی کادر فنی را بالای سر برد و با مهار وزنه‌های 167، 173 و 176 کیلوگرم، بعد از ابراهیم برسانوف از قزاقستان که وزنه 180 کیلویی را بالای سر برده بود، روی سکوی دوم ایستاد و صاحب گردن آویز نقره شد.

سیار ضمن کسب این مدال با ارزش، با بالای سر بردن وزنه 176 کیلوگرمی، بعد از 13 سال، رکورد جوانان ایران را که حسین توکلی در بازی‌های آسیایی بانکوک 1998 از خود به جای گذاشته بود، به میزان یک کیلوگرم ارتقا داد.

میلاد رستگار دیگر وزنه بردار دسته 105 کیلوگرم کشورمان نیز در حرکت یکضرب، بعد از آنکه دو بار در مهار وزنه 163 ناموفق عمل کرد، در آخرین فرصت خود آن را بالای سر برد تا از اوت شدن رهایی یابد. رستگار با این حدنصاب در حرکت یکضرب عنوان ششمی را از آن خود کرد.

*حمله دوباره سیار به رکوردهای توکلی

سعید سیار در حرکت دوضرب نیز شروع خوبی داشت و در همان نخستین حرکت با بالای سر بردن وزنه 208، شانس خود برای کسب مدال مجموع افزایش داد. البته از آنجایی که برسانوف، مرد طلایی یکضرب، در حرکت دوضرب با حدنصاب 211 به کار خود پایان داده  و رکورد مجموعش را به 391 رسانده بود، سعید سیار برای کسب عنوان قهرمانی جهان باید وزنه با ارزش 216 کیلوگرمی را بالای سر می‌برد.

در واقع این وزنه از اهمیت بالایی برای سیار برخوردار بود، چراکه با مهار آن می‌توانست علاوه بر شکستن رکوردهای دوضرب و مجموع حسین توکلی، مدال‌های طلای دوضرب و مجموع مسابقات جهانی گواتمالا را هم به دست بیاورد.

سیار برای مهار وزنه با ارزش 216 کیلوگرمی تلاش زیادی کرد اما 2 بار متوالی موفق به مهار آن نشد تا ضمن از دست دادن مدال حرکت دوضرب، با همان حدنصاب 384 کیلوگرم روی سکوی سوم جهان بایستد و مدال برنز جهان را به دست بیاورد.

دیگر نماینده کشورمان میلاد رستگار، در حرکت دوضرب، وزنه 195 را بالای سر برد اما 2 بار پیاپی، در مهار وزنه 206 از داوران چراغ قرمز دریافت کرد تا با حدنصاب مجموع 358 کیلوگرم، عنوان ششمی دسته 105 کیلوگرم مسابقات جهانی گواتمالا را به دست بیاورد.

در این وزن ابراهیم برسانوف از قزاقستان با رکورد مجموع 391 کیلوگرم (180 در یکضرب و 211 در دوضرب) روی سکوی قهرمانی ایستاد و آرتور پلسنیکس از لتونی با رکورد مجموع 387 کیلوگرم (172 در یکضرب و 215 در دوضرب) نایب قهرمان شد.

*با کسب 3 نشان نقره دسته فوق سنگین، بهادر مولایی نایب قهرمان جهان شد 

بهادر مولایی که سال گذشته با وجود کسب عنوان قهرمانی جهان، مدال طلای حرکت یکضرب را به گور میناسیان از ارمنستان واگذار کرده بود، این بار نیز در رقابت با وزنه بردار ارمنستانی وزنه‌های کمتری را بالای سر برد، اما درخشش وزنه بردار روس باعث شد، میناسیان هم از رسیدن به مدال طلا محروم شود.

مولایی کار خود را با مهار وزنه 175 کیلوگرم آغاز کرد و در ادامه به ترتیب پشت وزنه های 180 و 185 ایستاد که آنها را نیز با موفقیت بالای سر برد. او با این وزنه‌ها، رکوردهای شخصی خود در یکضرب را به میزان 7 کیلوگرم ارتقا بخشید و برای نخستین بار در مسابقات رسمی از مرز 180 کیلوگرم گذشت.

