رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار دبیرکل سازمان ملل گفت: جنبش عدم تعهد ظرفیتهای بسیار گستردهای برای کمک به استقرار صلح و امنیت جهانی دارد.
به گزارش «تابناک» محمود احمدی نژاد با اشاره به اینکه استقرار صلح، عدالت و امنیت پایدار در جهان نیازمند همکاری و مشارکت همه دولتها و ملتها است و سازمان ملل متحد و شورای امنیت نقش کلیدی در دستیابی به آن دارند، اظهار داشت: جنبش عدم تعهد ظرفیتهای بسیار گسترده و مناسبی برای کمک به استقرار صلح و امنیت جهانی دارا است و در دوره جدید این جنبش تلاش خواهیم کرد تا این موضوع را به عنوان فصل مشترک همه ملتهای جهان به طور ویژه بررسی و از تمام ظرفیتها برای دستیابی به آن استفاده کنیم.
احمدینژاد عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار بان کیمون دبیر کل سازمان ملل متحد که به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به کشورمان سفر کرده است، با تاکید بر لزوم گسترش همکاری و مشارکت همگانی جهت دستیابی به اهداف متعالی بشر، اظهار داشت: مطمئناً با استفاده از ظرفیتهای جنبش عدم تعهد میتوان گامهای بزرگی در راستای استقرار صلح، عدالت و امنیت پایدار در جهان برداشت.
رییسجمهور با بیان اینکه در عرصه بینالمللی مسایل و موضوعات گوناگونی از جمله مسایل اقتصادی و اجتماعی وجود دارند که باید مورد بررسی قرار گیرند، تصریح کرد: امروز استقرار صلح و آرامش در مناطق مختلف جهان مهمترین مسألهای است که باید مورد بررسی قرار گرفته و به انجام برسد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه موضوع سوریه و تحولات شکلگرفته در این کشور یکی از مسایلی است که امروز مورد توجه قرار دارد و همگان از اتفاقاتی که در این کشور رخ میدهد ناراحت هستند.
رییسجمهور با بیان اینکه برخورداری از آزادی، عدالت و احترام به حقوق مردم حق همه ملتها است و باید همگان برای دستیابی ملتها به این خواستهها همکاری و کمک کنیم خاطر نشان کرد: مطمئناً خشونت و کشتار راه رسیدن به این اهداف نیست.
احمدینژاد توافق و گفتگو برای دستیابی به یک روند سیاسی صلحآمیز را راهحل مشکلات و مسایل سوریه عنوان کرد و گفت: همه باید کمک کنند که مخالفان و دولت سوریه به توافقی برای رسیدن به یک روند سیاسی صلحآمیز برسد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در هر چارچوبی که به حل مسایل در سوریه برای استقرار صلح و آرامش و اراده مردم در این کشور کمک کند، حاضر به همکاری با سازمان ملل است، گفت: مطمئناً جنبش عدم تعهد و ظرفیتهای موجود در آن نیز میتواند در جهت حل مسایل سوریه اقدامات و نقش بسزایی را داشته باشد.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که خشونتها را در سوریه متوقف کند و زمینه را برای گفتگو و تفاهم ملی در این کشور ایجاد کند، حمایت خواهد کرد.
احمدی نژاد افزود: این در حالی است که همگان باید توقف خشونت و عدم استفاده از اسلحه در این کشور را دنبال و برای رسیدن به گفتگو و راه حل سیاسی و ایجاد تفاهم ملی تلاش کنند و مطمئناً مسایل سوریه راهحل نظامی نخواهد داشت و اولین قدم توقف خشونت است.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران و نحوه برخورد 1+5 و کشورهای غربی با این موضوع با طرح این سوال که اگر سازمانی ادعا میکند کار تخصصی انجام داده و تحت فشارهای سیاسی تصمیمگیری نمیکند، آیا با تغییر مدیر آن باید مواضع آن نیز تغییر کند؟ اظهار داشت: بسیاری از موضوعاتی که امروز به عنوان تخلف در گزارشهای آژانس مطرح میشود، مسائلی است که بازرسان آژانس در زمان مدیریت قبلی به طور مستند آنها را تأیید کردهاند.
رییسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکنون حداکثر همکاری را با آژانس انرژی اتمی داشته است، گفت: مشخص است که مواضع در خصوص برنامه هستهای ایران مواضعی سیاسی است.
