گزارش فصلی جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران منتشر شد و همان گونه که با توجه به فضاسازیهای رسانههای غربی در ۲۴ ساعت گذشته انتظار میرفت، ادعاهای جدیدی علیه ایران در این گزارش مطرح شده است.
به گزارش «تابناک»، آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش فصلی جدید خود درباره برنامه هستهای ایران را منتشر کرد. در این گزارش، همسو با جریان رسانهای که از روز گذشته علیه ایران به راه افتاده بود، درباره آمادگی ایران برای فراهم کردن همه شرایط جهت دستیابی به سلاح هستهای هشدار داده شده است.
به نوشته «رویترز»، در این گزارش آمده که ایران پس از مستقر کردن همه سانتریفیوژهای مورد نظر خود در تأسیسات هستهای زیرزمینی «فردو»، اکنون آماده توسعه سریع غنیسازی اورانیوم است.
بر پایه این گزارش، ایران تاکنون ۲۸۰۰ سانتریفیوژ را در مرکز غنیسازی «فردو» مستقر کرده و میتواند به زودی با به جریان انداختن ۱۴۰۰ عدد از آنها و در حقیقت دو برابر کردن میزان فعلی، غنیسازی اورانیوم را در این مرکز شدت ببخشد.
این گزارش میافزاید، ایران از سال ۲۰۱۰ تاکنون، نزدیک ۲۳۳ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا (۲۰ درصدی) تولید کرده که میزان این تولید، تنها از ماه اوت سال جاری تاکنون، ۴۳ کیلوگرم بوده است.
با این حال، تهران تاکنون ۶۹ کیلوگرم از اورانیوم ۲۰ درصدی خود را برای استفادههای پزشکی به سوخت رآکتور تبدیل کرده است. این کار موجب میشود بازگردان این میزان برای تولید اورانیوم ۹۰ درصدی قابل استفاده در سلاح هستهای مشکل باشد.
افزون بر این موارد، در بخشی دیگر از گزارش آژانس، بار دیگر ادعاهایی درباره مرکز نظامی «پارچین» مطرح شده و آمده است که فعالیتهای شدید ایران در این مرکز و پاکسازی آن، به طور جدی بازرسیهای آژانس درباره امکان انجام آزمایشهای تسلیحاتی هستهای در ایران را تحتالشعاع قرار میدهد.
اما جدای از ادعاهای جدید آژانس، این نکته گفتنی است که گزارشهای این نهاد بینالمللی، اصولاً محرمانه منتشر میشوند؛ اما در مورد ایران، همواره همزمان با انتشار یا حتی پیش از آن، نسخهای از این گزارش به دست خبرگزاریهای غربی، به ویژه «رویترز» و «آسوشیتدپرس» میافتد!
این بار نیز از شب گذشته تاکنون این دو خبرگزاری، فضاسازی علیه برنامه هستهای ایران را آغاز و مطالبی بیان کردند که عیناً در گزارش امروز آژانس به آنها اشاره شده است.
همین امر و به ویژه همزمان بودن این گزارشهای آژانس با مذاکرات ایران و جامعه جهانی، این گمانه را تقویت میکند که بازرسیها و گزارشهای آژانس در سالهای اخیر به کلی ماهیت تخصصی و فنی خود را از دست داده و صرفاً به عنوان ابزاری برای فشار بیشتر علیه ایران ایفای نقش میکند.