با این حال مدال طلای حرکت یکضرب دسته 105+ کیلوگرم به ماگمد آبوئف از روسیه رسید که با حدنصاب 191 به کار خود پایان داده بود. گور میناسیان از ارمنستان با حدنصاب 190 کیلوگرم به مدال نقره رسید و بهادر مولایی نیز که وزنه 185 کیلویی را مهار کرده بود مدال برنز را از آن خود کرد.

دراین وزن دیگر وزنه بردار کشورمان همایون تیموری با حدنصاب 179 کیلوگرم، بعد از مولایی در مکان چهارم قرار گرفت.

مولایی که از ابتدا مشخص بود، در حرکت دوضرب شرایط  بهتری نسبت به یکضرب دارد، با انتخاب وزنه 232 کیلوگرم در همان اولین حرکت خود، گور میناسیان از ارمنستان را از پیش رو برداشت و مدال نقره مجموع را برای خودش مسجل کرد. مولایی درحالی وزنه 232 را بالای سر برد که میناسیان، بعد از 3 حرکت به رکورد 227 رسید و با 417 کیلوگرم در مجموع به کار خود خاتمه داد تا به دلیل وزن بیشتر پائین تر مولایی قرار بگیرد.

در ادامه مهار وزنه 235 کیلویی توسط ماگمد آبوئف در آخرین حرکت این وزنه بردار روس، باعث شد مولایی برای دفاع از عنوان قهرمانی خود به سراغ وزنه 241 کیلوگرم برود. مولایی با مهار وزنه 236 می‌توانست مدال طلای حرکت دوضرب را از آن خود کند، اما برای قهرمانی در مجموع دو حرکت نیاز به مهار وزنه 241 داشت؛ به همین خاطر دو بار برای بالای سر بردن آن تلاش کرد، اما متاسفانه نتوانست این وزنه با ارزش را به نام خود به ثبت برساند.

به این ترتیب ماگمد آبوئف از روسیه با رکورد مجموع 426 کیلوگرم (191 در یکرب و 235 در دوضرب) قهرمان دسته فوق سنگین شد و  بهادر مولایی و گور میناسیان هر دو با رکورد مجموع 417 کیلوگرم، به ترتیب روی سکوهای دوم سوم جهان ایستادند.

در این وزن همایون تیموری هم که در دوضرب وزنه 212 را مهار کرده بود، با رکورد مجموع 391 کیلوگرم عنوان چهارمی را به دست آورد.

*سعید محمدپور دومین وزنه بردار برتر مسابقات جهانی جوانان شد 

فدراسیون جهانی وزنه برداری سعید محمدپور را به عنوان دومین وزنه بردار برتر سی و هشتمین دوره مسابقات وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان معرفی کرد. فدراسیون جهانی وزنه برداری سعید محمدپور را به عنوان دومین وزنه بردار برتر سی و هشتمین دوره مسابقات وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان معرفی کرد.

محمدپور که با رکورد مجموع 393 کیلوگرم، برای دومین سال متوالی عنوان قهرمانی دسته 94 کیلوگرم را به دست آورد، در پایان این رقابتها با 448 امتیاز، پس از چائو وو از کشور چین، به عنوان دومین وزنه بردار برتر مسابقات جهانی گواتملا معرفی شد.

در این رده بندی بهادر مولایی با 429 امتیاز یازدهمین وزنه بردار برتر مسابقات لقب گرفت، سعید سیار با 421 امتیاز بیست و یکم شد، همایون تیموری با 409 امتیاز در ردیف بیست و نهم قرار گرفت و ایوب مرادی و ایمان شاهقلیان نیز به ترتیب با 404 و 400 امتیاز در میان 40 وزنه بردار برتر مسابقات جهانی گواتمالا، رده های 34 و 39 را از آن خود کردند.