دکتر احمدینژاد اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقررات و اساسنامه آژانس انرژی اتمی در گذشته، حال و آینده همکاریهای گستردهای داشته است.
رییسجمهور با بیان اینکه همه فعالیتهای هستهای ایران زیر نظر دوربینهای آژانس انجام میشود و آنها جابهجایی مواد در حد یک گرم را نیز تحت کنترل خود دارند، اظهار داشت: معتقدیم دولت آمریکا نمیخواهد موضوع هستهای ایران را حل کند و میخواهد از آن به عنوان بهانهای برای تبلیغ، تحریم و هجمه علیه ایران استفاده کند.
رییسجمهور با بیان اینکه ملت ایران، ملتی با فرهنگ است که هیچگاه به هیچ کشوری حمله نکرده و همواره با سایر ملتها همکاری سازنده داشته است، گفت: این سوال مطرح است که چرا مستکبران و دشمنان ملت ایران تا این حد در صدد ایجاد بدبینی نسبت به ایران در جهان هستند؛ ما از تحریم خوشحال نیستیم اما معتقدیم که باید روی مرز حق و عدالت ایستاده و حرکت کنیم.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه ما میخواهیم قانون برای همه به طور یکسان اجرا شود افزود: معتقدیم برای حل مسایل باید اعتماد دوطرفه وجود داشته باشد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه امروز مصادف با شهادت شهیدان رجایی و باهنر است که 31 سال پیش توسط تروریست ها به شهادت رسیده اند، گفت: ملت ایران در طول سالهای پس از انقلاب همواره از سوی گروههای تروریستی که مورد حمایت کامل آمریکا و غرب هستند، مورد هجمه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: همه باید در آینده با یکدیگر همکاری کنیم و این نیازمند پذیرش عدالت، حقیقت و همدلی است.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران، گفت: فرهنگ و تمدن ملت ایران کمک شایانی به تمدن بشری داشته است و مطمئناً ملت ایران به خدمات فرهنگی خود به بشریت افتخار میکند.
دبیرکل سازمان ملل با تقدیر از جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری شایسته و موفقیتآمیز شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خاطر نشان کرد: یکی از موضوعاتی که برای سازمان ملل از اهمیت ویژهای برخوردار است، همکاری با جنبش عدم تعهد و گروه 77 است چرا که ما معتقدیم بدون کمک و مساعدت کشورهای عضو این جنبش و گروه 77 در بسیاری از مسایل نمیتوانیم به موفقیت برسیم.
بان کی مون با اشاره به ریاست آینده جنبش عدم تعهد که به عهده ایران است، اظهار امیدواری کرد: به واسطه مدیریت جمهوری اسلامی ایران این جنبش بتواند بهرهوری و تأثیرگذاری بسزایی در عرصه بینالمللی داشته باشد.
دبیر کل سازمان ملل با بیان اینکه امروز در سطح جهان با چالشهای گوناگونی مواجه هستیم، بر نقش مهم ایران در مسایل منطقه بویژه در موضوع سوریه تأکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقهای میتواند حداکثر تلاش خود را برای حل مسالمتآمیز مسایل در سوریه بکار گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان ملل خواستار پایان خشونتها و کشتارها و شروع مذاکرات در سوریه است، اظهار داشت: متأسفانه در شورای امنیت بر سر این موضوع اختلاف نظر وجود دارد و این باعث میشود که افراد بیشتری در این کشور کشته شوند و این در حالی است که باید تمرکز در سوریه بر توقف کشتار و درگیریها باشد.
بان کی مون اظهار امیدواری کرد: تا مسئولان شرکتکننده در اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد بتوانند پیامی قوی و قطعی برای حل مسایل در سوریه ارائه دهند.
دبیر کل سازمان ملل همچنین در خصوص موضوع هستهای ایران و گفتگوهای مسئولان کشورمان با 1+5 و همچنین چگونگی همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران حق دارد تا از انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز استفاده کند و باید تلاش کنیم تا هر چه زودتر اعتماد میان دو طرف ایجاد شود و مسایل موجود حل شود.
وی با اشاره به اینکه ایران کشوری قربانی تروریسم در جهان است و ملت ایران خسارتهای زیادی را از آن دیدند، گفت: سازمان ملل متحد به عنوان یک اصل با هرگونه اعمال ترویستی مخالف است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.