دردسر جدید لوگوی سیستم عامل گوگل؛

چینی‌ها هم به صف مدعیان مالکیت «اندروید» پیوستند!

هر چقدر حق با چینی‌ها باشد، برایمان عجیب است که چگونه افرادی که به کپی کردن محصولات دیگر کشور‌ها معروفند، ادعا می‌کنند که حقوق مالکیت معنوی‌شان در یک ماجرا نادیده گرفته شده است؟!
کد خبر: ۲۸۰۷۹۰
|
۰۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳ 25 October 2012
|
16292 بازدید
|
۹
چندی پیش، یک چینی ادعا کرد که عتیقه‌ای به شکل سیب گاز زده در اختیار داشته و به این مناسبت می‌خواهد از شرکت «اپل» شکایت کند؛ ماجرایی عجیب که شاید کمتر کسی باور می‌کرد در فاصله‌ای کوتاه، با ادعای مشابه درباره لوگوی سیستم عامل شرکت «گوگل» به صدر اخبار بازگردد!

به گزارش «تابناک»، دو سال پیش، هنگامی که اختلاف گوگل و مقامات چین به اوج رسید، کمتر کسی باور می‌کرد که از یکسو مدیران گوگل بازار پرجمعیت‌ترین کشور دنیا را به بهانه حملات سایبری و همچنین قوانین سختگیرانه سانسور در این کشور ترک کرده و رقابت بسیار ضعیفشان با موتور جستجوی اینترنتی معروف این کشور (بایدو) را یکسره به حریف واگذار کنند و از سوی دیگر، مقامات چینی بخواهند کشورشان را از منبعی مهم در فناوری اینترنتی، آن هم با توجه به مزایای ارتباط جهانی از طریق گوگل محروم کنند.

بدین ترتیب ‌گاه گوگل از جانب چینی‌ها به قطع ارتباط محکوم شده و مجبور می‌شد که به سطحی از درخواست‌های این کشور پاسخ گفته و خود را در معرض انتقاد جهانیان گذارد و ‌گاه چینی‌ها از سوی این شرکت، تهدید به قطع همکار می‌شدند و ترجیح می‌دادند در راستای منافع اقتصادی‌شان، راه را برای عرضه محصولات این شرکت در کشورشان باز کنند؛ تهدیدهایی که‌ گاه با فیلتر کردن «گوگل پلاس» و یا راه‌اندازی گوگل چینی (Goojje. com) نمود اجرایی می‌یافت و‌ گاه منجر به راه‌اندازی سرویس «گوگل موزیک» در این سرزمین پرجمعیت شده و بعد با توقف این سرویس و حتی تعطیلی دفتر این شرکت در چین، پاسخ داده می‌شد.

کش و قوسهایی که البته هرگز به قطع همکاری منجر نشده و به نظر نمی‌رسد اتفاقی از این دست در آینده هم رخ دهد، چراکه غول اینترنتی جهان در بسیاری از عرصه‌های دیگر هم راه یافته و با خریدن شرکت‌های متعددی مانند یوتیوپ، اندروید، موتورولا و...، مدتی است در عرصه‌های متفاوتی مانند طراحی نرم افزارهای گوناگون، عرضه سیستم عامل تلفن همراه، تولید تلفن‌های همراه و لوح رایانه و حتی علوم فضایی، پزشکی و ... به فعالیت می‌پردازد و به آسانی نمی‌توان از توانایی‌های آن صرف‌نظر کرد.

از سوی دیگر، چین با داشتن نیم میلیارد کاربر اینترنتی، بازاری است که مدیران گوگل برای عرصه محصولاتشان به آن نیاز مبرمی دارند و ‌گاه برایشان می‌ارزد که برخی از اصول خود را برای نگه داشتن این بازار زیر پا بگذارند!

اما همه این سخنان سبب نمی‌شود که‌ گاه دو طرف به یکدیگر حمله نکرده و سعی به امتیازگیری از طرف مقابل نکنند؛ بدین ترتیب پس از آنکه شرکت چینی «علی بابا» سیستم عامل ویژه تلفن همراهش (Aliyum) را راهی بازار کرد و با استقبال برخی از تولید کنندگان تلفن همراه مواجه شد، مدیران گوگل در اقدامی پیشگیرانه تلاش کردند، مانع از شکل گیری رقیب برای اندروید شوند و در نخستین گام، موفق شدند که شرکت ایسر را از همکاری با علی بابا بازدارند.

اینجا بود که چینی‌ها با طرح یک ادعا به مقابله با اندروید روی آوردند.

اینها همه در حالی است که به تازگی خبری در چین منتشر شده که حکایت از رعایت نشدن حقوق معنوی این کشور در رابطه با لوگوی سیستم عامل گوگل (همان اندروید) دارد.


قابلمه‌ای عجیب با سه پایه و از جنس مفرغ (برنز) که در موزه‌ای در چین نگهداری می‌شود


انتشار خبر وجود یک شی باستانی در موزه استان شانژی در شمال چین توسط سایت Sina Webio، به سرعت در چین تکثیر شده و بعید نیست به زودی در قالب یک شکایت جهانی، راهی مراجع رسیدگی کننده به ماجرا شود!

البته این نخستین بار نیست که لوگوی اندروید با اتهام سرقت روبه‌رو می‌شود، چرا که پیشتر هم برخی آن را کپی شده از روی شخصیت یکی از بازی‌های معروف دهه نود آتاری به نام «Gauntlet – The Third Encounter» دانسته و برای اثبات ادعایشان، تصویر و نام مشابه این دو شخصیت در فاصه چندین سال را مطرح کرده‌اند؛ شباهتی که نه انکار کردنی بوده و نه تا کنون با پاسخی از طرف مدیران گوگل روبه‌رو شده است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
ایرونی ها یاد بگیرن ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
ویندوز 8 فردا معرفی میشه تابی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
سلام
ما هم از چینی ها شکایت بکنیم که اسم علی بابا رو استفاده کردند برن بزارن بروسلی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
ای ول ناشناس با این نظرت من فقط به عشق نظرات بینندگان میام تابناک
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
کاش مسئولان ایران هم یاد بگیرن مثل چین اول یه موتور جستجوگر قدرتمند داخلی راه اندازی کنن بعدش سراغ مبارزه با گوگل و تحریم اون برن
پاسخ ها
محمد
| Germany |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
موتور جستجوی قدرتمند ؟ مثل چین ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
خدایی هرچی رو منفی بدم ، این نظر حقش مثبته
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
این داستان هم مثل این سی‌دی‌های ‌ام ار تی‌ و کینگ تو ایران هست که نرم افزار‌ها رو به ارزش چند میلیون دلار سرقت می‌کنن بد میفروشن و روش هم می‌نویسن حقوق معنویش متعلقه به ماست و نباید کپی‌ بشه
محمد
|
Germany
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
تو فضایی که جنگ بین کپی رایت ها هست چیزی که از بین میره ابتکار و خلاقیت هست
انرژی که باید صرف تولید دانش و فناوری های جدید بشه تو دادگاه ها و حق مالکیت ها از بین میره
در این بین فقط وکلا سود میکنن
این یک جنگ حقوقی هست ، به شخصه از ویندوز استفاده میکنم ولی قائل به استفاده از یک سیستم منبع باز خواهم اگر مجبور بشم ، اندروید یک سیستم منبع باز هست
اینا هیچ اهمیتی نداره چون این کد نویسها هستند که در نهایت آینده رو میسازن ، آینده تو دادگاهای حق مالکیت تولید نمیشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