کارنامه روز اول 

يك مدال برنز جهانى و ۶۶ امتياز تيمى حاصل تلاش شاهقليان در دسته ۶۲ كيلوگرم ايمان شاهقليان وزنه بردار دسته ۶۲ كيلوگرم كشورمان ضمن كسب مدال برنز حركت دوضرب مسابقات قهرمانى جوانان جهان، در ميان ۲۱ وزنه بردار شركت كننده در اين رقابتها در جايگاه چهارم ايستاد. ايمان شاهقليان كه اولين حضور خود در رقابتهايى بين المللى را تجربه مى كرد، در حركت يكضرب ابتدا پشت وزنه ۱۲۱ كيلوگرمى ايستاد و با موفقييت آن را بالاى سر برد. در ادامه جورج زالاى، مربى مجارستانى تيم ملى وزنه بردارى جوانان وزنه ۱۲۶ كيلوگرم را براى شاهقليان كرد اما نماينده سبك وزن كشورمان ۲ بار متوالى در مهار اين وزنه ناموفق عمل كرد تا با همان حدنصاب ،۱۲۱ به دليل وزن بيشتر نسبت به وزنه بردار كره اى روى سكوى پنجم بايستد. در اين حركت مين هائو هانگ و چن مائو، هر دو از چين با ركوردهاى ۱۴۰ و ۱۳۶ مدال هاى طلا و نقره را از آن خود كردند و موسكرو فراسيسكو از كلمبيا با ركورد ۱۲۸ روى سكوى سوم ايستاد. در حركت دوضرب شرايط براى شاهقليان اندكى بهتر بود و او با انتخاب وزنه ۱۴۷ براى اولين حركت خود، رقابت با ۲ وزنه بردارى چينى و يك وزنه بردار كلمبيايى را آغاز كرد. شاهقليان پس از بالاى سر بردن وزنه ۱۴۷ و دريافت ۳ چراغ سفيد از داوران، به سالن گرم رفت تا خود را براى مهار وزنه ۱۵۲ آماده كند.

 تا اينجاى كار ۲ وزنه بردار چين و يك وزنه بردار كلمبيا هنوز روى تخته نيامده بودند اما شاهقليان بدون آنكه تحت تاثير اين موضوع قرار بگيرد، اين بار هم در مهار وزنه درخواستى كادر فنى موفق عمل كرد. اين وزنه بردار شهركردى براى حركت سوم خود نيز پشت وزنه ۱۵۶ قرار گرفت و اين وزنه را با موفقيت بالاى سر خود نگه داشت. او كه در تمرينات تيم ملى هم تا حدنصاب ۱۵۶ بالا آمده بود، با همين وزنه به مدال برنز حركت دوضرب دست پيدا كرد چراكه وزنه بردار چين، مين هائو هانگ، در آخرين حركت خود وزنه ۱۵۹ را انداخت تا مجبور شود پائين تر از نماينده شايسته كشورمان روى سكوى چهارم بايستد. در اين حركت چن مائو از چين با ركورد ۱۶۴ صاحب گردن آويز طلا شد و فرانسيسكوى كلمبيايى هم با حدنصاب ،۱۶۳ صاحب مدال نقره شد.

 در مجموع دو حركت نيز چن مائو با ركورد ۳۰۰ كيلوگرم قهرمان دسته ۶۲ كيلوگرم شد، مين هائو هانگ، ديگر وزنه بردار كشور چين با ركورد ۲۹۵ روى سكوى دوم ايستاد و موسكرو فرانسيسكو با ركورد ۲۹۱ مدال برنز را از آن خود كرد. ايمان شاهقليان هم با ركورد مجموع ۲۷۷ كيلوگرم عنوان چهارمى مسابقات وزنه بردارى قهرمانى جوانان جهان را به دست آورد تا با كسب يك مدال برنز جهانى و ۶۶ امتياز تيمى، شروعى خوب را براى تيم ملى وزنه بردارى كشورمان در گواتمالا رقم بزند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۰
انتخاب وزنه های مناسبی نداشتند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۰
با تبریک این موفقیت به همگان و امید به کسب نتایج بهتر توسط بچه های باغیرت وزنه برداری در دوره های بعدی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۰
آفرین به غیرتتون
m
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۰
eyval
s
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۰
ما چند مدال و چند امتياز گرفتيم؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